Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

malacgazda Creative Commons License 2003.09.06 0 0 35
Röff!

Receptem: Minden fekvőrendőrnél nagy dudaszó, a láthatóan önkényesen lerakott virágládánál megállni, belehugyozni, ahányszor csak elmegyünk mellette.

VDaNi Creative Commons License 2003.09.06 0 0 34
Monyo!

Az utcánkba lakik a polgármester. Véletlenül az ő része (csak az ő része, az utca másik fele nem) le lett újra aszfaltozva, sima aszfaltra, nem rücskösre, fekvőrendőrök lettek rakva, 30cas övezet lett. A fekvő a háza előtt volt, de odébb lett rakva (lebont, újraépít), mert néhány kocsi az utolsó pillanatban vette észre, satuzott, átugratott. És ez hangos. Hát a JQA!
Amúgy nem fekvőrendőrt kéne csinálni hanem huppanót. Nagyot.

VDaNi

Előzmény: Törölt nick (32)
VDaNi Creative Commons License 2003.09.06 0 0 33
GabeeRS!

A legjobb fekvőrendőr:
mész a Váci úton kifele, Duna plazanál kimész jobbra a szervízútra. Ott van egy fekvő amit 30cal nyugodtan bevállalhatsz, mert csak áthuppan rajta a kocsi, semmi gond de 50nél már ugratnál. Az nagyon jó. Máshol ilyet nem láttam még.
Mondjuk Párizsban a legrosszabb ahol még a parkolóház csigafeljárójában is fekvőrendőrök vannak. Tragédia.

VDaNi

Előzmény: Törölt nick (31)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.06 0 0 32
Sziasztok!

Hát lehet, hogy nem leszek népszerű, no mindegy.

Vidéki kisvárosban élek, és bizony (autóbarát)fekvőrendőr párti vagyok. Ennek egyszerű oka van: 1 hete aszfaltozták le az utat és már másfél halálos áldozata van. Motorral 200-zal beleszállni egy villanyoszlopba, nem életbiztosítás. De: jöhettem volna én is szembe a villanyoszlop helyett.

Mindez lakóparkban, pontosabban lakópark melletti úton. A helyzetet bonyolítja, hogy az az út már éppen külterületnek számít. Az önkorm. azt mondja, hogy oda semmiképp nem lesz fekvőrendőr, max. virágládák. (Más kérdés, hogy télen hogy jár a hókotró.)

Kérdésem pedig az lenne, hogy nincs arról valami szabályozás, hogy lakóövezet körül lehet/szabad/kötelező sebességkorlátozó eszközök bevetése? Ha létezik ilyen rendelet/jogszabály, hol találhatom meg?

Köszi,
M.

Törölt nick Creative Commons License 2003.09.06 0 0 31
Valószínű nem nagyon érdekli a fekvőrendőröket szorgalmazókat az eszköz autóra gyakorolt hatása, sőt még az sem, ha esetleg mégis hátrányuk lenne belőle. Minden rosszindulat nélkül - olyan többnyire nyugdíjas lakók ők, akiknek nagy unalmukban egész nap a "bajkeverésen" jár az eszük, vagyis állandó jelleggel fontoskodnak a "lakókörnyezet rendbetételéért". (Aki például tömblakásban lakik, és ilyen lakó a közös képviselője, tudja miről beszélek). Tehát nekik csak az volt a fontos, hogy legyen valami az úton, ami "féken tartja az eszeveszett száguldozókat". Mellesleg nekik semmi sem jó, tehát a fekvőrendőr lefektetése után legszívesebben még egyet fektetnének. Na éppen ezért kerülhetett az alább említett kettős fekvőrendőr mellé még két kedves virágláda is.

