Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2019.06.10 0 0 453

A Jelenések könyvében van az Úr üzenete a hatalommal korrumpálódott gyülekezeteknek, felekezeteknek. Jézus személyes kapcsolatot szeretne minden egyes emberrel, de ha nem nyitják meg a szívüket neki, akkor ez nem lehetséges. A gazdagság nem erény. „Tudom a te dolgaidat, hogy te sem hideg nem vagy, sem forró; bárcsak hideg lennél, vagy forró… Mivel ezt mondod: Gazdag vagyok, és meggazdagodtam és semmire nincs szükségem; és nem tudod, hogy te vagy a nyomorult és a nyavalyás és szegény és vak és mezítelen. Azt tanácsolom néked, hogy végy tőlem tűzben megpróbált aranyat, hogy gazdaggá légy; és fehér ruhákat, hogy öltözeted legyen, és ne látszódjon a meztelenséged; és szemgyógyító írral kend meg a te szemeidet, hogy láss. A kiket én szeretek, megfeddem és megfenyítem… Ímé az ajtó előtt állok és zörgetek; ha valaki meghallja az én szómat és megnyitja az ajtót, bemegyek ahhoz…” (Jelenések 3:15-20)

A felekezetek, gyülekezetek, melyek vagyonukkal, bevételükkel, gazdálkodásukkal, belső életükkel kapcsolatban titkolóznak, homlokukra van írva, hogy titok, a Jelenések könyvében emlegetett Babilonhoz tartoznak.

Jelenések könyve 17. és 18. fejezet leírja, hogy mi vár azokra a felekezetekre, akik kereszténynek mondják magukat, de korruptak lettek, állami támogatásokat kaptak, összefonódtak a hatalommal. Valamint mindenfélét árusítottak, kegytárgyakat, DVD-ket, emberek lelkeit. Az emberek lelkeivel is kereskednek azok, akik a látszólagos nagy létszámukat arra használják, hogy az államhatalomtól támogatást kapjanak. Lesz egy hatalmas összeborulás a pápaság szárnya alatt, a hét dombra épült várossal, ez már el kezdődött. A karizmatikus mozgalom főalakjai már most becsatlakoztak, ez már megtörtént. Copeland is elismerte például a pápát, de Todd White is, és még sorolhatnám.

A felekezetek, ahogy ma ismerjük őket, megszünnek majd létezni. Vagyonukat a kormányzatok meg fogják szerezni. A hatalmas ingatlanvagyon, pénzek a kormányzatok zsebébe fognak vándorolni.

A politikailag támogatott, vagy kufárrá lett felekezetekből ki kell menekülni. Az Úr üzenete : „Fussatok ki belőle én népem, hogy ne legyetek részesek az ő bűneiben, és ne kapjatok az ő csapásaiból” (Jelenések 18:4). Magyarul, ha ezekhez tartozunk, megfertőződünk és ítélet alá kerülünk. A politikailag állami bevételekből támogatott, vagy kufárrá lett közösségekből nincs mese, ki kell szaladni gyorsan.

Eklatáns Béla Creative Commons License 2018.05.25 -1 0 452

"egyes igaz keresztény egyházak"

Hogy lehet "igaz keresztény egyház" a hitgyüli...?

Előzmény: Baráth Endre személyesen (451)
Baráth Endre személyesen Creative Commons License 2018.05.24 -1 0 451

azért, mert azt látom, hogy egyes igaz keresztény egyházak behódolnak a nagy paráznának, vagy legalábbis nem tanítják róla azt az igazságot amit addig tanítottak: hogy ők (pl a római katolikus egyház) a nagy parázna.

és ez kétségbeejtő...

Előzmény: HitteusUriás (450)
HitteusUriás Creative Commons License 2018.05.08 0 0 450

MIért kaptad elő ezt a témát hirtelen?

Előzmény: Baráth Endre személyesen (442)
HitteusUriás Creative Commons License 2018.05.08 0 0 449

Én pont azt látom, hogy a katolikus egyház már vagy ezer éve nem "virul". 

Valahogy beleépült a társadalomba, de mindezt bármiféle virulás nélkül képes megtenni. 

