Keresés

Részletes keresés

minden lila Creative Commons License 2003.07.30 0 0 98
Kinizsi Kisinyov:)
Előzmény: lg18 (6)
predicator Creative Commons License 2001.06.08 0 0 95
jahh és még vmi, én nem sajnálom senkitől a rekonstrukciós pénzeket(tőletek sem), de a klubot nem hagyhatjuk megszüntetni, költöztetni stb.

Előzmény: predicator (94)
predicator Creative Commons License 2001.06.08 0 0 94
azért nem vagyunk igazán dobogóra esélyesek, még ha ki is csúszik esetleg egy jobb helyezés.

a nézőszámnál sokat számít a lokálpatriotizmus, ami azért valljuk meg vidéken erősebb(én is vidéki vagyok!). A fővárosban nehezebb "összehozni" a nézőket a mérkőzésekre, de azért van egy stabil mag mindenhol(Ute, Fradi stb).

Én nem a fideszt okolom, félreértés ne essék, csak furcsának találom, hogy pl. Dajcs leutazik Hódmezővásárhelyre és könnyedén nyomja a milliókat a Rapcsák haverjának, itt meg amit ígért még azt sem adta meg(44milla a stadionra).

A Dajcs aláírta, hogy minket sem rangsorolnak hátrébb a stadionrekonstrukcióban mint a többi fővárosi gárdát. Ezek után semmit nem ad, ez már nem elméleti kérdés.

A pénzügyi dolog talán megoldódhat, a mai ns-ben volt egy cikk erről, bizakodó vagyok mindenesetre.

CSAK A KISPEST - CSAK KISPESTEN!

Előzmény: Törölt nick (93)
predicator Creative Commons License 2001.06.08 0 0 92
azért az "okolás" nektek is elég jól megy..elég csak a játékvezetések elleni kirohanásokra gondolni. ott is vmi pesti maffia duma jött elő...

az, hogy az ism ellenünk van, az pedig tény, akármilyen szemszögből is nézzük.

persze Debrecennek könnyű, fideszes polgármesterrel az élen..nektek nyomtak 1,5 milliárdot, nekünk 44 millát, azért ez nem mindegy.

kicsit furcsának találom azért, hogy csak olyan csapatokkal tárgyaltak koncék ahol fideszes polgármesterek vannak. azért ez már nem véletlen. kicsit ism szagú a dolog...

a hiányolt összefogás pedig úgy néz ki, hogy meg van.

CSAK A KISPEST - CSAK KISPESTEN!

Ui: azért szurkolok nektek, hogy ne essetek ki, némi kötődésem van Debrecenhez.

Chilistator Creative Commons License 2001.06.07 0 0 89
Egész jól tűrtem! :)
Előzmény: VDTN (88)
VDTN Creative Commons License 2001.06.06 0 0 88
Chilistator!
"Erkölcsileg nincs sok különbség egy megye 2es és egy NB1es játékos átirányításánál."
Már ne haragudj ez egy iszonyú nagy marhaság! Ha egy ügyes srác a "megyei2"-ben focizik egy falusi csapatban és leszerződteti egy első ligás klub, ahol fejlődhet tovább, akkor az erkölcstelenség?
Pl. a jelenleg kispesti Dubecz a Fejér megyei Bodajkon kezdett focizni, akkor megyei első osztályban, majd a Vidi leigazolta, majd mire stabil első ligás játékos lett bejött a szokásos Honvéd "manager" és elvitte.
Tehát a Te elméleted szerint Dubecznek ott kellett volna Bodajkon megrohadnia és akkor a Vidi erkölcsös maradt volna.
Gondolkozz el rajta jó?
Ha pedig Kispest szurkoló vagy, akkor hogy emészette meg az erkölcsöd, hogy egy UEFA kupa döntős csapat teljes védelmét leigazolta a káderes klubod, ezzel tulajdonképpen évekre elintézve a vidéki együttest?
Előzmény: Chilistator (86)
tuszek Creative Commons License 2001.06.06 0 0 87
Droli!

A Kispest tulajdonosai a csapatot fenn tudják tartani. A stadiont nem. Ezt ( talán az MTK kivételével?) mindenhol az állam oldja meg néhol az önkormányzaton keresztül. Nyilván a politikailag jól fekvő területeken nincs is ezzel az évi kb. 100 millióval gond. ( És akkor a teljes rekonstrukcióról nem beszéltem.) Kispesten elzárták a pénzcsapot. Ez a 100 milliós mínusz minden csapatot pedlóra tenne. Az MTK-n kívül ( és talán a Lombard, de ott meg is látszik) nincs csapat aki a saját lábán megállna, egyelőre csak szólam arra hivatkozni, hogy gazdasági társaságokról van szó.

Chilistator Creative Commons License 2001.06.06 0 0 86
VDTN!
Nem vagyok csabai és nem is az a kedvenc csapatom!
Hanem a KISPEST! A Vidi-Csaba meccs csak 1 példa volt. A szabály az szabály, de azért ha nagyon le akartátok volna játszani a meccset akkor meg is várhatták volna az igazolásokat, vagy fel is ajánlhattak volna egy későbbi időpontot.
Erkölcsileg nincs sok különbség egy megye 2es és egy NB1es játékos átirányításánál.
De ez offtopic, úgyhogy téma befejezve!
Előzmény: VDTN (83)
predicator Creative Commons License 2001.06.06 0 0 85
Droli!

ezt a témát nem lehet másképp megközelíteni csak érzelmi oldalról!

nem tudom Te mit csinálnál ha szeretett csapatod ilyen helyzetben lenne.

a szurkolótáborról csak annyit, hogy mi már évek óta gyengén szereplünk, a nézőket elveszíteni könnyebb mint megtartani vagy növelni! évekig pocsék csapatunk volt, gyengébbnél gyengébb játékosaink voltak, mégis maradt egy stabil mag(1500-2000néző).

ha megnézed néhány vidéki csapat nézőszámait senki sem dicsekedhet, így ez a nézőszám hasonlítgatás nem elég tárgyilagos.

