Keresés

Részletes keresés

Bolondokháza Creative Commons License 2002.08.27 0 0 18
Haho! Nezzetek a www.kulker-online.hu-t!
THE REAL NÍMAND Creative Commons License 2001.08.21 0 0 17
kár lenne a sóért...
de szerintem a rengeteg nyál és genny miatt úgyis hamarosan szátmállik az épület...
Előzmény: Kipper (16)
Kipper Creative Commons License 2001.08.21 0 0 16
Igen az én időmben is azt mondta valaki, hogy ha megnyeri a lottó ötöst, akkor megveszi a külkert, ledózerolja az egészet, aztán felhinti sóval.
Előzmény: THE REAL NÍMAND (15)
THE REAL NÍMAND Creative Commons License 2001.08.19 0 0 15
amúgy nagyon király hely a külker, de azért egy atombombát már igazán ledobhatna oda valaki...
Előzmény: THE REAL NÍMAND (14)
THE REAL NÍMAND Creative Commons License 2001.08.19 0 0 14
ex-külkerlájtos, pontosabban...
Előzmény: THE REAL NÍMAND (13)
THE REAL NÍMAND Creative Commons License 2001.08.19 0 0 13
már én is ex-külkeres vagyok, hálistennek.. :-)
Előzmény: Kipper (-)
andrax Creative Commons License 2001.06.12 0 0 12
zsebgombóc, mi a gond a külkerrel?
@nD®@x
Kipper Creative Commons License 2001.06.07 0 0 11
Ami most nemzetközi kommunikáció, az volt régen a KIL. Érdekes, akkor is a másik kar ezt tartotta a "demo verziónak", pedig mi is szenvedtünk eleget. A lényegi tantárgyak nekünk is megvoltak, de nem tanultunk pl. szállítmányozást - különösebben nem is hiányzik ma sem, pedig a logisztika területén nyüzsgök. Azóta ui. annyit változott a világ ezen a területen is, hogy az akkori szakmai tudás ma teljesen használhatatlan. Az viszont igaz, hogy mi voltunk talán az egyetlen kar az egész országban, ahol nem kellett diplomamunkát írni!
Előzmény: zsebgombóc (8)
Kipper Creative Commons License 2001.06.07 0 0 10
Igen! Én is tanultam polgazt meg tudományos(-fantasztikus) szocializmust, vállalati gazdaságtant (hülye Polyák)...
Előzmény: doktor Jekyll (9)
doktor Jekyll Creative Commons License 2001.06.07 0 0 9
És azzal kezdték az oktatást, hogy nálunk a külkereskedelem az állam monopóliuma. Azonkivül tanítottak szoc gazd pol-t na meg KGST-t, amire aztán az égadta világon semmi szükség nem volt.
Én egyébként KÁF-on végeztem, de az élet kissé más területre vetett.
Előzmény: Kipper (6)
zsebgombóc Creative Commons License 2001.06.07 0 0 8
Igen, a kkf online-t már ismerem...

Kipper:
Nem tudtam ezeket a dolgokat, amiket leírtál..Most úgy néz ki, hogy 4 vagy 5 szak van: külgazdasági, nemzetközi kommunikáció (ez a "külker light" :-) ) , TQM, gazdaságdiplomácia. Erre járok én. Még biztos van más szak is, nem ismerem mindet.

Előzmény: andrax (7)
andrax Creative Commons License 2001.06.07 0 0 7
külker van online is
@nD®@x
Kipper Creative Commons License 2001.06.06 0 0 6
Akkor még KIL-nek hívták, azaz Külkereskedelmi Idegennyelvű Levelező. Félreértés ne essék, ez nem levelező volt, hanem nappali! Nem tudom, mennyire ismert előtted a "történelmi" háttér, mindenesetre az átkosban még csak kevés hazai cég rendelkezett export-importjoggal (Ikarus, Rába), a kisebb vállalatok az ún. impexeken keresztül intézték külkereskedelmüket (Chemolimpex, Agroimpex, Elektroimpex, Tecnoimpex stb). A közfelfogás szerint a KKF képezte ki az embereket ezekhez az impexekhez: a KÁF (Külkereskedelmi Áruforgalom) az üzletkötőket, a KIL a bonyolítókat. Aztán mire végeztem ez az egész felborult, noha néhány évfolyamtársam még ilyen cégekhez ment dolgozni.
(Bocs, ha ez nyilvánvaló számodra, nem kioktatni akarlak.)
Most mi a felállás? Te milyen szakon nyomulsz?
Előzmény: zsebgombóc (5)
zsebgombóc Creative Commons License 2001.05.31 0 0 5
Igen, ott tanulok, bár ez már a 2. diplomám lesz (ha minden jól megy..)
Na, én se vagyok nagy véleménnyel róla, de már anniy pénzt beleöltem, nem érdemes abbahagyni...

De úgy látom, mások sincsenek túl nagy véleménnyel, a hozzászólások számát tekintve..
MIlyen szakon végeztél?

Előzmény: Kipper (4)
Kipper Creative Commons License 2001.05.31 0 0 4
1990.Ha jól értem, Te még mindig ott tanulsz, ugye? És Neked tetszik? Mert én nagyon nem voltam róla nagy véleménnyel anno.
Előzmény: zsebgombóc (3)
zsebgombóc Creative Commons License 2001.05.30 0 0 3
persze, egyesült a KVIF, a PSZF meg a KKF és lett BGF (Budapesti Gazd. Főiskola), ahol a kkf már csak egy kar.

te mikor végeztél?

Előzmény: Kipper (2)
Kipper Creative Commons License 2001.05.30 0 0 2
Te jó ég, még megvan? Úgy tudtam, valami egyesült gazdasági intézmény lett belőle!
Előzmény: zsebgombóc (1)
zsebgombóc Creative Commons License 2001.05.29 0 0 1
felhozom, bár nem ex, hanem jelenlegi kkf-es. :)
igaz, csak ÚD-s...

Előbb nyitni akartam egy kkf-szidó topikot, de a modik úgyis egybevonták volna..Szóval:

k ü l k e r e s e k IDE!

doktor Jekyll Creative Commons License 2001.05.17 0 0 0
Nem ismerősek. Lehet, hogy ennyire 0-ra nem emlékeznék?
Kipper Creative Commons License 2001.05.17 0 0 topiknyitó
Az nem lehet, hogy az Indexen semmi nyoma annak, hogy Mo-on létezik (létezett) egy Külker Főiskola! Márpedig a keresés semmit nem eredményezett. Ex-külkeresek, gyülekező! Sima Ember, Ambrózy, Uszkay, Trombitás, FEB tábor - ismerősek ezek a fogalmak másnak is?

(Aztán nulllázni csak szellemesen!)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!