Keresés

Részletes keresés

csincsincsin Creative Commons License 2001.07.12 0 0 257
Na jo, na jo...ISDN, kabel es tarsai... de mi lesz azokkal, akik hetente csak 1-2* neteznek ottonrol (Akkor is az egyetemi dial-upot feltarcsazva, ami bizony egy hagyomanyos bp-i szam).

Az ejszakai tarifa mar behalt... Ha nem lesz egy 150 penzhez hasonlo kedvezmeny, mi bizony vissza fogjuk adni a matav vonalunkat, es a csalad osszes tagja mobilon fog kommunikalni.
A Matav vonalat ugyanis kizarolag! az internet miatt tartjuk fenn!!!!

Hajra Matav, csak igy tovabb:))

Solt Creative Commons License 2001.06.30 0 0 256
Tisztelt Straub Elek úr,

Az Ön ígéretei között vannak olyanok, amiket komolyan gondol, és amiket, khm, kevésbé?
Olyanok, amiket meg is tart, és nem csak olyanok, amiket nem (márciusban bevezetendő kedvezmény-rendszer, a hétvégén visszanézek, stb.)?

jbone Creative Commons License 2001.06.21 0 0 255
Hihetetlen, hogy még a most, utólag adott "jól átnézett" válaszaiban is az ISDN-ADSL megkötést emlegi...

SIRALMAS+!!!!!

Solt Creative Commons License 2001.06.19 0 0 254
Debrecen, ld. adatok. :-)
Előzmény: Polly Pudlipötty (253)
Polly Pudlipötty Creative Commons License 2001.06.18 0 0 253
melyik az ország második városa? most komolyan nem tudom.

de tényleg gázos, mert én is olvastam, hogy majd válaszol néha az Elek
vszínűleg éppen a mindenkinek csomag megszüntetésén dolgozik ezerrel. próbál majd vmi jót kihozni, de nem sikerül. jajj, bárcsak...!

szóval lehet, hogy nem lesz több gondod a modemmel... hacsak nem vagy a felső 10.000... 100.000?! (alsó x millió) tagja.
isdn? haha... 2 év hűségszerződés... érthetetlen számla, tiszta gáz feltételek... brrr :(

mikor lesz itt változás?
jan. 1?
maybe.

P.P.

Előzmény: Solt (252)
Solt Creative Commons License 2001.06.18 0 0 252
Lehet.
Mindenestere, ha Straub úr nem vette volna észre ezt a kérdést, akkor gondolom, most, hogy újra felteszem, igéretéhez híven válaszol.

Straub úr,

Kb. 4-5 éve vettem egy 33.6-os belső ISA buszos modemet.
Azóta a gépem összes elemét sokszor lecseréltem.
Akkor volt benne
- egy 850 MB-os HDD, most 45 GB,
- egy 486 DX 100-as CPU, most 700-as PII,
- 4, majd 8 MB RAM, most 128 MB,
- egy 1 MB-os videokártya, most egy 4 MB-os (csak dolgozok rajta),

Ezek az alkatrészek most forintban kb. annyiba kerülnek, mint amennyibe azok a régiek kerültek annak idején.

Hallom Öntől (és hát kinek higgyen az ember, ha nem a távközlés többszörös országos és európa-bajnok managerének), hogy mennyit fejlődött itt a telekommunikáció.
Ezen a modemen azonban nem tudok túllépni.
(A "Csak Önnek"-be éppen nem fértem be, a mostani ISDN "akciók"-ra pedig akkor sem tudnék befizetni, ha a gyomrom bevenné ezt az aljasul magas beugrót. Mindez történik úgy, hogy egy fejlesztési szempontból ideális helyen, az ország második városának egy fiatalokkal tömött lakótelepén lakok.)
Közben a telefonköltségeim jóval az inflációt meghaladó mértékben nőttek, igaz én is többet 'netezek, de ha ugyanannyit 'neteznék, akkor is valamivel az infláció felett lennék.