Előzmény: polária (443)
HitteusUriás Creative Commons License 2018.05.08 0 0 448

De maga, a gyros nem török!

Előzmény: Törölt nick (447)
Törölt nick Creative Commons License 2018.05.07 0 0 447

És Törökországban még sültkrumplit is raknak a gyrosba.

Majd eszek falafelt.

Előzmény: Törölt nick (446)
Törölt nick Creative Commons License 2018.05.07 0 0 446

Isthar kapu a Berlin Múzeumban. Gondolom ennek köze van Babilonhoz. Vagy nem?

A törökök Törökországban nagyon jó gyrost csinálnak Baráth Endre személyesen. Nálunk a belváros szívében most 500 forint a gyros és április 23.-án akciósan 300 forint volt a gyros. Most lettem újra lakto-vegetáriánus így ha arra járok hús nélkül kérem majd. Amikor Törökországban voltam kétszer 800-1000 forintért akcióban 6 gyrost tudtál venni. De a felcsavart gyrosuk drága, annyi mint a McDonald's. Itt magasak a gyros árak. És egyes emberek elfogadták a forintot is vásárláskor. A most 14 millió fő lakosú Istanbul nagyon könnyen közlekedhető. Most már van felhőkarcolójuk. Bécsben is van már felhőkarcoló, azt írták, én még sosem láttam felhőkarcolót. A muzulmánok már voltak Budai részén Budapestnek, ők már feljebb jutottak Olaszországnál. Úgy halottam a hírekből, hogy Olaszországban bőröndbe csomagolják az embereket. Én láttam alabárdosokat, csak azok nincsenek a helyükön, hogy megvédjék az embereket. Lejjebb kellene vinni a gyros árakat, mert a sok bevándorlónak nincs sok pénze és nem szoktak ilyen magas árakhoz. Ez lenne az Új Babiloni terv.

Eklatáns Béla Creative Commons License 2018.05.07 -1 0 445

"de úgy néz ki, előbb még ez a főparázna katolikus egyház magába szippantja a protestáns egyházakat is"

Mi előtt....?

polária Creative Commons License 2018.05.07 0 0 444

Nosztradámus ZAGYVA.

A Jelenések Könyve értelmes csak ezt a /helyes / értelmet ezidáig még senki sem találta meg.Addig ne jövendüljünk belőle tücsköt bogarat.Ajánlom a NEM TUDOM mondatot és a LESZ AMI LESZ is nagyon derüs és oldja a stresszt ! Ámen !

polária Creative Commons License 2018.05.07 0 0 443

SEMMI lényeges nem történhet a g o n d v i s e l ő isten akarata és terve ellenében. Ha a Föld legnagyobb tömegü vallása és egyháza a ROMAI KATOLIKUS /központ a Vatikán / akkor isten ezt igy is akarja.Él és virul. ÉN A KATOLIKUS látok reformra megérett dolgokat de összességében elégedett vagyik a többi egymilliárd még inkább :)))

Mindazáltal ez nem politikai vagy katonai kérdés :))) mindenki S Z A B A D O N higgyen olyan világbézetben amilyen neki szimpatikus.....................................

Baráth Endre személyesen Creative Commons License 2018.05.07 0 0 442

"Ellenben ha igazak a Jelenések Könyve sorai, kényszerűen ki kell űzni az igazi hitet Rómából, és persze Jeruzsálemből is ahhoz, hogy a hamis vallás teret nyerjen. 
Azt hiszem mindannyian egyet értünk abban, hogy jelenleg kizárólag egy olyan nem Jézus Krisztus Istenségében hívő vallás van, amely Jeruzsálemet már majdnem elfoglalta, és amely képes Rómát is elfoglalni. Ez a muzulmán vallás. (Nostradamus egészen konkrétan megnevezi a "kék fezes arab herceget" mint a katolikusok pusztítóját.) Tehát az én véleményem szerint még a mi időnkben valamiféle háborúban muzulmánok özönlik el Dél-Európát, és ettől kezdve megkezdődik az igazi Babilon kiépítése először Rómában, majd annak "stabilizálódása" után történik meg az Antikrisztusnak Jeruzsálembe való megjelenése. "

rómában nem igazi keresztény egyház van. a katolikus egyház nem az igazi keresztény egyház, sőt, annak legnagyobb bemocskolója, megrontója.

ha a muzulmánok lerohanják európát, az pontosan az ilyen parázna egyházak miatt lesz, főleg a katolikus egyház miatt.

de úgy néz ki, előbb még ez a főparázna katolikus egyház magába szippantja a protestáns egyházakat is...

