Keresés

Részletes keresés

fasparagus Creative Commons License 2001.05.18 0 0 6
Egyszer alaposan szemügyre vettem egy Bahia-boltban ezeket a szélcsengőket, de a kagylós megoldás nem tetszett. Volt viszont üvegből is, annak volt a legjobb a hangja. Persze, az volt a legdrágább.

Fémcsöves szélcsengőt terveztem készíteni. Apám most épp alapanyagér' kutat a gyárban.

Egyszer (nekem is rövid a mikrofonzsinórom) meg vettem itt Pesten a Mediamartban egy ötméteres hosszabbítózsinórt (kicsi jackes a mikrofon), asszem hatszáz forint volt, azóta az egész lakás az enyém...

Előzmény: La Méduse (5)
La Méduse Creative Commons License 2001.05.18 0 0 5
Aha, az! Nekem egy tök default szélcsengőm van, négy kis fémrudacska, gyógyszerreklám volt. :o) Sajnos a mikrofonom zsinórja nem túl hosszú, úgyhogy a nem nagyon tudok felvenni a szobán kívüli dolgokat... de néha találok szobán belül is, csak fantázia kérdése! :o)

Egyébként szélcsengőt készítenek fából meg kagylóhéjakból is, azoknak teljesen más a hangjuk.

Előzmény: fasparagus (4)
fasparagus Creative Commons License 2001.05.18 0 0 4
Abszolut nem. Pontosan ilyen dolgokra lennék kíváncsi.

A szélcsengő az az, ami vékony kis csövecskékből áll, és szél esetén egymásnak koccanva csengő hangot adnak?

Előzmény: La Méduse (3)
La Méduse Creative Commons License 2001.05.18 0 0 3
A virágcserepeknél maradva. (Vagy mi.) A szélcsengőm szépen szól, főleg, ha lelassítom, tök érdekes a hangja, olyan álomszerű. De felvettem már ajtócsikorgást (= szekrényajtóm). Satöbbi. Az ilyen kísérletezés tök érdekes. Szerintem. (Vagy OFF vagyok? Ha igen, bocs.)
La Méduse Creative Commons License 2001.05.18 0 0 2
A Eurythmics pl. különböző szintekig megtöltött tejesüvegeket (is) használt a Sweet Dreams-hez. (Ld. refrén)
Előzmény: fasparagus (-)
fasparagus Creative Commons License 2001.05.18 0 0 1
A zenészek mindenképpen :)
Előzmény: vince (0)
vince Creative Commons License 2001.05.18 0 0 0
Szerinted hány lemezt vennének meg a virágcserép albumból? Vagy hányan ülnének be egy sufni koncertre ?

Bocs, ez nem a Te művészeted leszólása, csak végre enyémm YESSSS a NULLA :-))))

fasparagus Creative Commons License 2001.05.18 0 0 topiknyitó
Szerintem a zenészek nagy részét becsapják ezzel a hi-tech dologgal. Kidobsz egy halom pénzt mindenféle ketyeréért, mer' hogy akkor igényes meg korszerű lesz a zenéd, amit csinálsz. Pedig ez nem így van. Néha a legegyszerűbb zene az, ami legjobban felszabadít.

Én egy olyan stúdiót szeretnék berendezni otthon, ami tele van mindenféle egyszerűen elkészíthető/olcsón beszerezhető dologgal (nevezhetném őket hangszernek), amivel zajokat-dallamokat lehet csinálni, légyen az akusztikus vagy elektromos.

Legutóbbi ötletem az volt, hogy különböző méretű virágcserepeket akasztottam fel egy madzaggal, és nagyon szépen szóltak, mikor megütöttem őket.

Kíváncsi vagyok mások ötleteire is.

Faspi

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!