Keresés

Részletes keresés

Lympire Creative Commons License 2006.08.01 0 0 29

Kedves ELTE volt/jelenlegi politologiásai!

a segitségetekre lene szükségem!

Az a harci helyzet hogy szeptembertől a Szegedi Tudományegyetem Jogtudományi karán, politológia szakon leszek hallgató.

Nem ez volt betervezve de hát ez van, mostmár felkeltette az ereklődésemet a dolog, új közeg, új élmények, meg szivatás is de  az élet ezzel jár.

Na a lényeg hogy szeretném megtudni hogy pl. milyen tantárgyakat tanultok/tatok, mik az elhelyezkedési esélyek, lehetőségek, na és a kereseti lehetőségek is érdekelnének...

Nagyon megköszönném ha egy-két  ált. információval tudnátok szolgálni!

Lympire

pinyin Creative Commons License 2004.07.15 0 0 28
Felhozom.
Tamás Creative Commons License 2001.05.23 0 0 27
Tiltva is vagyon, ezzel nincs probléma... :-)
Előzmény: Alapító Atya (26)
Alapító Atya Creative Commons License 2001.05.23 0 0 26
Inkább másnak is tiltani kellene!

AA

Előzmény: Tamás (25)
Tamás Creative Commons License 2001.05.22 0 0 25
Miért, másnak szabad, nekünk nem? :-P)))
Előzmény: Alapító Atya (24)
Alapító Atya Creative Commons License 2001.05.22 0 0 24
Ejnye!
:-)))))

AA

Előzmény: Tamás (23)
Tamás Creative Commons License 2001.05.22 0 0 23
Csinálok egy bt-t, Neked van pártod, még egy egyház meg egy alapítvány kell, aztán már számlázhatunk is körbe, és jól lerakjuk az ÁFA-t. Na? :-))))))))
Előzmény: Alapító Atya (22)
Alapító Atya Creative Commons License 2001.05.22 0 0 22
Kedves Tamás!

Még szerencse, hogy én is baromi okos vagyok, tanulok az esetleges hibákból, így csak megleszünk szakértés nélkül is!
:-)
De, ha valamiben bizonytalan leszel, akkor nyugodtan fordulj hozzám és igazán "piri" összegekért szakértek Neked!
:-))))))

Alapító Atya

Előzmény: Tamás (21)
Tamás Creative Commons License 2001.05.22 0 0 21
Csak halkan jegyzem meg, én nagyon okos vagyok, és a tanszéknél kicsit olcsóbban vagyok hajlandó Nektek szakérteni, na nem sokkal, de egye fene. :-)))))))))))))
Előzmény: Alapító Atya (20)
Alapító Atya Creative Commons License 2001.05.22 0 0 20
Kedves Tamás!

Köszi a biztatást! Szerencsére eddig sem busongtam a dolog miatt, és nem hiszem, hogy ezután kezdenék el szomorkodni!
:-)))

Alapító Atya

Előzmény: Tamás (19)
Tamás Creative Commons License 2001.05.22 0 0 19
Helló!

A nem két fillért úgy értettem, hogy valószínűleg lehet kötni velük olyan szakértői szerződést (akár az oktatók egyenként, akár a Tanszék en bloc), mely alapján a továbbiakban ők szakértenek, Ti meg fizettek. :-) Azt hiszem nem valami ilyesmire gondoltatok. :-)

De azt nem hiszem, hogy tudományos kvalitásaikat :-) ingyen bocsájtanák egy poltikai párt rendelkezésére, akár független, akár nem. Ezt hívják alkalmazott tudománynak. :-)))

Azért fel a fejjel, nem biztos, hogy pont ezzel sokat veszítetek.

Előzmény: Alapító Atya (18)
Alapító Atya Creative Commons License 2001.05.22 0 0 18
Kedves Tamás!

Kicsit elbizonytalanított ez a mondatod: nagyon szívesen adnak gyakorlati tanácsokat, de az nem lenne két fillér...

Lehet, hogy én voltam nagyon naiv?

A jelek szerint nem leszünk kisegítve az ELTE által. :-) Valahogy csak túléljük ezt is, és így legalább nem járunk úgy mint az egyszeri ember, aki a káditól kért tanácsot, hogy megmentse a libáit. Ott a kádinak még volt egy csomó tanács a tarisznyájában, de már az összes liba megdöglött!

AA

Előzmény: Tamás (16)
delfyn Creative Commons License 2001.05.21 0 0 17
Hogy a Kéry antiszemita? Hát enél nagyobb marhaságot már régen hallottam!
Előzmény: Tamás (16)
Tamás Creative Commons License 2001.05.21 0 0 16
Kedves AA!

