Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.01.29 0 0 54
Én kazincbarcikai vagyok ,fiatal éveimet ott éltem és odajártam a gimnáziumba amit akkor is és most is szégyellek, hogy egy ilyen iskolát egy közönséges gyilkosról neveztek el.
vezsu62 Creative Commons License 2007.01.27 0 0 53
Zsuzsóóó, olvasod még a topicot? Mert akkor tudnék kérdésedre válaszolni..
Leheljünk életet ebbe a topicba!!!
Előzmény: Zsuzsóóóóó (50)
cöz Creative Commons License 2006.11.13 0 0 52

 A  napokban néztem a SEG honlapját,/működik/ és a tanári gárda már szinte lecserélődött. jövőre lesz 25 éves találkozónk, a 20.-on csak Boldizsárné meg Hidas voltak. Jó volt látni Őket. Tóth Laca már rég nem tanít!

Előzmény: Zsuzsóóóóó (50)
sapin Creative Commons License 2006.09.28 0 0 51
Én itt érettségiztem, most itt tanítok, fura az élet, nem? Aki tanárom volt, most kollégám. Nem tudom, hogy lehetne élőbbé tenni a fórumot, én teljesen véletlenül akadtam rá. Pedig nem lenne rossz itt megkeresni egymást.
Zsuzsóóóóó Creative Commons License 2006.04.17 0 0 50
Helló, én '89-ben érettségiztem a B-ben. Hidas volt az ofőm, és szerettük nagyon. Olvastam itt, hogy Csukás meghalt, sajnálom, nagy fazon volt, mikor "HÁREM" volt a jegyünk.:). Néztem a suli honlapját, sok mindenkit nem találtam, már nem tanítanak ott? Pl. Kissné (magyar), Bubu - Szerdahelyi (rajz), Tóth Laci - asszem Laci volt (tesi), Helczné (matek), Faragó Zsuzsika (filozófia), ja, Eszes él még? Ma is hálás vagyok neki, mivel közgazdász lettem, és sokszor abból élek, amit Ő a fejembe vert (pedig kettes voltam):)........nem tudtok olyan helyet, ahol képek is vannak a régi SEG-esekről?
sztermenke Creative Commons License 2005.12.08 0 0 49
sziasztok!én sztermen mai unokája vagyok!mondjatok már lécci vmit mamárol!az anyukám Lengyel Ágnes!!róle is tudtok beszélni?:Dmi debrecenbe élünk!nah sziasztok!
DIÓ Creative Commons License 2005.09.19 0 0 48
Te jo eg! Mar nyugdijba megy! Akkor volt fiatal titán, amikor en jartam oda. Milyen mostanság a gimi? (Már ugy ertem, hogy mennyire eros, meg ilyesmi?)
Előzmény: kammi (47)
kammi Creative Commons License 2005.09.16 0 0 47
Én 2005-ben végeztem! Kicsit hiányzik a suli, de leginkább az osztálytársaim! Nekem Hidas tanár úr volt az osztály főnököm; mi voltunk az utolsó osztálya! Ha minden igaz még egy évig folytatja tanári pályafutását, de a 2005-2006-os tanév után nyugdíjba vonul!
cöz Creative Commons License 2005.03.18 0 0 46
Az Ötleteddel egyetértek, utánna nézek az ismerőseimnek. Ha otthon nem is, de a munkahelyén sokuknak van internetük. /nekem is/ A SEG honlapjára is elküdhetnénk a topic címét, hátha azt a maiak azért nézegetik. Úgy tudom, hogy a felvételit is lehet már a neten intézni/bejelentkezni./ Rászánunk egy kis időt!
Előzmény: DIÓ (45)
DIÓ Creative Commons License 2005.03.08 0 0 45

Te cöz!

 

Nem lehetne ebbe a listaba eletet lehelni. Nem mintha nem lenne jobb dolgom, de orommel olvasnam a regi tanaraim mai be- es hozzaszolasait, a hozzank hasonlo elszarmazottak konnyes visszaemlekezeset, es egyaltalan, egy erosen karcos SEG retrót.

 

Ha van otleted, akkor elo vele, ha meg natan egy mostani SEG-es olvassa ezt itt, akkor gondolkozzon az is.

 

Szerintem, ha begyujtenek a regi SEG-esek e-mailjet, vagy egy ilyen listan "utogondoznak" a hajdani diakokat, akkor annak meg hasznat is lathatna a suli.

