Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.03.10 0 0 44
Tisztelt Index fórum szerkesztők!

Azt szeretném kérdezni, hogy nem lehetne a fórumtagoknak a Beállítások menüpontban olyan lehetőséget bevezetni, hogy Avatar kép feltötése (gépről tallózással, vagy net linkkel, vagy mindkettővel, ez lenne a legjobb), mely megjelenik a fórum hozzászólók nevénél? Persze mindezt bejelentkezett állapotban. Nagyon szeretném, ha ez az egész Index fórumon mindenhol be lenne vezetve, mert rengeteg fórum van, szeretek itt lenni, mert vegyes és manapság már nagyon elterjedtek a fórumok avataros formái, melyek barátságosak és előnyösek is. Tehát lehet erről szó? Ha igen, akkor köszönöm.
Én így képzelem el: max. 100 x 100-as pixel felbontású lehet az adott avatar kép, nagyobb nem lehet és 50 KB (KiloByte) fájlmérete lehet max., nagyobb nem lehet akár tallózás módban, akár netes linkelési móddal. Persze 100 x 100-as felbontásnál lehet kisebb bármilyen aráníban mint pl. 10 x 20, 30 x 24, 50 x 50, 100 x 50, 40 x 90, 90 x 90, 85 x 17 stb., vagy szinte bármilyen varáció a 100 x 100-ig, azalatt. És a KiloByte meg 1-tól 50-ig bármennyi képtől függően, hogy az mekkora. Ráadásul a linkelős mód nem nagyon foglalna helyet a fórum, illetve az Index szerverén. Remélem mindez megvalósítható, vagy bármiféle hasonló módon.

Szeretnék mindenre pontos választ kapni! Előre is mindent köszönök.
aromoj Creative Commons License 2001.05.30 0 0 43
E-ditke!
A Passage könyvek a Szorgos kezek- kismesterek sorozat.
Most pénteken lesz a bolhapiac, és nagyon jó öteleteket hoztak a tanítónénik és a szülő társak. Sütöttünk pl. ablakos mézest, a középen lyukas formák ba megtört selyemcukrot kell rakni. Mécsesek tetejére szalvétából kivágtunk formákat és valami spéci nem gyulladó ragasztóval rögzítettük....
Üdv:
aromoj
E-ditke Creative Commons License 2001.05.27 0 0 42
A Passage-et nem ismerem sajnos, de a Praktikát én is kedvelem. :-) Újabban az intarziába vagyok beleszeretve, ki fogom próbálni, de abba is hagyom a témát, mert kezdek OFF lenni...
Előzmény: aromoj (41)
aromoj Creative Commons License 2001.05.27 0 0 41
Azok a füzetek tényleg nagyon jók. Egy pár meg van nekünk is. Régebben a Passage-nak volt egy hasonló sorazata, abból is van mutatóban. Ja és a Házi Praktikát is szívesen olvasgatom/nézegetem.
off
én is tanítok infot, de egészen nagyoknak.
Előzmény: E-ditke (39)
E-ditke Creative Commons License 2001.05.26 0 0 40
A Színes ötletek inkább füzet-, mint könyvsorozat. Viszont tele vannak jó dolgokkal.
Előzmény: E-ditke (39)
E-ditke Creative Commons License 2001.05.26 0 0 39
Igen, tanító a végzettségem. Napközizek (4 éve), + számítástechnikát tanítok, de azt nagyobbaknak is. :-))

Ha már lejjebb könyvekről volt szó, én tudom ajánlani a www.cserkiado.hu-t, nagyon jó könyveik vannak (ide a Színes ötletek sorozat illik, amiről már írtam). Rendelni is lehet tőlük, de én pl. könyvesboltban vettem néhány "cserkiadós" kötetet.

Előzmény: aromoj (38)
aromoj Creative Commons License 2001.05.26 0 0 38
Köszi mindenkinek, kedden ülünk össze a gyerekek és anyukák elkészíteni a TÁRGYAKAT. Viszem az ötleteket.
Dalia A gyerekholmikhoz úgy látom már van tipp. Nálunk a fiúk szobájában kötény függöny van csak felrakva. Sárga-fehér csíkos és a felső része cakkos. (lehtne hullámos is) Ezt az anyósom varrta, de úgy gondolom ez nem túl bonyolult és nagyon feldobja a szobát.
off
E-ditke, alsósókat tanítasz? Úgy típpelek az ötleteidből.