Mit csinálok rosszul?
És Önök?

doky67 Creative Commons License 2001.06.18 0 0 251
Tessék mondani behalt ez a topic?
jedilovag Creative Commons License 2001.06.05 0 0 250
blah
mikado Creative Commons License 2001.06.05 0 0 249
Csak egy elkésett (költői :)) ) kérdés:
Állandóan a kedvezményekről folyik a vita!
Nem lehetne kedvezmények helyett fogyasztóbarát
tarifákat kitalálni?
Monsieur Poirot Creative Commons License 2001.06.04 0 0 248
Hello!

OFFTOPIC:Indexet nem kell bántani. Ha probléma van Straub úrral, Index hozzáállással tessék meghivatni magukat Mónikához!
Örülünk annak, hogy az index negatív dolgokat ír a Matávról, de az egész index a dolgok negatív vonásainak kiemelésére épül. Vegyük csak a frankó-t, és a filmeknél a kritikákat, illetve a most megtalálható le blamázs cikket. Ez azért van, mert többnyire erre van igény, továbbá mi értelme lenne mindent dicsérni, nem? Érdekel titeket hogy hány repülő tett sikeres landolást, vagy elég az, hogy hány nem?
Btw, gondoljunk arra, hogy a TV-ben sem adhatják le, amit a riportalany úgy gondol, hogy nem kéne. Ezt itt moderálásnak hívjuk, nem az index hibája (re: Torgyán interjú)
Nekem semmi bajom az indexxel, igaz nem adtak angel.index.hu-s tárhelyet!
ONTOPIC: Kedves Straub Úr!
Már több mint 1 éve jelent meg a kiírás a faliújságunkon:
"Tisztelt lakók! Mindenki tartózkodjon otthon du. 2-től 7-ig, mert munkatársaink a korszerűbb rendszer kiépítése végett új kábeleket visznek otthonukba, csak most, csak itt, csak önöknek időpontot fognak egyeztetni!"
Miután visszapakoltam leesett állam, összecsaptam a kezem, felkiáltottam: "ÉLJEN CSILLAGPONTOS KÁBEL! GYORSABB NET, NO TELEFONSZÁMLA!"
Azóta itt ülök, az új kábel bedugva a tv-be. Semmi se változott! Az új csomagok nem jöttek, és a kábelNET elérés még mindig nem lehetséges.
A kábelNET internetes oldalán 2 dolgot lehet csinálni, a visszagombra kattintani, és jelentkezni a bekötésre. Megtudni hogy mint is, hogy is, azt nem!
Kérdés:
Mikor lesz elérhető _végre_ az kábelNET elérés?
Lehetséges hogy meg kell várni, még az ADSL népszerűsége csökken? Hisz az ADSL nem sokkal gyorsabb, viszont kb. másfélszerese a kábelNET elérés díjának !(http://www.axelero.hu/internetezni_jo)

H. Poirot

Solt Creative Commons License 2001.06.02 0 0 246
1. A régi ISA-sok valódi modemek, míg az új 56 kb-es PCI Winmodemek-et az általam használt Linux nem támogatja. (A hardver és OS flame-et most hagyjuk, de ezt a modemet valóban támogatni kell, mint egy elesettet, nem felismerni.)
2. A példaként felhozott számok azt muttaják, mennyire fejlődik az informatika. Ugyanígy lehet arra példát hozni, hogy mennyi új technológia áll már rendelkezésra a távközlés területén.

Miért van az, hogy az informatikai cégek minden újítással azonnal megkínálnak, ezzel lehetővé téve az állandó fejlődést, míg az telekommunikáció fejlszetéseiből semmit sem kapok az amúgy nyilván csúszszuperkirályrulez matávtól (csak áremelést)?

