Helo.
Nem értem, mi a gond. Én ilyen célokra tartok otthon egy variálható tápot 1,5 V-tól 12 V-ig 1 amper terhelhetőségüt. Esztétikus, rögtön bedugható a 230 V-ba és 1200-1500 Ft közötti az ára. Az OBI-ban nemrég 1000 Ft-ért lehetett venni.
Amúgy a kis műhelyemben erről nyomatom a kiszuperált autórádiómat ami 2X7 W-os és jól működik, persze nem tekerem a hangerőt maxra. De amíg nem kaptam a vasútamhoz gyári tarfót akkor is ilyet használtam, csak beépítettem egy fadobozba és kicseréltem a tolókapcsolót dzsexlire, hogy tekerős legyen.
De szerintem neked elég a 0,5 amperes változat is, de az sem sokkal kisebb és olcsóbb.
cucu
Kedves pancho!
A helyzet az, hogy a primer és szekunder tekercsek mibenlétével magam is tisztában vagyok, de amint azt a topic nyitó hozzászólásomban írtam el akartam kerülni a buherálás látszatát, tehát nem akartam egy szappantartóba beépített csengőreduktorral kiállítani az ügyfeleimhez.
Hát nem! Meglepő kisérleti eredményre jutottam 12V Dc "a" polaritás esetén az egyik modem meg se szólal (power és egyéb ledek sötétek),
"b" polaritás esetén viszont a ledek világítanak de a számítógép nem látja a modemet.
Na mindegy, maradt a buherálás, táp szét, 9V AC kivezetés kimér vezeték ráforraszt, összerak, és láss csodát működik.
A megoldást transzformátornak hívják, és elég régóta ismert.
Menetszám egyik oldalra X menet, a másikra 220/9-ed része. A többmenetes végét a 220-ba.
A helyedben tennék egy előtétellenállást is áramkorlátozás végett.
Sziasztok! Két külsős modemem is 9V AC bedugós tápról üzemelne, ha ezek nem mentek volna tönkre. Nemn tudja valaki, hogy hol kaphatnék ilyeneket. Barkácsolás kizárva, mert ezekkel ügyfelekhez járok ki és ki kell néznie a cucnak valahogy.