Mi nem sírunk, de tudjuk, hogy bizony az ism és mlsz szemében tüske vagyunk, ezt már a vak is látja. Jelenleg körülbelül hasonlót élünk át mint a Fradisták Rákosi alatt.

A mesterségesen és felülről keltett botrányok pedig arra jók, hogy épeszű szponzorokat már ne is tudjunk a klubhoz csábítani.Ebben bizony az ism nyakig felelős!!

Talán ha fideszes polgármesterünk lenne, kapnánk némi pénzt...

CSAK A KISPEST - CSAK KISPESTEN!!

Előzmény: Törölt nick (84)
VDTN Creative Commons License 2001.06.05 0 0 83
Chilistator!
Kedvenc csapatod senkit sem tájékozatott arról, hogy gond van az igazolásokkal. A Vidi bemelegített, készült a meccsre, hangoltak a nézők, majd a legutolsó pillanatban "kiderült", hogy nem kezdődhet meg a meccs, mert nincs igazolás. Kivárták a szabályokban előírtakat, de ezek után sem érkezett meg és csabaiak folyamatosan kamuztak, hogy minden pillanatban Fehérváron lesznek a papírok. A 3/4 óra pedig utólagos kitaláció, mert amikor a Csaba busza elhagyta Fehérvárt, ami órákkal a lefújás után volt, még akkor sem érkeztek meg az igazolások.
" Ti mit csináltatok? Nehogy megmagyarázd nekem, hogy a fehérvári párttitkár meg tanácselnök nem hatott oda ha egy alsóbb osztályú csapat nem akarta odadni 3 labdáért a legjobb játékosát!"
Az alsóbb osztályokból való játékosáramlás nem ugyanaz az egyes első osztályú klubbok játékosharácsolásásával. Nálatok csak tősgyökeres csabaiak játszottak? Egyébként nehogy megmagyarázd nekem, hogy a csabai párttitkár meg tanácselnök nem hatott oda ha egy alsóbb osztályú csapat nem akarta odadni 3 labdáért a legjobb játékosát! :-)
Előzmény: Chilistator (82)
Chilistator Creative Commons License 2001.06.02 0 0 82
VDTN!
Akkor nem fájt a szíved a Békéscsabáért, amikor néhány éve otthonhagyták az igazolásokat és a Te talpig becsületes klubbod nem volt hajlandó várni még egy 3/4ed órát? Pedig állítólag már Soltnál jártak az igazolások!
Egyébként nem kell hogy sajnáltassátok magatokat amiatt, hogy ellopták a legjobb játékosaitokat a pesti klubbok. Ti mit csináltatok? Nehogy megmagyarázd nekem, hogy a fehérvári párttitkár meg tanácselnök nem hatott oda ha egy alsóbb osztályú csapat nem akarta odadni 3 labdáért a legjobb játékosát!
Előzmény: VDTN (71)
Lajoskám_d Creative Commons License 2001.06.01 0 0 81
König Feri!

Igazad van! Nem vagyunk egy szinten! Ezt a legutóbbi
hozzászólásoddal fényesen bizonyítottad,amihez csak gratulálni tudok.
Szerintem nem az a paraszt,aki kisebb városban lakik,hanem aki úgy viselkedik (mármint a "paraszt"szó pejoratív értelmére gondolok-persze,csak ha tudod, mit jelent az,hogy pejoratív...).
Ha valakinek a stílusát akarod utánozni,előbb figyeld meg!
Én nem olyan alpári stílusban szóltam hozzá, mint te.
Leírtam a véleményemet,ehhez jogom van. Tudtam előre, hogy lesznek,akiknek ez nem fog tetszeni,hát Istenem... Írtam,hogy én nem vadászom olcsó népszerűségre,veled ellentétben,hanem csak őszintén leírom,amit gondolok.
Sokat te nem járhattál Vas megyében,ha azt gondolod, hogy én a Hali-szurkolásommal egyedül vagyok:-))))
Isemerek én épp elég Hali-fanatikust,ne aggódj!
Viszont bármerre járok-kelek az országban,egy emberfélével nem volt még szerencsém találkozni:
igazi fradistával!
Divatdrukkerrel annál inkább.
Tehát inkább nektek rossz. Ha megy a csapatototknak (mint most) akkor sokan vagytok kint meccsen(relatíve,persze), de mégis nagyon-nagyon magányosak vagytok!
Marad nektek drukkernak a torgyán jocó, az a tahó Koóóóós, meg a divatdrukker Farkasházy,stbstb.
Most ezért irígykedjek rátok? Nem mondod komolyan!
Azt meg minden hülye tudja, ha Szombathelyen lenne olyan szintű csapat,mint nálatok,akkor a fákon is ülnének az emberek, ugyanígy Debrecenben,Miskolcon,Egerszegen,Nyíregyházán,Győrben,stbstb.
ÉS SZEGEDEN!!!!!!!!!
Ha ezt nem ismered el, akkor nem értesz a focihoz.

