Természetesen Argentína, így helyes nagy betűvel! Bocs!
Amúgy nekem is két csapatom van, a River mellett nagy kedvencem még a Racing!
Főleg ha az Independientével játszik - "el classico de Avellaneda" (az idén nem fognak :) ! Hatalmas amit a szurkolói művelnek! Még egy dolgot ajánlok Rosario Central - NOB (most OK, mert feljutottak a B-ből).
Az egész AFA egy vicc! Most behozták, hogy vendégszukoló nem kaphat jegyet a meccsekre! Otk. 24-től Nov.1-jéig ismét argentínában voltam, pont ebben az időponban volt a Lanús - River (0:0) Copa Sudamaricana, de mondták, hogy a fennt említett okok miatt esélyem sincs...
Más kérdés, hogy a La Boca negyedben (itt nem hangoztattam, hogy 100% CARP!) elmondták, hogy kitől (Diego, ott pózol a Caminito elején a turistáknak) lehet feketén jegyet venni. Boca - Colón (2:0) volt, de mit csináltam volna a Bombonera-ban piros-fehér szívvel a mellkasomban!?Szóval: Vamo' River Plate!
Azt mondja meg nekem valaki, hogy miért kellett Trezeguet-ről lemondani??? A Newell's persze leigazolta egyből... Hihetetlen, hogy olyan embereket takarítunk el szinte ok nélkül, akik bármit megtettek volna a klubért (Cavenaghi, Dominguez, Trezeguet)...
Iturbe óriási tehetség, kiszámíthatatlanul cselez, nagyon gyors, gólerős, olyan, mint anno Alexis Sanchez volt itt, de szerintem kellene neki még egy félév vagy egy év a Riverbe, hogy kiteljesedjen, nem biztos, hogy a Portoban megkapná a lehetőséget kezdőként... Nagyon kíváncsi vagyok az igazolásokra, főleg csatár poszton, mert ott elég vékonyak lettünk Mora, Iturbe és Trezeguet lehetséges távozásával... Rebesgetik Lisandro Lopezt a Lyontól is pl, ő azért elég nagy fogás lehetne. Aimar ha nem megy Malajziába a sok $$$-ért akkor szerintem hazajön a Riverbe.
A Bocánal mindent a Libertadoresre tettek fel, ami majdnem bejött, hisz csak tizenegyesekkel estek ki a Newells ellen a negyeddöntőben. A bajnokságban a cseresoruk játszott végig.
Nem is kár a Bocaért, annyira utálom őket! :D Jó látni, hogy vannak rajtam kívül még River szurkolók! :) Te szoktad nézni a meccseket amúgy kb hétről hétre?
Igen, ez a 2. hely a Clausurában már egész jó teljesítmény. A Boca a végére teljesen összezuhant és végül csak 19. lett, még az Argentinos Juniors is megelőzte őket az utolsó fordulóban.
Igen, a NOB megérdemelten nyerte a bajnokságot, végig kiegyensúlyozottan, magabiztosan játszottak.... A River elszórakozott sajnos pár meccset (Quilmes utolsó percben egyenlített a Monumentalban, a Bocat meg kellett volna verni), Trezeguet 2-3 meccs után kiesett félévre kb, helyette Funes Mori és Luna se volt a legjobb azon a poszton. Viszont Iturbe nagyon jó lesz, kár, hogy mire belelendült és állandó kezdő lett akkorra telt le a félév kölcsönadása, a Portonál meg új edző lett és minden kölcsönjátékosra kíváncsi, de úgy tudom, hogy a River még egy félévre kölcsön akarja venni majd. Demichelis visszatérése már csak formalitás álltólag, Aimar viszont közel van ahhoz, hogy elmenjen a pénz miatt Malajziába... Lanzinit és a semmiből berobbant kolumbiai fiatal középhátvédet, Balanta-t, akiért állítólag 11 millió Eurót sem sajnálna a Milan nehéz lesz megtartani... Én örülök neki, hogy 1 éve még a másodosztályban voltunk, most meg 1-2 hete még harcban voltunk a bajnoki címért, remélem a következő félévben sikerül is megnyerni! Vamos River!