Lehetne tarhalni, lobbistakat keresni, etc. Amerikaban ennek nagy kultusza van.

 

 

cöz Creative Commons License 2005.02.24 0 0 44

Nagyjából összeállt  a térkép.

Egy hete nem tudok felmenni a S.E.G. honlapjára, nemtom miért, pedig közös ismerős kutatás céljából tenném. /Ezért idegesít./

Most volt nálam egykori osztálytársam és megerősítette korábbi felvetésed./KL/

Ő a Május 1. útiba járt, megadom neki ezt a címet, hátha hozzászól.

Előzmény: DIÓ (42)
Chili bá Creative Commons License 2005.02.20 0 0 43

Itt érettségiztem ... mikor is ...86-ban!

 

Most pedig itt tartok:  www.amalgamfoto.hu

 

üdv Balla, Bordás, és Kovács Mariann tanároknak! ... meg mindenkinek

 

ma szétnéztem a régi tereken .... évek óta nem jártam e gyermekkorom helyszínein  furcsa volt

DIÓ Creative Commons License 2005.02.18 0 0 42

Ja bocs, nem valaszoltam a kerdesedre.

A Beke ter az Epitok utja és a Majus 1 ut kozott volt, ott a "Kifli epulet" mogott.

Akiket irsz, azokat nem ismertem, de tudod 4 ev korkulonbseg gyerekek kozott eleg nagy. Peldaul a Kapott Laci sem velunk jatszott igazan, O kicsi volt hozzank. :-)

Előzmény: cöz (40)
DIÓ Creative Commons License 2005.02.18 0 0 41

Akkor nagyon valoszinu, hogy egy "gyerekrol" van szo. Ha talalkozol vele egy erettsegi talalkozon, akkor add at az udvozletem. Szerintem O is emlekezni fog ram. Nagy idok voltak azok a beketeri evek is. Hejjj (ly), de gyorsan vege lett annak is. Eszre se vesszuk, aztan kampec-doloresz.

 

Udv.

Jo hetveget

Előzmény: cöz (40)
cöz Creative Commons License 2005.02.18 0 0 40

Kapott Laci kb. 176 magas , rövid haju, elég erős testalkatú, szőkésbarna. Nagy túrázó és kerékpározó volt. Amit említettél arról nem tudok, de nincs kicsukva. A Május 1 úti általánosba járt, tehát a környéken lakott. Szerintem Bp.-n tengeti életét. Nem tartom vele a kapcsolatot, az osztálytalálkozón meg nem dicsekedett.

Hidas a mi időnkben is  KISZes lehetett, de én jól kijöttem vele. 2 barátom neki köszönhet, hogy az agrárra felvették. Kémiát azt nagyon tudta.

A Béke tér a Hámán Katón volt? Talán tejbolt meg virágbolt is volt ott.

Rajkó Zsolt, Szarvas Gabi lakott még arra.

Előzmény: DIÓ (39)
DIÓ Creative Commons License 2005.02.12 0 0 39

Megneztem a SEG honlapjat, es latom, hogy atalakitottak egy kicsit. A te osztalyodat is megneztem. Egy Kapott Laci lakott a hazunkban a Beke teren, es akar az eletkora is stimmelhet. Irj rola egy-ket szot! Aki a hazunkban lakott annak, allitolag volt egy kis galibaja a "hatosagokkal". De lehet, hogy ez csak pletyka, valaki dumalta, amikor elzarandokoltam  letezesem egykori diszletei koze, a Beke terre. Ugyanarrol van szo?

 

Mas. "Elszornyudve" lattam, hogy Hidas lett az ev tanara. A mi idonkben nagy genyo volt. Nagyon-nagyon vonalas KISZ-titkar, ami meg onmagaban nem lett volna baj, mert voltak kurva jo fejek is koztuk, peldaul Zakaria Leo, aki tortenesz lett, es talan meg most is Debrecenben tanit az egyetemen. Gondolom, Hidas mester most is vonalas, csak mas partszinekben, akkor minden esetre nagyon erolkodott. 

 

 

 

 

 

Előzmény: cöz (38)
cöz Creative Commons License 2005.02.10 0 0 38

 

Regéczy Zsolt neve ismerős, de az arca nem jön elő. Ha a BVK.-ban dolgozik, akkor az még üzemel. Én csak ritkán járok Barcikán/ horgászat, sörözéssel/.