Majd egy másik példa: Vértesszőlős falucska Tatabánya és Tata között az 1-es főút mellett fekszik. Ebből egyértelműen következik, hogy elég nagy az autó- és teherautó-forgalom (főleg a fizetős autópálya miatt). Nos, a faluban évek óta panaszkodnak, és mindent megtesznek a forgalom csökkentéséért.
Eddig az alábbiakat érték el:
- évente átalakul a faluban az 1-es út közlekedése, vagyis a frissen aszfaltozott és fektetett útpályát egy újabb ötlet miatt felbontják
- a gyalogátkelőket köztes járdaszigettel toldották meg
- ezek elé később lámpát szereltek
- az egész falura érvényes 40-es tábla van kinn (kíváncsi vagyok, mikor jön a 30-as tábla)
- a 2x1 sávos úton parkolóhelyek építésével szándékos "szlalompályát" alakítottak ki (balról 3 parkoló, jobbról 3 parkoló, stb)
- Tatabánya és Tata között ingyenessé tették az autópályát
Mindezek után hangos szóval követelik az elkerülő út építését (bele se merek gondolni, mennyibe kerülne, mivel a falu egyik felén hegy, másik felén vasút, amit csak felüljáró keresztezhet) Már most is lépésben haladnak az autók az egész faluban, de nekik így sem elég. Nem lehetne belátni, hogy ha egy falun áthalad az 1-es út, akkor nagyobb a forgalma, mintha kieső falu lenne? Benne van a pakliban. Persze lehet, hogy én gondolom rosszul.

Ezt a példát csak azért írtam le, hogy a fekvőrendőrös történetet egészítsem ki egy kicsit: aki ezeket kihelyezteti, annak általában annyira mindegy, és nekik még ez sem elég...

* * *

Én azt az ötletet támogatnám, ha egy független szervezet (pl. a Magyar Autóklub!) megtervezne egy olyan fekvőrendőrt, ami minden szempontból autóbarát (pl. 30-cal vehető, nem rombolja az autót, stb) és az autósok nyomásával együtt kötelezővé tetetné: ezután csak ilyet lehetne lerakni. (Ha valaki nem a szabványnak megfelelőt tesz le - túlbuzgó lakóközösség - akkor azt fel lehetne szedetni :))
Csak hát ez is sok pénzbe kerülne :((

VDaNi Creative Commons License 2003.09.06 0 0 30
Elég lenne egy daruval berakni a fekvőrendőrt a gödörbe. Akkorák... :D

VDaNi

Előzmény: Phlox (29)
Phlox Creative Commons License 2003.02.17 0 0 29
A fővárosnak inkább a kátyuk foltozására kellene fordítania a fekvőrendőrök árát!
Előzmény: Zoldalma (28)
Zoldalma Creative Commons License 2002.06.20 0 0 28
A József A. lakótelep széleinél (ahol nem jár a busz) van egy érdekes képződmény, kb. 20 cm. magas, majdnem egy autó hosszú, a szélei szerencsére enyhén lejtősek csak. A megengedettel (30) érdekes élmény, gondot nem okoz, csak az érzékenyebb gyomrúaknak :-) viszont a jónép általában ezen is gyökkettővel megy át.

A legkellemetlenebb pedig az a fajta, ami úgy néz ki, mintha egy tízcentis átmérőjű csövet ráaszfaltoztak volna az útra. Valamikor talán festés is volt rajta, most már nincs, tehát észrevehetetlen - amíg át nem megy az ember rajta.

(Off: biciklivel már olyan 30-35 körüli tempóval a legtöbbet át lehet ugrani, nincs gond :-)))

L-Gee Creative Commons License 2002.06.20 0 0 27
Hát ez az, a mi utcánkban az ablakunktól jobbra és balra 15-15 m-re van egy-egy ilyen szerkezet, ráadásul az egész utca nincs több, mint 50 méter. Szerencsére gyér a forgalom, de ha mégis jön valaki akkor a következőket hallom:

Sarkon befordul, majd gázt ad, fekvőrendőr előtt fékez, áthalad: kopp-kopp, ismét gázt ad, majd ismét fékez, áthalad: kopp-kopp, ismét gázt ad, jön az utca vége ismét fék.
És ráadásul én is szívok vele, minden elinduláskor és hazaérkezéskor :(

Előzmény: nohab (26)
nohab Creative Commons License 2002.06.20 0 0 26
Mi van a plusz fekporral es fusttel amit a lassitas+gyorsitas okoz? Az senkit sem zavar?

