Az a gond, hogy Csurka már elrontotta a MIÉP számára a dolgot, legalább legyen hű az elveihez, és legyen valódi jobboldali összefogás, hogy kisöpörhessük végre a városházát.
Nagyon nem szeretném, ha Demszky maradna.
Már elhatároztam, hogy elköztözik a család, ahogy tehetjük, mert ami itt BP-n folyik az nem normális. Ha Demszkyt újra megszavazzák, akkor a döntésem végleges lesz.
Nem csak Budapesten lehet élni. Azaz hogy itt már lassan nem is lehet. Hogy a sok baromarcú ezt nem látja, az köszönhető az őt kiszolgáló médiának.
Nem a MIÉP-et kéne kihagyni a jobboldali egységből, hanem egy régen áhított hangvétel-váltásra volna szükség a MIÉP-nél. Az úgy nem igaz, hogy a MIÉP radikalizmusa taszítja az embereket. A hangvétel az, ami nem "kóser".
Radikalizmusra szükség van, ez egy szellemi építőköve a fejlődésnek. Nélküle csak nihil, a gyengeség, a balliberális bűnök elmosása folyhat, és a globalizációs "paradicsom" országa lehetünk.
Véleményem szerint:
Csurkának a háttérbe kellene vonulnia,
a MIÉP-nek az antiszemita csomagolású mondatait szűrnie kellene, mert ez a legfőbb fegyver ellenük.
Csurka bejelentése, hogy visszalépteti a jelöltjeit 100 helyen, nagyban okozta a jobboldal
rossz választási szereplését, most eltekintve a csalásoktól.
A nyilvánosan kifejezett öröm némely FIDESZ vezető részéről azon, hogy a MIÉP kiesett a parlamentből, nem kifejezetten dobogtatja meg a szívét a radikális magyar szavazóknak. Ha hallgattak volna bölcs maradtak volna.
Azt még meg lehetett érteni, hogy Csurka bejelentése kapcsán állandóan tagadták a MIÉP-FIDESZ koalíció lehetőségét, mert a nemzetközi nyomás tényleg nagy volt.
Azt azonban, hogy a választási vereség kapcsán az egyik legfontosabb kijelentésük az volt, hogy örülnek, hogy a MIÉP kiesett, ezt nem várta volna a MIÉP-es szavazóbázis, akik egyébként lelkesen szavAZTAK át a FIDESZ-re.
Nem csak azért, mert a MIÉP kostruktívan, és igen pozitívan politizált a parlamentben, és végig segítette a FIDESZ-t.
Ez sok MIÉP-es szavazóban maradandó sérülést okozott. Amennyiben Orbánnak (akinek nem volt ilyen megnyilatkozása) valahogy nem sikerül kiköszörülnie a csorbát, akkor a MIÉP-es szavazók vagy nem fognak elmenni szavazni legközelebb, vagy adott esetben elvesztegetik a szavazataikat a MIÉP-re, aki esetleg megint nem jut be a parlamentbe.
Ha a FIDESZ retorikája nem lett volna annyira MIÉP-ellenes, hanem az első forduló utáni, megkésett retorikával él, valamint a MIÉP nem adja ki az ütőkártyáit már a választások előtt, okot teremtve ezzel a sajtónak a FIDESZ elleni sajtóhadjáratra, akkor a polgári oldal megnyerte volna a 2002-es választásokat, a nagyszámú választási csalás ellenére.
(Még lenne folytatása, most írok erről egy rövidebb tanulmányt. A lényeget azonban leírtam.)