Előzmény: DonQHote (-)
Culpa Creative Commons License 2012.01.25 0 0 441
Nem ér semmit a sok beszéd. A tényeket kell nézni. Menjetek vissza az elejére és nézzétek meg,hogy mi az alapja a katolikus egyháznak. Az egéssz katolicizmus egy hamis alapra van felépitve,és ez bizonyithato. Maga a biblia bizonyitja ezt. A Biblian belül peddig Péter. Ha valami a kezdetektöl hamis akkor az végkép hamis. Járjatok utána.
Előzmény: why2008 (424)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.14 0 0 440

A Louise Weiss épület, az EURÓPAI PARLAMENT, miért a befejezetlen Bábel Tornya (Zikkurat) mintájára épült???????????????

Tafkó Birgut Creative Commons License 2010.09.21 0 0 439
"Szokásos antikatolikus állítás, miszerint az 1Jn 2,18-22 a pápaság dinasztiájában teljesedett be, azaz, hogy az antikrisztusok a pápák, és az utolsó pápa lesz az Antikrisztus, avagy a Vadállat.

Azonban az antikrisztusok a Szentírás szerint azok, akik tagadják a Fiút, illetve azt, hogy Jézus Krisztus testben jött el, azaz Jézus Krisztus istenségét, illetve emberségét (1Jn 2,22; vö. 4,3; 2Jn 7). Nos, éppen a pápák voltak azok, akik minden erejükkel védték ezt a tant az évszázadok alatt, és ez ma is ugyanígy van. Tehát nem lehetnek az antikrisztusok."

Ezt azért tanulmányozd át...

;-)

Előzmény: Józsikácska3 (432)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2010.09.21 0 0 438

Csókoltatjuk Tóni bátyót meg bráti sátit:

Vicarius Filii Dei was used twice by Pope Paul VI in documents found on the Vatican's web site. These are Apostolic Constitutions, which are the highest form of official Papal decree in the Roman Catholic Church and are issued with binding legal authority. Historically these decrees were known as papal bulls, the name referring to the lead metal seal (bulla) attached to authenticate the document. As a general rule, the superscription that opens papal bulls typically reads:

NAME (without ordinal number) EPISCOPUS, SERVUS SERVORUM DEI, AD PERPETUAM REI MEMORIAM
So, the following Apostolic Constitutions begin:
PAULUS, EPISCOPUS, SERVUS SERVORUM DEI, AD PERPETUAM REI MEMORIAM
PAUL, BISHOP, SERVANT OF THE SERVANTS OF GOD, FOR EVERLASTING REMEMBRANCE OF THE MATTER...

Előzmény: Józsikácska3 (437)
Józsikácska3 Creative Commons License 2010.09.20 0 0 437

Pezenhoffer Antal írja:

„A Jelenések Könyvében (13,18) az áll, hogy a „vadállat”-nak, mely a gonoszt jelenti „az ő száma hatszázhatvanhat”. Napnál világosabb, hogy ez a hatszázhatvanhatos szám, ha a görög szöveg szerint igazodunk, akkor a Római Birodalmat, ha pedig a hébert, akkor Néró római császárt (tehát lényegében ugyanezt) jelenti.

Az adventista összejöveteleken mégis nagy titokzatossággal, hittel és fanatizmussal azt állapítják meg, hogy ez a hatszázhatvanhat senki mást nem jelent, mint a római pápát. Őt nevezi tehát a Szentírás a megtestesült gonosznak.

