Keresés

Részletes keresés

riiaaa Creative Commons License 2014.01.10 0 0 17

 

KEDVES FÓRUMOZÓK,

KEDVES LONDON JACK, SOS, sürgős válaszra volna szükségem,

 

Az eltelt időben az Energiahivatalhoz fordultam ez idáig még nem hozott határozatot, most írtam nekik levelet, hogy várom szíves határozatukat, közben  Energiahivatal meg is kereste az Elműt,  most ma  az Elmű nekem azt írta, (emailben) gondolom megküldik postán is) hogy

 

"lakossági ügyfeleknél számlázás tekintetében nem illetékes az En.Hivatal, a fentiek miatt kérjük, szíveskedjen fennálló hátralékát a peres eljárás érdekében kiegyenlíteni".

 

Tehát itt is csúsztat az Elmű, nekem miután nincs szerződésem velük, így számomra az Elmű számlázása is semmis. Hova fordulhatok, Ügyészséghez kivizsgálás érdekében, vagy adjam be a bírósághoz, csalás ügyben? mert ez csalás, csúsztatás, vagy az elművel senki nem bír el, azt írnak a csekkre és olyan nevet, amit akarnak?

 

Tehát nekem továbbra sincs szerződésem, az Elmű össze - vissza irogat, akkor hova fordulhatok, még az ő peres eljárásuk kezdeményezése előtt, gondoom ki akarják adni a tartozást az náluk a peres eljárás végrehajtónak, a végrhajtó pedig nem vizsgálja az előzményeket)

 

Tisztelettel VÁRNÁM  a  SÜRGŐS segítséget, AKI ÁTLÁTJA ELMŰ ILYEN ÜGYEIT, MERT  nem is tudom hova szaladjak, mert most kaptam meg (pénteken hétvége előtt levelüKET)

 

 

 

 

Yoshi Toranaga Creative Commons License 2014.01.08 0 0 16

Ha esetleg erre jár valaki, meg tudná mondani, hogy van-e jelenleg Budapesten az ELMÜ-n kívül más áramszolgáltató? Lehetőleg olyan, aki tőlük teljesen független.

London-Jack Creative Commons License 2013.10.21 0 0 15

ők maguk is leírták a fogyasztási helyre vonatkozó szerződésemet nem találják, 

 

Azok alapján, amiket ide leirtál, ez neked elég is. A levelet őrizd meg, ha biróságra kerülne az ügy, ezen levél másolatát csatold a bizonyitékaidhoz.

A tartozást ne ismerd el.

 

 

A tulajdoni helyzet nem tartozik az ELMU-re. Annak kell fizetnie, aki a fogyasztó, alapesetben (ptk szerint), a gyakorlat az, hogy az fizeti a számlát, aki az ELMU-vel adott fogyasztási helyre vonatkozóan szolgáltatási szerződést kötött, bárki is a tényleges fogyasztó. 

 

Előzmény: riiaaa (14)
riiaaa Creative Commons License 2013.10.16 0 0 14

Tisztelt Fórumozók!

Segítséget szeretnék kérni, ha van valaki volt már ilyen helyzetben, hogy az Elmütől hamis számlát kapott és meg tudta oldani a helyzetet, aki tud segíteni, vagy volt ilyen esete az Elmünél segítsen.privát: harnos.s@freemail.hu, tudom ez a tényállás hihetetlen, de tény sajnos.

 

Tényállás: 2012. szeptemberében a vidéki telkem szomszédjának vllanyórás házáról kaptam 508.000 Ft-os villanyszámlát. Mióta a szomszéd háza áll, nem volt semmilyen értesítésem az Elmütől. Hiába írom Elmünek,hogy villanyórás házam nincs, hivatalos papírokkal igazoltam, szomszédok igazolták, heten, .. (Vet, ill. elmü üzletszabályzat alapján, nem vettem részt személyi igazolvánnyal szerződéskötésben, ők maguk is leírták a fogyasztási helyre vonatkozó szerződésemet nem találják, de akkor miii eeez? Hamis számla, az biztos, de nem ismerik el. Hogyan tudom rávenni őket, írják le a nevemről a hamis számlájukat??

