Keresés

Részletes keresés

Tamska Creative Commons License 2001.10.09 0 0 113
hm, ugye jól tudom, h kijött a film videón?

különben majdnem mindegy, mert csak akkor fogom megnézni újra, ha már nyomokban sem emlékszem majd a sztorira. :)

szméagol Creative Commons License 2001.10.05 0 0 112
lehet, de ez az út szerintem elég jó irányba vezet.
Előzmény: tinmelone1 (111)
tinmelone1 Creative Commons License 2001.10.05 0 0 111
Egy hete lattam videon es szerintem az ujjlenyomatos dolog nem annyira gaz: az ujjlenyomatoknal bizonyos mennyisegu egyezesi pontnak kell ahhoz meglennie, hogy elfogadjak az azonossagat. Ez pedig meg belefer abba, hogy ikrek ujjlenyomatairol van szo, foleg, hogy a zsaruk nem gondolkodtak annyira elore, hogy ez is, mont opcio, az eszukbe jusson.

De egy kerdes: a Mother mer nem tiltakozott az ellen, hogy elvegyek a masik ikergyereket. Ha megsem tudott a csererol, akkor mer kezdte el az egesz ujjlevagasi jatszmat. Ha viszont tudta, hogy miert akartak kinyirni a kislanyat, akkor miert nem hozta nyilvanossagra az egesz fajnemesitest.
Miert vart a fajnemesito gang kb. 8 evet azzal, hogy a Mother mellett maradt ikerkislanyt kinyirjak, miert nem tettek hidegre a szuleteskor?

Kulonben szerintem Kassowitz elegge felre fog csuszni, ha ezen az uton megy tovabb.

szméagol Creative Commons License 2001.07.16 0 0 110
szerintem kurva jó a film. Reno és Cassel nagyon jól játszanak, Nadia Fares gyönyörű. viszont sok az eldolgozatlan szál.

érdemes megnézni a film honlapját, sajnos a címet már elfelejtettem. talán egy-két titokra is fény derül, bár tudni kéne franciául.

tepoe Creative Commons License 2001.07.16 0 0 109
Srácok!

Megoldottam az ujjproblémát: szerintem direkt maradt benne a forgatókönyvben, hogy szétgondolkodhassuk rajta az agyunkat. A műben szereplő levágott kézfejek pedig arra utalnak, hogy a szerző is el akarja tüntetni az ujjlenyomatokat.

Észjárás Creative Commons License 2001.07.12 0 0 108
A Bíbor folyók még csak hagyján, de a Memento című filmnél valahogy teljes lett a homály. De a film végén székekről tápászkodó nézők arcáról is ugyanezt olvastam le...
Daoldin Creative Commons License 2001.07.03 0 0 107
üdv

Ladás trükk: ez a filmben is elhangzott, tényleg a kutyás egyetemi tanár járt a temetőben, de nem birt a sirral (nem birta feltörni), ezért terelte a gyanút a skinekre

Tamska Creative Commons License 2001.06.28 0 0 104

"Amit nem értek, azon felül, amiket már ti is veséztetek itt: miért kellett magzatpozícióban lenniük az áldozatoknak?"

na speciel erre van egy tippem: a magzati pozició utalt arra, hogy a születésekkel kell összefüggést keresni (azaz ez egy jel a nyomozóknak), vagy gyermekekkel kell a gyilkosságnak összefüggenie.

Egyébként még vagy ezer másik indok is eszembe jut, de mérhetetlen szerénységem nem engedi, hogy kifejtsem :-).

Előzmény: GoldenEye (103)
GoldenEye Creative Commons License 2001.06.19 0 0 103
Sziasztok, én kicsit megkésve, tegnap láttam...morfondíroztunk kicsit mi is rajta, aztán inkább elolvastuk a topicot...:))

Nekem nagyon vegyes érzelmeim vannak, szerintem a sztori sem volt gáz, a megvalósítás oké volt, a szereposztás is, bár nekem Cassel (?) jobban bejött, mint Reno, de ez ízlés kérdése...:)De a lány nem nagyon tetszett, ahogy a szerepet játszotta, főleg akkor nem, amikor a végkifejletnél állnak szembe a pasik Fannyval és hátulról meg csak Judith (vagy melyik melyik...:)) árnyát láthatjuk, szerintem az is elég béna volt, aztán meg az az erőltetett, 'gonosz', 'torz' arckifejezés, amit megpróbált magára ölteni...