És amin teljesen ledöbbentem: anyám, aki a Magyar Fórumot is gyakran megvette, stb. most, amikor a neten a Pannon Rádiót hallgatom, ezzel a szöveggel jön, hogy: "Ne hallgass olyan rádiót, amely megosztja a jobboldalt!", és homlokegyenest ellenséges lett a Csurkával meg a MIÉP-pel szemben. Túl sokat járt a polgári körös rendezvényekre, túl sokszor nézte meg a péntek esti Sajtóklubbot (mindig megnézte, ha más nem, videóról...) :(( A nők már csak ilyenek: könnyen befolyásolhatók, egy dolognak teljesen az ellenkezőjéről is meggyőzhetők egyik napról a másikra... :))
Nem a Fidesznek kell felvállalni a MIÉP-et, hanem a magyarságnak, különben nem jutunk előre. Csak radikális megoldások a célravezetőek most. "Ezek" (a Fidesz) ti. lepaktáltak az MSZP-vel; megbeszélték, hogy egyszer ti kormányoztok, egyszer mi (úgyhogy talán jobb is, hogy a MIÉP az ilyenfajta egységből kimarad). Ezért hallgat Orbán Viktor, pedig ígérte, hogy miután nem lesz miniszterelnök, "lehullik a lakat a szájáról"; ezért nem kiabál csalásokról, ezért lanyhult el a Fidesznek a szavazatok újraszámlálására vonatkozó törekvése (új választást meg eleve nem is követeltek). A szavazatok megőrzésére vonatkozó törekvés a Fidelitas részéről is csak látszattevékenység csupán, mert úgyis előre tudták, hogy ki fognak futni az időből ennél a komcsi OVB-nél. Az egészet csak azért csinálták, hogy az emberek lássák, hogy a Fidesz azért tesz valamit; mert már az állampolgárok nyomására, akik nem nyugszanak bele ebbe az egészbe, valamint fel vannak ajlzva a polgári körök által (csak nem tudják, mire), tettrekészek, valamit csinálni kellett, hogy lássák, hogy a Fidesz tesz valamit, és hogy megnyugodjanak.
A MIÉP-et tetszik vagy nem tetszik ki kell hagyni a jobboldali egységből. Ugyanis a radikalizmusa több embert taszít mint amennyit vonz, és nem vállalható fel a fidesznek.
A Pannon Rádió hallgatóit -a Sipos tegnapi, betelefonálós műsora alapján- mélységesen megdöbbentette a "Péntek esti sajtóklub" résztvevőinek Csurka I. főpolgármester-jelöltségével kapcsolatban megfogalmazott kritikája (hogy ő ezzel megosztja a jobboldalt; szétveri, miután a saját pártját már sikerült a 100 fő visszaléptetésének a túl korai bejelentésével); majdhogynem azt mondták, hogy a Csurka a baloldal embere (v.ö. Csurka ügynök volt, besúgó, stb.) és (Bayer:) "Kiki teljesíti a maga küldetését", tehát mintha a Torgyánnal azonosítanák... Nem is tudom, ki akarja szétverni a jobboldalt, amikor Orbán Viktor a második forduló megnyerése után egy büdös szóval se köszönte meg a MIÉP(esek) támogatását, amely nélkül ez a "győzelem" nem jöhetett volna létre ilyen arányban, ugyanakkor lenyúlja a "Magyar Út Körök Mozgalom" gondolatát ezzel a "polgári sejtéssel"...
Valami "kisgazda érzelmű szavazókat" emlegetett, akik "megtalálták a helyüket a polgári Magyarországon" (ill. a Fideszben); de egy percig se gondoljuk, hogy ez segítette a Fideszt a 2. forduló megnyeréséhez, hiszen a MIÉP ált. a 4., 5., néha a 3. helyről lépett vissza a Fidesz-MDF-es jelölt javára; ekkor már a Kisgazdapárt sehol sem volt...
Szegény Sipos ilyenkor mindig ideges, hogy egy másik műsorról beszélnek egyfolytában péntekenként vele az emberek, amelyet ráadásul ő nem is láthat.