Előzmény: Karatedog (233)
kamposjack Creative Commons License 2001.06.02 0 0 245
Najo, nem olvastam ugyan vegig 1-2 hozzaszolast de nem lattam volna hogy konkretan es elesen valaki megfogalmazta volna a kovetkezoket:

1. a matav terjeszkedesevel, mosmar nem csak a dt viszi ki a magyar emberek zsebebol a penzt, hanem mosmar a kulfoldi kampanyolasokhoz, epitesekhez stb... a mi penzunket szandekozik a matav felhasznalni, akarki akarmit mond, ez igy van, a matav SOHA nem adott ki olyan csomagokat amivel csak egy kicsit is az ellenkezo erzest keltette volna bennem, megpedig hogy ot ha nem is erdekli az aki fizet a szolgaltatasert, de legalabb a vezeto helyet megprobalja megtartani azzal hogy odafigyel hogy minel olcsobb legyen, ez soha sem volt igy, ellentetben piocakent ha kellett mindig ratapdt a modemes felhasznalokra.
Tuntesrol annyit hogy nemtudom, en nem hallottam meg kelet felol se(nemhogy nyugat felol) olyat hogy valamelyik TELEFON ES KOMMUNIKACIOS CEG ELLEN ilyen nagy szabasu elo tuntetest szerveztek volna, es ha ezt straub elek fele kozvelemenykutato intezet a nepszeruseg novekedessel magyarazza, akkor csak gratulalni tudok, erre kolti a matav a penzemet...

2. a matav nem akar, nem fog semmijen olyan kedvezmennyel eloallni ami picit is javitana a modemesek helyzetet, sot, ugye a matavkabel oldalan lehet olvasni hogy adsl szintnel is sz@rabb netet ajanlanak(asszem 312/64k), ami ugyanannyi mint az adsl, csak ugye mint tudjuk a bnc-s halo hatranya hogy igen konnyen eldugul ha egyszerre tobben hasznaljak, igy tehat ha csucsidoben hasznaljuk akkor ennek a maximalis sebessegnek csupan toredekevel tudunk netezni.
Mi jon le ebbol? a matav rontja a sajat tarsvallalatanak/leanyvallalatanak(nemtudom hogy mongyak ezt rendesen) a matavkabelnek az uzleti lehetosegeit, raadasul megszellozteti a hirt hogy megszuntet minden kedvezmenyt, hogy(ha szabad ideznem a valoszinuleg elhangzottakat azon a tanacskozason ami errol dontott) "a netfuggok majd jol besz@rnak, hogy nem lesz altalanydij, mindenki kapkodni fog az adsl-ert, es 2 eves szerzodessel meg 2 evre kizsakmanyolhatjuk oket"

3. Isdn feat. 2eves szerzodes
Paran nem csak arra faztunk ra hogy nem lehet ra felvenni az altalanydijat, hanem arra is hogy SZANDEKOSAN atvertek az embereket, azt mondva hogy van kedvezmeny a ceges isdn-re is, hat mint azota kiderult nincs...
aki nem jart igy annak illusztralom hogy ez a dolog kb mivel jart, vegyek elo a telefonszamlat, es takarjak le azt a sort ahonnan levonjak az ejszakai kedvezmenyes hivasokkal jaro levonasokat, es a folotte levo addigi osszes telefonkoltseget kepzeljek el egy csekken amit honap kozepeig bekell fizetni...
A masik fo problema, hogy nem lehet altalanydijat venni 2 eves szerzodesre, es ez ojan kib@szas mint a haz(es bocsanat hogy atmegyek tragar hangnembe, de felmegy a vernyomasom.
Szoval nem lehet megrendelni az altalanydijat, sot mivel isdn, +50 ft az ejszakai "kedvezmeny" (persze csak akkor ha maganszemelyre rendeltek meg), es igy azert eleg szep summa a vegosszeg.
Nem azt mondom... tenyleg valahol jo ez az akcio, valahol nagyon messze, mer ahol nincs se kabel, se adsl lehetoseg, ott meg egy 128k-s isdn-t be lehetne huzni es vmi minimalis sebessegnovekedest el lehetne erni, de igy????
1 vonallal vagyok neten es meg igy is alig tudom kifizetni a szamlat, tehat ott vagyok ahol modemmel, csak +1-2k/s sebessegnovekedes...

