Keresés

Részletes keresés

agicza Creative Commons License 2012.09.30 0 0 64

Normandia, Calvados: Beuvron-en-Auge, picike falucska, egyik a 100 legszebb... közül. Egy utcás falucska, kis patakocskával és hidacskákkal az egyik házsor mögött:

A 100 legszebb falu (+ a Cité de Charactere, valamint a Ville/Village fleirie) titulus egyébként elég jó iránytűnek bizonyult eddig, ha úticélokat kellett választani.

Előzmény: Flower2000 (62)
Flower2000 Creative Commons License 2012.09.30 0 0 63

Ez az időszak tényleg a legszebb hisz tele van virággal és süt a nap.

Előzmény: menyus67 (58)
Flower2000 Creative Commons License 2012.09.30 0 0 62

Micsoda gyönyörű fotókat tettetek be! Fel kell irkálnom hova menjek még el sorba.

agicza Creative Commons License 2012.09.29 0 0 61

Gyönyörű lehetett és időjárásilag szintén óriási szerencse... :)) Givernyt teljes pompájában láttátok, nyár közepén sajnos már messze nem ilyen rendezett... Itt dohogtam is róla egyet: Giverny

Előzmény: menyus67 (58)
agicza Creative Commons License 2012.09.29 0 0 60

Jéééé, itt van egy ilyen topic is, hurrááá! (Kár, hogy ez is pont olyan döglött, mint a többi francia....) Sebaj. Támasszuk fel!

Normandia szépségei I.

A Côtes d'armor:

Tréguier:

mcs10 Creative Commons License 2012.06.07 0 0 59

Sziasztok!

vonat!
van napijegy(korlátlan utazás) vagy hasonló kedvezményes jegy
vagy csak a megszokott kötött A-ból B-be ?

menyus67 Creative Commons License 2012.06.07 0 0 58

Sziasztok. 7 napot voltunk pünkösd előtt Észak-Franciaországban: Monet kertje, Mont Saint Michel, Etretat. Féltem az időjárástól, de nagyon kifogtuk a jó időt.

Pár kép kedvcsinálónak:

avi_laci Creative Commons License 2008.10.17 0 0 57
Sziasztok,

Bordeaux-ban van valaki?
csurtus Creative Commons License 2007.07.20 0 0 56
Én a Mont Saint-Michelt tudom ajánlani mindenkinek, akinek Franciaország nem csak Párizst jelenti.

Szent Mihály hegye - útinaplónk
barman Creative Commons License 2006.08.28 0 0 55

Köszi a tanácsot! :)

Ritkán ugyan, de idetévedek.

No elmentünk nyaralni Bretagne-ba. (június első hetében)

Rengeteg mindent láttunk, tapasztaltunk. Nagyon szép volt, nagyon jó volt, visszamennénk, csak kicsit messze van. De visszamegyünk mindenképpen!

Tényleg 50-60 Ft különbség van a benzinben kint helyenként.

Volt aki a szállást kérdezte, igaz régen. Falusi magánházat vettünk ki, 100nm-es volt hat ággyal 1 hétre 245 euro. De csak ketten voltunk :) Ez ha hatan megyünk, akkor szinte ingyér lett volna. Kellemes ház mindennel ellátva, főztünk is, pihentünk is.

Az óceán szép volt, egy bazi öbölben volt a strand, úgyhogy nem hullámzott és melegebb is volt mint gondoltuk.

Bejártuk egész Bretagne-t, szinte minden nap kirándultunk. Brest és Quimper közt kb félúton volt a szállás (Plomodiern-ben). Bretagne csudaszép, kimentünk olyan helyekre, ahonnan csak az óceán van már tovább, a világ végén voltunk :)

Útikönyvünk nem volt, csak mentünk bele a falukba, városokba.

