Keresés

Részletes keresés

Kutyanapközi Creative Commons License 2018.09.12 0 0 647

Kedves Gazdi,

 

ha kutyusod szeret a szabadban szabadon sétálni , labdázni, úszni a Dunában vagy barangolni az erdőkben ,mezőkön ,akkor a LeiKaland Kutyanapköziben a helye. A kutyusokat gépkocsival hozzuk és visszük a Kalandokra. Preferált kerületeink a  XVII., XVI., XV., XIV., XIII., X., VII., és a IV. Áraink kedvezőek. :)

Ha felkeltettük érdeklődéseteket nézzétek meg facebook oldalunkat. 

 

 

https://www.facebook.com/leikalandkutyanapkozi/?modal=admin_todo_tour

 

Üdvözlettel :

Renáta&Sanyi Leica&Sunday

II. Ábris Creative Commons License 2018.05.31 0 0 646

Milye schnauzer ő?

Törpe, közép vagy óriás?

Mennyi idős a képen?

Előzmény: Luc17 (644)
II. Ábris Creative Commons License 2018.05.31 0 0 645

Ahol kölyköt árulnak, ott anyakutyának is kell lennie. Legalább azt meg kellene nézni. Ha az apja is ott van, akkor azt is meg kellene nézni.

 

A schnauzer nem amerikai fajta, hanem még az FCI szerint is ha "jól emlékszem", a  németek adják a standardot.

 

A kutyusnak eléggé puha a szőre. Ha akarod, akkor uszkárnak is meg lehet majd nyírni.

 

Ezelőtt 2-3 éve találkoztam lakhelyemen 3-4 hónapos óriással, aki hasonló szőrzettel bírt. Minden eszembe jutott róla (csornűj terrier), csak az nem, hogy schnauzer. A pláne az volt, hogy az ország egyi legismertebb tenyészetéből vették a fiatalok.

Ne haragudj, ne tudom megmondani, de a szőrzete soha nem lesz schnauzeros.

 

 

 

Előzmény: Luc17 (644)
Luc17 Creative Commons License 2018.05.30 0 1 644

Hello Mindenki!

 

Egy kis segítséget szeretnék kérni Tőletek!

Törpe schnauzer vásárlás előtt állok, de sajnos nem vagyok benne biztos, hogy az a kutyus, akit lefoglaltam valóban schnauzer-e. 

Nem törzskönyves és ezért tudom, hogy lényegében nem is minősül fajtatisztának, de ettől függetlenül nem szeretném, ha átvernének. 

 

Mellékelek pár képet, amivel rendelkezem. Ja és még annyi, hogy elvileg amerikai schnauzer a kutyus, szóval elméletileg ezért nagyobb a bundája.

 

Válaszaitokat előre is köszönöm.

Szép napot!


Luc17 Creative Commons License 2018.05.30 0 0 643

Hello Mindenki!

 

Egy kis segítséget szeretnék kérni Tőletek!

Törpe schnauzer vásárlás előtt állok, de sajnos nem vagyok benne biztos, hogy az a kutyus, akit lefoglaltam valóban schnauzer-e. 

Nem törzskönyves és ezért tudom, hogy lényegében nem is minősül fajtatisztának, de ettől függetlenül nem szeretném, ha átvernének. 

 

Mellékelek pár képet, amivel rendelkezem. Ja és még annyi, hogy elvileg amerikai schnauzer a kutyus, szóval elméletileg ezért nagyobb a bundája.

 

Válaszaitokat előre is köszönöm.

Szép napot!


Törölt nick Creative Commons License 2017.07.18 0 0 642

1,5 éves fekete, fajtatiszta óriás schnauzer kankutyát elajándékoznánk, szerető és hozzáértő gazdihoz.

I. Ábris Creative Commons License 2017.04.23 0 0 641

Ha trimmelni tudod, akkor már a nyírás a legkevesebb. Az a rész 15 perc alatt megvan.

Azért a fejet és a fület is át kell trimmelni egy picit, hogy az elhalt szőrök kijöjjenek. A farkát is meg szoktam trimmelni. A nyak alatti részt és a mellkast is áttrimmelem nyírás előtt, mert a mellkast is leszoktam nyomni egy darabig géppel(két ezüst háromszög előttig). A pofa oldalsó része is nyírva van.

