A numizmatika éremgyűjtés beszélgető fórum azzal a céllal nyílt meg, hogy a régi és új pénzérmék, bankjegyek gyűjtői tudjanak itt eszmét cserélni.
Az alaptéma a gyűjtés, rendszerezés, egyes darabok azonosítása, és egy kis pénztörténeti csevej.
Itt lehet bemutatni egyes kérdéses darabokat, kérni a hozzáértők segítségét a beazonosításban, esetleg hozzávetőleges értékelésben.
Miután a reklámozási tevékenység fizetős az index alatt arra legyünk különös figyelemmel.
A fentiektől eltérő, az egymást ingerlő hozzászólások topic rombolásnak minősülnek az ilyenekért tiltás jár.
A Numizmatika címszó alatt pénzekkel, pénztörténettel foglalkozó történeti segédtudományt értünk legfőképp ehhez tartsuk magunkat.
tudom, a Bajnai kormány idején 200ezer forintért volt kapható konkrétan erre szoktam rákeresni, ha a fizikai felár változására vagyok kíváncsi ebben arany is van, ötvösmunka is van és a fizikai arany elérhetetlenebbé válásakor hogyan is változik az ár
amikor a fizikai nemesfém ára felmegy mert ki tudja az kamatokkal növelt árának értékéből megveheted-e a jövőben ugyanezt nem tudom hogy mondják a contango-t, amire számítottam
Azt szeretném kérdezni, hogy ez milyen veret mert az Artexen nem ilyen jelölés van. Ebayen találtam 390 euróért, de kb semmi infóm róla. Illetve ez nem teljesen igaz, mert más aukciós site-on is fent van az érme és az egyik ilyen hirdetés leírásánál volt, hogy a magyar pénzverőnél készült 300 darab korlátozással. Ez valós lehet?
Egymást követő sorszámos 20 000 Ft-os bankjegyek értéke
Üdvözlök mindenkit!
Hozzám került 15 darab egymást követő sorszámú, ropogós állapotú 20 000 forintos bankjegy (2016-os kibocsátás). Érdekelne, hogy ezeknek van-e numizmatikai értéke, érdemes-e gyűjtőknek eladni, és ha igen, milyen áron mozoghatnak? Vagy inkább csak névértéken érdemes elkölteni őket?
Illetve van még egy 1947-es 20 forintosom is ami ugy láttam szintén sokat érhet. Ha esetleg tudnál segíteni nagyon megköszönném. A w0lfyy992@gmail.com email címen elérsz.
Örököltem egy nagyobb gyűjteményt mely leginkább forintokból és pengőkből áll. Van két darab 1946-os 100 forintos bankjegyem illetve egy 1946-os 10 forintosom, nem túl jó állapotban. Nagyságrendileg ez mennyit érhet?
Tudtok olyanban segíteni hogy mennyi lehet az értéke két forgalomból kivont papírpénznek? Ha egyáltalán van gyűjtői értéke... Mindkettő hajtott, de még ropogós nem extrán használt állapotú. Előre is köszönöm.