A kaja drága volt, a sztrádára inkább fel sem mentünk Franciaországban. 5200 km-t mentünk 9 nap alatt, ebből 2050 oda, ugyanannyi vissza.  Hazafelé lenyomtam 27 óra alatt egyhuzamban, egyszer álltunk meg egy órára. Mondjuk kis autónk van, ezért a német pályán is csak 130-al utazgattunk.

barman

Pityi_Palko Creative Commons License 2006.06.01 0 0 54

Sziasztok!

A francia riviérára szeretnék menni St Tropez és Hyeres környékére egy hétre nyaralni (esetleg két helyre pl 3+3 nap felállásban). Tudom hogy ez egy felkapott meg drága hely... De mégis, nem tudtok tippet adni olcsó szállásra?

Igazából nem annyira kemping az álmunk, hanem valami kis falus magánház szoba kiadó, apartman, bungalo stb. Ami olcsó, olyan 35-40 euróig. Ehhez képest olyan árakat látok, amitől elhűlök.

Nem tudtok ilyen szállást? Esetleg valami honlapot ahol ilyenek lehet böngészni?

Bárkinek bármi tippje van, epedezve várom!

Kössz,

Pityi Palkó

mzm Creative Commons License 2006.05.08 0 0 53
ja, és olvasd el, amit a 37-esben írtam...
Előzmény: barman (51)
mzm Creative Commons License 2006.05.08 0 0 52

A Mont-Saint-Michel-t ki nem hagyjátok.

Tipp: sokan lakóautóval közvetlenül a hegy alatt állnak meg és ott éjszakáznak.

Nem éri meg, a parkoló díj majdnem annyi, mint a kemping, ami az odavezető út kiindulásánál van, és azért mégis más. És felejthetetlen élmény gyalog megtenni azt a másfél kilométert a hegyhez. Mi nappal is és este is elgyalogoltunk oda,mert mindkettő más-más és csodás élmény.

A bretonok bár ridegnek mutatják magukat, nagyon kedves és segítőkészek.

Júliusban ott is minden tele van - franicákkal:-))) - ha kempinget kerestek, úgy készülj, hogy ne estére hagyd, érj oda dél körül a kiszemelt helyre, mert nagyon foglalt minden - mi aludtunk emiatt erdőben egy réten...

Előzmény: barman (51)
barman Creative Commons License 2006.05.01 0 0 51

Sziasztok!

Jó régi topik :)

No de! Június első hetében megyünk Bretagne-ba az asszonnyal.

Tippek, trükkök esetleg? Tanácsok?

Ja és aki utazik: szoktatok kötni utasbiztosítást?

Köszi: barman

mzm Creative Commons License 2001.10.24 0 0 50
Ha az óceán partjára mentek, két dolgot ne hagjyatok ki: az arcahoni-öböl mellett a Düne du Pyla-t: kb. 110 méter magas 3 km hosszú homokdűne, évente 5 métert halad a part irányából a szárazföld felé. Ez látható is, a tövében álló fákat nyeli el. Fel lehet rá kapaszkodni - jó kis út, de csodás.
A másik: a Carnac környékén található megalitok ezrei. Egymaguk, sorokban, körökben...
Stonehenge ehhez képest kiskutya füle!
Írd meg majd, mit láttál !
üdv
mzm
Előzmény: minimal (49)
minimal Creative Commons License 2001.10.22 0 0 49
En szeptember eleje ota Angers-ban vagyok foiskolan, es meg itt leszek jan. kozepeig.

Ha valakinek kerdese lenne, csak batran! Eddig Mt. St. Michelben es ket Loire menti kastelyban voltunk. Meg tervezunk utazast az ocean fele, engem a Belle-Ile erdekel...