A pápa – mondják bizonyítékul – hármas koronát visel a fején s arra ez van ráírva:

VICARIVS FILII DEI (az Isten fiának helytartója). Ha itt összeadjuk azokat a betűket, melyek számot is jelentenek (5, 1, 100, 1, 5, 1, 50, 1, 1, 500 és 1) pontosan kijön a borzalmas 666. Kell-e ennél több egy amúgy is kótyagos adventista koponyának, hogy egész életére ádáz ellensége legyen a római pápának s minden papjának?

Pedig hát a pápai tiarára természetesen nincs és sohase volt ráírva a fenti mondat, sőt nemcsak ráírva nincs, hanem az egyházban soha nem is hívták vagy címezték a pápát így. Az egyház fejét Krisztus földi helytartójának hívjuk, nem pedig az Isten fia helytartójának. Maga a pápa pedig tudvalevőleg SERVUS SERVORUM DEI-nek, Isten szolgái szolgájának írja magát, ebből pedig 666 helyett 1521 jön ki. (A Krisztus földi helytartójából – VICARIUS TERRESTRIS CHRISTI-ből pedig csak 215.)

De ha a pápát az egyházban valóban „az Isten fia”, nem pedig Krisztus helytartójának hívnánk s a „földi” szót is kihagynánk belőle s a tiarájára is az lenne ráírva, hogy VICARIUS FILII DEI, az se okozna semmi bajt, legalábbis normális észjárású ember számára nem. A józan, felvilágolt ember ugyanis nem babonás és nem is keresztrejtvényekből formálja meg s nem azokra alapítja a hitét. Normális ember szemében az, hogy ki Isten barátja és ki Isten ellensége, nem ilyen véletlenségek, érdekességek vagy titokzatosságok döntik el, hanem egészen más és sokkal komolyabb dolgok.

Akinek kedve és türelme van hozzá, arra húzhatja rá ezt a borzalmas 666-ot, akire akarja. Nekem például sikerült megállapítanom, hogy a magyar király az a gonosz, akire a Biblia céloz. A magyar király REX A DEO APOSTOLICVS (az Istentől való apostoli király).

A száma tehát pontosan 666 (10, 500, 50, 1, 100, 5).

Megállapítottam aztán azt is, hogy Horthy Miklós volt ez a veszedelmes vadállat. Ő ugyanis DEI GRATIA GUBERNATOR INCLITAE GENTIS HUNGARIAE (Isten kegyelméből a nemes magyar nemzet kormányzója) volt. Ez is pontosan 666-ot (500, 1, 1, 5, 1, 100, 50, 1, 1, 5, 1) ad.

Nem is olyan nehéz az effajta művelet. Csak arra kell vigyázni, hogy „M” ne legyen benne, mert az ezret jelent s így akkor a 666-nak már eleve vége. „D” legyen benne, mert az 500-at jelent, de viszont a „D”-ből is csak egy legyen. Az „I”-ből, „V”-ből és „L”-ből és „C”-ből viszont annyi legyen, hogy éppen 166 jöjjön ki. Egyik huncut tanítványom például azt is megállapította, hogy én vagyok az a 666-os szörnyeteg, de ő, mivel latinul nem tudott, magyarul állapította meg: Pezenhoffer Antal, a Vas utca hittudósa.

Ilyen könnyű tehát ezt a kérdést elintézni. S a szegény óadventistákra mégis milyen megbűvölő hatással van!”

Bónusz: http://bratan-bratan.blogspot.com/2010/04/papasag-vedelmeben-vicarius-christi-es.html

Előzmény: llang-ilang (433)
Józsikácska3 Creative Commons License 2010.09.20 0 0 436

A Donatio Constantini nem pápai dokumentum, hanem egy koraközépkori hamisítvány (valószínűleg egy túlbuzgó szerzetes műve), ami szerint a nyugatrómai birodalom világi főhatalmát a pápának adta volna Constantinus. Ez volt a "jogalap", ami alapján a császárral kitört a az invesztitúraharc. Dante az alap egyébként az állam és egyház helyes viszonyában. A középkorban nem tudták hogy hamis lenne. És ezt egy pápai levéltáros bizonyította be hogy hamis. Nem titkolták. A reformáció előtt egy századdal már elismerték hogy hamisítvány.

