Keresés

Részletes keresés

puzdra Creative Commons License 2001.05.31 0 0 48
A dunaújvárosi vasmű ma egy megoldandó probléma. (amennyire emlékszem a kilencvenes évek elején úgy döntöttek, hogy kap még tíz-tizenöt évet) Én mint halva született ötletet hoztam szóba, energiától vastól távol kohót nyitni olyan mint egy sivatagi vízerőmű. Csak a folyót kell odavezetni.
Előzmény: nagydog (39)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.29 0 0 47
Ne sirj bronzon, minden május tovaszáll......
nagydog Creative Commons License 2001.05.29 0 0 46
"Az MSZP mögött nincs igazi erő. Nem hitelesek. Az emberek nem akarják őket. Pontosabban nem őket akarják."
A kozvelemenykutatasi adatok szerint kb. ugyanannyi ember ohajtana az MSZP-t a kormanyban latni, mint a FIDESZ-t. Ebbol gondolom teljesen logikusan le lehet valahogyan vezetni az allitasodat, csak nem tudom hogyan.

"A Fideszben levő vezetők kvalitása kétségbevonhatatlan. (hiábba fikáznak a gyűlöletvitézek)"

Nekem, ugyis mint gyuloletviteznek, ravilagitanal nehany altalad kivalasztott FIDESZ vezeto kvalitasaira?

Egyebkent az MSZP mindossze annyival rokonszenvesebb, hogy nem probaltak megmagyarazni, hogy nekik joguk van lopni, es az tulajdonkeppen a nemzetnek is, es szemely szerint nekem is jo. Mint azt mar valahol emlitettem itt a forumban: Szegenyes alternativak allanak elottunk.

Nagydög


Előzmény: Okos Mikulás (45)
Okos Mikulás Creative Commons License 2001.05.29 0 0 45
Na, megint a csík húzza a repülőt...

A cuclibek azt hiszik, hogy a Fidesz azért erős, mert addig mondogatta, hogy az, hogy az emberek elhitték. Ezért majd ha azt mondogatják, hogy ők győznek akkor az úgy lesz.

Ezért mondta Demszky Gábor is: legyőzzük a Fideszt (ők, hö-hö) és 15%-ra felviszi az SZDSZ-t. Mondogatta jó sokáig, naponta megszólalt az összes gagyitévé összes olyan műsorában, ahol csal lehetett, már vártam mikor löki fel Pokriftsák Mónikát... Aztán az eredmény: gyengébbek, mint valaha.

Kovács is ezzel próbálkozik most, csak az a különbség a Fideszhez képest, hogy Az MSZP mögött nincs igazi erő. Nem hitelesek. Az emberek nem akarják őket. Pontosabban nem őket akarják.

A Fideszben levő vezetők kvalitása kétségbevonhatatlan. (hiábba fikáznak a gyűlöletvitézek) Az MSZP kézi hajtással próbálja utolérni az ICE-t, miközben rikoltozzák: látjátok, hogy száguldunk? (dübörgünk :-O )

Az SZDSZ pedig rossz vonatra szállt.

Zsoldos Creative Commons License 2001.05.29 0 0 44
Először arra gondoltam minősítelek, de végülis megtetted magad.
Hogy fogja elviselni a vereséget (ad absurdum)?
Nem fogja le-nem-normálisozni a szavazók x%-át, mert nem az ő pártjára szavazott, mint azt elődje tette
Nem fog odacsapódni egy nagy-testvérhez mint a szadesz 94-ben, saját magát, és választóit szembe köpve, pusztán a hatalomért.
Előzmény: bronzon (-)
bronzon Creative Commons License 2001.05.29 0 0 43
Ma napirend előtt szenzációs volt a Burján (MSZP).
nagydog Creative Commons License 2001.05.29 0 0 42
"2./ Azért, mert egy cég X ezer embert foglalkoztat, akkor azt az idők végezetéig fent kell tartani, bármi áron, mégha veszteséget termel is ? Kicsit amolyan álszoci gondolkdás ez."

Kicsit amolyan nem gondolkodas ez.
Meg tudnad nekem mondani mennyi volt tavaly a Dunaferr vesztesege? Esetleg tavalyelott? Az idei evre a regi vezetes nem tul nagy nyereseget tervezett. (Hogy mennyire lett volna tarthato, az kerdeses) Az uj vezetes cirka 4,5 milliard vesztesegre szamol. Mar hozza is lattak a megvalositashoz.

Nagydög

Előzmény: tivadar (41)
tivadar Creative Commons License 2001.05.29 0 0 41
l./ Meg ne haragudj, de egy kicsit földhözragadt dolog ezen vitázni - lényeges különbség lenne, ha a Duna 100 méterrel arréb folyna ? De télleg !

2./ Azért, mert egy cég X ezer embert foglalkoztat, akkor azt az idők végezetéig fent kell tartani, bármi áron, mégha veszteséget termel is ? Kicsit amolyan álszoci gondolkdás ez.

3./ Senki nem mondta, hogy a kapitalizmus a legjobb rendszer a világon (ahogyan a házasság sem az...) !! Csak még nem találtak ki jobbat nála ! (Szépen kérem, a papír-szocializmust ne említsük érvként !)

