Keresés

Részletes keresés

tigris87 Creative Commons License 2007.08.18 0 0 22

Előítélet?

Nem! Inkább tapasztalat!

tigris87 Creative Commons License 2007.06.22 0 0 20

Hogy van az, hogy a romák az aluljárókban jogtalanul, rendzavaróan árulnak, őket nem büntetik meg, de a dolgozó embereket igen?

A civilizálódott romákat sajnálom. Nekem van egy roma ismerősöm, és szerinte is a lebuj rész okozza a romák általánosan rossz megítélését.

_fatu_ Creative Commons License 2006.01.13 0 0 19
Nem kéne talán ez a nagy szociális érzékenység a "szegény üldözött és elnyomott" romák felé. Nem hiszem, hogy attól fognak szocializálódni, ha kiny*lják a s*ggüket is, vagy hogy megjavulnak, ha kapnak azért egy lakást, mert a másikat lelakták.

Persze dolgozni büdös. Gyereket csinálnak, mert több gyerek több segély. Nevelni és példát mutatni? Az egy már nem megy(előbbi minek, utóbbi eleve nem megy), jól meglesz az utcán. Ebből lesz a még több "szegény elnyomott és üldözött" roma, akik ugyanezzel a mentalitással állnak a világhoz. Vagy még így sem, mert az ütök azt' elveszem a divat mostanág.

Olvastam arról itt, hogy "más a kultúrájuk". Ez kultúra? Az kultúra, hogy csoportba verődve belekötnek mindenkibe, esetleg megverik, elveszik a dolgaikat? Kultúra, hogy nem dolgozok, csak várom a tutit? (sajnos Magyarországon meg is kapják)

"A politikusok nem foglalkoznak vele." Nem nem foglalkoznak, megijednek tőlük, meg attól (vagy nem tudom), hogy "elmegyek stassburgba elmondom milyen rosszul bánnak itt velem", és pénzelik, támogatják őket.

Van kultúrált roma, én is ismerek, de az nem kötekedik, nem pampog, nem követelődzik, hanem normális ember módjára viselkedik.
Nem vagyok fajgyűlölő, ezt a fajtát nem szeretem. Megértem azt is, hogy ez egy nehéz kérdés, na de hogy a leghülyébb módon kell megoldani... majd biztos megszólnak néhányan, de az a helyzet, hogy sajnos ez van. A műveletlen, ám annál nagyszájúbb kötekedős cigány a király, aki mindent megtehet. Ha a rendőr fellép ellene, még ő jár rosszul. Tessék, itt a roma kérdés.
mamicska Creative Commons License 2005.09.29 0 0 18
erről van egy másik topik,ahol ez már ezerszer meg lett tárgyalva

fölösleges itt beszélni róla

ha érdemben nincs mit mondanod a roma kérdéshez...
Előzmény: Scipi0 (17)
Scipi0 Creative Commons License 2005.09.29 0 0 17
Szerintem az is bőven elég volt. A személyi számom nem kell? >

De ha már a romák is azzal dobálóznak, hogy így elnyomás, diszkrimináció úgy, akkor az ilyeneket is észre kellene venni!

Amikor a srácot a buszon átdöfték catana-val akkor is szervezett az SZDSZ egy tüntetést a rasszizmus ellen. Holott cigány volt az is aki leszúrta a gyereket! Bocsánatkérő demonstrációt miért nem tartanak??
mamicska Creative Commons License 2005.09.28 0 0 16
csak vannak egyenlőbbek!!

ez a "minden ember egyenlő" csak Isten előtt áll meg:-))

Fehérváron...ezzel nem mondtál sokat.
Előzmény: Scipi0 (15)
Scipi0 Creative Commons License 2005.09.28 0 0 15
Kérlekszépen, az eset Fehérváron történt.

Sajnos a kultúránk nagyon egybefonódott.

