Jövőre szeretnénk egy használt autót venni. Kb. 2005-2010 közöttiek érdekelnek, nagyjából 500 ezer körüli áron. Normál 5 személyes családi autó, ami nem fogyaszt sokat és nem drágák hozzá az alkatrészek.
Autotrade91 Kft Salgótarjánban megbízható,korrekt cég! Új autók forgalmazásával foglalkoznak elsősorban, de mi egy használt Suzuki Swiftet vettünk tőlük. A kilométeróra állása a valóságot tüirözte,az autó szép és megkímélt,ahogy ígérték. Segítőkészen mutogattak mindent,még fel is emelték a kocsit,hogy lássuk,hem rozsdásodik az alja. A próbakörön átengedték a kormányt,a hozzáállásuk nagyon szimpatikus volt. Jó pár budapesti kereskedő meg a törött és leharcolt autójukat másra rásózni kívánó tulaj tanulhatna tőlük.
Hát, megpróbálom felhozni ezt a topicot egy problémával.
A helyzet a következő:
A párom volt az üzembentartója egy gépjárműnek, amit a gépjármű tulajdonosa eladott. Viszont a biztosító szerint még mindig a párom kell fizesse a biztosítást, mert az üzembentartó személye nem változott. Lehetséges ez? Mi a megoldás ilyenkor?
.. és nincs vége, azóta még több sztori került elő több fórumon, blogon, nem ők voltak az egyedüli áldozatok.
Helyesbítés: Jelenleg az Alexandra Car Import Kft és a Favorit Motors Kft. foglalkozik autókereskedéssel, a másik azonos címen bejegyzett említett cég egyéb tevékenységet folytat. Nemzeti cégtárból leinformálható róluk a negatív információ, mindenkinek javasolt autóvásárlás előtt utánanézni a kereskedőnek (Google, cégjegyzékek), és az autónak (rendszám alapján Magyarorszag.hu-n), hogy ne fussanak bele ilyenekbe.
Elrettentésül egy erősen rövidített történet az Alexandra Car Import Kft. alias Pákozd Invest Kft.-ről:
Ismerősöm kinézett egy autót a hasznaltauto.hu-n, majd elment megnézni. Az érdi (Kárpitos u. 20.) kereskedésben összesen 2 db autó volt, de minden telefonos egyeztetés közben eljátszották, mintha nem is tudnák pontosan, hogy melyik autóról, melyik érdeklődőről van szó. Ismerősöm megnézte az autót (külföldről behozott, még ideiglenes rendszámmal), és a hirdetett adatok alapján letette az 50.000 Ft foglalót, majd az átírásra másnap átutalta a 100.000 Ft-ot.
Az autó még a kereskedésben, átírva nincs.
A kereskedő által megbízott biztosító visszaigazolta az adatokat e-mailben, más évjárattal, más lóerővel, sokkal gyengébb motorral, - egyszóval más adatokkal, mint ami a hirdetésben volt. Ismerősöm hívta őket, hogy ezekkel a paraméterekkel az autó nem fog kelleni. Elmentek megbeszélni, mire a korábban szerződő fiatal kishölgy helyett hárman, köztük egy tagbaszakadt előember (az apja) fogadta őket fröcsögve, fenyegetőzve, hogy még fizessenek 100.000 Ft-ot, a másik 150.000 Ft-on felül, merthogy ők most milyen rosszul jártak. Érvelni, a problémát felvázolni sem lehetett, nem hallgatták meg őket. Ismerősömék telefonon beszéltek jogásszal, rendőrrel, és akivel tudtak, mindezt a kereskedő átkozódásai közepette - akik elmondták, hogy ugyan a vásárlónak van igaza ebben esetben, akár a teljes összeg visszavételére is jogosultak a jogos elállás esetén, de a dolgot csak bíróságon, min. féléves procedúrával, addig ismerősöm nevén az autó forgalmijával, biztosításával stb. - lehetett volna elintézni.
A kereskedő addig variált a számlákkal (többféle adásvételivel, számlákkal próbálkozott átverni őket, további fizetésre kényszeríteni őket), míg legkevesebb 150.000 Ft - tal károsította meg őket. Ezt választották a bíróságra járás helyett, és a békesség kedvéért. A kereskedő és kísérete kifelé menet még a legcifrább átkokat szórta rájuk.
Mindenkit óva intek az Alexandra Car Import Kft. / Pákozd Invest Kft, - 2030 Érd, Kárpitos u. 20. kereskedőtől!
Szia, köszi, azt megtettem, így jutottam el a S-Max-hoz is, de nem köteleztem még el magam semmi mellett...
A VW csoport elég idegen tőlem, főleg a dizájn, ami eltántorít tőlük, másrészt a PDTDi alapból nem jön számításba nálam... Egyáltalán nem mozgok otthonosan a VW csoportban, van egyáltalán sima TDi-jük, vagy csak PD-s?
Vezettem 1,9-es PDTDi Oktáviát, meg 1,6 TDCi fókuszt, egyitől sem estem hanyadt, de a Ford karakterisztikája kevesebb kompromisszumot kívánt... Érzésre...