Lovászi Creative Commons License 2001.05.24 0 0 37
Sziasztok!

Csak most szúrtam ki ezt a topicot.
5let az iskolai bazárra: dióbélbaba. Nagy szemű dió a legjobb hozzá, mi piciből csináltuk, és úgy is nagyon aranyos lett. Vettem pici fagyöngyöt fejnek, méterben díszítőszalagot főkötőnek (a hímzett fajta a legszebb hozzá), és tortapapírcsíkot. Maradék vékony anyag, vagy krepp papír takarónak. Elkészítés: a diót úgy kell késsel óvatosan kettéválasztani, hogy a héj megmaradjon. A tortapapírcsíkból akkora darabokat kell vágni, hogy egy kicsit ráncolva körbeérje a dióhéjat. Ezt rögtön rá is lehet ragasztani körben a héj szélére. A díszítőszalagból akkora darabkákat kell vágni, hogy pont átérje a fagolyót, és alatta kb. 1 cm-vel hosszabb legyen. Legjobb a túllógó két darabka között egy ragasztópöttyel rögzíteni, amit aluról egy másik ragasztópöttyel máris a dióhéj egyenesebb végéhez rögzítünk. Egy kis darab vattán áthajtani egy megfelelő méretű anyag vagy krepp darabot, alul egy pötty ragasztóval beleragasztani a dióbélbe, úgy hogy takarja a főkötő végét. Fekete filccel, amivel az írásvetítő fóliájára lehet írni (nem mosódik el a fagolyó lakkján), pár szál hajat, lehunyt szemeket, pici kör alakú szájat lehet rajzolni a babáknak, és kész is. Leírni hosszabb ideig tartott, mint megcsinálni, mi a karacsonyi vásárra gyártottunk a nagylányommal 50 db-ot kb. 1 óra alatt.

Dalia!
Nekem vannak szabásmintáim, írj, és szívesen küldök csipiszkének :-)))

Sziasztok!

Tímea

Tantus Creative Commons License 2001.05.22 0 0 36
Cincoka! Nem kaptm meg, vacakolt mostanában a levelezőm, próbáld újra!!! :)
Előzmény: Cincoka (35)
Cincoka Creative Commons License 2001.05.22 0 0 35
Off.
Tantus, irtam mailt. Nem a választ sürgetem,csak érdekel, megkaptad-e egyáltalán.
Kösz
Cinc.
dalia Creative Commons License 2001.05.22 0 0 34
A Nagymező utcai Hobby-bolt az egyik legjobb a városban, az árak is elfogadhatóak, mert nem csak a méregdrága nyugati termékek vannak, hanem feleáron a magyar "másolatuk" is, amik ált. nem kevésbé jó minőségűek.

Nekem is kéne ötlet, bár kicsit más, de hátha...
Lassan elmegyek szülés elötti szabadságra, lesz 6-8 hetem amit egy falusi kis házban szándékozom tölteni és ha már ott van egy varrógép meg rengeteg szabad időm, gondoltam megvarnék néhány dolgot a picinek. Elsősorban babaágyneműre, hálózsákra gondoltam. Ehhez keresnék szabásmintát...

köszönet előre is,
d.

Előzmény: tamara (29)
aniTA Creative Commons License 2001.05.21 0 0 33
Sziasztok

Mi a kisebb gipszfigurákból hűtőmágnest, kitűzőt vagy franciacsatot szoktunk csinálni.
A Kreatív Hobby-ban lehet kapni öntapadós mágnesszalagot méterben, és a csathoz, kitűzőhöz is alapot minden méretben.
A katalógusukban meg millió ötlet van mindenféle jópofasághoz.
A legújabb szerzemény pedig tele jobbnál jobb csinálnivalókkal: Örömöt szerez az aprónép: Ajándékötletek szorgos kezű gyermekeknek c. könyv, a Libri oldaláról rendeltem és tényleg nagyon jó.

Amúgy bébiételes vagy hasonló kicsi üvegből is lehet mindenféle "befőttet" csinálni, pl. szárazvirág csokrot beletűzni kis gyurma-alapba, vagy kagylókat, gyurmafigurát, potpourrit, bármit.
A tetejét szép kis textildarabkával lekötni és kész is.
Akár felcímkézni és "nyaralásbefőtteket" gyűjteni.

