Keresés

Részletes keresés

HEFAthos Creative Commons License 2001.05.15 0 0 9
Nalam a win inditasakor, illetve amikor a tweak inditasara kerult sor. Mivel a kartyank is kulonbozik, nem valoszinu hogy ugyanarrol a problemarol lenne szo.
Előzmény: baman (7)
baman Creative Commons License 2001.05.15 0 0 8
nebamun!

kosz a tanacsokat, ki fogom probalni a javasolt beallitasokat, es a Powerstrip-et is, melyrol mar hallottam, bar nem tudom, hogy honnan fogom akar csak sejteni is, hogy mit allitsak merre. De ezen majd akkor is eleg lesz gyotrodnom, ha eljutok odaig (vegul is nem az en gepem, es nem en akarok rajta jatszani, igy valamelyest gyengebb az eziranyu nyomas, mintha erdekelne is ez az egesz ;-))

masik videokartya kolcsonzese es beszerelese peldaul szamomra mar meghaladja a realisan a feladatmegoldasra forditando energiak elfogadhato hatarerteket. :-)

kosz.

Előzmény: nebamun (6)
baman Creative Commons License 2001.05.15 0 0 7
HEFAthos!

Ez a jelenseg nalad is egy jatek indulasakor tortent ("lekapcsolt a monitor"), vagy a Win98 indulasakor? Az altalam piszkalt gepen legjobb tudomasom szerint nincs fenn semmifele tweak program, a tulajdonos nem az a fajta, aki beletu'r a rendszerbe. ;-)

Előzmény: HEFAthos (5)
nebamun Creative Commons License 2001.05.14 0 0 6
Elvileg a játék ugyanazt a frissítést használja egy adott felbontásban mint amit a windows használ.
Próbáltad, hogy 640x480-ra állítod a windozt, és indítod a játékot, és azt a konfigurációnál szintén 640x480-as futásra állítod?
Ami nagyon fontos, hogy ugyanazt a színmélységet használd mindkét esetben, mert ugyanolyan felbontás esetén külön frekvencia tartozik 256/Hi-color/True-color-hoz.

Ha viszont pl. 640x480/64K szín alatt tökjó a win, a gáma alatt viszont nem, akkor az már tényleg paranormális jelenség.
Nekem is voltak gondjaim, hogy nem bírtam bizonyos frekvenciákat beállítani, mert az ATI drivere felülbírálta a Win beállításait (a beállított 100Hz helyett ténylegesen csak 75Hz-et engedett ki), de ez mindig következetes volt, tehát ugyanaz volt Win alatt is meg játék (dx8) alatt is.
Talán még PowerStrip-el kísérletezhetnél, abban vannak dx-hez tartozó beállítások, felbontások.
Esetleg ha kölcsön tudnál szerezni valami más videokártyát, hogy azon megy-e. Mert valljuk be, ez a Fire gl pro 1000 elég egzotikus darab, amit nem igazán DirectX-re hegyeztek ki...

HEFAthos Creative Commons License 2001.05.11 0 0 5
Velem is elofordult hasonlo eset, bar nem hiszem hogy ugyanaz lenne a problema. Azert leirom, hatha.
Asus 7700 kartya, inditas utan (Win98SE) tizbol nyolcszor lekapcsolt a monitor (Belinea 10 60 30) also hatar alatti freki miatt. A kartyahoz kapott driver cd-n levo tweak progi volt a ludas, bar a kartya nem volt tulhuzva, teljesen a default orajelen ment. A tweak progi leszedese utan a jelenseg soha nem fordult elo tobbszor.
Előzmény: baman (-)
baman Creative Commons License 2001.05.11 0 0 4
> ... a kártya olyan adatot küld a monitornak, amivel az nem tud mit kezdeni.

khmm, ez nagyjabol a kerdes ujrafogalmazasa kijelento modban. ;-))
ne ragj be, te legalabb hozzaszolsz, de hat ezt eddig is tudtam. azert irja ki, hogy "out of frequency", mert nem tud vele mit kezdeni, persze.

kosz.

