Keresés

Részletes keresés

fintorgó Creative Commons License 2003.04.28 0 0 53
Rántott karfiol előfőzve? Minek? Hogy egy lábossal több mosatlan legyen? Időben sem mindegy. Én nem főzöm!
Karfiol rózsáira szedve ( nem túl picire) Vízzel jól leöblítve, liszt, tojás, prézli, forró olajban sütés után konyhapapírra szedve. (amikor elkezdem a panírozást, felteszem az olajat, utána folyamatosan panírozok és sütök. Mire kisül, már el is mosogattam) Ennyi.
Előzmény: csinnnKA (51)
mamcsi Creative Commons License 2003.04.28 0 0 52
Bocsi, amiert beleszolok a Nagyok dolgaba, de en is nyersen szoktam elkezdeni fozni a karfiol porit.Viszont az is egy megoldas ha felig parolttal probalkozol, akkor elotte a porialapot fozd elo.Vagyis , hagyma dinsztel olajon+fokhagyma+ p. paprika+z.paprika+pari egy kis viz ala es parolni. Ha mar kelloen szetesett a hagyma mehet bele az elofozott karfiol es a fuszerek es igy fozod keszre !
Előzmény: csinnnKA (51)
csinnnKA Creative Commons License 2003.04.28 0 0 51
Tök nyersen indítod, és addig "főzöd", amíg puha nem lesz?
(Teszem fel e nagyon hülyének hangzó kérdést csak azért, mert anno valaki említette már nekem a karfiolpörköltet, de azt mondta, hogy ugyanúgy félig, de legalábbis jó negyedig meg kell főzni, mint mondjuk a rántottkarfiolnál. Na, egy kis fejjel, kis adagban kipróbáltam... ne tudd meg... alig főztem a hagymás pörköltalappal kb. 5-6 percig, és masszaként mállott szét az egész. Erre fel kérdem az illetőt -egy régi szomszéd volt-, hogy biztosan félig főve kell kezdeni? Erre mondta, hogy igen... hát a vége már kicsit csuszpájzos, de akkor is félig főve.)
De ha jól sejtem és jól remélem, akkor a Te recipéd szerint nyersen kell beletenni a karfiolrózsákat. Ugyeeee??? :-)
(Nyugtass már meg.)
Előzmény: Matsek (48)
mamcsi Creative Commons License 2003.04.28 0 0 50
En a rizst favorizalom a karfiol melle ! De egy finom leves citrommal savanyitva es tejfollel sem jonne rosszul :))))
Előzmény: Törölt nick (49)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.26 0 0 49
Hu, ezt kiprobalom!!!
Hazitarhonyaval? Azzal nagyon el tudom kepzelni!
Előzmény: Matsek (48)
Matsek Creative Commons License 2003.04.26 0 0 48
Karfiolpörkölt, nyammmmm, ugyanúgy elkészítve, mintha husiból lenne, bele paprika-paradicsom, hogy kicsit lecsós beütése is legyen.
A nagy kedvenc karfiolügyben! :))))
Előzmény: csinnnKA (47)
csinnnKA Creative Commons License 2003.04.14 0 0 47
Új szezon van... karfiolreceptet még, még, még!!! :-)
mamcsi Creative Commons License 2002.12.11 0 0 46
Olvasgatva a sok finom receptet, gondoltam kozzeteszem az altalunk nagyon szeretett karfiolos etel receptjet.
1 fej karfiolt megfozni egyben nem tul puhara, hulni hagyni, nagyobb rozsaira szedni.1 borge rizst ( kb 2 dl )megparolni ( olaj+hagyma aprora vagva+f.bors+vegeta) a szokasos modon.Ha kesz kicsit huteni es sok-sok vagott petruskava osszekeverni.Jenait kikenni olajjal,megszorni prezlivel es belesimitani a rizst.A karfiolrozsakat raultetni a rizs tetejere es gazdagon meghinteni aprora vagott fustolt tarjaval vagy sonkaval!Aztan sok-sok tejfollel nyakon onteni es irany a suto !Ha pirul a teteje , kessz, mar lehet is talani !
Vegul is ezt lehet aztan varialni, tejfolbe tojas vagy sajt .A lenyeg a sok tejfol mert ettol lesz szaftos az egesz !Ilyen forman nem kimondottan fogyis etel :))))
RKata Creative Commons License 2002.11.11 0 0 45
Nálunk is az volt - már megint... A párom szerint: "Nem lehet megunni, ez az, amit nem lehet megunni..."