Előzmény: Geőcze Zoárd (40)
Geőcze Zoárd Creative Commons License 2001.05.29 0 0 40
Kedves puzdra,

Hol van az alföldön Dunaújváros nevű helység? Csak netto kötözködésből... :-)))

Zoárd

Előzmény: puzdra (38)
nagydog Creative Commons License 2001.05.29 0 0 39
Azt nem tudom, te mennyivel finansziroztad az utobbi idoben, tekintve hogy nyereseges.(Volt) Most persze mar kerdeses. Hallani lehetett a kormany felol privatizalasi szandekrol is, ami valoszinuleg a lassu leepuleshez vezetne(lasd: europai acelipari gondok). En tudom, hogy nem kar az egeszert, elvegre csak nehany tizezer ember megelhetese mulik rajta. Nyugodtan lehet rajta marakodni.

Nagydög

Előzmény: puzdra (38)
puzdra Creative Commons License 2001.05.28 0 0 38
Értem én a sértődésedet nagydög Dunaújvárosból, de mit gondolsz, ha Anglia meg egy sor európai ország, vasgyártását, likvidálni kellet a veszteséges termelés miatt, a Dunaújváros kohókat az Alföld közepén meddig tudjuk finanszírozni?

puzdra Budapestről

Előzmény: nagydog (20)
lx Creative Commons License 2001.05.28 0 0 37
"Velemenyem szerint az un. baloldal megerdemelne egy nagy zakot a kovetkezo valasztasokon. A baj csak az, hogy az un. jobb viszont nem erdemelne meg a gyozelmet. Sot."

Nem, nem azért idézem a gondolatot, mert vitatkozni akarok vele, csak nem tudom jobban megfogalmazni.

Előzmény: nagydog (24)
Geőcze Zoárd Creative Commons License 2001.05.28 0 0 36
Kedves Olvtársak,

Azt látom nagyon tragikusnak, hogy nálunk nem lehet választásokat nyerni. Nálunk csak elveszteni lehet a választásokat (nyilván az éppen hatalmon lévők szemszögéből nézve), ami több, mint aggasztó. Ez azt jelenti, hogy nincsenke valódi alternatívák, ahogyan azt többen meg is fogalmaztátok alant.
A másik aggasztó dolog az az, hogy mennyire átpolitizált a magyar társadalom. Önmagában az, hogy ez a topik létrejött, azt mutatja, hogy már lassan mi, a választópolgárok sem a józan eszünk, hanem a kvázi vagy valós pártpreferenciáink alapján választunk. És ez nagy baj, mert tulképpen azt (is) jelzi, hogy saját választásunkat akarjuk legitimálni azzal, hogy védjük azt, akire szavaztunk. És ez értelmetlen.

SZVSZ mindegy, hogy a FIDESZ vagy a MASZOP nyer, mert a) úgyis kompromisszumokra fognak kényszerülni, tehát megint senki nem fog tudni végigvinni egy konzisztens programot, b) nagy átlagban ugyanolyan 3. vonalbeli figurák mennek politizálni, bármelyik oldalt nézzük is, c) vajon ki volna alkalmas arra, hogy teljesen feltárja az eddigi kormányok összes disznóságait VAGY teljesen lezárja ezt a 12 évet és tiszta lapot nyisson?

Üdv,
Zoárd

nagydog Creative Commons License 2001.05.28 0 0 35
"Maradnak a hatalomra és vagyonra ácsingózó képzetlen álpolitikusok.
Ehhez képest a Fidesz előtt le a kalappal."

:)

Nagydög

Előzmény: tivadar (34)
tivadar Creative Commons License 2001.05.28 0 0 34
Nem tudom mit szeretnétek 50 éves közéleti áramszünet után, egy H.Kohlt, vagy egy M.Teachert ?
A komcsik és a SZU egyeduralma szétzúzott itt minden állampolgári vágyat politikusnak lenni. Maradnak a hatalomra és vagyonra ácsingózó képzetlen álpolitikusok.
Ehhez képest a Fidesz előtt le a kalappal.
bronzon Creative Commons License 2001.05.28 0 0 33
Abszolut egyetértek.
Előzmény: nagydog (32)
nagydog Creative Commons License 2001.05.28 0 0 32
Ugy tunik ez nekem (is) szol. Ha megtekinted az alairast a kifogasolt hozzaszolasomban, aztan elolvasod puzdra szosszenetet is, akkor nem lehet nagy kunszt kovetkeztetni. Mellesleg, ez a "baloldal nem adott nekunk semmit" duma egyszeruen tenyleges baromsag.

A jelenlegi erok kozzul en alkalmatlanabbat(!) nem ismerek a FIDESZ-nel. Ami igazan lelomboz, az az hogy neked is igazat kell adnom. A szocik csak egy falatkaval tunnek jobbnak: nem akartak megmagyarazni, hogy nekik joguk van lopni, es az nekem jo. Szegenyes alternativak.