Ilyen baromságokkal meg ne gyertek nekem, hogy: "a végéen már Szegeden is csak kétezren jártak meccsre...) Hja,kérem: a tökutsó csapatok meccseire? (megjegyzem,Zalaegerszegen a középcsapat meccseire is többen járnak ki,mint nálatok a nagy első fradikáéra,van,ahol még ma is szeretik ezt az OCSMÁNY magyar focit...érthetetlen)
A te "fradikádra" hányan járnának ki,ha utolsók lennétek? Megmondom: 500-an. Pedig nem egyenlők a feltételek, mert ha nálatok az utolsó cserejátékosnak kimegy a bokája, már címoldalon vagytok, egy vidéki csapat meg...elmehet a p...ba.
Lassan már hirdetést adnak fel,hogy menjenek ki emberek a fradika meccseire...röhej. De még a "nagy" Fradi-Újpesten sincs teltház! Nevetséges!

A ti nagy fradikátokról annyit, hogy meg kell nézni a kézicsapat meccseit: divatmeccseken vannak csak szurkolók, a többin meg 100-an(!!!!!!!!!) 200-an(!!!!) nyomulnak! Úgyszintén ez a helyzet jégkorong-és vízilabda meccseken!
Röhej!!!

Na, ennyit a témáról,remélem meggyógyulsz!

See ya!

Előzmény: KingFrank (72)
kispestfun Creative Commons License 2001.05.31 0 0 80
Dajcs tegnap adott Hódmezővásárhelynek 400 milliót fedett uszodára + 17 milkót a HódTC-nek.Ja , a polgármester Rapcsák fideszes,.............
Dugó Creative Commons License 2001.05.31 0 0 79
Itt egy újabb NS cikk, ha vki nem olvasta volna bemásolom.
Tehát:

"Kocsival gurulunk be a Bozsik-stadionba, jobbra mindjárt egy felirat: Csak a Kispest!!! Csak Kispesten!!! Az autót letesszük, elindulunk a klubház felé. Egy szurkoló érkezik motorral, tõle tudjuk meg, hogy a Honvéd-drukkerek abban reménykednek, Komora Imre vagy az MLSZ korábbi elnöke, Kovács Attila megmenti az 1909-ben alapított klubot. Ha már másnak nem jut eszébe...

Megkerüljük a székházat, fotós kollégám munkába lép. „Dicsõséget hoztunk, pusztulásra ítéltettünk" - olvasható a falon. Mellette pedig egy várostábla - Szegedé -, persze, áthúzva. A legfanatikusabbak az éjjel Csongrád megyében jártak, onnan az „ereklye". A szurkolók állítják, felkeresik majd a szegedi önkormányzatot, és megtérítik az okozott kárt.

Felnézünk a lelátóra, olyan békésnek, szépnek tûnik minden. A tribünrõl nem látszik, hogy a gyep katasztrofális, holott sokan azt állítják. Éppen Koncz László, a három klubtulajdonos egyike nyilatkozta lapunknak a minap, hogy a Bozsik-stadion egyszerûen alkalmatlan az elsõ osztályú futballra. Sõt azt is hozzátette, hogy: „...az a pénz, amit stadionfelújításra kapnánk, semmire sem elég. Sajnos az ISM nem támogatja a Honvédot, de ugyanez elmondható a Honvédelmi Minisztériumról és a kispesti önkormányzatról."

„A nevünket nem adjuk!" - vesszük észre az újabb feliratot. Alatta az aláírás: Nuova Guardia, Ultra Red Boys, Szelídek. A három szurkolói csoport. Tagjai elmennek mindenhova - jókora közhellyel élve, a világ végére elkísérnék a csapatot.

Egyetlenegy helyre nem mennének, Szegedre.

„Ha Szeged-Honvéd lesz a Kispest-Honvédból, elfelejthetik a Honvéd-drukkereket, senki sem látogatja majd a Tisza-parti gárda mérkõzéseit..." - jelentik ki a klubház földszintjén gyûlekezõ szurkolók. Arra várnak, hogy Koncz Lászlóval beszélhessenek. Lenne egy-két kérdésük a tulajhoz.

Koncz még nem fogadóképes, az emeleten ugyanis a futballistákal tárgyal - kissé bizarr, hogy éppen a szerzõdéshosszabbításról.

Van olyan játékos, aki egy karosszékbe süllyed, van, aki zsugázással múlatja idejét, s van, aki a drukkerekkel társalog. Mi más lehetne a téma, minthogy szegedi lesz-e a Honvéd vagy sem. „Nincs az a pénz, hogy Szegeden folytassam..."; „Eszemben sincs Szegeden focizni!"; „Megy a fene Szegedre!" - jelentik ki határozottan a piros-fekete egyenszerelésben feszítõ labdarúgók.

Az ebédlõ ajtajára kiragaszották az e heti menüt - a kínálatban szerepel frankfurti leves, székelykáposzta, bécsi szelet, bakonyi sertésborda, miegymás.

Érdekes, szegedi halászlé nem kapható...

Azt mondják, azért is lenne jó, ha Szegedre (vagy máshova) költözne a Kispest, mert akkor nem ezerötszázan lézengenének a lelátón, hanem hat-hétezren. Merthogy vidéken még vevõk a futballra az emberek.

Na, nézzük csak: legutóbb az 1999-2000-es esztendõben volt élvonalbeli csapata Szegednek, az elsõ fordulóban tizenháromezren voltak kíváncsiak a Gyõr elleni premierre. Egy-egy lett a vége, a kék-feketék Faragó István találatával egyenlítettek az 55. percben.