 

Hosszú a történet, hiszen egy év levelezek az elmüvel,

 

Elmünek Fogtam bevittem a tulajdoni lapot, kikértem a szomszéd eltartási szerződését, ezzel bizonyítva, ki tulajdonolja a hétvégi házát, ki tartás címén a ház  1/1-es tulajdonosa, 2007.05.18. óta van bejegyezve a Földhivatalnál, a tartási szerződéssel tudtam bizonyítani azt, hogy ők tartoznak a szomszéd villanyórás házának terheit, hasznait viselni, de semmit nem ér a hiteles földhivatali levelem?

de az Elmü csak azt írja, hogy én nevemben fizették ki 30 éve a villanyszámlát és ezt a nagyszámlát nekem kell kifizetni!hogy tudom bebizonyítani, hogy hamis számlát kaptam, én nem tudok hitelt felvenni más tulajdonában keletkezett használatért, én nem használtam el egy gramm áramot sem náluk, szerződésem nincs, mégis miután az én nevemben fizették,ők azt állítják,  mostis  nekem kell kifizetni  a 508,.000 Ft-os számlát is.

 

Amiket az Elmünek leírtam, nem olvassa el, nem törödik a tulajdoni helyzettel, most kikértem az archívumukból ki fizette ki az átutalással a nevemben a számlájukat, ki adta fel a csekkjeiket és melyik postán, hogy bizonyítani tudjam azt, hogy én nem fizettem, az hogy a nevemben fizetett nekem ahhoz semmi közöm, hova forduljak, nyomozásért, ki ebben az ügyben illetékes, aki a papírjaim után azt mondja az elmünek, nem én vagyok az illetékes a számláik kifizetésében, mert nem akar tudomást venni a leveleimről,

Energia Hivatalhoz beadtam, emiatt fizetési határidőt meghosszabbították, de fel akarok készülni, hiszen itt szerintem, nyomozni szükséges, álláspontom szerint valamit hamísítottak a nevemben. Ki a nyomozó hatóság ilyen esetben? 7 tanút szereztem, azt is elküldtem nekik, hogy én 30 éve nem vagyok a ház tulajdonosa, a házban soha nem voltam, de mintha a falnak beszélnék, van joguk egy ártatlan családtól csak úgy 508.000 Ft-ot hamis számlával megszerezni? ! Riaaa

 

 

 

x. zoli Creative Commons License 2013.09.23 0 0 13

Régi topik, úgy látszik, 6 éve senkinek nincs ilyen gondja :))

 

Egyelőre nem vádolnak semmivel, és nincs is miért, csak szeretnék előre felkészülni.

 

Na szóval, elvileg a vezérelt (ún. éjszakai) áramot az ELMÜnél csak fixen szabad fogyasztókra kötni, mint pl. bojler. Nálunk is ez a helyzet, így is van bekötve. Annyi a plusz, hogy még anno a villanyszereléskor kivezették a vezéreltet sima fali konnektorba is.

(aztán ezt nem is nagyon használtuk, tehát kb. csak a bojler ment róla. Ami nem bojler volt, az olyan elhanyagolható, hogy akár egy feljebb csavart bojler is fogyaszthatta volna.)

 

Ha ezt ellenőrzik, akkor viszont úgy tudom, súlyos következménnyel lehet számolni (vastag kötbérrel vélt fogyasztás alapján) ilyen esetben (mármint ha ott találják a vezéreltet egy konnektorban.) Emiatt meg akarom szüntetni, csak azt szeretném tudni, pontosan meddig kell elmenjek, ami már nem szúrja a szemüket.

Volt már valakinek szerencséje ilyen ellenőrzéshez ?

 

Pl, elég ha a konnektor ott marad a helyén, csak nincs bekötve a drót ?