A SEG honlapra rakják a végzős diákokat, de fényképek nélkül szart sem ér.

Q hideg van ma reggel -17 az ablakban, állítólag jön az enyhülés.

Előzmény: DIÓ (36)
E-ditke Creative Commons License 2005.01.31 0 0 37
Helló cöz! Csatlakozom DIÓhoz, ha ráérsz, kukkants át ide, bár tényleg átnevezhetnénk "Barcikai nosztalgiatopik"-nak - na de nem akarom az ifjabbak elől sem elzárni a megszólalás lehetőségét :-))
Előzmény: cöz (35)
DIÓ Creative Commons License 2005.01.30 0 0 36
Hó már itt is van Szegeden :-). Dusnet sokan dicsertek biologiabol azok akik ertettek hozzá. (Én nem) Szerintem nálunk csak Regéczy (Rumcájsz) Zsolti tanulta, aki orvos akart lenni. Aztán az is lett, itt Szegeden végzett. Most a BVK-nál valami üzemorvos-féle. Láttad már a "Kazincbarcika" topicot? Ha van időd, és bírja az izlésed, akkor elszármazott barcikaiak édesbús nyamnyogását olvashatod. Mi nagyokat nosztalgiázunk ezen a topicon. Most éppen haldoklik a topic, de érdemes átfutni. Na üdv, mert ebből nem élünk meg. :-)
Előzmény: cöz (35)
cöz Creative Commons License 2005.01.24 0 0 35

Fedor II a barcikai prosecturán van, Péter meg pap lett valahol. Ő osztálytársam volt.

A Ká ezek szerint még meg van, én  ott laktam a Lenin úton, a Kába jártunk 50 filléres vizesfagyiért. A mi találkozóink a Billa-tárón szoktak lenni. Jó hely nem zavarunk senkit.

Hidasné nekünk is magyart tanított, A bioszt Kissnéé, Dusnével pedig jobban jártunk volna. Pogány tényleg egy hernyó volt de nem sokat találkoztunk.

Galáth is régi bútordarab volt, a súlylökésről mondta, hogy tiszta fizika, "erő ellenerő!"

Akkor még igazi havas telek is voltak, persze lehet, hogy a Bükkben még van ilyen. (2cm hó esett mára!)

Előzmény: DIÓ (34)
DIÓ Creative Commons License 2005.01.21 0 0 34

Fedorékra persze, hogy emlékszem. A "nagy" Fedor itt melózik a szegedi klinikán, pszichiáterként. Legalább is  pár éve még ott volt. nagy néha látom az utcán, de nem ismer meg minket, mi pedig nem erölködünk.

 

Flambárra emlékszem, engem nem tanított, de sajna' a nevét még Kriszti sem tudja. De meglehetősen bizar figura volt a foncsorozott szemüvegével, amint sajátos lépteivel elsuhant a földszinti büfé előtt álló sor mellett.

 

Valóban ez volt a stílusa, és ilyen volt a dumája Lehónak. Legutóbb a Ká-ban volt az érettségi találkozónk, azon is ott volt, nem sokat változott. 

 

Akit viszont nagyon nem kedveltem az Pogány volt, a dióolajos lekent fejével. Mi sokat szívtunk miatta. Hasonló módon Hidas is elég sajátos jellem volt. De a felesége az tényleg remek ember volt. Engem rövid ideig tanított, mert szülni ment, de a szemvillanásaiból is lehetett érezni, hogy nagyon ott van a tantárgya "közelében". Magyart tanított.  A biológiát nálunk Dús tanította, és az apósoméktól elhozott "Barcikai Közélet" c. lapban volt vele egy interjú.

 

Olyan ez a gimis téma, mint a katonaságosdi. Jönnek elő a nagy történetek, de ugyanazt ismétli az ember. Ez az öregedés :-(  Én mnindenesetre nem szerettem gimibe járni, de érdekes módon az osztálytársaimat ma is kedvelem. Sokakkal ma is ott folytatjuk a dumálást, ahol abbahagytuk, pedig már felnőtt gyerekeink vannak.