Szóval ettől féltem mindig, hogy a Sajtóklubosoknál egyszer kibújik a szög a zsákból, mert eddig a MIÉPről inkább csak hallgattak (fideszes szokás szerint...), tehát valószínűleg negatív véleménnyel vannak róla (néha a Bencsikről éreztem néha, mintha félig MIÉP-es lenne, most meg pont ő fakadt ki; a Bayerről meg a szept. 12-ei terrortámadással kapcsolatos Csurka-nyilatkozat óta meg köztudottá vált a MIÉP-ellenessége); és akkor az egész azt fogja maga után vonni, hogy a miépesek elfordulnak, csalódnak ebben a műsorban (ahogy az egyik betelefonáló nő fogalmazott: őneki ez volt az utolsó Sajtóklub, amit megnézett...), és ez valóban nem tesz jót a hőn áhított jobboldali egységnek.
Az tényleg volt a fimben, hogy az emberek a gépeknek azért kellenek, mert ők az Energizer elem, ők hajtják a "nyuszit". A ledarálás meg nem akkor van ha meghalnak? Grespik hülye, de a film is hülyeség. Csak a látványos bullet time képsorok miatt volt jó.
Ma reggel hallgattam a Grespiket.
Hogy ez mennyi marhaságot mondott a Mátrix c. filmmel kapcsolatban, agyrém!
Olyanokat, és ahhoz hasonlókat, mint hogy a filmben az embereket "akkumulátor alapanyagnak termesztik és ha megnőnek ledarálják őket"
Ez nem látta a filmet, vagy közben valami mást csinált.
Ettől függetlenül volt pár jó gondolata, de amit a Mátrixról mondott, azok közül a fele marhaság volt.
Na mindegy. Üdvözlök mindenkit, aki még jegyzi ezt a rovatot.
Én nagyon remélem, hogy megmarad, nagy érvágás lenne a jobboldalnak.
Azt nem értem, hogy miért nem jó az adás a neten, lehet, hogy azt is olyan helyen fogják és továbbítják, ahol zavarja a másik Pannon.
Állítólag holnap eldől mi lesz.
Agykontroll!
Marad a Pannon, kicsit kevésbé lesz radikális, és országosan is fogható lesz!
Ezt kell vizualizálni, és meglátjuk! :)
Nem tudom, az éterben hogy van, de én jelen pillanatban a netről hallgatom a Szabadság téri adást (hál'Istennek, legalább ez megmaradt), viszont nagyon rossz a hang, torz, zajos, alig lehet érteni. A Frankát nem is ismertem föl hangról...
Én sajnos nem tudtam soha sem otthon fogni, mindig készültem antennát építeni, de ha az új Pannon marad, akkor nem fogok.
Csak kocsiban tudtam hallgatni, és a munkahelyemen. Jó neked, hogy te otthon fogtad az esti műsorokat.
Már ne haragudjatok , de egy igazi mélymagyart - aki a "nehéz", fideszes években kőkeményen kiállt a "magyar érdek " mellett - hogy lehet kilóra megvenni, horr. dictu megfenyegetni ? Mi van ? Amíg a ballibek rinyáltak, gúnyolódtatok . Most meg féltek ? Mitől ? Lelövik Gidót az utcán ?
Eddig tartott a bátorság, az elvszerűség , a kitartás ?
Én sajna azt érzem , itt is annyi a patkány mint bárhol máshol. Csak ezt Ti ( akik tényleg elvszerűen képviselnek valamit ) nem vették észre. Beszoptatok sokmindent , fideszestül. És most ,amikor megindul az erjedés, a repedés megy az "ajvékolás" , a mutogatás.
Én személy szerint némi cinizmussal vegyes érdeklődéssel hallgattam a Pannont és mindkettő okból hiányozni fog. Az tény hihetetlenül aljas -is- tudott lenni. Lehet teljesen törvényi alapon már rég nem működhetne. De voltak jó tulajdonságai , amik hiányozni fognak. Remélem összeszedi magát a konzervatív oldal . Én sose szavaztam még rájuk , mert sose volt olyan , hogy megérdemelje. Még van esélye .