Nagydög

Előzmény: tivadar (25)
bronzon Creative Commons License 2001.05.28 0 0 31
Igaz, sosem voltam vezető, csak poltikailag megbízhatatlan, aki nem kaphatott kék útlevelet, mert kiutazásom "közérdeket sértett" volna.
Előzmény: Lujza71 (30)
Lujza71 Creative Commons License 2001.05.28 0 0 30
Nem akarok kekeckedni:)
De a káreslapodon ha vezető voltál biztosan nem volt ott a politikailag megbizhatatlan jelző.

Lujzi

Előzmény: bronzon (29)
bronzon Creative Commons License 2001.05.28 0 0 29
Majdnem egyetértünk. De én is 40 felett vagyok, és sohasem voltam "elvtárs". Pedig, illetve MERT azt hiszem, bizonyos értelemben nagyon is baloldali vagyok.
Előzmény: Lujza71 (28)
Lujza71 Creative Commons License 2001.05.28 0 0 28
Sehogy hiszen a Fideszben csak jobbos elkötelezettségű megtévedt fiatal polgárok jutnak vezető szerephez:)))))))á
Náluk nincsenek kommunisták azok csak az ellenzéknél találhatok nagy számban.
Azért az elgondolkodtató aki az elmúlt rendszerben akármilyen vezető volt ,tehát karriert épített és most van ideje és pénze politizálni az minden képen politikailag rendben lévőnek kellet lennie ,nem lehetett áruló, ezért 40 felett mindenki volt elvtárs ,csak sokan ezt valahogy elfelejtik.

Lujzi

Előzmény: bronzon (27)
bronzon Creative Commons License 2001.05.28 0 0 27
Engem az is érdekelne, hogy a Fidesz-MPP hogyan viseli a sok volt kádárista funkcionáriust a sorai között....
Előzmény: Fine Tune (23)
bronzon Creative Commons License 2001.05.28 0 0 26
Két párt nem fog megbukni, bár csökkenni fog némileg a népszerűségük: az MSZP és a buliba (koalícióba) beveendő Fidesz-MPP. Ez majdnem kényszerűség. Én nem rokonszenvezem egyikkel sem, a Tocsik-ügy kitalálója az MSZP volt (nem az SZDSZ), a Fidesz-MPP ügyeiről nem kell beszélni, együtt csontra lelopják majd az országot. De legalább nem lesznek koalíciós viták.
Hogy az SZDSZ parlamenti párt lesz, az valószínű, bár nem a bejutása, hanem az a lényeg, hogy megszabaduljon az orbánista stílusú reklámszövegektől. Ezért nem nagy ár az sem, ha kikerül a parlamentből.
Előzmény: homersimpson (15)
tivadar Creative Commons License 2001.05.28 0 0 25
Csak pár mondat:

1. Ne keverjük már össze a a magyar baloldalt az MSZP-vel ! Az szdsz-szel meg pláne ne !

2. A valódi baloldalnak jelenleg nincsen pártja MO-on, pedig kellene, hogy legyen. De csak utódpártok vannak 'von Lenin...' melyek totálisan hiteltelenek a múltjuk miatt.

3. Ilyen érvet (?) "ön egy nagy marha" nem tartok túlzottan revelánsnak, még ha csak politikáról is legyen szó. Érvelőjét minősíti... Arról nem is beszélve, hogy puzdrának tök igaza van ! Én is igen kiváncsi lennék arra a LÉTEZŐ erőre, aki a fidesznél (jelenleg) alkalmaabb az ország vezetésére.

t.

nagydog Creative Commons License 2001.05.28 0 0 24
Velemenyem szerint az un. baloldal megerdemelne egy nagy zakot a kovetkezo valasztasokon. A baj csak az, hogy az un. jobb viszont nem erdemelne meg a gyozelmet. Sot.

Nagydög

Előzmény: Fine Tune (23)
Fine Tune Creative Commons License 2001.05.28 0 0 23
Érdekesebb lesz, hogy az MSZP hogyan fogja elviselni a buktát. Osztódni fog? Kivágják maguk közül az összes Kádárista funkcit? Lemegy tiszta Kádárba, mint a Munkáspárt? Mindenki átmegy az SZDSZ-be?
nemmindegy Creative Commons License 2001.05.28 0 0 22
Ne sírj Viktor, minden május tovaszáll..
...így a jöv? május is, minden különösebb változás nélkül ;-)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2001.05.28 0 0 21
Kicsit gyanus nekem, hogy a levitézlett GPU-s a "nagy" szót a "great" vagy a "big" értelmeben használja -e.

Nekem mindenesetre kedvenc jelszavam, hogy "Small is beautifull".

A boldogság (vagy legalább is, a relativ konfort érzés)- gondolom - valóban vállalható közös ügy.

A "big" -ség pedig nem, különösen, ha az mások boldogságát vagy megelégedettségét sérti.

Előzmény: Abakumov (13)
nagydog Creative Commons License 2001.05.28 0 0 20
Puzdra ur! On egy Marha.

Nagydög Dunaujvarosbol

Előzmény: puzdra (14)
schgy Creative Commons License 2001.05.28 0 0 19
Jéé, akkor most balos kormány van?
schgy
Előzmény: puzdra (18)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!