 

Ill. mi van, ha (házbővítés miatt) azóta újabb bojler is rákerült, de a régi gyakorlatilag nyugdíjba ment ? Látványosan ki kell kötni a régit, ill. elég, ha a drót végét kihúzom a sorkapocsból és leszigszalagozom ?

 

Köszi minden biztos infót... spekulációt nem kérek, kösz.

 

taqy42 Creative Commons License 2007.10.11 0 0 12
Sziasztok,

Most engem is megtalaltak, 170k-t követelnek.

Mi lett a 2001 es sztori vege? (allamvizsga? :)

2db OMH pecset hianyzott, az elmusek rendben voltak.
Az orak a lakason kivul, szemettaroloban vannak (panel) nem mondhatom, hogy barki letephette?

udv,
taqy
Modestinvs Creative Commons License 2007.08.10 0 0 11
De milyen jól hangzik! :) Eb ura fakó!
Előzmény: a.p.a. (10)
a.p.a. Creative Commons License 2007.08.10 0 0 10

Ne tévessz meg senkit!

Ez így ebben a formában természetesen nem igaz!!!

Panyo#33 Creative Commons License 2007.06.27 0 0 9
Ha lejárt a villanyóra hitelesitése (10-15 év) nem vagy köteles fizetni!!! Mint a parkolóóra.
htmm Creative Commons License 2001.06.12 0 0 8
Hello!

Eppen most volt szo az aramlopasrol a Fokuszban!

Előzmény: ja-na (-)
I Creative Commons License 2001.06.07 0 0 7
Azért az nem olyan biztos. Ha jól emlékszem a jegyzőkönyvban valami olyasmi van hogy fogyasztó vagy annak képviselője, tanúk. Tehát ha a barátnője volt ott a vizsgálatnál és aláírta valamelyik helyen, (szerintem) akkor nem semmis az aláírás.

Bíróságon (ha oda kerül az ügy), úgyis meghallgatják tanúként, mint aki jelen volt a vizsgálatnál.

Előzmény: kozakz (6)
kozakz Creative Commons License 2001.06.07 0 0 6
ha a lakas a tied es te allsz szerzodeses viszonyban az elmuvel akkor ha a baratnod irta ala az olyan mint ha az utcarol kertek volna meg valakit. semmis...

Előzmény: ja-na (4)
leha Creative Commons License 2001.06.06 0 0 5
tudtommal a büntit úgy számolják, hogy a legutóbbi ellenőrzés óta eltelt időt megszorozzák azzal a teljesítménnyel, ami az órán átfér ...
ja-na Creative Commons License 2001.06.06 0 0 4
Sziasztok és köszi!

cHe:
Akkor amikor én vettem még nem vették annyira komolyan az átíráskori ellenőrzést, így nem is jöttek ellenőrizni.

Coke Light:

"Mire alapozzák, hogy éppen 300kval fogyasztottál többet?" A lakásban talált fogyasztók alapján, de ezek úgy mintha kb. non-stop mennének.

htmm :

Az, hogy az ELMÜS-dolgozók sokkal nagyobb arányban lopják az áramot az még az ELMÜ pénzbehajtó cége számára is egyértelmű volt.

I:

A jegyzőkönyvet az ELMÜ energiaellenőrzési osztálya vette föl, és aláírtam pontosabban a barátnőm mert én nem voltam idehaza, őt pedig jól megfélemlítették...
Egyfázisú mérő volt és mind a kettő pecsét hiányzott, vagyis mint írtam ott volt, de szét lehetett szedni.

"Nem igazán értem, hogy mi értelme lett volna piszkálni a mérőt alkalmazotti kedvezménnyel. De előfordulhat. "
Biztosan tudom, hogy ő piszkálta, de állította, hogy minden rendbe hozott-(tudom nagyon hülye voltam, hogy elhittem)

1-et azonban nem értek, most úgy tünik,hogy az ELMÜ nem is akarja vizsgálni, hogy én megkárosítottam őt vagy sem, ha lopni akartam volna az áramot akkor nem vettem volna pl. "A"-kategóriás hűtőt, nem vezettem volna be a gázt, stb...
Ezeket az érveket megírtam az ELMÜ Energiaellenőrzési Osztály-ának de még nem válaszoltak.
Majd kiderül...
off(14.-én államvizsgázok...a legjobbkor jött ez az ügy)
Köszi, még egyszer!