Faragó most a Kispest házi gólkirálya, tíz találattal.

A harmadik körben a Vasas látogatott a Felsõ-Tisza-parti pályára, akkor tizenkétezren bosszankodtak amiatt, hogy Thomas Sowunmi duplájával vitték el a három pontot az angyalföldiek. Legközelebb szeptember 11-én játszott otthon a Szeged, s verte 1-0-ra a ZTE gárdáját - hatezer drukker elõtt. És szép lassan tovább csökkent a nézõszám, a 13. fordulóban kétezren látták a Lombard vendégjátékát, míg a következõ hazai fellépésre, a Siófok elleni derbire ezren váltottak jegyet.

Ennyit errõl.

Illetve, még valami: a tavaszi folytatásra nemet mondó Szeged 1999. december 11-én játszotta eddigi utolsó élvonalbeli találkozóját, 1-1-re végzett - a Kispest ellen...

Még mindig Koncz Lászlóra várnak a drukkerek.

Lerí róluk, jóformán az életük függ a következõ napok döntéseitõl.

„Az újságból tudtuk meg, hogy elköltöztethetik kedvenc csapatunkat - mondja a szervezett szurkolói csoportok képviselõje, majd így folytatja: - Kedden este összeült a három csoport vezetõsége, és megállapodtunk abban, hogy tisztességes, legális körülmények között próbáljuk megvédeni egyesületünket. Nem az a célunk, hogy balhézzunk, mi több, el is határoljuk magunkat az erõszakhoz folyamadó szurkolóktól. De azt sajnos nem garantálhatjuk, hogy nem lesznek olyanok, akiknek nem borul el az agyuk. Az elsõ lépésünk az volt, hogy lementünk Szegedre, és elhoztuk a várostáblát - láthatták, azt ki is függesztettük a klubházra. Hogy mi lesz a következõ lépés, azt még nem tudhatjuk, csak annyi bizonyos, mindent megteszünk annak érdekében, hogy felhívjuk az illétekesek figyelmét arra, egy ilyen nagymúltú klub, amely több tízezer ember szívügye, nem szüntethetõ meg egyetlen tollvonással. Egyetlen fegyverünk van: a hangunk."

Aztán a szurkolók bejutnak a tulajdonoshoz (errõl keretes írásunkban olvashatnak). A földszinten már csak Kovács Kálmánnal találkozunk, a halásztelki hírverõ meccsre készülõ piros-feketék pályaedzõje kérdés nélkül mondja:

„Hogy idáig jutottunk, az katasztrófa - kezdi Kovács Kálmán. - Hallom, hogy sokan most Koncz Lászlót támadják, de úgy gondolom, történjék bármi, köszönettel tartozunk neki. Arra viszont megkérném, írja le, biztos vagyok benne, hogy a Kispest-Honvéd nem megy innét sehova, jövõre is a fõváros XIX. kerületében játssza majd bajnoki mérkõzéseit. Ám ha netán úgy adódna, hogy a csapat elköltözik, ahhoz én nem adom a nevem. Ám ismétlem, biztos vagyok benne, hogy jövõre a Bozsik-stadionban láthatják a Kispestet."

Úgy tiszta a kispesti kép, ha véleményt mond a polgármester is. Úgy bizony. Tímár Béla rengeteg kritikát kapott, Koncz László is többször hangsúlyozta, hogy az önkormányzat egyáltalán nem érzi sajátjának a klubot. Ezért is lehet érdekes, mit mond errõl a „megvádolt" polgármester.

Nos, Tímár úr egészen másként látja a történteket és a helyzetet. Abban viszont egyetért mindenkivel, hogy a Kispest valóban végveszélybe került.