A PhD-hallgatót Te hoztad fel, én csak tanácsot akartam adni ebből kiindulva.

Az a probléma, hogy szerintem nagyon szívesen adnak gyakorlati tanácsokat, de az nem lenne két fillér... Azon kívül arra is gondolj, hogy a tanszéken dolgozók között is mindennaposak a politikai viták, nem szívesen másznak bele közvetlen pártkapcsolatokba.

Előzmény: Alapító Atya (15)
Alapító Atya Creative Commons License 2001.05.21 0 0 15
Kedves Tamás!

Finoman próbálok fogalmazni: Akar a halál pofavizit céljából kapcsolatba kerülni bármely egyetem bármely tanszékével!!! Legkevésbé pedig "beszivárogni" szeretnénk!!!

Én nem akartam nekik semmit megmondani! Tanácsot szerettem volna tőlük kérni: mit tegyünk ahhoz, hogy sikeresebben politizáljunk mint most?

Ők egész életükben azon dolgoznak, hogy ilyen kérdésekre válaszoljanak! Ez a szakmájuk!!! Persze a "nagy" pártokkal könnyű! De például mi már igazi kihívást is jelenthetnénk. :-)
Valaki megnézi, hogy mit csináltunk eddig (www.fpp.hu) és esetleg adnak tanácsot.

Azt pedig végképp nem értem, hogy mi a fenéért szeretnék én minimum egy PhD hallgatónál "pofavizitet" tenni. Azt hiszed, hogy ezek után büszkén újságolnám, hogy 5 percet beszélgettem Senki Sándorral (netán ha valami nagykutya, akkor Neves Norberttel), aki itt és itt már valaki??? (már megjelent egy levelem a 168 órában, és ezt sokkal többre tartom mint azt,ha a tanszékvezetővel beszélgetnék egy órát, és ő a végén megsimogatná a buksimat, hogy milyen ügyes vagyok, de mégsem "híreskedem" vele)

Tartok attól, hogy mostanában túlzottan sok "csúnya" dolgot láttál, és már mindenkiről rosszat tételezel fel. Gondolom nem érted azt sem, hogy miért kellett egyáltalán pártot létrehoznunk? (mégcsak nyerészkedni sem szeretnénk a választási pénzekkel!!!) Még azt is gondolom, hogy egy elégedett, boldog ember vagy. Minden jót Neked továbbra is.

AA

Előzmény: Tamás (14)
Tamás Creative Commons License 2001.05.21 0 0 14
Mi a baj azzal, ha nem akarnak foglalkozni Veletek (most eltekintve attól a max. udvariatlanságtól, hogz nem válaszolnak - legyünk reálisak, tudod hány elmebeteg jelentkezik be mindenhova, hogy ő most aztán meg fogja mondani...)? Egyántalán milzen célzattal akartatok velük beszélni?

Érdekes, manapság kezdenek megint feltűnni mindenféle "független" új politikai szerveződések, akik a közröhej-státuszt elkerülendő, bőszen próbálnak kapcsolatba kerülni komolyabb fórumokkal. Pl. elmondok egy történetet, a harmadik oldal Magyarországért vagy mi a fene szervezet egyenesen az egyik legnagyobb - független - közjogi méltóságtól kért személyes találkozót, hogy majd jól megmondja, meg hasonlók. Mindez persze szánalmas, de mi értelme van ennek?

Annyit tudok viszont tanácsolni, ami szerintem mindenképpen komolyan vehető. Ne a tanszékkel próbálkozzatok, hanem tényleg nézzetek körül a PhD-hallgatóik körül. Ha találtok valakit, aki érdeklődik, akkor ő tanszékvezetői jóváhagyás meg hasonló nélkül is foglalkozni fog veletek - és úgy előbb-utóbb be tudtok szivárogni a tanszékre is. :-)

Csakhát én azt látom, hogy (ahogy Te is írtad, "esetleg egy PhD-hallgatónak...") elsősorban a pofavizit lenne a cél, nem más...

fanyűvő Creative Commons License 2001.05.21 0 0 13
Akkor oroszlánrészt vállalhattak az SzDSz sikereiben! Jó reklám ez nekik.
Előzmény: Csók a családnak (12)
Csók a családnak Creative Commons License 2001.05.21 0 0 12
Az ELTE teljesen korrekt. Kár, hogy aki elvégzi mindenki az SZDSZ-hez megy.
Alapító Atya Creative Commons License 2001.05.21 0 0 11
Kedves LamaXX!

Nem sikerült eldöntenem, hogy velem vagy-e, netán a medvével?!