Lassan autó csere előtt állok, de most jobban szeretném felmérni a piacot és a saját igényeimet is (a jelenlegi autóm szerelemgyerek, egy 2.0 benzines Alfa 156 SW, amit imádok, de sajna nagyobbra van szükség)
Leírnám az én elvárásaimat az új géppel szemben, hátha tudtok ajánlani pár alternatívát:
-Effektíve sokat autózom (évi 50.000-70.000 Km), így fontos a nagy futálteljesítmény, az alacsony fogyasztás, és az olcsó fenntartás
- Mivel sűrűn kell sok cuccot vinnem, meg 3-4 felnőttet, így a min 500 literes, jól pakolható, nagy nyílású csomagtér alap (szedán kizárt, kombi talán, vagy inkább valami családi egyterű...)
- Sajnos a jelenlegi autómban megszoktam a jót, így a magas felszereltség nem hátrány (digi klíma, tempomat, tolatóradar...)
- Jó vezethetőség, normális kinézet (köszönöm, de furgont nem akarok)
- A keret pedig valahol 3-4 millió között alakulna
Amit eddig én találtam, az a Ford S-Max 2.0 TDci, vagy 2.2 TDci motorral (akár erről a típusról is szívesen fogadok véleményeket).
Alapvetően max 7 éves autót keresgélek, max 100.000 Km-el (én még bele akarok tolni kb 300.000-et így nekem számít az óraállás), szervízkönyv, magyar... (csak a szokásos preferenciák...)
(alapból kiesnek a Dacia és hasonló alsó szegmensbe tartozó kocsik...)
Kb. hány százalék foglalót szoktak kérni a kereskedők, illetve hajlandóak-e a számukra kedvezőtlenebb előleget papírozni vagy ragaszkodnak a foglalóhoz?
Úgy tudom, régen alkualapot jelentett, ha hitelt vettél fel, ez most is így van vagy jobban szeretik a kp-s vásárlókat?
A Budapesti Corvinus Egyetemen tanulunk, és a marketingkutatás tárgyunk keretében a használtautó-vásárlással kapcsolatos véleményeke igyekszünk felmérni.
Sokat jelentene, ha 10 percet szánnának a kérdőívünkre, és megosztanák a véleményüket! Természetesen a kitöltés teljesen anonim.
Bemutatkozik Magyarország egyik legnagyobb haszongépjármű kereskedése, az M0 autópálya 19km-nél a szigetszentmiklósi kijáratánál. Tekintse meg az eszközeinket a következő honlapon:
Nemrég indult vállalkozásunk keretében a használt autó vásárlást szeretnénk megkönnyíteni!
Ez azt jelentené, hogy a kinézett használt autót mi a helyszínen vizsgáljuk át (különféle eszközök segítségével is), hogy ne érjen senkit meglepetés a vásárlás után. Főleg kereskedések esetében, ez sokkal inkább kivitelezhető mint szervizben átvizsgáltatni a kocsit.
nem tudom mibol gondolod, hogy nemetorszagban az öledbe hullik egy jo auto/vétel es pont akkor amikor kimesz erte (es az utazasi es szallasktg-t is bele kell szamolni...)
(akik autot hordanak be, azoknak meg vannak a kapcsolataik kint (akik gyujtik az autokat), altalaban 1db P-vel + automentovel+2 trerrel hoznak 2-n 4 autot 2 uzemanyagkoltseggel es neha a kocsiban alszanak vagy van bejaratott olcso szallasuk)
"Vagy fel tudok kint venni mondjuk 15 000 EUR-t egy bankfiókban a magyarországi számlámról?"
master/visa -kartya?? (es megemeled a napi limitet) vagy atutalod a kereskedo/elado szamlajara a penzt UMTS-sen, laptoppal onlne banking-gel (vagy akar smart phone-rol)
Szerintem előbb mindenképpen érdemes jól körüljárni a témát, vannak kimondottan külföldről behozott autókra specializálódott használtautó kereskedések. Nagyon kockázatos lehet, ha valaki nem érti a dolog működését, mindenképpen szükséges lehet a segítség. Egy barátom, aki a http://komplexauto.hu oldalt vezeti, sokszor segített, illetve ha valamire nem tudja a választ, akkor tudja, kihez kell fordulni.
Hogyan érdemes több millió Forintnyi EUR-val útnak indulni németországba autót venni? Nincs valami utazási csekk, amit itthon kiváltok, ott meg beváltok?
Vagy fel tudok kint venni mondjuk 15 000 EUR-t egy bankfiókban a magyarországi számlámról?
Most nyitó Használtautó kereskedésünk csak önt várja! Használt gépjármüvek, abroncsok és alkatrészek széles választéka. Keressen minket az alábbi elérhetőségeken!!!
Legjobb elkerülni az ilyen problémákat. Érdemes minden gépjármű vásárlás előtt bevizsgálást kérni egy autószervizben, de ha lehet, akkor az eladótól független legyen. Ha valaki hirdetni szeretne, akkor pedig jobb a békesség, letölthetó az állapotlap sablon ezen a linken, és azt töltse ki, vagyvégeztesse el egy szervizzel.
Most vettem kocsit, és 200 km után lerohadt alattam. A próbakör óta eddig tartott, hogy a kuplung felső munkahenger szépen elfolyassa az olajat. Az új alkatrész és a javítás árára szavakat sem találok. Milyen felelősség terheli ilyankor a kereskedőt? Kell egy ütőkártya! Olyan nincs, hogy ezt csak úgy meg lehet csinálni bárkivel is!