„Sokat töprengtem, hogy szót kérjek-e az önök lapjában, de annyi kritika érte a kispesti önkormányzatot, hogy úgy éreztem, el kell mondanom az igazságot - vág bele Tímár Béla. - Elõször is szeretném leszögezni, hogy a kispesti önkormányzat igenis sokat tett a Honvédért. Nem akarom a saját szerepemet felnagyítani, de magam is rendszeresen kerestem annak a lehetõségét, hogy a klubot támogathassam. De menjünk vissza az idõben, és mindjárt megérti, mirõl beszélek. Tavaly nagy lehetõség adódott a Kispest számára, hiszen a korábban már itt dolgozott Louis de Vries úr ismét érdeklõdést mutatott a klub iránt. Az elnökség felhatalmazásával kiutaztam hozzá, és megpróbáltam visszacsalogatni. Így is történt, De Vries úr fogadott, én elnézést kértem tõle a korábbi sérelmeiért, és biztató megbeszélést folytattunk. Abban maradtam vele, hogy két hét múlva Budapestre utazik. Igenám, de mire hazaértem, már megjelent a színen Koncz László és két társa. Megdöbbenve tapasztaltam, hogy kilenctagú elnökségünkbõl öten tûzzel-vassal azért harcolnak, hogy kizárólag Konczék vásárolhassák meg a Kispest-Honvéd Kft. hetven százalékát. Hiába mondtam, hogy vonjuk be Louis de Vries urat is, egy késõ este leszavaztak - megkötötték az összetákolt szerzõdést, és Konczék kezébe került a klub - és a hatalom. Akkoriban is kijelentettem, és ezt ma is tartom, hogy az önkormányzat közpénzekbõl nem adhat a klubnak és a kft.-nek - fõként a jelenlegi helyzetben, amikor is nyolcszázmillió forint hiánnyal küszködik a kispesti önkormányzat. Nem tagadom, bizalmatlan voltam a három befektetõ iránt, ez csak erõsödött bennem, amikor megláttam a velük szakszerûtlenül, felelõtlenül megkötött szerzõdéseket. Megkértem Török Ferencet, hogy vizsgálja meg a dokumentumokat , és õ hiába bizonyította be az igazamat, mégis aláírásra kerültek a szerzõdések. Megdöbbentõ lesz, amit mondok, de Koncz László akkor az elnökség elõtt jelentette ki, hogy a szerzõdés aláírása után egy nappal ötvenmillió forintra emelik a törzstõkét. Uram, én most, május huszonegyedikén leellenõriztem ezt, és még mindig csak hárommillió forint a törzstõke. Elképesztõ! Ezek után azt is megkérdõjelezem, hogy a mi kispesti befektetõink valóban buktak-e ezen az üzleten, mert azt tudom, hogy a korábbi játékoseladásokból bizony jutott nekik bõven, és azt sem tartom kizártnak, ha a klubra áldozott pénzt reklámbevételként elszámolták. Próbáltam segíteni, ahogy tudtam. Összehoztam Koncz urat az ISM egyik államtitkárával, aki Deutsch Tamás kérésére tárgyalt volna a stadionrekonstrukcióra szánt összeg emelésérõl. Koncz László ezzel a lehetõséggel sem élt. De továbbmentem, egészen Demszky Gáborig, arra kértem a fõpolgármestert, tegyen kivételt, és segítse a Kispest-Honvédot. Õ erre nem volt hajlandó. Tudom, hogy most drámai a helyzet, és ezért egyértelmûen a korábbi elnökség öt tagját, no meg a három befektetõt terheli a felelõsség, mert bebizonyosodott, hogy a hiúságuk nagyobb volt, mint a pénzük. Túlzott önbizalmuk vészhelyzetbe sodorta a Honvédot. Hallom, hogy most átadnák a helyüket. Helyes, hogy félreállnak, de ne futamodjanak meg. Igenis keressék meg azokat az embereket, akik átveszik a helyüket. Menjenek Louis de Vries úrhoz vagy Rácz Gáborhoz, vagyis olyan emberekhez, akiknek valóban van pénzük, és akik segítenének a Kispesten..."

Már a kocsiban ülünk, csak éppen nem tudunk kihajtani az Ady Endre útra, hiszen mindjárt jön a vonat, s emiatt lezárták a sorompót. Így legalább van idõnk visszanézni. A klubház, rajta a felirattal és az áthúzott várostáblával, az összemázolt fal, a töküres salakos edzõpálya. És egy felirat a bejáratnál: Bozsik-sta io .

Hiányzik a „d" és az „n" bet?.

Még ez is...

Húszmillió kellene a játéktér felújítására

Kun Zoltán

Nagy a káosz mostanság Kispesten, de Koncz László, a tulajdonosok egyike bízik abban, hogy sikerül megfelelõ megoldást találni. Ezért tárgyalt szerda délután a szurkolók küldöttségével.

- A drukkerek azt szeretnék, ha a Kispest Kispesten maradna, és természetesen nekünk is ez a célunk. Ám rengeteg gonddal küszködünk, így szükség volt vészmegoldásokra is, ezért puhatolóztunk néhány városban. Ezek közül a szegedi megbeszélés kiszivárgott, de szó sincs arról, hogy már végleges döntést hoztunk volna - említette az elmúlt idõszak történéseit Koncz László.

A kispestiek persze nemcsak Szegeddel, hanem Kaposvárral, Kecskeméttel, valamint egy megnevezni még nem kívánt várossal (információink szerint Debrecennel) tárgyaltak, és kétségtelenül a Tisza-parti település van a legkedvezõbb helyzetben, elvégre ott nincs sem elsõ, sem másodosztályú csapat.

A Honvéd-drukkerek vallják: ne is legyen, legfeljebb önerõbõl...

Annál érdekesebb a szegedi ügyben, hogy a helyi alpolgármester szerint a település már nagyon szeretne egy NB I-es gárdát, és azt az önkormányzat is megfelelõen támogatná. Mintha nem is oly régen lett volna egy szegedi PNB-s alakulat, teljes önkormányzati segítség nélkül...

Tehát ilyen veszély is leselkedhetne egy Szegedi Honvéd fedõnevû együttesre, ám valami megoldást mindenképpen találni kell, mert a mostani helyzet tarthatatlan.

A legnagyobb probléma a gyepszõnyeg, pontosabban a talaj minõsége.

- Kaptunk ajánlatot egy kertészeti cégtõl, ám nem kevés pénzrõl van szó benne. Mivel a jelenlegi gyep alkalmatlan, és már locsolással sem lehet helyrehozni, az egészet ki kell cserélni, ami a fuvardíjjal együtt húszmillió forintba kerül. Hozzáteszem, ez csak a kezdet, hiszen a minap is eltört egy csõ, és ez egymilliós vízszámlát eredményezett. Arról nem is beszélve, hogy akad itt néhány fal, amelyik bármelyik pillanatban összedõlhet... - érzékelteti az úgymond kisebb gondokat Koncz.

És hogy mi lehet a megoldás?

Legvégsõ esetben még mindig adhat kölcsönt a liga, mint ahogy már több csapat esetében is tette. Igaz, ez hosszú távra aligha jelent nyugalmat, ám most az idõvel is harcolnak a kispestiek.