Marha érdekes. A Szépvölgyi és az Ürömi sarkánál van a garzonom, és a közúti zaj kb. 60-80%-a a fékezésekből és a katasztrofális út miatti futómű- és teherautórakomány-pattogásból áll össze. Én állítom, hogy ha egy tükör úton elmegy valaki a ház előtt (fikció, mert ennél szarabb út kevés van) 50-nel, az kevésbé zavaró, mintha 30-cal (10-zel) átbukdácsol egy ilyen fekvőrendőrön (fekvőelefánt).

Előzmény: V6Max (16)
gijjon Creative Commons License 2002.06.19 0 0 25
Üdv Urak,

Monnyon le az összes fekvőrendőr ! :))
Félretéve a tréfát ráadásul azokkal az autósokkal b@sznak ki a legjobban akik egy kicsit is rendben tartják az autójukat. Pl. akinek ugye már elég langyos a gátlója az szépen lassan átdöcög rajtuk mint egy hajó, míg akinek frankó kemény annak a fel- és a lejárónál is üt egy rendeset. A másik dolog meg az ültetés. Van aki nem csak virágot szeret. :)
Azzal viszont nem értek egyet hogy aki megülteti a kocsiját az ne közlekedjen. Persze itt most nem az extrém esetekre gondolok hanem a lájtosabbakra, ők is szeretnének eljutni hazáig, nem pedig minden sz@ros fekvőrendőrös utcában otthagyni valamit az autó aljából.
Speciel nekem ezért kellett a komplett kipuffrendszert cserélni, mert annyiszor leért már a középső dobom hogy a becsatlakozó cső egyszerűen eltört.

Előzmény: aTOM (24)
aTOM Creative Commons License 2002.06.19 0 0 24
hali
No én is elmondom a véleményem.

Szerintem a fekvőrendőr alapvetően baromság. Aki hülye és száguldozik mellékutcában, ahol gyerekek is vannak, az valszeg leszarja, és szétütteti vele a kocsiját.

Ez a párna alakú mindegy hogy vas, vagy kő nagy szemét.
Ha gyök2-vel mész rá akkor is üt.

kivi!
Amit te írsz az a lankás, na az a legszarabb. Üt is, és ráadásul a kocsi alját is szétveri (tudom, nem kell megültetni, és akkor nem annyira).

Én eddig 2 azaz kettő normális fekvőrendőrt találtam BP-en! Mind a 2 az EGIS gyógyszergyár mögött, a Rákász ill. a Halas utcában van.

mezei kis díszkvekből van. Azért jó, mert 1 átlagos hosszúságú autó elfér rajta!!!! Vagyis ha középen vagy, mind a 2 kerék fent van a fekvőbaznyákon. A 2 széle pedig olyan 30 fokos kb.

Ha 30-al mész át, észre sem venni szinte, nem üti a futómúvet. De ha 50-el, akkor repülsz a túlvégen...

Ez az egyetlen elfogadható szerintem. Nem veri szét a kocsit, ha nem mész neki gyorsabban, mint a megengedett max sebesség...

Udv
aTOM

Előzmény: kivi (19)
Thomaster Creative Commons License 2002.06.19 0 0 23
Nem vagyok jogász, tessék mondani, a közútra csak úgy ki lehet rakni közlekedést akadályozó műtárgyakat, például virághengereket? Erős a gyanúm, hogy itt önkormányzatnál bejelentést, elszállíttatást, bírságot, ilyesmit lehetne kezdeményezni. Ha viszont bárki bármit kirakhat a közútra, akkor én már rakom is ki a lehajtható vasoszlopot a kedvenc parkolóhelyemre.
Amúgy jönnek az önkormányzati választások. A képviselőjelölt urak ilyenkor nem győznek mit ígérni, hogy rájuk szavazzunk. Adjunk nekik tippeket! Én arra fogok szavazni, akármelyik párt jelöltje is, aki számonkérhető formában több parkolóhelyet és normális fekvőrendőröket fog ígérni. Előnyben a jelenlegiek, mert máris elkezdhetik az építést. (XI. kerületben lakom, a kelenföldi lakótelepen. Hátha olvassák.)
Előzmény: zordon_ (20)
nohab Creative Commons License 2002.06.19 0 0 22
Na, most még egyszer kipróbáltam az ominózus műtárgyat, az egészséges maximum a Fillér u. felől 10 km/óra. Nem lehet feljelenteni őket szándékos útrongálásért? Szerintem bőven kimeríti ezt a kategóriát, ha szándékosan olyan akadályt helyeznek az útra, amin a megengedett sebességgel való áthaladás kárt okoz az autóban.
Előzmény: iNTi (15)
nohab Creative Commons License 2002.06.17 0 0 21
Lehet hogy nem ugyanarra gondolunk, de a "párna" alakú műtárgyak szvsz az egyedüliek, amik normálisak. Mindkét oldala lankás, ha valaki az ott megengedett max. sebességgel hajt rájuk akkor nem tesz tönkre semmit.