krtek Creative Commons License 2001.09.06 0 0 48
Hat, ha tenyleg St. Paulban volt polgarmester, akkor ott nem is lehetett volna nem kozvetlen. Az az egesz telepules olyan, mint egy domra telepitett ekszerdoboz. Nagyon kicsi, s a helybeliek biztosan mind ismerik egymast. Egyedul a sok turistabol lehet eleguk, meg ha beloluk elnek is.
Előzmény: mud (47)
mud Creative Commons License 2001.09.05 0 0 47
No meg színésznek se volt kutya. Oda vonult vissza a Simone Signoret halála után. Állítólag nagyon népszerű polgmester volt a közvetlensége miatt. Meg azért intelligensebb volt, mint az itteni polgmesterem, hogy most nevet ne említsek...
Előzmény: krtek (46)
krtek Creative Commons License 2001.09.05 0 0 46
St. Paulban mar biztos vagyok, mert megtalaltam egy regi kepeslapot. Yves Montand polgarmestersegerol viszont fogalmam sincs, mert en csak az enekmestersegerol ismertem.
Előzmény: mud (45)
mud Creative Commons License 2001.09.03 0 0 45
St.Paul de Vence? Nem ott volt az Yves Montand polgarmester?
Antibes-bol is lehet, mi Cagnes-sur-Mer-nél mentunk felfele. Majd megnezem a terkepen, de szerintem 10-15 km.
Előzmény: krtek (44)
krtek Creative Commons License 2001.09.03 0 0 44
Meg fogom keresni, kosz. Mi Antibes-bol mentunk eszak fele, ami ugye meg mindig (eszak-)nyugat Nizzatol. Nekem St. Paul ugrott be a hetvegen. Ha jol ismered a kornyeket, akkor talan ott is jartal, de mindenkeppen utananezek valami konyvben, ha lesz idom.
Előzmény: mud (43)
mud Creative Commons License 2001.08.28 0 0 43
"Nizzatol nem tul messze, nyugati iranyban, a parttol beljebb (jo)nehany kilometerrel van egy olyan kozepkori kisvaros, " a Grasse fele vezeto uton Tourettes-sur-Loup - ami kb. megfelel az altalad leírtaknak. Hat hónapig laktam ott 1986-ban és valszeg megyek megint arra oktoberben... Valoban rengeteg ilyen hely van, de nem Nizzahoz kozel, nyugatra...
Előzmény: krtek (39)
mzm Creative Commons License 2001.08.27 0 0 42
A fenébe, tavaly ősszel voltam kint, hoztam három tündéri kisvakondos hátizsákot, azóta is büszkén hordják a lányok. De a kazetta nem jutott eszembe, és most egy ideig nem megyek arra.
Előzmény: krtek (41)
krtek Creative Commons License 2001.08.24 0 0 41
Kosz a tippeket, megnezem.
Ui. Sajnos nincs. Mar annak is orulunk, hogy konyvben ujra kiadtak. Kazettak nalunk meg csak tervben vannak, de idovel potoljuk. Egyebkent ha nagy a ketsegbeeses, akkor erdemes kimenni Pragaba, ahol finom sor van a szuloknek, s minden mennyisegben van videokazetta a gyerekeknek, kellemes es sokszor muris cseh feliratokkal...
Előzmény: mzm (40)
mzm Creative Commons License 2001.08.24 0 0 40
Nizzától nyugatra van száz kis város girbe-görbe utcákkal, kicsit lankás helyen, középen egy kút, lépcsővel ... szóval komolyra fordítva: nem tudok sajnos segíteni, mer tén is legalább három ilyen helyen jártam.
Éppen ez tetszik Fr.o-ban, hogy a legkisebb helyen is annyi történelmi, építészeti érték van, amit itthonról mi csak irigyelni tudunk.
A franc beléjük...
mzm
ui. nézd át az interneten a yahoo.fr-t. A földrajzi rész több, mint 8000 várost, falut sorol fel, hátha beugrik valamelyik névről (főmenü - "geographique" - "France" - "Villes" az útvonal). Még azok is benne vannak több link-kel, amik a térképen sincsenek rajta.
ui.2.: nincs meg véletlenül a "Kisvakond nadrágja" és a "Kisvakond és a kamillavirág" kazettán?
A lányaim gyűjteményéből ez hiányzik, mindent megadnék érte.
Köszi
mzm
Előzmény: krtek (39)
krtek Creative Commons License 2001.08.23 0 0 39
Nizzatol nem tul messze, nyugati iranyban, a parttol beljebb (jo)nehany kilometerrel van egy olyan kozepkori kisvaros, amely egy dombra epult. A kornyek inkabb laposabb ill. lankasabb, de a varos pont egy domb tetejen all. Amugy a szokasos kep: keskeny es gorbe kis utcacskak, kohazak, sok-sok virag es szolo. A varosban van egy hires kokut, mellette egy kis lepcso. A domboldalon korbe szolo. Feladvanynak nem konnyu, de talan ismerheted a helyed. Az en agyambol kiesett a nev; nem tudnal segiteni, veletlenul? Elore is koszi!