- Ötvenmillió forint alatt bármelyik elsõ osztályú csapat nyújthat be hitelkérelmet, hiszen arra a tévéjogdíjakból lesz fedezet, és így jó eséllyel meg is kapja a pénzt - ad némi reményt Villás Károly, a liga gazdasági igazgatója. - Ennél nagyobb összeg esetében már nagyon komolyan megvizsgáljuk, hogy hitelképes-e a klub. Ha egy együttes kijut az UEFA-kupába, és játékosvásárlásra kér pénzt, akkor valószínûleg kap, hiszen a nemzetközi meccsek bevételeibõl tud fizetni.

Mint megtudtuk, eddig hét elsõ osztályú alakulat igényelt öt- és ötvenmillió forint körüli összeget, és meg is kapta azt. A csúcstartó eddig a Ferencváros, amely ráadásul újabb kölcsönért folyamodott.

A Kispest eddig még nem fordult a ligához.

Legalábbis ez ügyben, hiszen a tulajdonosok már leadták a megkövetelt üzleti tervet a következõ idényre. Ebben az egyesület székhelyeként a következõ szerepel: Bozsik-stadion, 1194 Budapest, Újtemetõ u. 1-3.

Ez is valami. Húszmillió kellene a játéktér felújítására

Kun Zoltán

Nagy a káosz mostanság Kispesten, de Koncz László, a tulajdonosok egyike bízik abban, hogy sikerül megfelelõ megoldást találni. Ezért tárgyalt szerda délután a szurkolók küldöttségével.

- A drukkerek azt szeretnék, ha a Kispest Kispesten maradna, és természetesen nekünk is ez a célunk. Ám rengeteg gonddal küszködünk, így szükség volt vészmegoldásokra is, ezért puhatolóztunk néhány városban. Ezek közül a szegedi megbeszélés kiszivárgott, de szó sincs arról, hogy már végleges döntést hoztunk volna - említette az elmúlt idõszak történéseit Koncz László.

A kispestiek persze nemcsak Szegeddel, hanem Kaposvárral, Kecskeméttel, valamint egy megnevezni még nem kívánt várossal (információink szerint Debrecennel) tárgyaltak, és kétségtelenül a Tisza-parti település van a legkedvezõbb helyzetben, elvégre ott nincs sem elsõ, sem másodosztályú csapat.

A Honvéd-drukkerek vallják: ne is legyen, legfeljebb önerõbõl...

Annál érdekesebb a szegedi ügyben, hogy a helyi alpolgármester szerint a település már nagyon szeretne egy NB I-es gárdát, és azt az önkormányzat is megfelelõen támogatná. Mintha nem is oly régen lett volna egy szegedi PNB-s alakulat, teljes önkormányzati segítség nélkül...

Tehát ilyen veszély is leselkedhetne egy Szegedi Honvéd fedõnevû együttesre, ám valami megoldást mindenképpen találni kell, mert a mostani helyzet tarthatatlan.

A legnagyobb probléma a gyepszõnyeg, pontosabban a talaj minõsége.

- Kaptunk ajánlatot egy kertészeti cégtõl, ám nem kevés pénzrõl van szó benne. Mivel a jelenlegi gyep alkalmatlan, és már locsolással sem lehet helyrehozni, az egészet ki kell cserélni, ami a fuvardíjjal együtt húszmillió forintba kerül. Hozzáteszem, ez csak a kezdet, hiszen a minap is eltört egy csõ, és ez egymilliós vízszámlát eredményezett. Arról nem is beszélve, hogy akad itt néhány fal, amelyik bármelyik pillanatban összedõlhet... - érzékelteti az úgymond kisebb gondokat Koncz.

És hogy mi lehet a megoldás?

Legvégsõ esetben még mindig adhat kölcsönt a liga, mint ahogy már több csapat esetében is tette. Igaz, ez hosszú távra aligha jelent nyugalmat, ám most az idõvel is harcolnak a kispestiek.

- Ötvenmillió forint alatt bármelyik elsõ osztályú csapat nyújthat be hitelkérelmet, hiszen arra a tévéjogdíjakból lesz fedezet, és így jó eséllyel meg is kapja a pénzt - ad némi reményt Villás Károly, a liga gazdasági igazgatója. - Ennél nagyobb összeg esetében már nagyon komolyan megvizsgáljuk, hogy hitelképes-e a klub. Ha egy együttes kijut az UEFA-kupába, és játékosvásárlásra kér pénzt, akkor valószínûleg kap, hiszen a nemzetközi meccsek bevételeibõl tud fizetni.

Mint megtudtuk, eddig hét elsõ osztályú alakulat igényelt öt- és ötvenmillió forint körüli összeget, és meg is kapta azt. A csúcstartó eddig a Ferencváros, amely ráadásul újabb kölcsönért folyamodott.

A Kispest eddig még nem fordult a ligához.

Legalábbis ez ügyben, hiszen a tulajdonosok már leadták a megkövetelt üzleti tervet a következõ idényre. Ebben az egyesület székhelyeként a következõ szerepel: Bozsik-stadion, 1194 Budapest, Újtemetõ u. 1-3.

Ez is valami. "

Egyre inkább azt hiszem műbalhé az egész, a több pénz érdekében.