Elvileg igen, de itt még nem láttam két egyformát. Legékesebb példa a Pasaréti úti áltisk/gimi előtt, ahol az egyik irányba (nem túlzok!) legalább 10 centivel magasabb, mint a másikba. Az ötlet talán jó, csak hát AS szabvány szerint valósítják meg, így hát nagy büdös szar lesz. Következmény: egy teljesen széria, új "polgári" autóval (Octavia) 30-nál már koppan a gátló.

Előzmény: kivi (19)
zordon_ Creative Commons License 2002.06.17 0 0 20
Az egyik OBI előtt eszesebbek voltak. A kamionosoknak annyira elegük vót a fekvőrendőrökből, hogy az OBI-sokkal együtt fogták az izom csavarozószettet és felszedtek ebből a párnából minden másodikat.

Ha lamer vagy és mész, akkor fekvőrendőr.
Ha jól vezetsz simán elférsz a párnák közt, de lassítanod kell hogy pont elférj.. A célját eléri mégis jó... No comment.

A csúcs az egyik XI-ker-ig mellékutcában párnarendőr kettő egymás után (!!) fél méteren belül + a két oldalon virághenger. Ja és a virághengert a lakók rakták oda.

JQA.

Jöttem arra jó kis swiftemmel. Szembe jött az asztma, még jó hogy lassan. Mindkettőnknek a bal tükrét be kellett hajtani, hogy elférjünk, mert túl be rakták a virághengert.

Vazz legközelebb a szépen gyomlált virágágyásukon végzem az olajcserémet. Talán az ottlakóknak nem kéne hatóságként közreműködni nem? (A fekvőrendőr jogos félreértés ne essék).

Ja és a virágláda oldala szép szivárványszínű, mert mindenki úgy gondolta elfér két autó :(

kivi Creative Commons License 2002.06.16 0 0 19
nohab,
Ráadásul ezek többnyire ilyen buzi terrakotta párnarendórök, amik olyan magasak, hogy 10-zel áthajtva is szét akarja szedni az autót.

Lehet hogy nem ugyanarra gondolunk, de a "párna" alakú műtárgyak szvsz az egyedüliek, amik normálisak. Mindkét oldala lankás, ha valaki az ott megengedett max. sebességgel hajt rájuk akkor nem tesz tönkre semmit.

A kockakőből kirakott izék, meg azok a fekete-sárga szarok amik pl. a szentendrei korzóm vagy a Pillangó utcai Tesco parkolóban vannak, azok tényleg undorítóak.

Előzmény: nohab (14)
avantage Creative Commons License 2002.06.15 0 0 18
Erdekes, aki kiteteti ezeket a fekvorendoroket, azoknak is van autoja.
Egy szomszed utcaban, ahol a lakok meguntak a szaguldozokat, es csinaltak egy eleg kemeny fekvorendort. Igazabol jardaszegelynek mondanam, ugyanis jardaszegelykobol raktak ki! Nem kellett 1 het, es maris aszfalttal ontottek korul, mert ok sem birtak elviselni.

Viszont azt meg sosem ertettem, minek megultetni egy kocsit annyira, hogy abbol mar gond legyen?
Ha valaki megis ugy dont, hogy ultet, az meg fogadja el, hogy a varosi utak nem azonosak a Hungaroring aszfaltjaval.