Igen, a NOB idén nagyon jó. Ha az Atletico Mineiro-t is kiütik, akkor szerintem meg is nyerik a Libertadores kupát. A River egyébként minden évtizedben kitermel jópár nagy tehetséget. Iturbét én játszani még nem láttam, de csak jókat hallani róla. Sajnos mióta a Sport Klub em közvetít argentin bajnokságot, nekem a Youtube videók meg a sporttévés Goalissimo összefoglalók maradtak argentin fociból. VAMOS RIVER!
Az egész argentin szövetség egy vicc, ennek csak folyománya, hogy még mindig évente két bajnokságot szerveznek, amelynek két győztese játszik az "összesített" bajnoki címért. Ezen kívül, pl. a kiesési rendszer is egy vicc, de amíg Grondona az elnök, addig változás sem lesz.
Valóban vannak hullámzó teljesítmények, de pl. a Newells mindkét "szezonban" jól teljesít, és a Libertadoresben is állnak még. Egyébként a kiesés után a Rivert is komolyan megerősítették, idén pedig visszajött (kölcsönbe) Iturbe is, aki nagyon nagy tehetség. A Bocánál óriási mozgások voltak a szünetben, ráadásul Falcioni helyett visszajött a megváltóként tisztelt Bianchi és Riquelme is visszatért, de egyelőre semmi eredményt nem tudtak felmutatni.
Elég hülyén van megszervezve ez az argentin bajnokság: A Vélez Sarsfield megnyerte az Aperturát, most meg nagyjából fütyülnek az egészre, a Clausurában ott vannak keményen a 18. helyen. Úgyis döntőt játszanak majd. A Boca Juniors pedig, amelyik volt 6. most a 19.! Hatalmas hullámzások vannak. Mondjuk ettől talán izgalmasabb évről-évre, mint a nagy európai ligák, ahol nagyjából mindig ugyanazok végeznek az első 3-4 helyen. A Rivernek is volt most esélye felugrani a Newell's mellé: erre kikaptak a tökutolsó Argentinostól. Vasárnap este elég komoly meccs az Independiente ellen a Monumentalban.
Kicsit pontatlan az info mert "Barra Bravas" mindenhol van Argentinában (a helyi ultras). A Rivernél a fő horda a "Los Borrachos del Tablon" azaz a "Lelátó részegjei".
közben a River Plate saga folytatódik: a rendbontások miatt 20 meccses zárt kapus büntetést akarnak kirónni a River-re és miután a félidőben a River szurkolók egy csoportja bejutott a játékvezetők öltözőjébe ahol halálosan megfenyegették a bírókat, ezért lehet h a River mínusz 18 ponttal vág neki a másodosztálynak.
Pasarella közben találkozót kért Kirschner elnökasszonytól.
hiheteltlenül kreténül van megcsinálva az argentin bajnokság - baromi nehéz így bennt maradni egy B-ből feljutott csapatnak az elsőosztályban h náluk csak egy évet néznek.
A másodosztályban ezekre a csapatokra lesz érdemes odafigyelni: River, Rosario Central, Ferro Caril Oeste, Quilmes, Huracán és a Chacarita. Sikereik és a szurkolói bázisuk alapján ezeknek a kluboknak az első osztályban lenne a helyük.
Az argentín bajnokságban, hogy van ez a 3 éves bajnokság dolog, teszem azt egy frissen feljutó csapat 3 évig nem eshet ki, vagy hogy nézik az elmúlt 3 évet, mikor nem abban az osztályban szerepelt? Valaki röviden elmagyarázná, vagy egy linket kaphatnék a szabályokról?
Ez a kiesés újra ráirányította a figylememet az Riverre. Az egyik kedvenc csapatom Latin-Amerikából. Annyit már elértek, hogy nyomon fogom követni az argentin másodosztály mérkőzéseit.:)
Közben leesett, hogy a másodosztályban nincs apertura meg clasura, szóval ha a következő 38 meccs után első vagy második helyen végeznek akkor visszajutnak egy év múlva, a 3. és 4. hely esetén pedig osztályozó.