Keresés

Részletes keresés

cmdr.kardhal Creative Commons License 2009.05.19 0 0 62
Kedves egykor volt Diáktársunk!

A visszajelzések alapján – amelyeket ezúton is köszönünk szépen – sokan értesültek, és az internetnek hála egyre többen értesülnek a Földes végleges bezárásáról és az ennek kapcsán június 12-ére tervezett záró/búcsú buliról.

A mottónkat ezért kicsit átírtuk, Moldova után szabadon: „Na ezt azért nem gondoltam…” Mármint azt, hogy ilyen mértékű lelkesedéssel találjuk szemben magunkat. Érdeklődés, illetve konkrét részvételi szándék címén eddig több száz jelentkezőnk van, de gyanítjuk, hogy még nagyon sokan vannak, akik nem jeleztek vissza, pedig tervezik a részvételt. A nagy létszám egyrészről felemelő érzés mindannyiunknak, akik mindig is többet éreztünk az iskola iránt, másrészt egy ekkora tömeg kicsit rémisztő is, ami – társulva egykori iskolánk véges fizikai adottságaival – viszont szigorú keretek kijelölésére késztet bennünket. A kezdeti „bulizzunk, amíg szét nem esik a ház” szigorúan betartásra kerülő szabályok szerinti, kulturált időtöltésre változik. Az iskola mindenben támogató és segítőkész vezetésével a programot a következőképpen állítottuk össze:

2009. június 12-én 15 órakor kerül megrendezésre az emléktábla avató, majd ezután 18 óráig – az egyébként már most is nyitva tartó – iskolatörténeti kiállítás lesz látogatható bárki érdeklődő számára.

18 óra után az iskolában már csak és kizárólag azok maradhatnak – és ehhez nagyon szigorúan fogunk ragaszkodni! – akik előzetesen regisztráltak az általunk megadott e-mail címen, regisztrációjukkal elfogadták a rendezvényen való részvétel jelen leírásban is megfogalmazott feltételeit, valamint a helyszínen megváltották a belépődíjukat, amit egységesen 2.500,- Ft-ban határoztunk meg, ami magában foglal egy üdvözlő italt. A hangulatról 3 különböző emeleten 3 különböző korosztály (’60-’70, ’80-’95, ’95-’06) zenéi fognak gondoskodni. Étkezésre, kulturált italfogyasztásra önköltségi rendszerben lesz lehetőség, amennyiben az időjárás engedi, az udvar mint kerthelység fog funkcionálni. Mindezek közben a kiállítás, és a „vetítő” is üzemelni fog, ahova továbbra is várunk egykori filmfelvételeket. A záróra előre láthatóan éjfélkor (még aznap…).

A regisztrációhoz – amelynek tárgya „végleges regisztráció” legyen – kérjük pontosan megadni a teljes nevet (lánykorit is) és az évfolyamot (végzés évét). Természetesen egy levélben többen is regisztrálhatnak, de kérjük, hogy csak az jelentkezzen, aki valóban el tud jönni a bulira! Az épület szűkös helykínálata miatt sajnos előfordulhat, hogy egy bizonyos létszám fölött korlátoznunk kell a jelentkezéseket, egyben a belépők számát. Ezt megelőzendő az már most látszik, hogy a férjek/feleségek, illetve – és ezért elnézést az érintettektől – a 2006-után, már nem a „Földes”-ben érettségizett évfolyamok részvételét nem tudjuk biztosítani. Bármennyire is szeretnénk, a fizikai lehetőségek határát sem kényelmi, sem biztonsági okokból nem tudjuk átlépni, és mivel csak ez az egy időpont áll rendelkezésre, ezért ebben sem tudunk alternatívát nyújtani.

Az eddigi visszajelzéseket 2009.május 20-án 0:00-kor nullára állítottuk, mindenkit arra kérünk (tehát azokat is, akik eddig már jelentkeztek), hogy június 05-ig erősítse meg, illetve jelezze részvételi szándékát! Ezt csak és kizárólag a foldeszarobuli@freemail.hu címen tegye meg, iwiw, myvip, sms, posta, telefon, iskolai titkárság, portásbácsi, „én szóltam tankérem”, stb. nem, tehát NEM elfogadott!