Tie Creative Commons License 2002.06.15 0 0 17
Bármekkora nem lehet, mert mondjuk 60 centi magasság felett már betonpalánkról van szó. :)
V6Max Creative Commons License 2002.06.15 0 0 16
En is II.keruleti vagyok, nalunk az utcankba (ami eleg meredeken emelkedik) raktak ilyen genyokat. Meg a kornyezo utcakba, de sehova mashova. Az utat elotte burkoltak ujra, gyonyoru egybefuggo aszfalttal. Erre valami kobunko szivbajos miatt (gyanitom, nem veletlenul kerultek pont oda ahova)fel ev utan felvagjak a vadiuj tukorsima aszfaltot. A kapunk ele is akartak tenni egyet, ezt sikerult megakadalyozni. De a vagas ott van, 1-2 ev es szetfesziti a jeg az egeszet, lesz egy teljes ut szeles kb 5 cm mely lyuk az utcank kozepen. Kheraly....

Eleinte en is csak dacbol (feljen, szenvedjen a zajtol, a gumifusttol a parasztja aki odarakatta) nyomtam mindig ezen aknak elott es utan, de egy fel ev utan leiggadtam (igaz azota olyan autoval jarok amivel nem igazan lehet paradezni...) De az is megfodult a fejemben, hogy lebetonozom egy kicsit simabbra :) Ja igen. Mi van a plusz fekporral es fusttel amit a lassitas+gyorsitas okoz? Az senkit sem zavar? Menjenek a Q...

Amugy erdekes, hogy nemely futomuvel tenyleg 70-80 korul vehetoek ezek a huplik...

Előzmény: iNTi (15)
iNTi Creative Commons License 2002.06.14 0 0 15
Látom nem csak én örvendezek a sok új fekvő rendőrnek a II.-kerben ... Ezekkel az új fekvő rendőrökkel már mi is találkoztunk a Marczibányinál ! :(( Mivel szerencsére eddig nem volt ott, ráadásul észrevehetettlen helyen, első alkalommal faszán akkorát vert az autón, hogy azt hittem most ment ki a futóművem. :( Rohadjanak meg komolyan mondom ...
Előzmény: nohab (14)
nohab Creative Commons License 2002.06.14 0 0 14
A büd.. k.... a....... a II. kerületi fekvőrendőrösöknek. Megint kipakoltak egy párat, hát persze, hogy éjszaka mentem arra először, hát persze, hogy a 30-as tábla abszolút észrevehetetlen, hát persze, hogy durván 30-ra satuzva majdnem szétesett az autó (Marczibányi térre lefelé).

A tököm televan ezzel a rohadt kerülettel, olyan híg fos utakra is kirteszik ezeket a borzalmakat, amin több a lyuk, mint az útfelület, és olyan minőségűek az utak, ami már maga a merénylet (lásd Szépvölgyi "lépcső" a Daubnernél); elvileg itt fizetik a legtöbb adót, és nem ám, hogy az utakat javítanák, hanem el is basszák azt, ami esetleg még használható.

Ráadásul ezek többnyire ilyen buzi terrakotta párnarendórök, amik olyan magasak, hogy 10-zel áthajtva is szét akarja szedni az autót.

Bocsi, most nagyon kiakadtam...
Ide most az jönne, amiért tuti kimoderálnának egy hétre, szóval felszólítom a fekvőrendőröket kihelyezőket, hogy szaporodjanak és sokasodjanak a felmenőikkel.

BkorVette Creative Commons License 2001.05.27 0 0 12
Tenyleg vannak ilyenek...de a 70-el athajtast nem probalnam ki....bar szoktam bepipulni a videki kozlekedesnel, es olyankor a folduton tolom neki, es nem ugral fel metereseket az auto, csak mintha macskakovon mennek...

Udv.:B.korVette

Ui.: hus-ver fekvorendorok rulez!

Előzmény: Törölt nick (10)
aTOM Creative Commons License 2001.05.26 0 0 11
A fekvorendor szerintem a legnagyobb mocsok merénylet amit az autóstársadalom ellen elkövettek eddig. A MI adónkból csinálják, a MI futómuvünket k*rja szét, aminek a javítását MI fizetjük.