I Creative Commons License 2001.06.01 0 0 3
Csak néhány kérdés:

Kik vették fel a jegyzőkönyvet? Energiaellenőrzési Osztály vagy valami vállalkozó (pl. EM-AN Kft.)? Mikor cserélték le mérőt? Beletették dobozba vagy nem (szerintem biztosan nem)? Aláírtad a jegyzőkönyvet? Mind a két OMH pecsét hiányzott, vagy csak az egyik? Egy- vagy háromfázisú a mérő?

"előző tulaj egy elmü-s dolgozó volt"
Nem igazán értem, hogy mi értelme lett volna piszkálni a mérőt alkalmazotti kedvezménnyel. De előfordulhat.

cHE:
Nem csak hiszed, hanem jól is tudod, hogy minden átírásnál a fogyasztásmérőn a pecséteket ellenőrznie kell az Elműnek (felülvizsgálati lapot kell kitölteni, ez mindkét fél érdeke). Ezt kb. 1 éve veszik komolyan, de lehet hogy rosszul emlékszem (lehet még régebben).

Coke Light:
"Mire alapozzák, hogy éppen 300kval fogyasztottál többet"
Talán a jegyzőkönyvből amiben feljegyezték hogy milyen elektromos készülékek vannak a lakásban és a kismegszakító értéke alapján (x felemelt díj)
Ha 3 hónappal korábban cserélték le a mérőt, nem tartom valószínűnek hogy dobozba tették, főleg ha aláírta a jegyzőkönyvet (tiszta ügy, elismeri), de talán a válaszokból majd kiderül. Tehát ha nem az a mérő már nincs meg, nincs mit vizsgálni.

Előzmény: Coke Light (1)
htmm Creative Commons License 2001.06.01 0 0 2
Hello!

Ha adtak arrol papirt, hogy a villanyora hibatlan allapotban volt az atvetelkor, meg ha nem is igy volt, hiaba van igazad, szerintem nem sok eselyed van. Ha nincs papir, futhatsz egy kort a Fogyasztovedelemnel. Mostanaban eleg sok pert inditottak az aramszolgaltatok ellen, szerintem orulnek neki :-) Ha elmondod, hogy Elmu -s volt az az illeto, akie a villanyora is volt, rogton tudni fogjak, hogy igazad van, IMHO.

Előzmény: ja-na (-)
cHe Creative Commons License 2001.05.31 0 0 0
Azt hiszem az ELMÜnek kötelessége az óraátíráskor a mérőt ebből a szempontból leellenőrizni. A múlt héten voltam náluk, mert az egyik barátom vett egy új lakást és kértük az óra átírását. Megkérdezték mikor jöhetnek. Megkérdeztük, miért van erre szükség és azt mondták, hogy muszáj, egyébkent pedig a vevő érdeke.
Nem tudom segítettem-e valamit, de talán ezt felhozhatod az érveik ellen.
Előzmény: ja-na (-)
ja-na Creative Commons License 2001.05.31 0 0 topiknyitó
Sziasztok!

A segítségeteket kérném a következőkkel
kapcsolatban:
Tavaly vettem egy lakást aminek a villanyórája meg volt buherálva, de úgy, hogy azt nem vettem észre. Nem mért kevesebbet csak szét lehetett szedni. Az ellenőrzés során ezt felfedezték és most meg akarnak büntetni közel 300eFt-re, mert szerintük ennyivel fogyasztottam többet. Miközben én az óraszekrény ajtaját sem nyitottam ki, és a 3 hónapja felszerelt új óra szerint is dettó annyit fogyasztok mint régen.
Mellékesen megjegyzem, hogy az előző tulaj egy elmü-s dolgozó volt.
Kössz a segítséget!
ja-na

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!