Keresés

Részletes keresés

baman Creative Commons License 2001.05.24 0 0 4
reficul!

you're the winner! ;-)

azaz valoban a perfmon a megoldas, ott ugyanis ki tudom valasztani, hogy az adott ket processzrol csinaljon grafikont, melyen mindketto eroforrasfelhasznalasa latszik egyidejuleg!

es ha mar szoba hoztam, akkor az eredmeny: nem meglepo modon a kepernyovedo futasakor elviszi gyakorlatilag a teljes processzoridot (apro ingadozasokkal).

kosz&pusz.

Előzmény: Törölt nick (1)
baman Creative Commons License 2001.05.24 0 0 3
bocs, emberek, de nem voltam eleg pontos a fogalmazasban!
mivel az rc5-64 kodtores processz folyamatosan megy, ezert a processzor kihasznaltsaga mindig 100%, egy centtel sem kevesebb.

en arra volnek kivancsi, hogy ebbol mennyit vesz el a kepernyovedo, ha az is fut. ezt viszont mar nem ilyen egyszeru megnezni.

azt kiprobaltam, hogy leallitom az rc5-ot, es futtatom a ssaver-t: ezesetben a ssaver elviszi a 100%-ot szo nelkul (igenyes fajta ;-), es raadasul azt kellett latnom, hogy ez mar akkor is kiderul, amikor a 'Display Properties' ablak 'Screen Saver' fulere kattintok, es ott a pici ablakban mar latszik a kepernyovedo. mar ekkor is fut tulajdonkeppen (minden bizonnyal), mivel ekkor is azt latom, hogy 100% jut neki

ha viszont ugyanezen helyzetben visszakapcsolom az rc5 processzt, akkor az elveszi az egesz erot, es o megy 100%-on, ami azert furcsa, mert az rc5-nek 'Low' a prioritasa, mig a ssaver-nek 'Normal', azaz magasabb, es ha onmagaban el tudja fogyasztani a 100%-ot, akkor egy alacsonyabb prioritasu processz hogyan veheti ezt el tole teljes egeszeben?

arra gyanakszom, hogy a ssaver teljes kepernyos futasakor azert megiscsak az kerekedik felul, a kerdes csak az, hogy mennyire!?

remelem, hogy most ertheto vagyok (magam szamara mindenkeppen! ;-)

udv.

Előzmény: toto2 (2)
toto2 Creative Commons License 2001.05.24 0 0 2
nem tudom, mit kell ezen problemazni:
elinditod a task managert, nyomsz egy preview-t a screensaver-re, az megy szepen x ideig, majd megnezed a task manageren a proci hasznalatot...
Előzmény: baman (-)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.24 0 0 1
Inkább a performance monitorral próbálkozz, ott állítható az update időtartama és log file is készíthető. Nagyon jó program, érdemes használni. És pl. a netes adatforgalom figyelésére is használom.

Előzmény: baman (-)
Szabcsi Creative Commons License 2001.05.23 0 0 0
Szerintem nem kell hozzá semmi extra, ha a takmanager cpu usage histoy-t megnézed, látod hogy visszamenőleg (kb 1 perc) láthatod az igénybevétel mértékét, ha az update speedet low ra veszed, kb 3-4 perc adatait tudod visszamenőleg szemlélni. Szerintem így meg tudod lesni hogy mi is történik a képernyővédő futása alatt...
Előzmény: baman (-)
baman Creative Commons License 2001.05.23 0 0 topiknyitó
hello!

bovebben: azt szeretnem megtudni, hogy mennyi processzor-eroforrast hasznal a kepernyovedom. de ezt nem tudom nezni, hiszen hiaba "always on top", hiszen a kepernyovedo futasakor nem latszik. azaz van-e a taskmanager-nek log fajlja (szerintem nincs), illetve lehetseges-e valahogy megis megtudni, hogy mit mutat akkor, amikor.

at lehet iranyitani valahogy az szamszeru eredmenyeit? (persze ha lehetne, akkor lenne logfajl, ugye ;-), vagy van valami segedeszkoz (utility), amellyel ezt megis meg lehetne nezni?

nem elet-halal kerdes, de kivancsi vagyok, mert az 'idle time' helyett alapvetoen massal foglalkozik jelenleg a gepem (RC5 tores), es ennek hatekonysagat azert nem nagyon szeretnem csokkenteni, viszont most talaltam egy valoban gyonyoruseges kepernyovedot, amit szivesen latnek, ha nem zabal sokat.

kosz.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!