Mindezek figyelembevételével és az adottságokhoz mérten várjuk a jelentkezéseket.

Üdvözlettel: A szervezők,
akik fenntartják a jogot, hogy amennyiben a túljelentkezések vagy bármilyen egyéb, előre nem látható esemény veszélyeztetné a rendezvényt, akkor annak megrendezésétől a jelentkezők értesítése mellett, nagy sajnálattal, minden további következmény nélkül elállnak, amit a jelentkezők szintén nagy sajnálattal, de köszönettel tudomásul vesznek.

ladyzso Creative Commons License 2005.07.23 0 0 61
Sziasztok!

Nagyon régen nem járt erre senki, talán most megint beindul itt valami :-)
csaszi4 Creative Commons License 2004.11.09 0 0 60

Hali, már csak  4 -et alszunk ...

 

Igen emlékszem rá én imádtam a Pasi lerakta az alapokat rendesen. Néha elgondolkozom,  milyen kár, hogy a mai fejemmel nem vehetek részt az óráin kiváncsi lennék hogy látnánk Őt ma. Bár azt hiszem akkor is mindenki tisztában volt vele, hogy mákunk van hogy ilyen tanár tanít minket.

Szombaton talizunk már NAGYON várom.

 

szia csaszi

Előzmény: morotva (59)
morotva Creative Commons License 2004.11.08 0 0 59

Hello Csaszi!

Emlékszel szegény Petz Rudi "bácsira" és a "Miket is olvastál mostanában?" kérdésére? Nem lehetett kifogni az öregen...szinte mindent tudott a könyvekről. Nekem egyik kedvencem volt. Asok negatívum ellenére Ő az akire a legnagyobb szeretettel és tisztelettel emlékezem.

Grümi

 

Előzmény: csaszi4 (58)
csaszi4 Creative Commons License 2004.11.04 0 0 58

Hali,

 

Hát erről nem tudok neked mit mondani mi négy évig megtartottuk, hogy az utánunk következők átvették-e nem tudom. Mi viszont remekül szórakoztunk mindíg ezeken a napokon. Volt olyan tanárunk aki visszapillantó tükröt kapott mert állandóan neki ment az asztaloknak miközben hátrafelé közlekedett az teremben.Talán ismertétek ő volt Ladányi tanár úr németet tanított nem sok sikerrel. Volt aki az általunk készített rajzokból kapott több méteres leporellót mert mindíg elvette az órai firkálmányainkat. Szóval jó buli volt. Igazából nincs is rossz emlékem a suliból, bár lehet, hogy ez csak az idő ami mindent megszépít.

Előzmény: SpArKiE (57)
SpArKiE Creative Commons License 2004.11.04 0 0 57
Szia csaszi :)
Férfi napok?
Sokáig megtartották? 97-98-ban nem emlékszem, hogy lett volna.
Előzmény: csaszi4 (56)
csaszi4 Creative Commons License 2004.11.03 0 0 56

Hali ex Földes diákok !

 

Mi '84-ben végeztünk. Sok tanár tanított minket is azok közül akiket említettetek. Pl. Zsombi néni (Kovács Zsomborné )az ofőnk volt. Ezek szerint nem riasztottuk el a pályától, pedig a'sszem rendesen megizzasztottuk szegényt. Mi "vegyesen" voltunk az osztályban oly'annyira, hogy négy esküvő lett a vége a nagy koedukációnak. Ja és a párok ma is együtt vannak! Jövő héten lesz a 20. osztály találkozónk és nagyon várom pedig az oszt. több, mint kétharmadával rendszeres a kapcsolatunk, de azért vannak akikről NAGYON sokáig nem hallottam, igaz Bátyus? Jó lesz velük együtt lenni újra. Én nagyon szerettem a Földesbe járni, jó volt a hangulat, remek tanárok (Kozma, Petz, Zsombi néni, Pais, Harsányi Zsuzsa, Zizi néni  stb... ) Tényleg nem tud valaki valamit a Bótz Éva néniről oroszt tanított. Szegény alig úszott meg engem infarktus nélkül, de azért nagyon szerettük egymást. Egy szó, mint száz BAROMI JÓ OSZTÁLY VOLTUNK ! Nem tudom hallott valaki a "Férfi napokról " azt mi vezettük be, ápr-1én tartottuk és tök jó ajándékokat kapott minden férfi tanár a Kozma pl. ezüst fülü bilit, mert mindíg az ezüst fülü biligyáros kapitalistával példálódzott. (megjegyzem akkor még nem demokrácia volt). Most ennyit oszt. találkozó után beszámolok a megjelent tanárokról.