Ami nem tetszett akkor ott konkrétan az a sok klisé, plul temető, éjszaka, villám a kereszt mögött, apáca anyuci (szerintem a szürkehályogja, a vaksága csak a sötétség következménye)..iker lányok, Reno, amint udvarol Fannynak...mondjuk legalább ágyba nem bújtak, ez plusz pont...:) Azon teljesen kiborultam például, hogy Reno félt a kutyáktól...szerintem nagyon béna jelenet volt a szemésznél, amikor ráfagyott a rotweilerre és aztán ráadásul az egésznek semmi szerepe nem volt a sztoriban...azonkívül, hogy még1x megijedt a kutyakísérleti laborban...meg a végén a mentőkutyánál...meg amikor a rektor fia ki akarja nyírni Renoékat, az autósüldözéses jelenet...hmm...az sem jött be nagyon...dramaturgiailag, nem filmtechnikailag...

Amit nem értek, azon felül, amiket már ti is veséztetek itt: miért kellett magzatpozícióban lenniük az áldozatoknak? Miért a szemük és a kezük (azonkívül a szerintem elég közhelyes, bár emellett persze lehet, hogy valós nézőpont szerint, miszerint a szem és a kéz az azonosítónk, bár amikor a szemész prof ezt mondta, nekem az is kicsit erőltetett volt, nem tűnt folytonosnak a párbeszéd...), miért tettek üvegszemet a 2. áldozat szeme helyére, ki tudta orvosi pontossággal kivenni a szemüket és megkínozni őket? 4U, aki gleccserakrobata volt, vagy 5U, aki a ninja tanfolyam mellett elvégezte az orvosit is titokban?

A 2. áldozat különben szerintem azért volt áldozat, mert ő a szülészeten dolgozott, ahol ugyebár, mint tudjuk az apja is, és biztos az apja intézte nyilván ezeket a csemetecseréket...de azt sem értettem, hogy ő meg mit kísérletezik kutyákkal, azt a szálat is kicsit ki lehetett volna jobban bogozni...

Lada ügyben el tudom képzelni, hogy tényleg a csajok mentek el a dolgokért, de azt is, hogy miután Rémyt, a könyvtárost kinyírták, a szülészetes pasi (áldozat No. 2) bepánikolt és odament takarítani...

Ujj kérdés és lövöldözés...az általatok felvetettek közül még azt tudnám elfogadni, hogy egyezett ugye a két ujjlenyomat, 4U-é és Judithé, de azt nem mondták sehol, hogy a mutatóujjlenyomat egyezett, lehet, hogy másik ujj alapján azonosították...azt meg, hogy Reno tudta, hogy 5 ujja volt annak, aki rálőtt...azt nem tudom, honnan tudta, annyira nem figyeltem, viszont tény, hogy 4U a végén a bal kezét emelte fel (ha emlékezetem nem csal) és nem tudom, hogy Reno pisztolyán a ravaszt a jobb vagy bal kezével kezelte-e...

Na persze azért nem akarom csak fikázni a filmet, tény, hogy az utolsó negyedóráig végigizgultam az egészet, különösen tetszett az a rész, amikor Cassel (?) a skinheadeknél jár....előtte meg jól beszív...na az a rész kimondottan jó volt szerintem...:))

Persze lehet, hogy nektek ez már mind unalmas, akkor bocs..:))

Valószínűleg majd videón megnézem még1x meg ha valaki beszerzi a könyvet, jelezzétek...:))

masskayoss Creative Commons License 2001.06.18 0 0 102
OFF
Opi (es eeeelnezest:))
ON

En feladom.

Előzmény: Opi (100)
DRH Creative Commons License 2001.06.18 0 0 101
Szerintem a ladás csávó egyáltalán nem volt a temetőben, csak a csajok a ladával, miután ladáscsávót megölt(e)ék
Előzmény: Tamska (93)
Opi Creative Commons License 2001.06.18 0 0 100
Hümm... lehetséges, de valószínűtlen. Egyébként nem ikreknek is lehet nagyon sok hasonlóság az ujjlenyomatában, azt hiszem, csak akkor szokták elfogadni azonosnak, ha a 99%-a azonos, vagy valami ilyesmi.

