Keresés

Részletes keresés

Pillerin Creative Commons License 2001.05.10 0 0 1
Nemrég hallottam egy beszélgetést az új nemzeti parkok létrehozásával kapcsolatban. Ha uj NP-t hoznak létre, az másfajta fenntartást igényel, amire nincs természetesen (?) keret. Ha mégis létrehozzák, az a fenntartás szinvonalában jelenik majd meg. Én nagyon szivesen támogatnám a Zempléni NP kialakítását.
A most megrendezett Környezetnyezet és Természetvédő Társadalmi Szervezetek Országos Találkozója, ha jól tudom, benyújtja ajánlását (véleményét) a Minisztériumhoz ezzel kapcsolatban. (Az ajánlás tartalmáról sajnos nincs információm, de ha valaki ismeri, szivesen hallanék róla.)
ssneci Creative Commons License 2001.05.10 0 0 0
0!
zemplen.index.hu Creative Commons License 2001.05.10 0 0 topiknyitó
Év elején kiderült: nem lesz nemzeti park a Zemplénben. Tardy János, a Környezetvédelmi Minisztérium helyettes államtitkára kijelentette: "Sajnos 4 nemzeti park tervezettel foglalkozni egyidőben túlságosan sok lenne." (A tervezett három újabb nemzeti park: Őrség, Beregi Síkság, Szigetköz.)
Pedig a komoly tényekre alapozott kezdeményezés már több, mint húsz éve indult, az eddigi egyetlen eredmény a Zempléni Tájvédelmi Körzet létrehozása 1984-ben.
Egyre nagyobb az igény a társadalom részéről arra, hogy szabadidejét a természetben töltse el.
"Lehasznált" lett a hegység növényföldrajzi és állatföldrajzi sokszínűsége? Akkor miért járnak mind a mai napig csodájára a hazai, illetve európai kutatók és amatőr természetbúvárok?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!