De nem az a lényeg, hogy volt dokumentum amely tartalmazt a "Vicarius Filii Dei" kifejezést, hanem az, hogy ez soha nem volt hivatalos címe a pápának.

Előzmény: llang-ilang (434)
llang-ilang Creative Commons License 2010.09.19 0 0 435
Előzmény: llang-ilang (434)
llang-ilang Creative Commons License 2010.09.19 0 0 434
Ja és itt akadtam rá egy érdekességre, miszerint Konstantini adománylevélben is (amiröl kiderült hogy hamis) használták a -vicarius filli dei-t
/bocsáss meg józsika/
Előzmény: llang-ilang (433)
llang-ilang Creative Commons License 2010.09.19 0 0 433
Néhány évvel ezelőtt gyakran olvastam a plebania forumot. Volt ott egy Parsifal néven iró ember, aki akár te is lehetnél. Ha nem te vagy ajánlom keresd meg, sok közös témátok lenne. Ő is nagy apologéta.

A vicarius filii dei- témába nem nagyon ástam bele magam, csak áfutottam a linkelt oldalt (nem erősségem az angol).Bocsássátok meg nekem hogy adventista vagyok,nincs bennem semmi rosszindulat a katolikusok iránt, nem akarok ellentéteket szitani.

A lenti linken egy forumbeszélgetés van a témában 1 nyilvános kihivás az Envoy Magazine-ban.

VICARIUS FILII DEI and 666 Response to a Challenge by Patrick Madrid of Envoy Magazine.
Előzmény: Józsikácska3 (432)
Józsikácska3 Creative Commons License 2010.09.19 0 1 432

Antikrisztus

Szokásos antikatolikus állítás, miszerint az 1Jn 2,18-22 a pápaság dinasztiájában teljesedett be, azaz, hogy az antikrisztusok a pápák, és az utolsó pápa lesz az Antikrisztus, avagy a Vadállat.

Azonban az antikrisztusok a Szentírás szerint azok, akik tagadják a Fiút, illetve azt, hogy Jézus Krisztus testben jött el, azaz Jézus Krisztus istenségét, illetve emberségét (1Jn 2,22; vö. 4,3; 2Jn 7). Nos, éppen a pápák voltak azok, akik minden erejükkel védték ezt a tant az évszázadok alatt, és ez ma is ugyanígy van. Tehát nem lehetnek az antikrisztusok.

Babilon szajhája

Az antikatolikusok egy másik szép, keresztényi állítása az, miszerint a Katolikus Egyház, avagy a Vatikán a Jelenések könyve 17-18. fejezeteiben szereplő babiloni parázna szajha. Nézzük sorjában mire szokták ezt alapozni:

A hét hegy

A Jel 17,9 szerint a kéjnő hét hegyen ül, ami a katolikus ellenes barátaink szerint a Vatikánt jelenti, hiszen az ősi Róma 7 dombra épült.

Először is az itt szereplő görög szó, a „horosz” nem dombot jelent, hanem hegyet. Miként azt az összes magyar fordítás így is adja vissza (természetesen nemzetközi fordításokban is így van - kivétel egy-két amúgy is katolikusellenes fordítás). A domb szó a „bounosz”. A hegy a Bibliában közismert szimbolikus kifejezése a királyságoknak (vö. Zsolt 68,15; Dán 2,35; ám 4,1, 6,1; Abd 8–21). Hogy itt is erről van szó, azt János apostol egyértelműen tisztázza, hiszen hozzá teszi: „De jelenti a hét királyt is.”. Tehát a hét hegy hét királyságot vagy országot jelent, de mivel a hetes szám a teljességet, a hiánytalanságot jelenti, így végső soron a hét királyság a Föld összes királyságát jelöli.

Másodszor a Vatikán nem épült 7 dombra, hanem csak egyre: a Vatikán dombra. De ez nem is tartozik a római 7 domb közé, amelyre az ősi Róma épült. Azok a Tiberis folyó keleti partján vannak, a Vatikán domb pedig a nyugati parton.

Babilon, a nagy város

A Jelenések könyve szerint Babilon azonos „a nagy város”-sal (vö. Jel 16,19; 17,18; 18,10.16.18.19.21). Az antikatolikusok ezt Vatikán városára értik.