OFF
Opi, ha kérhetem, nagy O-val, mert opi és OPi nem én vagyok.:) Ténylegkomolyan mondom!:)))
ON

Előzmény: masskayoss (99)
masskayoss Creative Commons License 2001.06.16 0 0 99
ja ja... az ujjproblematol en is kezdek megorulni.
utananeztem a neten az egypeteju ikrek ujjlenyomatanak, es opinak igaza volt (igen, belatom:)) abban, hogy NEM egyezik meg,
"...Recent studies comparing the fingerprints of cloned monkeys showed that they, just like identical twin humans, have completely different fingerprints."

DE: "When doctors state that twins have the same fingerprints, they are referring to the class characteristics of the general ridge flow, called the fingerprint pattern."

(Egyebkent http://onin.com/fp/lpfaq.html#q1po - nem tudom belinkelni, bocsanat)

Szoval nem lehet, hogy ezek a bizonyos hasonlosagok alapjan azonositottak be 4U-t?
Marmint abban az esetben, ha 5U lott, es amikor felvette a pisztolyt, a bal kezevel is hozzaert...

Tudom, kezdek unalmas lenni:((((((

Előzmény: privatbankar (98)
privatbankar Creative Commons License 2001.06.15 0 0 98
Szerintem azért mert az egyetemen feltünt, hogy valaki gyilkolássza az embereket, gyanakodni kezdtek, hogy esetleg a halott lány nem halt meg valójában. Fehér ladás csóka benne volt a brancsban és őt küldték el, hogy ellenőrizze a sírt, van e benne valaki, ha meg már arra járt ellopta az iskolából a gyerekről szóló anyagokat (az ott tárolt fénykép alapján is feltűnhet valakinek a hasonlóság).
Az Indexen a kritikában azt írták anno, hogy egy elég terjedelmes regényt próbáltak belenyomni másfél órába, aztán nem sikerült. Valószínűleg ebből adódik a sok gubanc.
Azért örülök, hogy most már nem csak én vagyok megkattanva az ujj- problémától :)))
Előzmény: bogyó (94)
Opi Creative Commons License 2001.06.15 0 0 97
Miért miért! Hámmer volt benne egy fénykép a halott gyerekről. (De lehet, hogy kettő volt, mert kettesszámúzsaru is talált egyet.)
Előzmény: bogyó (94)
bogyó Creative Commons License 2001.06.15 0 0 96
Bazz, úgyláccik, meg kéne nézni még1x. Csak sajnos _annyira_ azért nem jó. Majdha kijön videón.
Előzmény: Tamska (95)
Tamska Creative Commons License 2001.06.14 0 0 95
sztem nincs igazad.

Neki (U4) ugyanis a jobb kezén lévő ujjlenyomatot tudták vizsgálni a fegyverről, de az adatbázisban a bal kéz ujjlenyomata szerepelt gyerekkorából. Nézz rá a két kezedre és rájössz, h nem lehet azonos a bal és jobb kéz ujjlenyomata.

"Miért törte fel a ladás csávó a sírt, és miért lopta el a képeket?"

A kérdést értem, csak nem emlékszem már pontosan, tényleg: hogy is volt ez?

Előzmény: bogyó (94)
bogyó Creative Commons License 2001.06.13 0 0 94
Bocs, szerintem az ujj-dolog egyértelmű:

1. 4U bal keze volt csonka.
2. Amikor egyeztették az ujjlenyomatokat a számítógépen :), a jard aszonta, hogy "ez ugyanaz, csak az kora tér el".

Tehát egyértelműen 4U volt a keresztrefeszített szemésznél.

Most viszont nagyon nagy marhaságot fogok kérdezni, szerintem csak bambultam, és nem figyeltem:

Miért törte fel a ladás csávó a sírt, és miért lopta el a képeket?