A besétálás nem rossz ötlet, de egy kis szervezést igényelne, mivel Debrecenből még Petőfinek is eltartott egy ideig!
Komolyra fordítva a szót. Lehet, hogy tényleg csak egy titkárnőcske olvasta a leveleimet és simán kitörölte, én meg mérgelődöm a nagykutyákra!
Ha már felhívok valakit telefonon (időpont-egyeztetés), akkor már esetleg beszélgetés közben eldönthetik, hogy segítenek-e nekünk, így már nem is sürgős a találkozó.
A nagyobbnak mutatás nem megy! Jelenleg kicsik vagyunk! Ha azt mondom, hogy vagyunk 100-an, mindenki lelkes, mindenki tevékeny stb. és kiderül, hogy még 30-an sem vagyunk Brrrrr... Inkább ne segítsenek, de nem hazudok (csúsztatok).
(a komolysággal nincs gond)
Ez a "sötét libi párt" nagyon jó szöveg!
Eddig egyik oldalnak sem kell rettegnie, hogy zsákszámra ragadom a pártunkhoz a szavazóit! Ezért mind a jobb, mind a baloldal politológusai egyelőre nyugodtan pihengethetnek!

Köszi a biztatást!

AA

Előzmény: LamaXX (9)
Alapító Atya Creative Commons License 2001.05.21 0 0 10
Kedves Vikmail!

Az ELTE-AJK-ra írtam.
Nagyon örülnék, ha tényleg segítenél nekünk, de nem kicsi a feladat!
A mostani tények: taglétszámunk kevesebb mint 30 fő. Két akciót hirdettünk, de egyiket sem hozta le a sajtó, ezért csak az ismer minket, aki a neten olvasott rólunk. Ez kb. 1500 ember. Megkezdődött a vizsgaidőszak az egyetemeken, így az ismeretségünk sokkal lassabban fog nőni. (nem beszélve az utána következő nyári uborkaszezonról) Ezekből következik, hogy alig van még jelöltünk (képviselő). Kevés jelölttel pedig nem fogunk indulni a választásokon, mert az teljesen felesleges, és csak nyerészkedésnek hatna.
Ha még nem hátráltál meg, akkor jer és segíts. Az pedig szerintem teljesen mellékes, hogy Te a "tudományos rangsor alján" állsz. A tudás és az ötletek nincsenek mindig szoros kapcsolatban a tudományos fokozattal!
A mögöttem álló szellemi erő (szerintem) elég nagy, de most nem igazán tudjuk, hogy mit kellene tennünk. Hogyan csináljuk tovább???
Ha van ötleted már írhatod is!

Köszi: AA

Előzmény: vikmail (8)
LamaXX Creative Commons License 2001.05.20 0 0 9
Szerintem ne a tanszékre írj, ha oda írsz, valószínűleg az adminisztrációs kiscsaj komolytalannak véli és rövid úton kihajítja a leveled.

Battyogj be szépen a BTKra (vagy ÁJKra, nem tudom, melyiken van ez), és keresd meg a tanszékvezetőt. Személyesen. Ha nem sikerül bejutnod hozzá (ennek esélye alacsony, ennél sokkal nagyobb tanszékek főnökéhez is be lehet jutni zsebredugott kézzel, szimpla bemondásra), hagyj neki üzenetet.

Fontos, hogy hosszútávú partnershipet ajánlj. Igyekezz minél nagyobbnak mutatni magad, meg a pártodat. Minden eszközzel próbálj komoly embernek tűnni, mert ha komolytalannak vélnek, akkor neked annyi, senki sem fog szóbaállni veled.

Ha a tanszékvezetővel nem jutsz zöldágra, akkor próbáld meg hirdetés útján (falragaszok sok helyre) kapcsolatot találni az ottani alacsonyabb rendű-rangú emberkékkel. Phdsok, diplomázók, ilyenek. Ez azért is jó, mert a btk-s politólusok egy nagyon sötét libsi banda, tehát ha szoros kapcsolatot alakítasz ki velük, és elhiszed, amit mondanak, akkor belőled meg a pártodból is sötét libsi párt lesz. Ez pedig azért lesz jó az országnak, mert kihasít egy kis szeletet az szdsz maradék szavazótáborából - ugyanis akik rád szavaznak, máskülönben az szdszre szavaztak volna. Sokkal rosszabb lenne, ha jobboldali nézeteket jelenítenél meg, mivel akkor a jobboldaltól vennéd el a szavazótábort. Ráadásul még lekötöd a politológusok veled foglalkozó részét is.

Tudom, hogy mindaz, amit tehetsz, csak csepp a tengerben, de hát a tenger is csak cseppekből áll - sok sikert!

vikmail Creative Commons License 2001.05.19 0 0 8
kedves AA!