Szoval ki is szereti a matavot? mert en nem...

mauzi Creative Commons License 2001.06.02 0 0 244
kernek tisztelettel valami URL-t, ahol le van irva, hogy mi az a 91-es tavhivo korzet (VPN-hez) mert en meg nem hallottam rola (mea culpa)
Előzmény: knox (232)
kamposjack Creative Commons License 2001.06.02 0 0 243
Ja igen, erre a dologra kivancsian varom az index-tol valakinek a reakciojat... kivancsi vagyok mit hoz fel mentsegere?
Netan megijedtek hogy szemelyesen a "nagy" Straub Elek ul elottuk?
Esetleg ugy lettek megpenzelve hogy nem szolhatnak bele abba hogy mire valaszol es mire nem?
Tudom hogy az index nem kozszolgalati ceg, de szerintem nem 1 kollega vagy munkatars van ott aki bizony este 6 es reggel 7kozott dolgozik ...
(bocs az elobb kimaradt)
kamposjack Creative Commons License 2001.06.02 0 0 242
Hat ez igen, eddig az index nagyon kemenyen, es realisan megirta a matavval kapcsolatos problemakat, meg is orultem amikor meghivtak Straub Eleket... vegre... az index majd nem hagyja hogy a fontos kerdesek felett csak ugy atugorjon... erre mi tortenik? megint csak azokat valaszolta meg amiket akart, egyedul azt a fontos kerdest valaszolta meg hogy a kedvezmenyek(egy darabig) nem fognak megszunni, de nem valaszolt az egy oldalu isdn 2 eves szerzodes modositasrol a matavreszerol peldaul, ami nagyon sok embert erint...
Index, csodalom hogy ehhez a nevedet adtad... :(

----------------------------------------------
|
|
|
|
-------------------------------------------

yuppie1344 Creative Commons License 2001.06.02 0 0 241
hatez kesz .. ezt el sem hiszem kedves moderator vagy mittomen valaki aki hajalndo vegiogolvasni megegyszer szedje mar csoportokba hogy hany hozzaszolo nin csmegelegedve a matavval es mennyien irtak azt hogy elljen a matav en asszem 1-re emlekszem ... persze nyilvan statisztikaval mindent meg lehet magyarazni de ez a szuperbajnok elnok vezerigazgato csak a szokasos reklamszoveget szajkozza allandoan a telefonkonyvre meg a telefonkartyakra nem erkezett valasz legalabb annyi hogy persze most nem tudom majd utananezek
engem is jol beszivattak ebbe a keteves szerzodesbe most ha 1 percet sem telefonalok 13000-t fizetek havonta asszem valami 2800 volt aprospektuson kiemelve (meg oda is isrtak hogy ez csak mittomen 500 forinttal dragabb) hat elljen matav csak ezt tudom mondani es azt aldja meg az isten aki kitalalta hogy 2002-ig monopoliumuk legyen nah joejtszakat es udvozlet "straub ur"

ui: aki kerdezte hogy mennyire erzi magat magyar embernek annak csak ennyit uzennek: ezzel a nevvel?

ui2: straub "ur" fizeteset nem tudom pontosan de a helyettes 5 milliot keres sajna nem tudom hogy netto-e talan majd a vezerunk kiter erre is...

nah udv!

emailcim Creative Commons License 2001.06.01 0 0 240
Egyébként Straub-demagóg-Elek cseszett válaszolni a gyakorlatibb kérdésekre, ha megfigyelitek...
emailcim Creative Commons License 2001.06.01 0 0 239
Hol folytatták azokat a közvélemény kutatásokat, amik szerint az emberek többsége meg van elégedve a matávval????? A matáv székházon belül?? Jaaaa, hogy olyan helyen ahol nincs is matáv!!! Akkor értem, miért vannak megelégedve! Mindenesetre én még hallomás útján sem találkoztam matávval megelégedett emberrel... ezzel szemben matáv-gyülölővel nagyon sokkal...
psimon Creative Commons License 2001.06.01 0 0 238
straub "demagóg" elek elég lekezelően szólt a népszab heti comptech mellékletében az év eleji bojkott- és sztrájkfelhívásokról, egy hőzöngő kisebbség akciójának betudva azt.
én meg azt mondom, hogy ha ez a kisebbség nem "hőzöng", maga mögött tudva egy jelentős többséget, aminek magam is tagja vagyok, akkor már megszűnt volna minden internet kedvezmény...
theelf Creative Commons License 2001.06.01 0 0 237
Tisztelt Straub úr!