Én vennék  a helyedben egy gépet. Természetesen hajra való gép nem alkalmas, mert a fejtetőn a lágyabb, sűrű szőrt nem fogja lenyírni. A kozmetikusok általában Ostert használnak, de szerintem az elég hangos gép. Nekem Moser MAX 45 van, az aránylag halk, talán nem fél annyira a kutyusod tőle. Még 11 éve 170€-ért vettem Ausztriában két fejjel. 2 és 3mm-esek. Én mindig a 2-est használom, ha karbantartod az élet, akkor amíg él a kutyád, nem kell cserélni.

Lehet, hogy feleslegesen írom, de a heréket és a comb belsejének egy részét is meztelenre kell nyírni.

Úgy kell kinéznie a heréknek, mint a Fleetwood Mac Rumours című lemezborítóján a figurának. Hallgasd meg, nekem valamikor nagyon tetszett.

 

http://www.bakelit.hu/portal/mindenhol_/LP_lemezek/Konnyuzene_kulfoldi/Fleetwood_Mac_Rumours__540282_865758.html

 

Mivel kan a kutyád, a hímvesszőről és környékéről is el kell távolítani a szőrt, mert lepisili magát, ha ott hosszabb a szőr és húgyszagú lesz.

 

Mondjuk én is inkább megfizetném a kozmetika árát, mert már nagyon elfáradok 4-5 órás melóban, pedig Ábris úgy állja végig az 5 órát, mint Katiban a gyerek. Mivel elfáradok, több részletben szoktam megtrimmelni.

 

Előzmény: zimmbo (637)
zimmbo Creative Commons License 2017.04.23 0 0 640

Kan kutyám van.

Előzmény: I. Ábris (639)
I. Ábris Creative Commons License 2017.04.23 0 0 639

Kan vagy szuka kutyád van?

Előzmény: zimmbo (638)
zimmbo Creative Commons License 2017.04.23 0 0 638

Azért "vagy sehogy", mert míg a testén egyértelműen látszik, hogy melyik az a "réteg", ami kikívánkozik, a fején nem, ott nincsenek rétegek, minden jön. Megerősítettél, hogy felesleges kínozni a fejtető tépésével, ott nyíratni fogom. 

Előzmény: I. Ábris (634)
zimmbo Creative Commons License 2017.04.23 0 0 637

Nos felénk sincs olyan kozmi, aki rendesen meg tudná csinálni. Fiatal a kutya, eddig 3x szedtem kopaszra, és kozmetikushoz vittem, hogy a nyírós részeket megcsinálja, de sosem lett tökéletes, nem érzik a vonalakat, utána kellett igazítanom, pedig alkalmanként ott töltött a kutya legalább 4 órát, és másik városban volt. Most találtam helyben egyet, aki legalább nem azzal kezdte, hogy dúrjuk le géppel az egészet, nagyon lelkiismeretes, szeretné jól megcsinálni, csak ő sem látja még hogy hogyan kellene kinézzen a végén. Vele próbáljuk most azt - ez volt az első alkalom, hogy nem én trimmeltem - hogy folyamatosan "szinten tartjuk" a testén a szőrt. Egyébként kifogástalan a szőrminősége, jól trimmelhető, szép fekete, és egyáltalán nem selymes. 

Előzmény: I. Ábris (635)
I. Ábris Creative Commons License 2017.04.22 0 0 636

Mondjuk egy meztelenre kitrimmelt kutya 2 hónapos szőrrel kurva mutatós (szép homogén a szőre), de a fején is már 2 cm-es szőr (ami már hosszú), ezért rá kell nyírni, hogy mutasson a kutya. Két centis szőrt nem lehet kiszabni (ki lehet, de állatkínzás).

Előzmény: I. Ábris (635)
I. Ábris Creative Commons License 2017.04.22 0 0 635

Ha nem jó a kutya szőre, akkor a tenyésztők a helytelen szőrkezelésre hivatkoznak.

A tenyésztés hibáját a vevőre kenik.

 

Sajnos, amerre én lakom, arra nincs olyan kozmetikus, aki tudna egy schnauzert trimmelni. Igaz, már régóta nem is kerestem.