:o)))

Előzmény: Napu (44)
Napu Creative Commons License 2002.11.11 0 0 44
Gratulálok a "Húsos karfiolbomba" feltalálójának!
Szombaton megcsináltam és meg kell mondanom, hogy karfiolban még ilyen finomat nem ettem.
csinnnKA Creative Commons License 2002.11.07 0 0 43
De igen, húsnak, húsfélének számít! :-)
Banánfaló gyönyörűszép kis Vitamingolyód ezexerint jól van! :-)))
Előzmény: dalia (42)
dalia Creative Commons License 2002.11.07 0 0 42
Végülis baconos ágyon tejfölös/tojűsos/sajtos lett, azaz még csak jövő idő, mert most sül :)

És ha már ilyen húsmentesre sikerült az ebéd - a szalonna az nem hús, ugye? :))) - csinázok épp babaános muffint is, komoly küzdelem árán megszereztem 3 babánt kicsilányomtól erre a célra :) [reggel még 8 babán volt itthon...]

Előzmény: csinnnKA (41)
csinnnKA Creative Commons License 2002.11.07 0 0 41
Valami besameles csőben sült esetleg? Egy kis (füstölt) reszelt sajttal?! :-)
Előzmény: dalia (40)
dalia Creative Commons License 2002.11.07 0 0 40
Dejó, hoyg megtaláltam ezt a topicot - köszi szépítészetes csajok:) - teljesen véletlenül két napja azon agyalok, hogy mit csináljak a gyönyörűséges nemrég beszerzett pagoda-karfiolomból... Sajnos nincs itthon darálthús - én ki nem meygek ebbe a -100 fokban az utcára, az biztos! :) - de minden más ezerféle dolog van...

Ötlet? Vagy csináljam sima sajtos-baconos egybesültre? Olyan gyönyörű darab, apróra vágni nincs szivem...:)

d.

csinnnKA Creative Commons License 2002.11.06 0 0 39
Jó, rendben... ideképzelem! :-*
Előzmény: RKata (38)
RKata Creative Commons License 2002.11.06 0 0 38
Ha tudnék olyan aranyos smiliekat bekopizni, amilyeneket Te szoktál, most idetennék egy - örömében - ugrálóst. Így csak képzeld ide. :)))
Előzmény: csinnnKA (37)
csinnnKA Creative Commons License 2002.11.06 0 0 37
Kata!
Most próbáltam ki a baconos-fasírtos-karfiolodat.
Valami szenzációsan finom lett.
Az utcában tömeggyűlés jött össze az illata hatására... szomszéd megkérdezte, mit főzök, meg ilyenek! :-D
Nagy siker volt, hétfőn még hoztam is be a maradékából ebédre, mire kivettem a mikróból, már mindenki a receptjét követelte. Szóval teljes siker! Köszönöm!!! :-*
csinnnKA Creative Commons License 2002.10.22 0 0 36
Kösze! :-*
Ki fogom próbálni! Nem holnap, de talán 7végén! ;-)
Előzmény: RKata (35)
RKata Creative Commons License 2002.10.22 0 0 35
Zsömlét is (meg mindent, ami a fasírthoz kell; én nem sajnáltam belőle a Kotányi fasírt fűszerkeveréket sem, sőt szoktam bele tenni barbecue fűszerkeveréket is).

:-*

Előzmény: csinnnKA (34)
csinnnKA Creative Commons License 2002.10.21 0 0 34
De azért lenne 1 db kérdésem:
A "fasírthús" alatt csak fűszeres darálthúst értesz, vagy a beáztatott-kifacsart zsömlét is?
Előzmény: RKata (32)
csinnnKA Creative Commons License 2002.10.21 0 0 33
Katám!!! :-* Ez olyan jól hangzik, hogy 7végén megcsinálom!
Előzmény: RKata (32)
RKata Creative Commons License 2002.10.21 0 0 32
Majdnem egy egész év telt el, ideje megint karfiolt enni. :o)

Húsos karfiolbomba (a júliusi Prímakonyhában leltem, kicsit "átpofoztam" a saját szám íze szerint)

Egy közepes karfiolt megtisztítunk a leveleitől és a torzsától, majd vegetás vízben egészben feltesszük főni úgy, hogy a "talpa" legyen alul. (Nem kell egészen puhára főzni.) Közben fasírtnak való húst bekeverünk (én a leírástól eltérően jó fűszeresre, fokhagymásra csináltam). A karfiolt lecsöpögtetjük, talpára állítjuk, a hússal körbetapasztjuk. Vékonyra szeletelt baconnal beborítjuk, a tetején hústűvel megtűzzűk, majd kivajazott tepsiben, jénaiban mehet a sütőbe 50 percre (légkeveréses sütőben 165 fokon). Nagyon mutatós lesz, olyan mint egy kuglóf. :o) Tejföllel meglocsolva ettük, önmagában is nagyon laktató, nem kell hozzá köret.