Azonban a Jelenések könyve világossá teszi, hogy melyik is az „a nagy város”, ugyanis a Jel 11,8-ban ez áll: „A holttestük annak a nagy városnak az utcáján fog heverni, amelyet szellemi értelemben Szodomának és Egyiptomnak hívnak, és ahol Urukat is megfeszítették.” Tehát a város nem Róma, se nem a Vatikán, hanem Jeruzsálem, hiszen Jézust ott feszítették meg.

Természetesen ezen az aposztata Jeruzsálemet kell érteni.

Bíborba és skarlátba öltözve

A Vatikánra való belemagyarázás következő állítása szerint a Jel 17,4-ben a bíbor és a skarlát szín a katolikus papság színe.

Itt először is az írásmagyarázat egyik súlyos hibájával találkozhatunk. Ugyanis míg a közvetlen szövegkörnyezetben szimbolikusan értelmezik ők is a szöveget, azaz pl. Babilont szimbolikusan Rómára vagy a Vatikánra értik, a paráználkodást, amit az asszony a királyokkal folytat szintén egyértelműen szimbolikus kifejezés, addig itt a két színt szó szerint veszik. Pedig egy bibliaolvasónak nyilvánvaló, hogy a bíbor szín a királyi méltóságra és hatalomra (vö. pl. Én 7,6; Dán 5,29; Mt 27,28), a skarlát szín pedig a kiontott vérre (Iz 63,2k; Náh 2,4; Jel 6,4), itt a keresztény vértanúk vérére, illetve a bűnre utal (Iz 1,18), de ugyanezt a szöveg is megerősíti (vö. 6. vers).

Aztán az is téves állítás, hogy a katolikus papság színe a bíbor és a skarlát lenne, ugyanis az a fehér. Az összes pap, püspök, bíboros és még a pápa alapruhája is a fehér alba. Ezenkívül számos más színű ünnepi ruhájuk van: pl. lila, zöld, fekete, arany, de a fehér ruha mindig rajtuk van.

Ha megfigyeljük a Jelenések könyvét, akkor észrevesszük, hogy a babiloni kéjnő bíbor és skarlátszínű ruhája kontrasztban áll az új Jeruzsálem, azaz Krisztus mennyasszonyának fehér ruhájával (vö. Jel 19,8). Ebből három dolog következhet:

1. ha a ruhák színét szó szerint vesszük, akkor az új Jeruzsálem fehér ruháját a katolikus papság fehér ruhájával lehet azonosítani.

2. mivel a Menyasszony ruhájának színéhez egy szimbolikus magyarázat van hozzáfűzve („A patyolat a szentek igaz tetteit jelenti.” 19,8), ebből kifolyólag a kéjnő ruhájának is szimbolikus jelentést kell adni.

3. a Menyasszonynak az a meghatározása, miszerint ő az új Jeruzsálem, arra enged következtetni, hogy a kéjnő pedig a régi (aposztata) Jeruzsálem (Ilyen kontrasztokat nagyon gyakran használnak a Szentírásban, pl. Gal 4,25-26).

Ezenkívül a papok azért hordanak bíborlila és skarlátvörös ruhákat, hogy ezzel a bűnbánatot, illetve Krisztus vérét szimbolizálják.

Arról nem is beszélve, hogy a bíbor az igaz vallás liturgikus színe (vö. Lev 14,4.6.49-52; Szám 19,6), illetve azt, hogy a papok ruhája bíbor és skarlát színű legyen, maga az Isten parancsolta meg (Kiv 28,4–8.15.33; 39,1–8.24.29)!

A 666 sátáni száma

A Pápa koronáján, sisakján (tiaráján) ez áll: VICARIVS FILII DEI, azaz Isten Fiának helytartója, és ennek a száma 666! Hallhatjuk ezt a rosszindulatú (és hamis) állítást elég gyakran.

Először is nézzük meg, hogy hogyan megy ez a számolás. Az ókori nyelvekben, így a héberben és a görögben is a betűknek számértékük is volt, illetve a latin betűket számoknak is használták, közismerten: I = 1; V = 5; X = 10; L = 50; C = 100; D = 500 és M = 1000. Ha a fenti példát nézzük, és összeadjuk a szóban lévő római betűket (az U betűt V betűnek véve), akkor kijön a 666.