Szerény véleményem szerint akkor is csak salakanyag pofozás, hogy mindent megpróbálnak arra fogni, hogy valaki kisebbségi. Nem a kibúvókat kellene keresni, hanem a megoldásokat. És szerintem az, hogy egy roma TÖBB pénzt kap csak mert roma, felrúgja a demokráciát. Mert ugyebár minden ember egyenlő!
nisnis Creative Commons License 2005.09.28 0 0 14
"Kultúrájuk teljesen különbözik". Hmm, a magyar kultúra színeiben,hangzásában sokkal inkább hasonlít a roma kultúrához mint a skót,ír vagy németalföldi kúltúrához. Nem is csoda, hogy "onnan" nézve nem is tudnak különbséget tenni, magyar és roma kultúra között, mint ahogy mi sem látjuk az ír és skót kultúra közti határt
Előzmény: Alapító Atya (-)
mamicska Creative Commons License 2005.09.28 0 0 13
na ez így egy kicsit sántít...és nem is hiszem el.

Ha jár nektek bármiféle segély,akkor azt megkapod.

nézd meg a romapage.hu -t,ott láthatod a romák tanulására kiírt pályázatokat - PÁLYÁZATOK!!Nem segély.

melyik önkormányzat tud fizetni 200 ezret,erre nagyon kíváncsi lennék.

amennyiben nem válaszolsz,a történeted egy kalap szart sem ér...
Előzmény: Scipi0 (11)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.28 0 0 12

Bemutatnád a forrásaidat?

Előzmény: Scipi0 (9)
Scipi0 Creative Commons License 2005.09.28 0 0 11
A gond csak az, hogy bár mi is jogosultak lennénk rá, mivel apám, anyám rokkantnyugdíjas, nagyon betegek, s 3-an vagyunk testvérek. Tehát jogosultak lennénk a segélyre. De nem kaptunk, pedig igényeltük!!! Erre bement egy hiperpigmentált etnikai kisebbségi tag, az önormányzat előtt lepakolta az arany fux-ot a nyakából, bemegy és mikor kijön röhögve mondja hogy 200.000-et kapott!!

>(
mamicska Creative Commons License 2005.09.27 0 0 10
Tudtommal nem "kap",hanem meg lehet pályázni...ha jól emlékszem.

Segélyért pedig bárki folyamodhat az önkormányzatoknál,aki jogosult rá.
Előzmény: Scipi0 (9)
Scipi0 Creative Commons License 2005.09.27 0 0 9
Sajnos a számok nem hazudnak: A börtönökben lévő rabok 72%-a (!!) roma. Sajnos a 2001-es adatok azt mutatják, hogy az ujszülöttek 1/3-a roma.

Nekem csak egy kérdésem van, és ebben ne annyira a rasszista megnyilvánulást keressétek hanem magára a logikai eszmefuttatásra válaszoljatok, ha tudtok:

- Egy roma azért jogosult segélyre, mert a roma kisebbség tagja. Tehát én azért nem kapok "extra" segélyt, (holott jogosult lennék rá) mert nem vagyok roma?

Ez rám nézve negatív diszkrimináció, ráadásul a romák papolnak a teljes egyenjogúságról! Hol itt az egyenrangóság??

Miért kap egy roma havi 20.000 forintot csak mert középiskolába jár?
Miért kap egy roma havi 40.000 forintot csak mert felsőoktatású intézménybe jár?

Hol itt az igazság.
Sedyl Creative Commons License 2001.05.04 0 0 8
"nem ismerték az enyém, tiéd, övé szavakat"

Szerintem néhány még ma sem ismeri, ezért van hogy lopás,betörés miatt

"a büntetés-végrehajtási intézetekben lévő raboknak több mint 50%-a roma" :-DD

nyman Creative Commons License 2001.05.04 0 0 7
Alapító Atya Creative Commons License 2001.05.04 0 0 6
Meggyőztetek!
A téma itt a Törzsasztalon nem aktuális, mivel már sok topic foglalkozott ezzel a kérdéssel.
Jó lenne ha ez így menne az életben is. Sokat beszéltünk már a romák problémáiról, már senkit sem érdekel, már nincs is probléma! Hurrá!
:-)))
Most beszéljünk a benzinárakról, holnap pedig az adózásról!
:-)))
Bár inkább úgy veszem, hogy Ti sem tudtok semmi használhatót mondani.
:-)
Ha lehetséges, már ne szólj ehhez a topichoz, mivel szeretném ha örökre elmerülne!