Tamska Creative Commons License 2001.06.11 0 0 93

Akkor most felkérek valakit, hogy foglalja össze amit "tudunk". Nekem továbbra is vannak kételyeim afelől, hogy az alkotók bármiféle koherenciát fel tudnának mutatni a történet szövésében. :-)
masskayoss Creative Commons License 2001.06.09 0 0 92
Ma azt almodtam, hogy valaki a munkahalyen gyilkolta az embereket a la Bibor folyok, es a hullak keze le volt vagva + osszekotozve. Mar a gyanusitottam is volt, de aztan felebredtem.
Pedig csak egyszer lattam a filmet.
Előzmény: Opi (91)
Opi Creative Commons License 2001.06.08 0 0 91
Denemdenemdenem!:))

Azt hiszem, pl. a nyomozás a boncasztalonban van róla szó, bár lehet, hogy inkább valami genetikai izével összefüggésben olvastam (régen volt már.:) ).

Előzmény: masskayoss (89)
Gróf Úr Creative Commons License 2001.06.07 0 0 90
a húg egy másik pisztolyt dobott a körüllőtt Reno elé

Jó gondolat, de nem lehet: Reno saját pisztolyát használta, amelyik a lépcsőn való leeséstől hozzá csúszott, s ezt adta vissza. Az ember meg megismeri a saját fegyverét.

Előzmény: wzindbad (84)
masskayoss Creative Commons License 2001.06.06 0 0 89
deigendeigendeigen:))))))))))))
PS: milyen szakkonyvet?
Előzmény: Opi (88)
Opi Creative Commons License 2001.06.06 0 0 88
Tessék már megnézni valamilyen szakkönyvet! Az ikrek ujjlenyomata _sem_ azonos! Ejnye.
Előzmény: masskayoss (86)
masskayoss Creative Commons License 2001.06.06 0 0 87
6.b. ... ill. forditva vagjak a filmet.
Előzmény: masskayoss (86)
masskayoss Creative Commons License 2001.06.06 0 0 86
Oke. Kicsit utanakerdeztem.
Tehat a "B"-terv:
Az ember bal es jobb mutatoujjanak ujjlenyomata NEM egyezik meg. Viszont az egypeteju ikrek ujjlenyomata MEGEGYEZIK!!
Tehat az uj verziom:
1. U4 testvere eldugott feszkeben felapritja a szemeszt.
2. U5 hazhoz szallitja, csakugy, mint feltetelezhetoen az elozo ket esetben is a sziklara, ill. abba a barlangba vitte a hullakat.
3. U5 eppen meglépne, amikor Reno & Cassel megjelennek a szemesz hazaban. U5 elbujik.
4. U5 menekulni kezd. [...] Korbelovi Renot, de nem oli meg, mert szuksege van ra, ill. mert kedveli.
5. Eldobja a pisztolyt, rajta az ujjlenyomataival, amelyek megegyeznek U4 ujjlenyomataival.
6. A film keszitoi bakiznak, amikor U4-gyel a BAL kezet emeltetik fel a vegen.
Előzmény: masskayoss (85)
masskayoss Creative Commons License 2001.06.06 0 0 85
nekem is tetszett:))
Előzmény: wzindbad (84)
wzindbad Creative Commons License 2001.06.06 0 0 84
De mivel az U4 egy _elvezető_ típusú gyilkos volt, így lehet, hogy _direkt_ úgy rendezte, hogy miközben a húga (,vagy ő maga /ez azért egy nagy kérdés/) lődözött, a húg egy másik pisztolyt dobott a körüllőtt Reno elé (csak úgy az elgondolkodás végett).....

Hiszen az a végén is egy ellentmondás volt, hogy a nénje azt akarta, hogy MEGTUDJA, mejd mégis meg akarta ölni a megtudót, így KI TUDTA VOLNA MEG??

(Azért nekem teccett. -wz-)

masskayoss Creative Commons License 2001.06.05 0 0 83
hat nem tudom... szerintem igen. legalabbis a sajat ujjlenyomataim nagyon hasonlitanak:))
de komolyan: egy bunteny helyszinen nem biztos, hogy az elkoveto osszes ujjarol talalnak ujjlenyomatot... es valahogy megis be tudjak azonositani az elkovetot.
Nem lehet, hogy vannak "egyeni sajatossagok", amelyek minden ujjadon megtalalhatok?
hu, kezdek ebbe belezavarodni... nincs szakerto a forumon?:)))
Előzmény: Advantech (81)
Opi Creative Commons License 2001.06.05 0 0 82
És ezt a kéz dolgot nekem nem hittétek el, mi? ;))

Előzmény: Gróf Úr (80)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!