Az ELTE-AJK politologia szaknak irhattal, mert a BTK szakon nem tudnak semmit az ugyrol. en - mint megbizott eloado, es tudomanyos gyakornok - szivesen segitek neked. no persze en meg csak nagyon a tudomanyos rangsor aljan allok, de hat ez van. nagyon teszik, ahogy eddig a partodat protezsalod, bar a neve nem tul jo, de most mar mindegy. a demokracia hulyere vetele a magyar helyzetben bizony bejohet. nezd meg, a Nepszabadsag, aki nem tudositott sem az ujjalakulo Zold Part, sem a Szocialdemokrata Unio elso esemenyeirol a te partodrol rogvest beszamolt.
Szoval kezdetkent fel kellene merni, hogy mekkora szellemi ero all mogotted. mert brahizni bizony csak ugy lehet, ha azt okos emberek csinaljak, kulonben ugy jarsz, mint az egyik 94-es part, akio meg orszagos listat is tudott allitani, am akkor tullott a celon es belebukott. Az "ibtezd el az asszonyt es gyere el szavazni" mar sok volt.
nos, eddig mi a velemenyed?

vik

fanyűvő Creative Commons License 2001.05.19 0 0 7
Miket beszélsz wizes!
A Kéri az egy antiszemita. Az Orbán listára is azért került, mert valahol külföldön követelte hogy a MIÉP-et kormányoldalon tegyék be a médiakuratóriumba. Csodálkozom, hogy azok a komoly emberek, akik százszor bonyolultabb eseteknél is észreveszik a kódolt zsidózást, most süketek és vakok. Ezt nekem kell dekódolnom? - Kéri azt akarja, hogy a miépet azonnal vegyék be a kormányba! Ez egy fasiszta és még férfisoviniszta is, mert különben nem az alagútba küldte volna hülyeségeket beszélni feleségét, a csinos Petting Mária Zitát, hanem vitte volna magával külföldre!
A személyzetissel beiskoláztatlak egy alapfokú szemináriumra.
Előzmény: wizes (5)
Alapító Atya Creative Commons License 2001.05.19 0 0 6
Kedves Szméagol!

(A Jogi Kar) Nem az alapításban kellett volna a segítség! A párt már megvan, működik stb. De én azt hittem, hogy ezek a nagy felkészültségű szakemberek tudnak olyat is amit én nem + még tanácsot is adnak. Tévedtem.
Lehet, hogy az elvárásaim voltak hatalmasak???

Alapító Atya

Előzmény: szméagol (3)
wizes Creative Commons License 2001.05.19 0 0 5
Ha Kéry-t látom, hallom >figyelem!! (Kb. 10 éve)
Fel a fejjel!!
Óriási fej: eszmének!
Kedves Neje igencsak tud!
Talán többet?
Talány?
Kiváló házaspár!!!!!!
wizes.WG. w.
PS.
Ha valaki tud :
Akkor nagyon!!!
Ők!!!

Előzmény: delfyn (2)
szméagol Creative Commons License 2001.05.19 0 0 4
egyébként tényleg : legalább válaszolhattak volna.
szméagol Creative Commons License 2001.05.19 0 0 3
csak a tisztázás végett: itt most a Jogi Kar vagy a Bölcsészkar tanszékéről van szó?

egyébként nem igazán értem, hogy egy tanszék, tehát egy tudományos műhely miben tudna segíteni egy párt alapításában, ami inkább gyakorlati kérdés. ők ilyesmikkel foglalkoznak: pártok, pártrendszerek elméleti kérdései, a magyar és a külföldi politikai rendszerek, politikai gondolkodás története stb.

szerintem fordulj vmi pártaktivista ismerősödhöz, már ha van ilyen.

delfyn Creative Commons License 2001.05.19 0 0 2
Írjál személy szerint Kéri Lászlónak.
Előzmény: DJ Leninváros (1)
DJ Leninváros Creative Commons License 2001.05.18 0 0 1
Ahol Kéri László mint egyetemi tanár tanit, az csak magas szintü és legföképpen pártsemleges lehet.
Előzmény: Alapító Atya (-)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.18 0 0 0
Nem tudhatom, kedves AA, hogy mi lehet ott, de azt tudom, hogy egy egyetemi tanszéknek manapság a legkisebb gondja is nagyobb lehet attól, mintsem hogy pártok felett bábáskodjon. Tán, egy kis (vagyis sok!!!) lóvét/lét//manit/zsozsót kellene meglengetni előttük, tudod, manapság lassan általános, hogy egy-egy tanszéknak kutatással éves szinten több(tíz)millió forintot _kell_ megtermelni, vagy mehet a sejhajba! És egy doktorandusz hallgatónak is szüxége van gépekre, technikára, utaznia kell a kutatásaihoz stb.
Előzmény: Alapító Atya (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!