MadMax!
A legrohadtabb fekforendor szerintem pont a sárga-fekete szutyok! Nem tudsz rajta úgy átmenni, hogy ne üsse meg a kocsit.

Az íves baszás megcsavarja frankón a kasznit (ha a közepén megyek, megüti az alját)...

A Forgách utca környékére nem is tudok bemenni, mert ott valami barmok járda magasságú fekvorendoröket csináltak, frankón fennakadok rajta.

Eddig 2 azaz 2db NORMÁLIS fekvorendort láttam Bp-en. (Rákász u., illetve Halas u.) Ezeken 30-al nyugodtan át tudok az ültetett vasammal is menni, 40-el már cinkes, 50-nél repül az ember. De mondjuk korrekt, mert 30-as a tábla, szóval ezzel semmi gondom.

De az összes többi, csak kibaszásnak jó, mert belolem is L-Gee reakcióját váltja ki: igyekszek minnél nagyobb sebességet elérni 2 ilyen szar között... Persze ez nem old meg semmit :(((

Üdv
aTOM

Dobcsi Creative Commons License 2001.05.26 0 0 9
Én úgy vettem észre, hogy ezek inkább nagy sebbeségnél ütnek kisebbet. Szerintem a legtöbb akadály, úthiba ilyen. 70nél negyed akorát üt, mint 30nál.

Dobcsi.

kivi Creative Commons License 2001.05.25 0 0 8
Viszont egyre több helyen vannak olyan fekvőrendőrök, amik 25 körül simán vehetők, de efelett már gázos. Ezek valahogy úgy néznek ki, mintha egy nagy lapos 'párna' lenne az úton. Legalább 1 méter 'mélyek', és végig ívesek. Általában vörös műkőből rakják ki őket.
Ezt szépen kirugózza a kocsi, ha a megfelelő sebességgel hajtunk rá. Nagyobb sebességnél viszont úgy büntet, ahogy kell.
BkorVette Creative Commons License 2001.05.24 0 0 6
Szerintem hus ver rendoroket kellene foglalkoztatni erre a celra...biztosan elvezetesebb lenne az athajtas!:-))

Udv.:B.korVette a szemet

Mad Max Creative Commons License 2001.05.24 0 0 5
Szerintem olyan kis sárga müanyag fekvő jard kellene mindenhova vagy pedig nem fekvő jard hanem kerülendő virágosládák mint például Szentednrén a duna parton... Bár néha ott is vannak barmok akik vagy a ládába állnak meg vagy pedig hosszú csikot raknak az utra...
Előzmény: L-Gee (4)
L-Gee Creative Commons License 2001.05.24 0 0 4
Ja igen, az a típus a másik fele !

Egyszer úgy bedühödtem egy ilyen fekvőrendőrön, hogy padlógázzal, füstölgőkerekekkel százig felgyorsítva, majd padlófékezve tettem meg az utat a következőig, mindezt lakó- pihenő övezetben. Demonstrálván, hogy akkor is tudok gyorsan menni. Nem kell félreérteni, nem vagyok egy ilyen állat, csak annyira felbosszantottam magam, mikor a sokadik ilyen miatt kellett -- ahogy mondtad, gyök2-re -- lassítanom, hogy le kellett vezetnem a dühömet

Előzmény: Astra Agressor (3)
Astra Agressor Creative Commons License 2001.05.24 0 0 3
Oké nem offolok! :-)
Én is utálom őket, mindig kacsázok, keresem a hiányzó darabkákat, és még úgy is gyök2-vel hajtok át rajta. Viszont ami jobban bosszant azok a "magasítások". Pl. mikor megyek az asszonyhoz, fel egy ilyen trapéz (vagy csonka gúla vagy mi) alakú sz@rra, le róla, aztán a ház is egy ilyenen áll, oda is fel, visszafelé meg le. Az alja mindig padlózik, én meg húzom a szám. Ültetett autóval, hogy mennék oda? Szakítsam le a spoilert? Máshol sem tudok megállni, az egész lakópark ilyen sz@rokkal van védve.
Előzmény: L-Gee (1)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!