Keresés

Részletes keresés

81713 Creative Commons License 2001.05.28 0 0 0
Akkó' már fingani sem szabad? Pedig szép 0 alakú pukikat eregethetnénk...
dP
Előzmény: Tecs (-)
Tecs Creative Commons License 2001.05.28 0 0 topiknyitó
Beindult a választási kampány, a pártok derekasan csépelik egymást. Eközben megfogalmazódott bennem egy gyanú: mi van, ha csak színielőadást látunk?

Ismert, hogy a II. világháború alatt, okulva az I. világháború tanulságaiból, egyik harcoló fél sem vetett be harci gázokat, bár egyébként nem nagyon tisztelték a genfi egyezményeket. Az önmérséklet alapja az a tanulság volt, hogy a mérges gáz a támadóra is veszélyes, ha megfordul a széljárás. Mintha a magyar politikusok egymás gazdasági visszaéléseinek a leleplezését harci gázzal felérő kockázatúnak ítélnék és ezért tartózkodnának eme végső fegyver bevetésétől.

Példák:

1/ A Horn kormány alatt derült fény a Tocsik-ügyre, amelybe egy-két másodvonalbeli politikus is belekeveredett. A Fidesz-kormánynak három éve lett volna, hogy a rendőrséggel kinyomoztassa és a bíróság elé terjessze a terhelő adatokat. Nem tette, mindenki szabadlábon van.

2/ A Horn kormány utolsó hónapjaiban a Fidesz parlamenti padsoraiból Baja Ferenc Zsurki vodkagyár ügyét szajkózták. Hatalomra kerültek, azóta nem hallottunk az ügyről. Ki akadályozta meg a rendőrséget, hogy 1998, tehát Orbánék hatalomra kerülése óta kinyomozza és feltárja avisszaéléseket?

3/ A másik oldalról Kaya Ibrahim és Josip Tot esete érdekes. A Fidesz-közeli cégeltüntetésekre 1995-ben, a Horn kormány regnálása isején került sor. Vajon hogy lehet az, hogy éppen az MSZP-SZDSZ szempontjából elvesztett választások után néhány héttel derült ki a disznóság, miért akkor kapott fülest a Népszabadság? Miért nem nyomozott a rendőrség vagy az adóhivatal 1995-98 között, amikor még nem Pintérnek és Simicskának hívták a főnököket?

Tehát ijesztgetés, szájtépés van bőven, ítéletek meg sehol. Már mindenki legyint rá, hogy politikusaink egy-két ciklus alatt költöznek panelből soktízmilliós villákba.

Érdekel az olvtársak véleménye.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!