Kicsit jobban megnéztem a programot (AutoLog). Annyira mégsem jó.
Nem átlagfogyasztást számít hanem Miles per Gallon, ha jól értem akkor mennyi mérföldet teszek meg egy gallon ü.anyaggal? Vagy valami ilyesmi... Még megpróbálom megérteni.
Silver Screen elérhető v.honnan a netről vagy ha nem nagy elküldenéd?
fischert@westel.hu
Ha nem tetszik mégse és törlöm akkor ugye nem visszaáll a régi rend a menüben?
Próbálom életben tartani a topicot, mert érdekel a téma:-)
Szóval ti milyen palmokkat nyomultok?
Milyen jó programjaitok vannak?
Jómagam, Palm m105-tel élek együtt.
Programok: Acrobat for Palm, Auto log, CashAct(ktg nyilvántartás), Happy days(szülinap), Jshopper(bevásárlólista), my roots(családfa), Phone SMS, Woman(havi ciklus követés), Bible, remote(TV távirányító), Wapman(Wap-bár egyenlőre még nem sikerült életre keltenem),
Örvendezek, hogy más is van ekkora "barom", hogy az idejét ezzel töltse.
Szóval én magam is gondolkodtam már ezen.
Próbáltatok már kész programot letölteni a netről? (Bocs ez lehet h. hülye kérdés volt)
Mindjárt kipróbálok néhányat hátha valamelyik megfelel az igényeinknek.
Bár nekem nincs palm/lap/stb top-om, én eddig úgy oldottam ezt meg, hogy napiszámláló tankoláskor mindig nulláz, és mindig fullratankol. Aztán a telcsibe lévő számológéppel, elosztom a tankolt mennyiséget a megtett kilométerek századával.
De progival tény hogy kényelmesebb és még plusz néhány infó. :)
Köszi! A full tank ötlet nagyon jó! Így a legutolsó full tanktól lehetne fogyasztást számítani.
Most úgy néz ki, hogy beviszem a km-ert, az összeget és a litert. Ebből számítható minden. A full tank azért nem jutott az eszembe, mert mindig fullra töltök.
Lesz egy kiegészíő ablak: olaj ellenőrzés, víz ellenőrzés (hűtő, ablakmosó), kerék, mosás... Ez ugye opcionális.
Szia!
Nagyon érdekelne a program engem is.
Szerintem ha a dátum, napi km-állás, összes km-állás, tankolt mennyiség, tankolásért fizetett összeg és, hogy tele, vagy nem tele tankoltam lenne a kérdés akkor már mindent ki tudna számítani a progi.
Én ezeket az adatokat irogatom serényen, de csak a Palm-ba. Az Excel-be már nem marad idő(kedv).
Ha kell tesztelő akkor én jelentkezem.
Zeuss
Van egy palmtop, azon egy PalmOS, amin fut egy thinkDB nevű adatbázis kezelő bigyó. Arra írnék olyan adatbázist, ami elsősorban a benzinkúti folyamatokat segítené (tankolás, kerekek, olaj).
Ehhez kellene tudnom, hogy ki milyen adatokat tart fontosnak.
Nos, írnék egy thinkDB adatbázist, ami arra lenne jó, hogy ha valaki beugrik egy kútra tankolni, akkor beírja a szokásos adatokat (összeg, liter, km) és agép köpne egy csomó adatot (pl. fogyasztás, útiöltség, statisztikák)
Megspékelem még olaj-, víz-, gumi ellenőrzéssel, mosással, szűrőkkel (benzin, lég), illatosítóval (igény esetén). Bár gondolkodok több összefüggő adatbázisban is (pl. kút, szervíz, útvonal).
Segítsetek légyszi, hogy mi legyen benne (most leginkább a kutasra állnék rá).
Ja és szerintetek melyik a jobb:
- össz Ft beírás, liter beírás, és ebből számolva az egységárat
- Össz forint beírás, egységár beírás és ebből a liter számítása
- liter, egységár beírás, összeg számítása.
A legfontosabb, hogy egy minél gyorsabb, könnyen kezelhatő, kevés beírást igénylő adatbázist csináljak.
Ja, természetesen a kész terméket közkinccsé teszem.