Előzmény: cöz (33)
cöz Creative Commons License 2005.01.21 0 0 33
A rajz-oroszra emlékszem, sok lány kevés fiu. (3). Mankára emlékszem, ő jo haverom volt.Leho A biosz-matak főnöke volt, én a bioszt erősítettem. Matekot Boldizsárné tanított. Lehot elég jól leírtad. Egy sztori: Almaszedés Saújhelyen. Elkobzott egy csomó piát, majd a wc.-be öntette és ezt mondta. Tudjátok, hogy a szívem szakadt meg? Ha  Sztermen Marcira emlékszel akkor a Fedor fiúkra is, de biztos van még ismerős. Flambár németet tanított, csak e neve most nem jön be. Jók ezek a becenevek, ezek még beugranak.
Előzmény: DIÓ (32)
DIÓ Creative Commons License 2005.01.20 0 0 32
Te cöz, Megneztem az adtlapodat, es rajottem, hogy a felesegem egy evfolyamba jart veled. Neki Luca volt az osztalyfonoke, es rajzszakos volt. Te pedig ezek szerint matekos voltal. Legalább is a feleségem ugy emlekezik, hogy Lehó a matekosok osztályfönöke volt.
DIÓ Creative Commons License 2005.01.20 0 0 31
Sztermen nem csak törit tanított, de latin szakos is volt. Engem nem tanított, nekem Fouche volt a töri tanárom. Sztermen Andris, és Sztermen Marci (Sztermen fiai) egy évfolyamba jártak velem. Lehó jó fej volt. nekem fizikát tanított és matekot, de bizonyos szempontból kevés volt, mert egy páran matematikusnak, emg fizikusnak készültünk, Ő meg az osztály többségéhez igazitotta a tanitandót. De, hogy milyen jó szívvvel gondolunk vissza rá, a legjobb példa, hogy erettsegi talalkozora, az oszt. fonokon tul csak Lehot és Fouche-t szoktuk meghivni. persze ha neked osztalyfonokod volt, akkor jobban ismered. Egyebkent Leho dumaja volt ez a "ma még nem jött nekem" szöveg. Amikor megkerdeztuk, hogy tetszett latni Kiss tanár urat?, akkor válaszolta ezt. Egyebkent nagy kár, hogy a regi gimisek - no meg a tanarok - nem nyomulnak ezen a topic-on, nagyokat lehetne emlékezni a régiekre, a tanarokra, a "mezőgazdasági munkákra", etc. Egyébként a középső fiam (16 éves) most látta a Kenguru c. filmet a filmmuzeum csatornan. Ez a film már akkor is nyálas volt, jókat röhögtönk rajta akkoriban, de sokan odavoltak érte. Na, csak azt akartam mondani, hogy a gyerek kapott egy kis '70-es évekbeli retrót, és kerekre nyílt szemmel nézte a fazonokat, és megnyúlt fullel hallgatta a dialógusokat. Én meg hiába mondtam neki, hogy a film nem teljesen adekvát. Mindenesetre jo volt latni 5 Ft 20 filléres korsó söröket. (A vasutallomasi restibern annyi volt. Anno)
Előzmény: cöz (30)
cöz Creative Commons License 2005.01.19 0 0 30
A töriről jut eszembe Sztermen mami, aki az én időmben kb annyi idős lehetett mint a Hegylakó. Ő biztosan tanított Téged is. Lehó volt az osztályfőnököm, Róla már beszéltetek. A második évet intővel kezdte az egész osztály , mert a megelőző tanévzáró utáni pakolásról ellógtunk.
Előzmény: DIÓ (29)
DIÓ Creative Commons License 2005.01.13 0 0 29
Engem nem tanitott, de tenyleg nagyon rendes fickó volt. En ugy emlekszem, hogy az orosz tagozatosokat tanitotta, es orosz-töri(?) szakos volt.
Előzmény: cöz (28)
cöz Creative Commons License 2005.01.13 0 0 28
Csukás tanár 2004 tavaszán meghalt. Jó ember volt, bár az oroszt utáltam! 1982 IV.B
DIÓ Creative Commons License 2004.12.14 0 0 27
Fouche-t udvozlom. Legyszi' add át neki, amikor gondolataiba mélyedve neked megy a folyosón. Mi kedveltük; jó fej, remélem nem sokat változott a stílusa. Ő volt a nagy provokatőr. Sok jót (és rosszat) kihozott belőlünk. De hát ez a feladata egy jó tanárembernek, vagy minek. Diósi István IV. d (1977-ben)
Előzmény: roland18 (26)
roland18 Creative Commons License 2004.11.24 0 0 26

Én mostani Ságváris vagyok!

 

tuszek Creative Commons License 2004.11.21 0 0 25
Nincsenek itt volt gimisek???? Csak nem hagyom elsüllyedni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!