Szeretném felhívni a figyelmté arra a tényre, hogy sajnálatos módon a válaszai, az előzetesen feltett kérdésekkel kapcsolatban sem tartalmaztak konkrét adatokat, tényeket. Engedje meg, hogy ez esetben ön helyett számításokat végezzek.

Amennyiben én egy telefonvonalat, minimál díjcsomaggal, csak azért tartok fenn, mert az ADSL alapú Internet szolgálltatáshoz szükséges, és erre megrendelek egy ADSL alapú Internet szolgálltatást (ADSL otthon csomag), a MATÁV csoporthoz tartozó Axelero Internet-nél, akkor a havi Internet költségem, a hozzá kapcsolódó távközlési szolgálltatások költségével együtt is 15,000 Ft alatti.

Ennél a megoldásnál a telfonvonal egyértelműen olcsóbb, hiszen az ADSL eszközök drágábban a hagyományos technológiánál, ezen felül az IP alapú szakaszon is jóval kisebb sávszélesség szükséges. A hagyományos "telefonos" internet költségei tehát egyértelműen alacsonyabbak az ADSL alapúnál.

(A vonalat fenn kell tartani, és a telefonközpontba az ADSL hardware-nél olcsóbb behívómodemek is telepíthetőek, innen pedig ugyazt a gerinchálózatot terheli, jóval kisebb mértékben a dialup kapcsolat, ha így a gazdaságos)

Ez alapján kérdezem önt, hogy tudja-e garantálni, hogy a havi korlátlan (éjjel nappali) internet elérés költsége, a dialup technika esetén is 15000Ft alatt maradjon, az Internet szolgálltató reális mértékű haszonkulcsát is figyelembe véve?

htmm Creative Commons License 2001.06.01 0 0 236
Tisztelt Straub ur!

Koszonom valaszat!
Szeretnem megkerdezni, hogy hol lehet jelentkezni azokra a kozvelemeny-kutatasokra, amelyek alapjan ezt megitelik.

Amikor lett volna a matav-tuntetes, allitolag kiuritettek a Szekhazat es tuzszereszeket is hivtak. Kerdesem az lenne Onhoz, hogy mitol feltek ennyire?

U.I.: A Matav-tuntetes honlapjanak maradvanya megtalalhato a honlapomon, a cimet nem irom ki, akit erdekel, probalkozzon, vagy kerdezzen e-mail -ben!

Előzmény: Straub Elek (91)
kpete Creative Commons License 2001.06.01 0 0 235
T. Straub úr!
Csak egy megerősítést kérnék:
Tehát akkor nyáron nem szűnik meg a Mindenkinek csomag?
KP.
Polly Pudlipötty Creative Commons License 2001.06.01 0 0 234
igen... ez "kicsit" gázos... komolyan azt hiszik, hogy hülyék vagyunk. vagy csak azt, hogy mindegy, hogy mit hiszünk... és van rá okuk :(
P.P.
Előzmény: missu (231)
Karatedog Creative Commons License 2001.06.01 0 0 233
Pl. vegyél egy PCI-s 56k-s modemet, kezdésnek nem rossz.
Előzmény: Solt (230)
knox Creative Commons License 2001.06.01 0 0 232
Ami a mezei IP-t illeti, arra nem az 51-es, hanem a 91-es szám van kijelölve (IP VPN). Erre semmiféle, az 51-esnél tárgyalt eset nem vonatkozik. Már magáért a számért is fizetni kell a HIF-nek (majd), és azután a távközlési szolgáltató(k)nak, aki(k) ezt a hívást elviszi(k) az access serverig.
Előzmény: mauzi (227)
missu Creative Commons License 2001.06.01 0 0 231
Kedves Solt!

Mint a fentiekből is világosan láthatjuk, ŐK természetesen semmit sem csinálnak rosszul...

Na, talán egyet: VÁLASZOLNI még nem tökéletesen tudnak, mert hevenyészett számításaim szerint az itt eltöltött (majdnem) két óra alatt a felvetett kérdéseknek mindössze az ÖTÖDÉRE adtak VALAMIFÉLE választ, ezeknek a FELE sem minősíthető ÉRDEMInek, és mindenki maga döntheti el, hogy milyen hányada IGAZnak...