 

üdv: csaszi

anla Creative Commons License 2004.10.27 0 0 55

Sziasztok kedves "Földes-társak" !

 

1989-ben végeztem a Geréné Zachar Ilona A-s lányosztályában.

Nem olyan régen volt az eddigi egyetlen osztálytalálkozónk, itt értesültem én is Klári néni haláláról, ami nagyon meglepett.

Két tárgyból érettségiztem elég rossz jegyre, az egyiket nála, a másikat Kozma Tanár Úrnál produkáltam ( bocs Vigano - Te szeretted, mi viszont  kölcsönösen ellenszenvesek voltunk egymásnak).

 

Szóval visszatérve, a földszinti első teremben tartottunk gyülekezőt, majd dumcsi-partit.

(Furcsa érzés volt ismét ott lenni, halálos nyugalomban rágyújtani egy cigire - persze csak a kapu előtt! -. Eszünkbe jutottak a hosszú szünetek, mikor a WC fülkébe nyomulva cigiztünk, aztán amikor a Zizi néniék bejöttek razziára, nem győztük eloltani a csikkeket. Szóval jókat nosztalgiáztunk...)

 

Egyébként milyen furcsa az élet :

nem az akkori legmenőbb lány/ok élete a legfényesebb, ők el sem jöttek - gondolom kellemetlenül érezték volna magukat, hogy nem úgy jöttek össze a dolgaik, ahogy azt akkoriban gondolni lehetett volna.

A legnyugottabb, legkiegyensúlyozottabb, legjobb tanuló lett most a "nagymenő".

Fura.

Gondolom, most vagy 10 évig megint nem látjuk egymást.

 

/Bocsi, ez hosszú lett!/

morotva Creative Commons License 2004.10.10 0 0 54

Hello!

Üdv mindenkinek aki a Földesbe járt!

 

FELHÍVÁS!!!!!!!!!!

 

Az 1984-ben érettségizett A osztály, (ofő:Kovács Zsomborné ) 2004 novemberében érettségi találkozót szervez. Aki hallja, adja át!!!!!!!!!

Kapcsolatfelvétel:

Bodnár Attila (Bucek)06-20-4903859, vagy az a.bodnar1@chello.hu címen.

MEGARA Creative Commons License 2003.10.20 0 0 53
:)))
Sziaaaaa!!
Igen Bobbynak hivtuk, bár minket csak 1 evig tanitott gyorsan leadott minket.Utana jott a Kovacs Kati torire tanitani akot termeszetesen Pamelanak hivtunk:)))
Igen igen Zsolt volt a keresztneve.
Te is idejartal??
Mikor vegeztel? En 99ben es az A-ba jartam(lanyosztaly:))
Előzmény: SpArKiE (52)
SpArKiE Creative Commons License 2003.10.18 0 0 52
Szia Megara,
nahát, itt is rádakadok? =o))
Bobby ??!!! Hihi, nem is tudtam, hogy ez volt beceneve gőzömnincsmilyen Zsoltnak (és lehet, hogy a keresztnév se stimmel...)
Előzmény: MEGARA (47)
SpArKiE Creative Commons License 2003.10.18 0 0 51
Nagyon súlyos rákja volt. Korábban is küszködött vele, de úgy tűnt, hogy megoldódott. A második szakasz viszont nagyon gyors lefolyású volt.
Előzmény: kékbarisnya (49)
MEGARA Creative Commons License 2003.09.29 0 0 50
Szia!
Ha jol tudom rákos volt:((
De (nem biztos hogy jol emlekszem)nagyon gyors lefolyása volt.
Szomoru
Előzmény: kékbarisnya (49)
kékbarisnya Creative Commons License 2003.09.29 0 0 49
Egészen elhűltem ezen a híren, amit csak most olvastam. Nekem 2 év kivételével ált. és középiskolában is osztálytársnőm volt, sőt egy időben a legjobb barátnőm. Mi baja volt, nem tudod?
Előzmény: _Tinka (45)
ladyzso Creative Commons License 2003.09.13 0 0 48
Szia! :)

Üdv!