VICARIVS FILII DEI = 5+1+100+1+5+1+50+1+1+500+1 = 666

Azonban van egy nagy gond ezzel az érvvel. Egyrészről ez a felirat egyik pápai tiarán sincs rajta. Néhány hetednapi adventista jött elő ezzel az állítással még a 19. század végén, és azt bizonygatták, hogy két állítólagos (névtelen, vö. a fenti 2. és 5. pontot) tanú látta ezt a feliratot XVI. Gergelynél (1831-1846), amint az ezzel a felirattal ellátott tiarát hordja az egyik pápai Szentmisén, illetve egy fotó is létezik erről. A nevetséges ebben az, hogy a pápák sohasem hordtak tiarát Szentmisén, illetve mint kiderült a fotó egy hamisítvány (de még így sem lehet igazán kivenni belőle semmit). A másik meg az, hogy az 1800-as évektől hordott összes tiara közszemlére van téve a Vatikáni Múzeumban. Összesen két tiarán van felirat, de az sem "Vicarius Filii Dei", hanem "CHRISTI VICARIO – IN TERRA – REGUM". De ennek a betűértéke 214.

Aztán a Vicarius Filii Dei (Isten Fiának helytartója) sohasem volt a pápák titulusa, soha nem nevezték így a pápákat. Róma püspökének helyes címe – mint a fentiekben láttuk – Christi Vicario (Krisztus helytartója). További címei lehetnek Servus Servorum Dei (Isten szolgáinak szolgája), Pontifex Maximus (a legfőbb főpap), Successor Petri (Péter utódja), de ezek közül egyiknél sem jön ki sehogy sem 666-ra.

Egyébként, ha így gematrikusan (a betűk számértékét olvasva) értelmezzük a 666-ot, akkor számtalan variációt lehetne alkotni. Pl. az előbbi eljárással Ellen Gould White, a hetednapi adventisták alapítóját is sátáni személlyé tehetjük:

Ellen GoVld VVhite = 50 + 50 + 5 + 50 + 500 + 5 + 5 + 1 = 666

De Lutherre is kijön a számítás, ha nevének latin megfelelőjét vesszük (Lutera), és a görög betűk számértékét nézzük:

MARTIN LUTERA = 30 + 1 + 80 + 100 + 9 + 40 + 20 + 200 + 100 + 5 + 80 + 1 = 666

De ugyanígy ki lehet 666-ra hozni többek között a következőket is:

Néró császár (véleményem szerint ez a legvalószínűbb megfejtés, már ha a gematrikus megoldás a jó)

Caligula

Nerva

Traianus

Domitianus

Domitianus császár halálának évszáma

"Kaisar Theos" (isteni császár)

"Kaisar Romith" (római császár)

Julianus aposztata

Geuserich

Attila

Mohamed

VIII. Bonifác

XIV. Lajos

Napoleon

Hitler

stb.

De pl. ha a "w" betű héber számértékét nézzük, az 6. Így a 666 = www ;-)

Vagy egy másik megoldás, ami a 666 latin nevében rejlik:

sexcenti sexaginta sex

és még számtalan "megoldás" van.

Az már csak hab a tortán, hogy egy kéziratban a 666 helyett 616 van. (Néró neve így is kijön, ha nem görögösen (Neron Qaesar), hanem latinosan írjuk le a nevét: Nero Qaesar, mert így kiesik egy "N" betű, és ez mínusz 50-et jelent.)

Be kell azonban látni, hogy a megfejtő kulcs hiányában ez így megfejthetetlen, zűrzavaros és kusza, s mivel még az apostoli korban sem tudták ezt a kulcsot (pl. Ireneusz is csak találgatott) nem ezen az úton kell elindulni.

A szimbolikus értelmezés itt is sokkal valószínűbb. Egyrészről, mert ez a szám egy apokaliptikus műben van megemlítve, aminek a lényege éppen a szimbolikus beszéd, miként az összes többi benne szereplő számnál.