Köszönöm: Alapító Atya

Alapító Atya Creative Commons License 2001.05.04 0 0 5
Tudom, hogy rengeteg ilyen topic van! (annak idején még én is nyitottam) :-)
De azokban a lényeg, hogy vagy le kell géppuskázni stb. őket vagy bankba, tőzsdére az összes romával.
Komoly, igazi javaslatot nem igazán sikerült kihámoznom belőlük, így inkább indítottam egy újat!
Persze lehet, hogy hibáztam.
Ha Ti sem tudtok igazi megoldást, akkor azt is nyugodtan leírhatjátok!!!

Alapító Atya

Előzmény: Kilroy (1)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.04 0 0 4
De legalább az egyetértés megvan.:)
Előzmény: Kilroy (2)
olajbaro Creative Commons License 2001.05.04 0 0 3
Hol lapítottál eddig, apám uram?
Ez szar volt.:(
Kilroy Creative Commons License 2001.05.04 0 0 2
OFF
Lassú voltam :-)
Grat! :-D
ON
Előzmény: Törölt nick (0)
Kilroy Creative Commons License 2001.05.04 0 0 1
Atyám, nem 0 ilyen topik van már... egyébként ha lehet is tenni vmit (szvsz lehet), azt sem rövidtávon...
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.04 0 0 0
Nincs elég t0pik ebben a körben?
Alapító Atya Creative Commons License 2001.05.04 0 0 topiknyitó
Sziasztok!

"Ez egy igen "veszélyes" téma. A mai politikusok nagy része általában nem is hajlandó tudomásul venni, hogy egyáltalán van "roma kérdés".
Pedig szerintünk van. A kérdés lényege valami olyasmi, hogy mi legyen a Magyarországon élõ 800000 - 1000000 romával. Olyan értelemben, hogy az állam milyen módon tud hozzájárulni ahhoz, hogy a romák el tudják tartani magukat (legyen munkájuk) és ne érezzék magukat üldözöttnek.

A tények: 800000 - 1000000 roma él Magyarországon. Számuk kb. 30 évente megduplázódik. Kultúrájuk teljesen különbözik a Magyarországon élõ többi népcsoport kultúrájától. (nyelvükben 1900 körülig nem használtak múlt és jövõidõt, nem ismerték az enyém, tiéd, övé szavakat, és eddig az idõpontig nincs semmilyen írásos emlékük) Jelenleg maximum 20% -nak van munkája és maximum 15% -nak legalább középiskolai végzettsége. Az egyetemi végzettségûek száma kisebb mint 1%. Ugyanakkor a büntetés-végrehajtási intézetekben lévõ raboknak több mint 50% -a roma.

Mint a tényekbõl látható, nincs túl nagy szerencséje annak, aki manapság romának születik Magyarországon. Az ideáig vezetõ okok most nem számítanak túl sokat, abból a szempontból, hogy ha az Európai Unióhoz szeretnénk csatlakozni, akkor a romák helyzetén is javítani kell! Azt már most le kell szögeznünk, hogy a romák felemelkedése az õ aktív részvételük és akarásuk nélkül lehetetlen!!! A kitûzött cél az lenne, hogy a romákra vonatkozó statisztikai adatok ne térjenek el lényegesen az átlagos statisztikai adatoktól. (iskolázottság, munkanélküliség, kereset, gyerekek száma stb.)

És itt jön a problémánk. Nem igazán tudjuk, hogy mit lehetne tenni (csak a realitások figyelembevételével) a cél elérése érdekében! Minimum mennyi idõt vesz igénybe az, amíg látszódik a javulás? Egyáltalán, kivitelezhetõ-e bármiféle javulás, és ha erre a kérdésre nem a válasz, akkor mi lesz???"

Van valamilyen ötletetek, hogy mit lehetne tenni? Ha lehet hagyjuk a szélsőségeket!

Alapító Atya

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!