E-ditke Creative Commons License 2001.05.21 0 0 32
Pingponglabdafejű bohóc maradék anyagokból (elég, ha a két karját meg a lábait megvarrod jó bőre, és a nyakához erősíted, lehet neki sapija vattapamacsbojttal)
Előzmény: aromoj (30)
E-ditke Creative Commons License 2001.05.21 0 0 31
Zsebkendőtartó, könyvjelző filcből, rátétes díszítéssel?
Előzmény: aromoj (30)
aromoj Creative Commons License 2001.05.21 0 0 30
Segítség!!! Első osztályos fiaméknál most lesznek az iskolai napok és a bolhapiacra csak sajátkezűleg gyártott tárgyakat lehet vinni. Legfeljebb fél óra alatt elkészíthető, mutatós, nem túl nagyméretű tárgyak lennének jók. Kinek milyen ötelete van??
tamara Creative Commons License 2001.05.18 0 0 29
Nyílt egy nagyon jó kis kellékes bolt a Nagymező utca Bajcsy felőli oldalán. Az árakat nem tudom, mert csak a kirakatban nézelődtem. De nagyon jónak tünik.
aromoj Creative Commons License 2001.05.18 0 0 28
Érdekelne! Mindig néztem, hogy milyen jól néznek ki ezek az anyagok, de még csak úgy simán se festettem. Szóval fogalmam sincs, hogy kell. A spektrumon a múltkor én is belefutottam ebbe a sorozatba épp a papírvirág készítésről szólt, na és ezek a virágok nem valami gagyinak néztek ki, pedig eddig azt hittem minden mű virág ronda.
Előzmény: Tantus (27)
Tantus Creative Commons License 2001.05.15 0 0 27
A tapétaragasztót a liszthez keverem, nem emlékszem pontosan, hogy mennyit, de utánanézek( a Spektrumon volt egy ötlettár című műsor, zseniális dolgok voltak benne...)
A Spektrumon láttam a batikolásról szóló műsort is, azóta batikolok, rengeteg mindent csináltam már, ágytakarót, párnahuzatot, függönyt. Nagyon egyszerű és nagyon jó időtöltés, ha valakit érdekel, bővebben is tudok róla írni.
Előzmény: Cincoka (20)
Kettricken Creative Commons License 2001.05.15 0 0 26
Sziasztok!

si,

ha még száradás előtt kettőt összeragasztotok úgy, hogy a közepén van jó erős cérna, akkor erős hurkapálca segítségével felakasztható, pörgő-forgó figurákat csinálhattok. Nálunk a Pokemon zselék műanyag tokjából készült ilyen kfigurákkal van tele a plafon.

Előzmény: si (23)
dalia Creative Commons License 2001.05.13 0 0 25
si, esetleg felhasználhatod ajándékcsomagolás díszitésre, ilyesmi...
Előzmény: si (23)
E-ditke Creative Commons License 2001.05.13 0 0 24
Én is kaptam az egyik kislánytól gipszfigurát, ő (a szüleivel :-) ) jelvénytűt ragasztott a hátuljára, és így szép kis gipszjelvényem van. :-)
Előzmény: si (23)
si Creative Commons License 2001.05.13 0 0 23
Jó ötlet ez az ÖTLETEK!

Mi a lányommal gipszet öntöttünk. A mikulásra kapott advent-naptárból kiette a csokit, és ebbe a műanyag formába öntöttük a gipszet. Szép kis kockák lettek belőle, domború formákkal, mint pl. hold, gomba, csomag, koszorú, fenyőfa, stb. Ezeket a formákat kifestettük temperával. Nagyon jól néznek ki, de sajnos, nem tudom, igazán mire jó. (Hátha lesz valakinek egy jó ötlete!) Mi tettünk bele egy kis darab drótot, mielőtt a gipsz megkötött volna, és beleszúrtuk a virágföldbe. Így most minden virágnak van egy kis színes kockája.

E-ditke Creative Commons License 2001.05.12 0 0 22
Tantus, bocs, most látom, hogy ez a gyurmafestési módszer már el lett lőve... Hm, E-ditke és a spanyolviasz...
Előzmény: E-ditke (21)
E-ditke Creative Commons License 2001.05.12 0 0 21
Bocs, hogy közbeszólok, tudom, nem nekem címezted a kérdést...