Valamivel éjfél előtt Franka "Mondja, mi a gondja" műsorába betelefonált Gidó. Próbálta mentegetni a menthetetlent:
- aszongya, a bankban azért nem volt ott, mert csak hétfőn kapott erről SMS-t, pedig csütörtökön vagy pénteken szokott kapni. Jó vicc: pont akkor kezdte meg a sugárzást az új adó, Gidó garantáltan ott sürgölődött nagy titokban, a mobilját meg elérhetetlenné tette, nehogy beleköpjenek a levesébe;
- aszongya, - Frankának :-), - csak egy kicsivel kevesebb politikát akar hallani a műsorokban, nehogy veszélybe kerüljön élete álma, a PR. Jó vicc: ma csak a kisujjadat nyújtsd ki, holnap a karodat kéri... Másrészt épp az tette érdekessé a Pannont, hogy minden hallgató szabadon kifejthette véleményét, és a laikusok fogalmazási nehézségein a műsorvezetők ott igyekeztek segíteni, ahol tudtak ;-). Politika nélkül a PR 12-ből lenne 1 tucat. Pörgős, angolszász stílusú zenéhez jobban illik a dj-k vásári kikiáltó stílusa, mint a magyarság sorskérdéseivel foglalkozó elmélyülő gondolatiság (óriási volt pl. Hajdú Demeter Dénes kedd esti műsora a Magyar Testvéri Közösség titkos szervezkedéséről és az ÁVO általi lebuktatásáról; ezt nem leht gagyi zenékkel köríteni);
- aszongya remegő hangon: "Tibikém", mire a válasz udvarias "Gidókám", közben sehol egy nyilvános meaculpa vagy bocsánatkérés, csak annyi, hogy "nem vagyunk egyformák. Jó vicc: még szerencse...
Ma reggel (rockszerda: zene, történelem, POLITIKA) G.Kirkovits már úgy utalt kedvenc esti rockzenei kívánságműsoromra ("rock és szociológia"), hogy ott már csak rockzenéről akar hallgatói véleményekre reagálni (értsd: politikáról nem). Nyilván a rendszerváltozás előtti, érthető okokból burkoltan fogalmazó, ma azonban számomra már impotens szövegű zenékre célzott, pedig azóta fel- és eltűntek a nyíltan politizáló, keményen mozgósító és lelkesítő zenekarok (Egészséges Fejbőr, OI-KOR-Új Hajnal, A.L.T.-Nemzeti Front, Titkolt Ellenállás, Magozott Cseresznye, Romantikus Erőszak, stb. stb.). Tőlük azonban a PR már jó ideje csak a "könnyedebb műfajú", nosztalgikusan magyar, "politikailag korrekt" számokat hajlandó
játszani.
Gyáván is meg lehet halni... Mondd, Te mit választanál?
Szégyen ez a helyzet. Gidófalvy eljárása mindent felülmúl. Én is úgy érzem megvették kilóra, vagy golyót kínáltak neki, ha nem vehetik meg. Ismerős?
Majd megtudjuk előbb vagy utóbb.
Szerintem elég lett volna a rádióról ledobni a MIÉP-es szemellenzőt, és rögtön em lenne gond.
Én nagyon fogom sajnálni, ha vége lesz.
Az új adó által sugárzott gagyi zenéket illetően egy az egyben azonos a véleményünk.
Ha meg nem akar politizálni, meg több zenét akar, akkor számomra egyébként is érdektelenné válik az új PR, mert én nem elsősorban a zenék miatt hallgattam, hanem a dumálós műsorok miatt.
Gidóról, a szókimondó rockzenészről, nem hittem volna, hogy nemcsak a rádió hallgatóival, de a saját munkatársaival szemben is tisztességtelen: 26 munkatársa nem kaphatta meg a fizetését, mert Gidó be sem ment a bankba aláírni.
