Viccen kívül: ez pl. nálam teljesen hangulatfüggő. Van, amikor nem tud felidegesíteni semmi, és olyankor nem veszem komolyabban az egészet, mint amennyire szabad. Már többen is pedzegették, a legjobban egyszer Wágner úr írta le: ennek az egésznek nem kell nagyobb jelentőséget tulajdonítani, mint ami. Rengeteg nick van regisztrálva, de igazán aktív csak nagyon kevés van, csak szórakozásnak kéne tekinteni ezt az egészet.
Ehhez képest úgy megyünk néha egymásnak, mintha az életünk múlna rajta.
Hülyeség. Persze, nem igazán jó pillanataimban én is nekimegyek a vélt vagy valós igazam mentén embereknek, persze, az önmagamnak felállított moderációs keretek közt. Talán nem is olyan rossz ez az önmoderációs keret, lévén, hogy még egyszer moderáltak csak ki, azt is saját kérésre.
Egyszer - te is ott voltál talán - virtuálisan megöngyilkoltam magam, azóta vagyok szellem, de nem bírtam ki, visszajöttem huhogni.
Valaki egyszer azt írta: ez egy nagy játszótér. Homokozunk benne, két nagy tábort alkotunk. Olykor felrugdaljuk egymás homokvárait, olykor - mérsékelt sikerrel - próbáljuk bizonygatni a másiknak, miért szebb a mi homokvárunk. Néha valaki fogja magát, és belekakál a másik homokvárába, ilyenkor kiabálunk és szólunk a szülőknek, hogy vigyék ki a kis szarost. Kiviszik, ő ruhát vált, és visszasunnyog. olykor jól megdobáljuk egymást vizes homoklabdacsokkal.
Az egész csak egy pici lenyomata a nagy össztársadalmi homokozónak - ráadásul nem is reprezentatív minta.
Sokat segítene rajta, ha mindenki a megfelelő jelentőséget tulajdonítaná ennek a kis játszótérnek, de fájdalom, vannak - és mindkét oldalról - akik még itt is erőből vérkomolyan le akarják nyomni a másik tábort és elfoglalni a homokozót.
A játék maga elvész.
Szóval senki sem akar őszinte lenni. Sebaj, akkor közlöm, én mit gondolok.
Kétféle fórumozó van:
1. Jókedvűen beleolvas a topicokba, ahol érdekeset talál, hozzászól, ahol anyázást, odébbáll. Bárkivel képes vitázni, beszélgetni. Számára alapvetően szórakozás.
2. Úgy jelentkezik be reggelente, hogy most aztán elkapja a csibészeket, megmondja nekik, hol lakik az Úristen. Alig várja, hogy konfrontálódhasson, függetlenül a témától.
És hát, vannak az árnyalatok, átmenetek, és néhány különc kivételként.
Az 1. típus bizonyára szóba elegyedne IRL is az ellenfelekkel, a 2. típus a kérdés, ezt akartam volna tisztázni.
Szerencsétek, hogy nem a nettón vagyunk. Már rég kimoderáltam volna minden offolót.
:-))
Hát, be kell látnom, elvetélt a témám, pedig érdekelt volna néhány válasz.
Dehát itt nem a modikat köll csesztetni, érthető, hogy senkit se érdekelnek az emberi viszonyok.
Érzéketlen, kőszívű bagázs!!!
Kedves Lujza, azért mert ( mostanában ) nem sírok, az még nem jelenti azt hogy napi tevékenységemet nem különféle noname üzenetek törlésével kezdem.
Ellenfeleinkről sok minden elmondható, speciel a "tisztességes, becsületes" és hasonló jelzőket nem alkalmaznám velük kapcsolatban.
Micanéni!
Nem szorongásról van szó. Egy viharsarki gyerek nem ilyed meg holmi virtuális ellenségektől.
Mostmár bele kell vágnom, mit is akartam.
Képzelj (vagy bárki, aki hajlandó végiggondolni) magad elé egy olyan helyzetet, amikor mondjuk egy étteremben meglátod az általad nagyon utált XY nickű asztaltársat, akivel sokat anyáztátok egymást. Valamiért Te ismered őt IRL is.
Namost, az a kérdésem, és erre megy ki az egész, hogy mit lépsz? (Nem tudod, ő ismer-e)
1. Elkerülöd, nem feded fel magad.
2. Odaköszönsz neki, de semmi több.
3. Odamégy és szóba elegyedsz vele, megmondod, ki vagy, és
4/a., hidegen kifejted neki a róla és nézeteiről alkotott véleményed,
4/b., próbálsz jól elbeszélgetni (esetleg egy kört rendelve) vele.
Azért lennék kíváncsi erre, mert nagy kérdés, hogy az itteni viták, veszekedések a hasonló gondolkodású emberek között mennyire befolyásolnák a személyes viszonyt és fordítva. Másképp: egy vadidegenhez képest hogy viselkednél Velem?
mpd
Kedves MPD!
Nem szerencsés az ötlet.Nincs a konfliktusnak kisülése.
Ha a benned lévő szorongásokat kívánod így kiélni, azt személyesen, drámai megjelenítésben kell.
Abból még egyfelvonásos is születhet.
üdv. mic.
Bazer, én szóltam!
Senki nem kedveli azt a nőt, aki "ide lőjetek" felkiáltással széjjelrakja a lábát!
Kicsit húzódozni kell, meg szaladni. Tudd meg, te egy ordenáré kitárulkozó vagy...elveszed a jóérzésű anyáznivágyók minden harci kedvét...
Itt a szellemi szatírizmus és szellemi erőszak a nyerő! Az önkéntes szellemi kurvák nem kívánatosak!
Na! :-)))
Jó vicc, aztán mosáskor a nőtárs a fejemhez vágja. Azt se szereti, ha a pólókat kifordítva dobom a szennyesbe.
Az a baj, hogy nem érdekel senkit ez a téma.
Protonágyút szegezz!!!
ezserossz: ghoszt
Én huhogtam neked, hogy itten nem fog téged látványosan utálni senki, mert nincs ok, erre te meg huzkodtad elő a protonágyúdat meg a szellemcsapdát.:-))))
Az lesz a vége, elfelejtem, mit is akartam. Csomót kell kötni a zsepire, hogy ne felejtsd el a Cavintont...:-)))
Mit ertesz utalaton? Teged, mint mpd nicket, v. teged, mint IRL szemelyt kell, hogy utaljon az illeto?
Ugyanis en ismerek olyan embert, akit ha csak a nickje alatt elkovetett szoveget tekintem, akkor nagyon tudnam utalni. Viszont ismerem IRL is, es egy teljesen normalis emberke ;-)
Kedves Asztaltársak!
Egy kísérletet szeretnék elvégezni, ehhez keresek egy olyan önként jelentkezőt, aki igazán utál engem.
Kalandorok és vicces kedvűek kíméljenek!
mpd