Szerintem érdemes ezeket a műanyag sütiformákat használni, ilyeneket úgyis olcsón lehet kapni pl. százforintos boltokban.
Mi nemrég sólisztgyurmáztunk a kicsikkel a suliban, és temperával színeztük a gyurmát. Nem utólag festettük, hanem belegyúrtuk a színeket, nagyon szép színkeveréseket hozva így létre. :-) Igaz, sütésnél-szárításnál kicsit kifakulnak, de lehet, hogy ha lelakkoztuk volna, akkor élénkek maradnak?

Előzmény: Cincoka (20)
Cincoka Creative Commons License 2001.05.12 0 0 20
Tantus,hogyan kell szép szivformát csinálni sógyurmából? Én igencsak ügyetlen vagyok,rémlik valami poharas módszer,de lehet, azzal félholdat lehet:-)
A tapétaragasztóporral a lisztet helyettesited?teljesen vagy csak egy részét?
Köszike
Cinc
aromoj Creative Commons License 2001.05.12 0 0 19
A sógyurmáról:
Állítólag nagyon sokat kell, hogy gyurmázzanak óvodás korban a gyerkőcök mivel ez fejleszti legjobban az újjukat, és az íráshoz majd ez nagyon kell. Nálunk a nagyobbik nem akart gyúrmázni (nem erőltetük)és nem is rajzolt és most elsőben küszködünk is az írással. (Kissé olvashatatlan, de van róla papírunk, hogy szg-en is érettségizhet!!!) A kissebbik pedig sokat gyurmázik és már most jobban rajzol mint valaha is a nagyobbik. Szóval, ha tudtok gyúrmázzatok!
( na szép kis jelmondat sikeredett?!)
Tantus Creative Commons License 2001.05.11 0 0 18
A sógyurma a világ egyik legjobb mókája, a fiammal szoktunk lelkesen gyurmázni esténként, rengeteg ajándékot csináltunk már így. a sógyurmát én mezei temperával festem, húsvétra mindkét nagymamának csináltunk gyönyörű koszorúkat, rózsaszín, zöld, kék gyurmából. Ha azt akarod, hogy tartósabb legyen, tedd be a sütőbe, es nyitott ajtónál süsd egy negyedórát, majd zárt ajtónál még egy félórát. Természetes anyagokkal is gyönyörű atást lehet elérni:A piros színt paprikával(por), amit a liszthez keversz, barnát én kávéval csinálom( víz helyett feketekávéval gyúrom össze). Tartósabb a végtermék, ha olajat teszel hozzá, és sokkal könnyebben gyúrható. De ha valaki hajlandó pénzt áldozni rá, nagyon klassz a tapétaragasztó por, attól nagyon könnyen formázható lesz a gyurmád.
A hatást növeli az is, ha lakkal lefújod, erre van egy spéci lakk, amivel lehet tartóstani, és nagyon szép fénye lesz. Van egy kis könyvecském( már én is fénymásoltam kaptam...) amiben gyerekeknek vannak sógyurma trükkök, nagyon jó ötletek vannak benne. Lehet falra akaszthatós képet is csinálni gyurmából, az akasztót a lehető legegyszerűbb módon oldom meg: amikor még lágy a massza, kialakítok egy kis képkeretet, és a megfelelő helyre belenyomok egy gemkapcsot, amire aztán fel lehet akasztani.
A sógyurmázásnál csak a fantáziád szab határt a dolgoknak. Nekem a kedvenc időtöltésem( a függönyvarráson kívül...)
aromoj Creative Commons License 2001.05.11 0 0 17
A Madách Színházzal majdnem szemben van ez a bolt, dehogy mi a neve nem tudom.
aromoj
Előzmény: Törölt nick (15)
MUZSI Creative Commons License 2001.05.10 0 0 16
karácsonykor hullámpapírból vágtam ki csillagot, holdacskát, akármit, lefújtam arany festékkel és felraktam a falra blue-tack-kel. tök jól nézett ki.
szintén arany festéket fújtam potpuri nagyobb darabjaira, amit cérnával tudtam rögzíteni a fára, meg a koszorúra.
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.10 0 0 15
A nagykörút nagyon hosszúúúúúúú ahoz, hogy így megtaláljuk :o) Tudsz adni kicsit közelebbi paramétereket?
Blan
Előzmény: aromoj (14)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!