PG23_d Creative Commons License 2001.05.31 0 0 78
"Azon sem csodalkoznek, ha a Lombard megveszi mondjuk a Győri ETOt."
(Utólagos engedelmeddel belejavítottam az idézetedbe, ahol nagybetűt kívánt)
Ilyennel ne is viccelj!
Szeged-Honvéd, Tatabánya ETO... undorító!!!
Hajrá ETO!!!
Előzmény: Törölt nick (73)
VDTN Creative Commons License 2001.05.31 0 0 77
Mi sem adtuk a nevünket, pedig egy gázszer nevű alakulat majdnem lenyúlta. Inkább nyomtunk egy évet a másodosztályban.
Én sem vagyok híve ezeknek a fúzióknak. Ha egy városnak van pénze és lehetősége első osztályú csapatot létrehozni, akkor annak megvan a normális útja. Meg kell nézni a Pécs mire ment a vásárolt első osztállyal.
Előzmény: contra (76)
contra Creative Commons License 2001.05.31 0 0 76
Szeged-Honvéd pedig nem lesz!!!
Inkább állva meghalni, mint térden állva élni!
Ha kell, menjünk le a Budapest Bajnokságba vagy bárhová, de soha, soha nem adhatjuk fel a nevünket!

Contra
Csak a Kispest, csak Kispesten!

Előzmény: csabiman (74)
VDTN Creative Commons License 2001.05.31 0 0 75
Tudod közpénzekből ott is sikerülne, csak oda nem jut...
Előzmény: csabiman (74)
csabiman Creative Commons License 2001.05.31 0 0 74
Ezzel az erovel inkább lásd be, hogy pl Kelet-Magyarország nem tud eltartani ennyi elsoosztályú csapatot...
Előzmény: VDTN (71)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.31 0 0 73
Miert akar hirtelen NB I-es csapatot a szeged ???
Ezek az alfoldi parasztok miert leptek vissza tavaly ?? Akkor miert nem akartak NB I-esek lenni??

Szomoru, hogy itt nem a bajnoksag szamit, hanem a love. Azon sem csodalkoznek, ha a lombard megveszi mondjuk a gyori etot.

KingFrank Creative Commons License 2001.05.31 0 0 72
lalyoskám!

Kezdesz az állatokhoz hasonlítani.. Utánzol, mint a majom és akkora POFÁD van, mint egy lónak... Kisfiam, nem tudom, hogy kinek vagy minek képzelsz engem, de nem vagyunk egy szinten. A te stílusodban folytatva: büdös a szád az igénytelenségtől és a hagymaszagtól, rühes paraszt vagy......
Régebb óta járok meccsekre, mint te és tovább fogok kijárni mérkőzésekre, mint te.....
És még egy mondat: nyissál haláli hali topikot, ott legalább senkit nem fognak zavarni a hozzászólásaid, mert egyedül leszel!

Előzmény: Lajoskám_d (70)
VDTN Creative Commons License 2001.05.31 0 0 71
Kedves Rage!
Sohasem szorítottam magyar csapat kudarcáért nemzetközi meccsen, még a Honvéd esetében sem.
Sőt, nem örülök a Kispest tragédiájának sem, DE nem tudom feledni a múltját és így igazán sajnálni sem..
Azért az baróra érdekes, hogy egy pesti csapat esetleges halálára mennyire együttérzőek lettetek hirtelen, de a vidéki bázisok eltűnésével kapcsolatban mindig előjön a pesti cinizmus (Pl. "előbb pályán kellene bizonyítani"-szerű korábbi hozzászólás). Nekem SOKKAL jobban fáj a Diósgyőr, Szeged, Békéscsaba, Pécs eltúnése az első osztályból, mint az ikszedik pesti csapat sorsa.
Annak örülök, hogy együttéreztél a velünk amikor kiestünk, de lásd be, hogy Budapest nem tud (helyesebben nem akar) eltartani ennyi együttest.
Előzmény: rage (69)
Lajoskám_d Creative Commons License 2001.05.31 0 0 70
király feri!
Neked meg annyi közöd van a focihoz, mint a szabó jánosnak! Igénytelen hozzászólásaidat sütögesd el vmelyik nyálas fradika-topicban! (ott nem fox szint alá kerülni)
Mellette tanácsolom, hogy tanulj meg mielőbb magyarul,hogy ne csak állatmódon üvölts, amikor kardlapoznak a rendőrök az ute-meccs előtt!

Én nem is akartam, hogy komolyan vegyél, sőt, baromira szégyenkeznék, ha ez bekövetkezne.
Akiket rühellek,(mint az ilyen kingfrankokat),azokat tiszta szívből utálom, nem félgőzzel.
Nem is akarom, hogy szeressél.
Én nem röhöglek ki, nem vagy te olyan mulatságos.
Nem is sajnállak. Csak azt a pár embert sajnálom (ha még van ilyen),aki még tényleg lelkesen jár focimeccsekre nálunk. A hazai foci színvonaltalansága, Európát meg nem ütő szintje mellett az ilyen girnyó
kis patkányok miatt nem járnak már normális emberek focimeccsre! Nevetségesek vagytok!
Ma már minden igénytelen pesti meccs egy kaptafa: (és sajna, egyre inkább a vidéki focimeccsek is, elismerem...) 2-300 (rangadókon csak,persze) analfabéta,bűnöző,holtrészeg hülyegyerek énekli egész meccsen holt hamisan ugyanazt a dalt végig-unalomig(amit mellesleg éppen tegnap "csórt" el vmelyik nívós olasz tábortól), körülötte lényegében az összes szektor holt üres, mint valami temető éjszaka, a gyepen meg 22 favágó próbál meg vmit kezdeni a labdával, de nem sok sikerrel.(és a többségük tahó,sötét,de "legalább" sokat keres:-) Elképesztő!!! És ebbe pumpálnak bele milliárdokat!
Mindegy, csináljátok csak, ahova én járok meccsre, ott mindig teltház van, és színvonal, engem amúgy meg az sem érdekel,ha még pármilliárdot kap a magyar vagy a pesti foci, én akkor is boldog vagyok az életben.
Csak mondom, azt a pár embert sajnálom, főleg az idősebb korosztályt,aki még látott telt házat és igazi meccseket Magyarországon,illetve azt a pár lelkes fiatalt, akinek semmi, de semmi lehetősége nincs ebben a posványban,hogy nyújtson valamit.
Édesapámat sajnálom, akitől a foci (és más labdajátékok, sőt az egész sport) szeretetét örököltem, hogy ezt kellett megérnie.