Csak találgatok, de nem tartom lehetetlennek, hogy azt a bankszámlát Gidó már rég nullára ürítette, a bevételeit titokban, hónapok óta az új rádió titkos számlájára utaltatja. Rablóprivatizáció?!
Még az sem zárható ki, hogy egy ma még ismeretlen cég vagy alapítvány titokban tőkeemelést hajtott végre a GidóMédia cégnél, a Bocskai Alapítvány 26%-os részesedése ezzel lecsökkent, így a 75%-os tulajdonosi többséget igénylő adóáthelyezési döntés már ma is jogszerű. Másszóval Gidót megvették kilóra-darabra.
Ha pedig mégsem, akkor is csak idő kérdése, hogy az ORTT a tulajdonosi szerkezetre hivatkozva felfüggessze a (régi) adó működését, és szemet húnyjon az új adó felett.
Az új adón mellesleg telivér gagyi zenék mennek, kíváncsi vagyok, a hallgató érdeklődését milyen beszélgetések fogják majd lekötni. Én még a régi adót is kikapcsoltam, amikor az első "slágerzenét" meghallottam; mindegy volt, milyen műsor következett.
Hadd emlékeztesselek Benneteket, milyen műsorvezetők hagyták faképnél a Prádiót: Bodor Palkó Pál, Hollósi Gábor, Schuszter Lóránt, Nagy Feró, Galsai Dániel és Mikó Eszter.
Ki lesz a következő?
AZ az igazság, hogy ez nem rajta múlik. Sajnos a tulajdonosi struktúrája ütközik a médiatörvénnyel.
Tudod a másik oldal "önként és a szabad vélemény nyilvánítás joga" nevében működik. Ettől a törvény még törvény. Át kéne variálni a tulajdonosokat.
Ez érdekes. Olyan tetű az index, hogy még! Ugyanakkor háromszor jelenik meg a hozzászólásom. :(
Köszi a múlt évi híreket. Elkerülte a figyelmemet.
Mivel a mezőgazdaság távol áll tőlem, az ilyen híreket örömmel veszem tudomásul, de ha aztán nem beszélnek róla, elfelejtem. :)
"Nullaszázalékos kamatozású hitelt is kaphatnak a családi gazdaságok
Akár nulla kamatozású hitelt is kaphatnak a családi gazdaságok jövőre - a kormány döntését Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be a kormány ülését követő sajtótájékoztatón. A kormány 22,6 milliárd forintos garanciát nyújt a Magyar Fejlesztési Banknak, amely felhasználásával családi, illetve a kis- és közepes mezőgazdasági vállalkozások összességében 100-200 milliárd forintos forráshoz juthatnak jövőre. Ezzel a döntéssel a kormány befejezte az agrárium új alapokra helyezését - fogalmazott a kormányfő.
Az új hiteleket a 300 hektárnál kisebb földterületen gazdálkodó vállalkozások, őstermelők vehetik igénybe. Földvásárlásra1-3 milliós hitel igényelhető 5-20 éves futamidőre, 0 százalékos kamattal, ha a megvásárolni kívánt birtok 100 hektárnál kisebb területű. "
Sajnos én sem tudom. Én is hallgattam, és olyan dolgokat is mondott (pl. 0%-os földvásárlási hitel) amikről nem is tudtam.
Sajnos sok jó dologról nem hallottak az emberek.
Pedig mindent el kellene mondani.
Azt is, hogy miért támadja folyton az MSZP-SZDSZ az MFB-t. És hogy ha ők jönnek, annak is annyi.
Sajnos én sem tudom. Én is hallgattam, és olyan dolgokat is mondott (pl. 0%-os földvásárlási hitel) amikről nem is tudtam.
Sajnos sok jó dologról nem hallottak az emberek.
Pedig mindent el kellene mondani.
Azt is, hogy miért támadja folyton az MSZP-SZDSZ az MFB-t. És hogy ha ők jönnek, annak is annyi.