Ha a füled elé teszed a mutatóujjadat le tudod csekkolni a hatást.
De az is elég lehet, ha a fülbedugós fülesre ráragaszt egy kis vattát, vagy hidegben egy sapkát húz a fejére, vagy azt a fültakarós rugós izét. Vagy a sisakhoz fülvédőt.
Japánoknál van egy "macskafül" nevezetű bagatell cucc. Egy "cső alakú" szőrös szivacsot raknak a sisakmadzag fül előtti részére, pont eltereli a menetszelet onnan ahonnan kell.
A csöcsgép szerint:
Igen — amire gondolsz, annak a japán megnevezése nem feltétlenül egyetlen rögzült szó, de a japánok is gyakran 「猫耳」(ねこみみ, neko-mimi), vagyis „macskafül” néven hivatkoznak rá.
A kerékpáros változat kereséséhez ezek a japán kifejezések működnek jól:
自転車 ヘルメット 風切り音対策 – „kerékpáros sisak szélzaj elleni megoldás”
猫耳 風切り音 – „macskafül szélzaj”
A konkrét kütyü eredetileg Cat-Ears néven terjedt el: a sisak pántjára tépőzárral rögzített szőrös kis „fülek” a légáramlást terelik el a fültől, így csökkentik a szélzajt.
Elhatároztam, hogy a forgalomtól elzárt úton szavakat fogok tanulni az edzőkörökön. Sajnos a szélzajtól nehezen értem a szavakat. Van erre valami megoldás?
Szerinted eldobható a banánhéj. Volt itt olyan barom régebben, aki kifejtette, hogy mivel a banán tájidegen itthon, ezért a héját nem úgybontják le az itteni baktériumok, rovarok, stb. És neki is van szavazati joga.
Stubán Feri mesél (sajnos csak 50 perc) arról, hogyan is volt régen, amikor hátszél sem fújt. Olimpiai kvóta, csapatgründolás, és a politikai ellehetetlenítés a tao által. Kötelező! Az ember, aki kb. 20 évig a hátán vitte az országúti sportot.
Papolnak arról, hogy túl gyorsan mennek, pedig csak útvonalkijelölés kérdése az egész. Simán berakhatnának lassítókat legalább a potenciálisan kirepülésveszélyes részek előtt, mint az ilyen is.
Effektív felsőcsőhosszt szoktak nézni, az a mérvadó, viszont ebben az esetben a nyeregcső hossza nem mond semmit...
Fontos a felsőcsőhossz, talán még jobban, mint a magasság. Mivel nem az orángután ágból származom, a magasságomhoz passzoló vázméreteknél távcsővel kell néznem a kormányt. Merthogy nem érem el, nemhogy kényelmetlen!
Akkor helyesebb lenne a stack-reach párost következetesen használni. Az üléscsőhossz szerintem is lényegtelen, de a felsőcső szeret nem vízszintes lenni, ellenben az átlépőmagasság még mindig "tök" fontos szempont.
Nem keveri. A felsőcső hossza a talajjal párhuzamos egyes szakasz. A váz geometriától függ, hogy valós vagy virtuális. Semmi köze az átlépési magasághoz.
Én acél országúti vázamnál 56 cm üléscsőhöz 56cm felsőcső tartozik. 100mm-es stucnival használom.
A karbon bringám 51cm üléscsövéhez 53cm felsőcsőhossz tartozik. Azt 130mm stucnival használom.
Szerintem nem keveri, én is fontosabbnak gondolom a (virtuális) felsőcsőhosszt, mint a nyeregcsőhosszt. Igazából elég sok paramétert érdemes nézni (kiemelten stack és reach, ezek aránya) és ha lehet összehasonlítani egy már bevált kerékpár (típus, évjárat és méret) geometriájával, erre nagyon jó honlapok is vannak.
Annyiért kiváló vétel. A tulaj korrekt, nem átverős fajta, és a 2x12 Ultegra Di2 szereléssel ennyiért nagyon jó ár. Ha tetszik, és jó a méret - ebben Barni segít - akkor vedd meg.