Téged?
Téged nem sajnállak. Te jól fogod ezt átvészelni, öt év múlva már meccsekre sem jársz,persze most még nagy a pofád. Viszont sokkal jobban sajnálom azokat az egyszerű,de lelkes embereket Békéscsabától Debrecenig, akik szívesen drukkolnának még kedves csapatuknak, de nem tehetik, mert helyette most az ilyen szennyek ideje jött el. Élvezzétek ki, huligánkodjatok, divatkodjatok sokat, Európa úgyis csak röhög rajtatok.

És csak azért is,a fociban:
HAJRÁ HALI!!!

Előzmény: KingFrank (54)
rage Creative Commons License 2001.05.30 0 0 69
Nos, csak hogy legyen egy ellenérv is,
mint kívülálló (Vasas-drukker) írnám le,
hogy igenis nagyon szomorú lenne, ha a Kispest
eltűnne a magyar futballszíntérről.

Ugyanis nagyon jó barátaim, ismerőseim, és rengeteg
meccs, emlék köt ehhez a csapathoz,
és hiányozna a Vasas-Honvéd meccsek légköre...

S ugyanúgy éreztem akkor is, mikor a Videoton esett ki
az első osztályból, és ugyanúgy azért drukkoltam, hogy
kerüljön mielőbb vissza, mert nélküle is szegényebb
lenne a magyar foci.

Annak idején, kedves VDTN, amikor még egy kupameccsen a magyar
drukkerek a magyar csapatoknak szurkoltak, és nem
az ellenlábas klub kieséséért szorítottak teljes lelkesedéssel,
én is együtt éltem a Videoton meccseivel, menetelésével,
és soha sem fogom elfelejteni azt az újság címoldalt,
hogy "Ihaj, Csuhay , sosem esünk ki..."

Tudom, hogy ma már a drukkerek inkább szurkolnak a másik klub ellen,
mint a saját klubukért, de én annyit mondok neked, ha a Videoton kerülne ilyen
helyzetbe, ugyanúgy aggasztana, mintha a Kispest kerül bele,
vagy amint mostanában olvashattad, az én kedvenc csapatom is.

Üdvözlettel,,

rage

VDTN Creative Commons License 2001.05.30 0 0 68
Disztl Pétert az öccsével párban vették meg horribilis 1,5 millió forintért. Hasonlítsd össze : Stabil válogatottak és UEFA kupa másodikok és 750 ezer forint/fő. Mit gondolsz miért adta el őket a Vidi a Honvédnak és nem pedig külföldre? Nem lett volna vevő egy nyugati viszonylatban olcsó és európai kupában fantasztikusat alkotó játékosokra? Mert nem volt más választásuk!!! Ja, és érdekes módon más magyar csapat nem is jelentkezett értük.
Pártcsapat voltatok és most e múlt miatt valahogy senki sem érez Benneteket magáénak.
Előzmény: predicator (66)
predicator Creative Commons License 2001.05.30 0 0 67
"Azért annyira nem szeretett volna mindenki ott játszani, Sallói inkább elment kölcsönbe Győrbe, mert különben a Honvédban kellett volna játszania, amikor katona volt 1988-89-ben"

aha, aztán miután lenyomta a katonaságot újra besorozták, sőt simét bevonult(!) és a Honvédban találta magát.

Előzmény: Oborzil (65)
predicator Creative Commons License 2001.05.30 0 0 66
a Disztl Péter hány évesen "vonult be" a Honvédba?
Előzmény: VDTN (64)
Oborzil Creative Commons License 2001.05.30 0 0 65
Azért annyira nem szeretett volna mindenki ott játszani, Sallói inkább elment kölcsönbe Győrbe, mert különben a Honvédban kellett volna játszania, amikor katona volt 1988-89-ben.
Volt valami kvóta, hogy hány katona játszhat egyszerre a csapatban, de az már megtelt, akkor volt katona Jónás, Petry, Petres, Máriási is.
A Honvédban bezzeg akárhányan lehettek katonák, nem számított, dehát ezért is volt ez a nevük.
Előzmény: predicator (63)
VDTN Creative Commons License 2001.05.30 0 0 64
Hol olvastad azt tőlem, hogy olyanokat soroztak be akik voltak már katonák?
Előzmény: predicator (63)
predicator Creative Commons License 2001.05.30 0 0 63
áruld már el nekem, hogy lehet sorozni azt aki már volt katona?? Te voltál?

annak idején akik még a Bp. Honvédba kerültek egyik sem bánta meg, nem volt nekik annyira nagy tehertétel a Honvédba menniük.

Jó péda erre Grosics Gyula bácsi is, aki szíve mélyén dorogi, volt MDF képviselő, de soha nem volt egy rossz szava a Honvédra.

Hajrá KISPEST!

Előzmény: VDTN (60)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!