Előzmény: I. Ábris (634)
I. Ábris Creative Commons License 2017.04.22 0 0 634

A kutya fejét vagy kopaszra trimmelem, vagy sehogy

 

Azt gondoltam, Te kozmetikázod. Miért jelentetted ki, vagy sehogy? A feje tetején soha nem lesz olyan kemény a szőre, mint a hátán. Szerintem teljesen felesleges a fejéről kopaszra kitrimmelni a szőrt, soha nem ér el olyan hosszúságot a fejtetőn a szőr, hogy az trimmelésre alkalmas legyen. Ki lehet nyűni a szőrt komoly hámsérülésekkel együtt. Ott van egy kopasz kutyád, sebes fejjel, amihez kell 2-3 hét, mire elfogadhatóan rendbe jön. Ha szerencséd van, még a légy is beköpheti. Az emberek kikerülnek, mert azt hiszik beteg a kutyád.

Ha csak az elhalt szőröket trimmeled ki és azután nyírógéppel lenyírod a fejtetőt, semmilyen káros következménye nem lesz a szőrzetére. Fekete marad a szőre, nem lesz kopasz és sebes a koponya.

Nem más ez, mint túllihegése a dolgoknak. 

A testen is feleslegesnek tartom a teljes szőrtelenítést a háton. Ha jó idő van, akkor leég a bőre, amire a kutya nincs berendezkedve, ha hűvösebb, akkor meg fázik. Kell hozzá 2 hónap, mire egészséges kutya benyomását kelti. Rendben lehet azt tartani folyamatos trimmeléssel. Akkor is minden szőrszálra rákerül a sor, ami tövestől lesz kiszabva.

Meggyőződésem, hiába trimmeled a kutyát, ha nem olyan a szőrminősége, abból soha nem lesz az előírásnak megfelelő szőr, soha nem lesz belőle durvább szőr. Ha nem jó a kutya szőre, akkor a tenyésztők a helytelen szőrkezelésre hivatkoznak.

Fordítva már nem igaz a dolog. Ha a testet folyamatosan nyírja valaki, akkor egyforma hosszú lesz az aljszőr és a fedőszőr, aminek tapintása puha, selymes lesz és mivel az elhalt szőrök sem hullanak ki, a színe is megváltozik a kutyának. Láttam fekete-ezüstöt, aki valóban fekete-ezüst volt. El kezdték nyírni, soha nem trimmelték, nem ismertem fel a színét, azt hittem sóborssal találkozom.

A schnauzer nem hullatja a szőrét, ha trimmelve van, hiszen az elhalt szőröket szeded ki trimmeléskor. 

Ha a kutya fejét és testét is lekopaszítod kb. 6 hónap műlva 6 cm-es szőr lesz rajt mindenhol, amit lehet már trimmelni, mert hullik rendesen. Azért a fejen 6 cm-es szőr már nem nagyon tetszetős.

Ha előtte kiszabod, az meg olyan érzés, próbáld ki, mintha a saját hajadat el kezdenéd szabni. Szerintem nem fogsz mosolyogni.

Előzmény: zimmbo (633)
zimmbo Creative Commons License 2017.04.22 0 0 633

Nem, nem akarok. Csak a fajtának megfelelően gondozom/ szeretném gondozni a szőrét, de felesleges kínzásnak sem szeretném kitenni. A nyírógépet nem igazán kedveli, trimmelem a nyakát és a fülét is. Csak a popójánál gépeli a kozmetikus. Azt mondták, hogy ha a fején mindig kopaszra szedem, akkor be fog keményedni a szőre, eddig 3x volt kopasz, de úgy látom, ott inkább haj van. Azt hiszem maradok a gépnél a fején. Találkoztatok már ilyennel?

Előzmény: I. Ábris (632)
I. Ábris Creative Commons License 2017.04.22 0 0 632

Kiállításra akarsz járni, vagy jársz?

Előzmény: zimmbo (631)
zimmbo Creative Commons License 2017.04.22 0 0 631

Fekete-ezüst

Előzmény: I. Ábris (630)
I. Ábris Creative Commons License 2017.04.22 0 0 630

Milyen színű a kutyád?

Előzmény: zimmbo (629)
zimmbo Creative Commons License 2017.04.21 0 0 629

Bocsi, ha már volt téma... A kutya fejét vagy kopaszra trimmelem, vagy sehogy. De ha kopaszra szedem, a családom kitagad, meg a kutyát is sajnálom, mert kisebesedik neki. A testén meg tudom úgy csinálni, hogy ne legyen kopi, de a fején nem. Lehet hogy ott nincs aljszőr?