Másrészről sokkal kézenfekvőbb ez az értelmezés, mint egy bonyolult számítgatás.

Ebben az esetben a 666 nem egy számjegy, hanem három 6-os sorozata, egymásutánja. A zsidó szimbolikus nyelvben a 6-os a 7-es hiánya. A 7-es a tökéletesség, a jó, a megáldott, a béke, a megérkezés, beteljesedés szimbóluma. (Isten pl. 7 nap alatt teremtette a világot) A 6-os ennek a tökéletességnek a meg-nem-érkezettsége, be-nem-teljesültsége, azaz a kaotikus, a zavaros, a rossz szimbóluma. A háromszorossága pedig ennek a rossznak a felturbózása. A titáni, a sátáni rossz.
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.02 0 0 430

http://www.dimensionsoftruth.org/great_commission.html

Nem csak szerintem. Egy komoly listat tudnek felsorakoztatni.

Előzmény: Tomasz a Rongytigris (429)
Tomasz a Rongytigris Creative Commons License 2009.05.25 0 0 429
Ezekszerint kulcsfontosságú igék vannak félrefordítva szerinted ?
Vajon még melyikek ?
Előzmény: Törölt nick (428)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.24 0 0 428

A korai keresztyen egyhazatyak közül másképpen is van idézve, pl. Eusebios 17 alkalommal igy idézi:

,,πορενθέντες μαθητύσατε πάντα τά έθνη έν τώ όνόματί μον, διδάsκοντες αύτούς τηρεϊν πάντα όςα ένετειλάμην ύμϊν.”

""Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden népeket az én nevemben, megtanítva őket, hogy megtarsák mindazt amit parancsoltam."

Egy alkalommal Jusztin Mártir is másképpen idézi, valamint mások is.

A korai egyházban volt egy vita a keresztségi forma körül. Egyesek azt vallották, hogy csak Jézus nevében kell bemeríteni, mások azt, hogy az Atyának és a Szent Szellemnek a nevében is.

Bemeríteni csupán a Jézus Krisztus nevében kell ("az Atya, a Fiu, a Szent Lélek nevében" egy betoldás: eredetileg, a történelmi források fenyében "az én nevemben" mondta az Úrunk, tehát a "Jézus" nevében volt), vesd össze a következő versel:

Kolossé 3,17 "És mindent, amit csak cselekesztek szóval vagy tettel, mindent az Úr Jézusnak nevében [cselekedjetek], hálát adván az Istennek és Atyának Őáltala."

Előzmény: Tomasz a Rongytigris (426)
Tomasz a Rongytigris Creative Commons License 2009.05.23 0 0 427
Előzmény: why2008 (365)
Tomasz a Rongytigris Creative Commons License 2009.05.21 0 0 426
Ezt az igét hogyan értelmezed ? :

"Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden népeket, megkeresztelvén őket az Atyának, a Fiúnak és a Szent Léleknek nevében"
Előzmény: Törölt nick (403)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.16 0 0 425

Szvsz

Ugy látom egy külön topik jobb lenne a nyelveken szólas jelet boncolgatni.

Itt inkabb forduljunk vissza az itteni temahoz:

Egyesek szerint a hét fej és a het hegy kontinentalis (vegidobeli) vilaghatalmakat jelentenek. Én is ezt vallom. Egy időben azt gondoltam teljesen egyedül vagyok, mignem talaltam egy honlapot, ahol ott is körülbelül azt valjak.

Szerintem ezek a vilaghatalmak most vannak kialakulóban, nézd kérlek a vilagterkepet

http://en.wikipedia.org/wiki/Continental_union

why2008 Creative Commons License 2009.05.15 0 0 424
Az apostoli józanság pedig ezt üzeni :

"Szeretteim, ne higyjetek minden szellemnek, hanem próbáljátok meg a szellemeket, ha Istentől vannak-é; mert sok hamis próféta jött ki a világba."

(I. János levél 4. fejezet)
why2008 Creative Commons License 2009.05.15 0 0 423
"Can't Be Explained, Only Experienced" - jellemző a pünkösdi-kaizmatikus és a hiperkarizmatikus irányzatra.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!