Előzmény: count_zero (2)
count_zero Creative Commons License 2001.05.11 0 0 3
Izé... Lego Island? Azt nem tom. De szerintem az is.
Előzmény: count_zero (2)
count_zero Creative Commons License 2001.05.11 0 0 2
Jah, a játék alattira. Akkor úgy tűnik, hogy gaméban (szerintem D3Dben, Lego Racer azt használ) a kártya olyan adatot küld a monitornak, amivel az nem tud mit kezdeni.
Előzmény: baman (1)
baman Creative Commons License 2001.05.11 0 0 1
nem hinnem, hogy ez a gond, mivel a legalacsonyabb 640x480 felbontas eseten is ezt irja ki (annyit azert csak bir egy ilyen monitor ezzel a kartyaval ;-), es egyeb felbontasokkal kiserletezve is pontosan ugyanazokkal a szamertekekkel jelenik meg a hibauzenet ablaka, szoval erzesem szerint nem ez okozza a problemat, es hat nem is tudom mar lejjebb venni.

mert ugye te a jatek futtatasi felbontasara gondolsz, nemde?
vagy esetleg (bar nem hinnem) a windows alatti felbontasra?

Előzmény: count_zero (0)
count_zero Creative Commons License 2001.05.11 0 0 0
Ehehe, talán vedd visszább a felbontást, mert nem birja a monitorod...
Előzmény: baman (-)
baman Creative Commons License 2001.05.11 0 0 topiknyitó
sziasztok!

mostanaban ket jatek futtatasaval is kudarc ert!

win98se.hu alatt egy flatron795ft monitort hajt meg egy 'fire gl pro 1000' kartya, es a sikeres telepites utan elindul ugyan a jatek az intro-val, jon a konfiguralasi resz, de a tenyleges futas pillanataban elsotetul a kepernyo es a fent emlitett uzenet jelenik meg egy ablakban: "out of frequency range", es reszletezi, hogy (egeszen pontos szamokra most nem emlekszem, de a lenyeg az, hogy) a vizszintes ertek 13Hz, a fuggoleges pedig 35Hz szeretne lenni, de a lehetseges tartomany (also es felso erteket szinten kiirva mutatja, hogy) ezen ertekek felett van, igy az uzenet onmagaban kovetkezetes, logikus.

eddig viszont ilyet meg sosem lattam, es a par ember, akit megkerdeztem, szinten csak a vallat vonogatta.

a ket jatek:

- Lego Island 2
- F1 Racing Championship

a gep nem sajatom, de annyit meg tudok (utananeztem), hogy a legutobbi driver van fenn (igaz, hogy ez eleg regi datummal bir, de a ceg oldalain nincs frissebb, a termek szerintem 'out-of-support' mar), es directx8, amirol ugyan hallottam, hogy problemak lehetnek vele, de mas jatekoknal nem mutatkozott gond, meg ez a viselkedes valahogy nem is ilyen jellegu ugynek tunik.

a hibuzenet ablaka egy karakterei egyebkent (termeszetesen) nem a windows grafikus feluletenek elemeibol epul fel, hanem a monitor "sajat"(?) ablaka, amilyen jellegut mondjuk akkor lehet latni, ha az nem kap jelet, tehat mondjuk ki van huzva a monitorkabel a gepbol, de a monitor maga viszont be van kapcsolva (ilyenkor ugye a "no signal", vagy valami effele jelenik meg).

tud valaki valamit hozzaszolni ehhez a jelenseghez? lehetseges, hogy ezt a ket jatekot (es mondjuk meg egyes egyeb jatekokat) nem lehet futtatni ezen a rendszeren valamifele ilyen korlatok miatt? vagy ez megis directx tema? esetleg egyeb? lehet valamit tenni (esetleg valami mas futtathatosaganak rovasara, ideiglenesen)?

elore is kosz minden hozzaszolast, otletet!

udv.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!