Örülök, hogy tetszett a suli.

Előzmény: MEGARA (47)
MEGARA Creative Commons License 2003.09.09 0 0 47
Sziasztok!
Én is a Földesbe jártam, '99-ben érettségiztem,utána technikusi és ker.manager.Nem tudtam elszakadni:)))
Én lányosztályba jártam és a Czimmer Julianna volt az ofőm akit az egész suli imádott, és irigyeltek minket hogy Ő az ofőnk:).
Engem is tanított a Korompayné nekem nem volt vele semmi bajom, a Pais is tanitott minet akire jo visszagondolni mert nagyon poenos orai voltak.
Torire a Bobby tanitott minket,tesire a Réka, huh nem is volt olyan rég es olyan nehez visszaemlekezni...
ladyzso Creative Commons License 2003.02.02 0 0 46
Szia!

Én is hallottam a szomorú hírt.. Engem is tanított..

Előzmény: _Tinka (45)
_Tinka Creative Commons License 2003.01.31 0 0 45
Sziasztok!

Mindenkinek, akit tanított, kollégája volt, vagy csak ismerte.

Meghalt Tarsoly Klára (vagy Nagy Klára, azt hiszem). Áruismeretet tanított, és egy időben igazgatóhelyettes is volt. A temetése február 4-én reggel 9-kor lesz.

Tinka

ladyzso Creative Commons License 2003.01.20 0 0 44
Én is akkor végeztem :)

Ez igaz, minden nézőpont kérdése.. :)

Előzmény: Daikini (43)
Daikini Creative Commons License 2003.01.19 0 0 43
'99-ben vegeztem, egyebkent mindenkinek becsuletbeli ugye, hogy szegyennek erezze, ez affele hagyomany :-)

De ilyen szempontbol inkabb a Foldesbe erte volna meg jarni... Na jo, volt egy tanarno, aki igencsak jol nezett ki. De ugy altalaban a suliban a fiuk ki voltak ehezve, mert ugye az elso szerelmek akkortajt alakulnak ki igazan, csak nem egy ilyenfele iskolaban.

Előzmény: ladyzso (42)
ladyzso Creative Commons License 2003.01.18 0 0 42
Az miért negatívum? Már azért megérte odajárni, hogy megtehessétek :)
Előzmény: Daikini (40)
ladyzso Creative Commons License 2003.01.18 0 0 41
Mikor jártál oda? :)
Előzmény: Daikini (40)
Daikini Creative Commons License 2003.01.18 0 0 40
Szia :)

Hat... orok szegyenfolt lesz a multamon, egyebkent nem volt rossz, az egyetlen negativum az volt, hogy logo nyelvvel neztuk a Foldesbe jaro lanyokat, mert az nalunk nem volt... :->

Előzmény: ladyzso (39)
ladyzso Creative Commons License 2003.01.18 0 0 39
Szia! :)

Ezek szerint Kalmáros vagy :)

Szerettél odajárni?

Előzmény: Daikini (38)
Daikini Creative Commons License 2003.01.18 0 0 38
Haho, en nem a Foldesbe jartam, de annyit elarulok, ha bomba robbant volna benne, mi is repultunk volna! :-))
Előzmény: ladyzso (37)
ladyzso Creative Commons License 2002.12.23 0 0 37
Szia!

Neked ki volt az ofőt?

Előzmény: _Tinka (36)
_Tinka Creative Commons License 2002.12.20 0 0 36
Bambulok itt nagyon, most látom, már írtad, hogy a Sárközi.
Előzmény: _Tinka (35)
_Tinka Creative Commons License 2002.12.20 0 0 35
Ladyzso!

melyik osztályba jártál? ki volt az ofőd?

Tinka

Előzmény: ladyzso (34)
ladyzso Creative Commons License 2002.12.20 0 0 34
Szia!

Én sem hiszem el...

lady

Előzmény: _Tinka (33)
_Tinka Creative Commons License 2002.12.17 0 0 33
Hahó, mi van a topiccal? Nem hiszem, hogy csak ilyen kevesen jártak a Földesbe!
Tinka
Előzmény: ladyzso (32)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!