Előzmény: Solt (230)
Solt Creative Commons License 2001.06.01 0 0 230
Straub úr,

Kb. 4-5 éve vettem egy 33.6-os belső ISA buszos modemet.
Azóta a gépem összes elemét sokszor lecseréltem.
Akkor volt benne
- egy 850 MB-os HDD, most 45 GB,
- egy 486 DX 100-as CPU, most 700-as PII,
- 4, majd 8 MB RAM, most 128 MB,
- egy 1 MB-os videokártya, most egy 4 MB-os (csak dolgozok rajta),

Ezek az alkatrészek most forintban kb. annyiba kerülnek, mint amennyibe azok a régiek kerültek annak idején.

Hallom Öntől (és hát kinek higgyen az ember, ha nem a távközlés többszörös országos és európa-bajnok managerének), hogy mennyit fejlődött itt a telekommunikáció.
Ezen a modemen azonban nem tudok túllépni.
(A "Csak Önnek"-be éppen nem fértem be, a mostani ISDN "akciók"-ra pedig akkor sem tudnék befizetni, ha a gyomrom bevenné ezt az aljasul magas beugrót. Mindez történik úgy, hogy egy fejlesztési szempontból ideális helyen, az ország második városának egy fiatalokkal tömött lakótelepén lakok.)
Közben a telefonköltségeim jóval az inflációt meghaladó mértékben nőttek, igaz én is többet 'netezek, de ha ugyanannyit 'neteznék, akkor is valamivel az infláció felett lennék.

Mit csinálok rosszul?
És Önök?

bolerobubu Creative Commons License 2001.06.01 0 0 229
K. Straub.E.!

Miért nem becsüli meg a matáv a saját, ill outsourcingolt dolgozóit? Előbb-utóbb innen mindenki el fog menni! Vagy éppen ez a cél???
Szerintem egyébként a matávnak is ez lesz a sorsa:
részvényei elértéktelenednek, a jó szakemberek elmennek (elmenekülnek) aztán a Vivendi,a Pannon, vagy a Vodafone potom áron egyszerűen megveszi a matáv nevű romhalmazt.

eksön_ Creative Commons License 2001.06.01 0 0 228
Szerintem nem válaszolt, csak az eddigi ködösítést nyomta. Ez gerinctelenség, főleg úgy, hogy tegnap fölhívtam az ISP-met, hogy mi a franc van már, mert két hete este nem lehet föllépni órákig a foglaltság miatt. Közölték, hogy sajnos nem lesz bővítés, mert július 1-gyel a matáv m,egszünteti a mindenkinek csomagot, és szerintük ettől az előfizetőik 50-70%-a elveszik. Mondtam, hogy ez még nem biztos. Mondta, hogy a matáv már hivatalosan tájékoztatta őket, és közölte, hogy azután csak wholesalere hajlandó velük szerződni.
Nem értem mi okuk van titkolózni, így. valakinek tehát biztosan hazudnak, kérdés nekünk vagy ISP-knek.
Előzmény: jung (226)
mauzi Creative Commons License 2001.06.01 0 0 227
meg egy szo a dijmegosztasrol. lehet, hogy mar valaki megkerdezte, csak en voltam figyelmetlen, mert csak gyorsan atfutottam a topicon (ez esetben kerem csendben ignore-alni :)

munkamhoz szukseges, hogy a munkahelyemet, es szukseg eseten a munkahelyemrol az otthoni gepemet modemen keresztul el tudjam erni. ez gyakorlatban azt jelenti, hogy hosszu orakon keresztul IP protokollon forgalmazok adatot, de nem 06-51 behivoszammal rendelkezo szolgaltatokon keresztul.

amennyiben a kesobbiekben ez az uj, 51-es tavhivo korzet jelentene a kedvezmeny igenybevetelenek a forrasat, a kovetkezo kerdes merul fol bennem:

- milyen feltetelekkel lehet valakinek 51-es behivo szama? mennyibe fog ez kerulni?

Előzmény: Bretwalda (172)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!