Hkoala Creative Commons License 2001.11.18 0 0 31
Karfiolos tojássaláta:
Karfiolt jó megfőzöm sós vizben az sem baj ha szétmegy. 3 főtt tojást apró kockára vágok. 3 kanál majonéz + 3 kanál tejföl + 3 kanál kefír összekeverve, bele a tojás + karfiol, megint összekeverve.
Nagyon finom "gyorssegély".
msebubu Creative Commons License 2001.11.16 0 0 30
Egyaltalan nem haraxom, es koszi, majd most igy probalom ki :o)

msebubu

Előzmény: RKata (29)
RKata Creative Commons License 2001.11.16 0 0 29
Kedves msebubu!

Ne haragudj, valahogy nem vetődtem erre, így nem is vettem észre a nekem szóló kérdést, most pótolom a választ:

Én szoktam bele zsemlemorzsát is keverni (egyébként a rendes, húsos fasírtba is), ettől szilárdabb lesz a massza, jobb gyúrni. Így készül nálam a karfiolfasírt:

Kb. 1 kg karfiolt rózsáira szedek, sós vízben jó puhára főzőm, 1 db vízben áztatott, majd jól kinyomkodott zsemlét, 1 tojást, 1 kis fej egészen apróra vágott hagymát (leginkább póré-, vagy újhagymát), apróra vágott petrezselymet, sót, borsot ízlés szerint adok hozzá, és annyi zsemlemorzsát, hogy jól formázható legyen. (Más, puhára főtt zöldséget, vagy borsót, kukoricát is lehet még a masszába tenni.) Ezután aranybarnára sütöm. (Ha a fasírtgolyókat még bepanírozod, tapasztalatom szerint jobban "összeállnak", sütés közben sem esnek szét.

Üdv

Kata

Előzmény: msebubu (27)
Mulan Creative Commons License 2001.11.15 0 0 28
Én még nem próbáltam olyat, de talán több benne a víz, mint a szokványos fasírt-alapanyagokban? Ergo: jobban ki kell facsarni? több lisztes dolog? (áztatott kenyér vagy prézli)? megpróbálom RKatit fellelni, a TEÁZÓban láttam tegnap:-)))
Előzmény: msebubu (27)
msebubu Creative Commons License 2001.11.15 0 0 27
Hat en kerdeztem, csak lehet nem volt feltuno :o) "Kiprobaltam a karfiolfasirt receptet, de nemigazan sikerult, mert nagyon hig lett, azaz nem tudtam pogacsat gyurni belole. Leirnad nekem, hogy te hogy csinalod? Lehet, hogy az eredeti fasirt receptem nem jo, amibe a karfiolt tettem hus helyett. Koszi elore is! :o)"
Elvileg RKatatol kerdeztem, de ha te valaszolsz az is jo :o)

msebubu

Előzmény: Mulan (26)
Mulan Creative Commons License 2001.11.15 0 0 26
Volt kérdés? Akkor bocs, ha megmondod hol kérdeztél...

Ellenben a Konyhatrükkökben felmerült a "mit kezdjünk" a pagoda, vagy kraftál, vagy van-e magyar neve karfiollal

Előzmény: msebubu (25)
msebubu Creative Commons License 2001.11.15 0 0 25
Na ezt egy kicsit felljebb hozom, mert kulonben elfelejtetek nekem valaszolni...

msebubu

msebubu Creative Commons License 2001.11.03 0 0 24
RKata!

Kiprobaltam a karfiolfasirt receptet, de nemigazan sikerult, mert nagyon hig lett, azaz nem tudtam pogacsat gyurni belole. Leirnad nekem, hogy te hogy csinalod? Lehet, hogy az eredeti fasirt receptem nem jo, amibe a karfiolt tettem hus helyett. Koszi elore is! :o)

Előzmény: RKata (23)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!