Törölt nick Creative Commons License 2017.03.14 0 0 628

Nagyon szép fekete óriás schnauzer kankutya eladó. 2015 decemberi születésű. Zala megye.

katka370 Creative Commons License 2017.01.04 0 0 627

Üdv a Jelenlevőknek!

Törpe schnauzer szuka kölyökkutyát vennék, de sajnos nem találok .

Előre is köszönöm a segítséget. :)

zetor123 Creative Commons License 2016.02.25 0 0 626

Üdvözletem mindenkinek!

 

Egy 4 hónapos közép schnauzer gazdájaként azzal a problémával szembesültem, hogy egyszerűen sehogy sem tudom rávenni az apportírozásra. Jópár kutyát felneveltem már, igaz, hogy zömében vadász kutyákat, de most tanácstalan vagyok.

Szinte minden szóba jöhető dologgal és módon próbáltam már, de nem megy. Bármit eldobok nem túl messze tőle, a szemével leköveti, de arra sem méltatja hogy elinduljon a tárgyért, nem hogy felvegye...nem tudom felkelteni az érdeklődését.
Egyébként nagyon inteligens, vezényszavakat pik-pak megtanul.

Esetleg valakinek valami ötlete?

 

Köszönöm a segítséget!

I. Ábris Creative Commons License 2015.11.05 0 0 625

Keress fel egy tenyésztőt és az megmutatja, hogy kell leragasztani.

Előzmény: Bersobor (624)
Bersobor Creative Commons License 2015.10.22 0 0 624

Sziasztok  :)

3 hónapos óriás schnauzerem van.

2 napja, az egyik fülét furcsán felfelé /oldalra tartja. 

Félek, hogy ez így marad, és kajla lesz.

Látott már ilyet valaki?  Mit lehet tenni vele?

Segítsetek! 

 

 

MVF30 Creative Commons License 2015.05.26 0 0 623

Sziasztok !

 

Nekem fekete óriás schnauzer lány kutyám van fajta tiszta. Keresek egy hasonló fiúkutyát fedezésre.

 

Üdv. MVF

gerberliza Creative Commons License 2015.04.12 0 0 622

Sziasztok!

Fekete közepes schnauzert keresek, lehetőleg szukát. Ha valaki tud segíteni, azt megköszönném!

 

gerber.liza@citromail.hu

Zsófi.H Creative Commons License 2013.06.10 0 0 621

Sziasztok!

 

Segítségeteket kérném, só-bors óriás kölyköt keresek, augusztus-szeptemberre lenne a legideálisabb.

Sajnos egyik neves tenyésztőnek sincsenek most kiskutyái, ezért kérdezlek titeket, hátha tudtok valakit :)

 

Arkovári schnauzer Creative Commons License 2011.11.27 0 0 620

Csak most olvastam amit írtál.! Örülök, hogy TYFON-nak szerető gazdi sikeredett! Ismerd meg általa a fajtát, és légy örökké elkötelezett!

Sajnálom, hogy előző gazdija nem volt a helyzet magaslatán...

Előzmény: Benedikte (619)
Benedikte Creative Commons License 2011.09.11 0 0 619

Abban igazad van, hogy tapasztalatom a törpékkel nem sok van. Amiket eddig én láttam 2-3, ami nem sok azok elég smufurc kis jószágok voltak. Azonban megvan a második Schnauzerem is. Tyfon 2 éves kan. A Budapesti állatkórházból fogadtam örökbe. Az első gazdája sajnálta rá a 40.000.-Ft műtétei költséget, mert elütötte az autó és eltört a bal hátsó lába több helyen is. A férfiakkal kicsit tartózkodó, és igen büszke fiú, de nagyon jó kutya. A parancsra nem hallgat, de ha kérem akkor mindent megtesz. Ha azonban épen nincs jó kedvében akkor úgy kell rébírnom arra, hogy azt tegye amit kérek mintha játszanánk. Pl: futok és Ő utánam jön.

Előzmény: mazsooca (617)
Anzika Creative Commons License 2010.09.24 0 0 618
Mert még nem találkoztál az enyémmel.
Előzmény: Benedikte (615)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!