Off.
Igen, a kisvakondrol van szo, aki nalunk is nagy kedvenc.
On.

Előzmény: mzm (38)
mzm Creative Commons License 2001.08.22 0 0 38
Jó, hogy a saját szövegem után megint én írok, de csak most néztem lejjebb a topic-ban. Még el vagyok egy kicsit varázsolva.
Szóval a szállás, ami a legfontosabb:
Fr.o-ban mindenhol nagyon jó tiszta kempingek vannak (az egy Menton-i kivételével). A kempingekben lehet bungalót is bérelni, még ez a legolcsóbb. Ha szállodára vágysz, vidéken garmadával vannak, úgy 180-250 FFR egy éjszaka. Szerintem nem érdemes előre görcsölni vele (lásd Párizs topic), ui. annyi van, hogy biztos mindehol találsz szabad helyet. Szeptemberben meg főleg, mert akkor még azok a helyek is szabadabbak, amik nyáron nagyon zsúfoltak.
De ha biztosítani akarod magad, a legegyszerűbb, és olcsó is a Formula-1 hálózat. Itt is érvényes az, ami más szállodáknál, hogy lehetőleg délelőtt célozd meg a szállodát, mert délután 5 után mindegyik tele van már. Az első ilyenbe bemész a határnál, kérsz a recepción egy katalógust, azután lehet bogarászni. Az ország minden részén van szálloda, a katalógus térképpel segít.
Az első helyen - már ha nyitva van a recepció, ui. este 7 után nincs személyzet ezeken a helyeken, minden kódszámmal működik - megkérheted a recepcióst, akár egy hónapra előre le tudod foglalni bárhol máshol a helyet. Rendesek, telefonon, faxon elintézik. Csak vigyél magaddal hitelkártyát, ui. csak azzal vesznek komolyan. Nem kell ezzel fizetni, kp. is elfogadnak, de a következő helyen a hitelkártyád alapján foglalják le a helyet (úgy veszik, akinek nincs, az nem fizetőképes). A szobát előre kell fizetni, akár egy hetet is le tudsz előre kötni. Érdekes módon (ez nem Magyarország) a hétvégén a legtöbb Formula-1 olcsóbb. Az árak : 140-150 FFR egy éjszaka. Ez háromágyas szobát jelent (egy franciaágy kétszemélyre, plusz egy emeletes ágy. Tv van bent, a WC, fürdő kint - de az olyan, hogyha bezárod magad után az ajtók - kivülről - kifertőtleníti a helyiséget.
Szóval, ha nem sátorban akarsz aludni, akkor ezek a jó és olcsó helyek.
Visszatérve a kempingre: általában 80-90 FFR egy éjaszaka (két személy, sátor, autó), de lehetőleg keresd mindenhol a Camping Municipialt. Ez mindig a helyi önkormányzat kezelésében van, ezért olcsóbb. De a fürdő, WC, mosogató helyiségek itt is tiszták, rendesek. Erdevenben pl. az ilyen kempint a fenti árakkal szemben 45 FFR volt egy napra. Azért ez különbség.
Na, most a helyekről: Provence-ban ajánlom Arles-t. Nem felkapott hely, viszont csodák vannak: római kori vízvezeték, aréna, színház. Középkori városmag, és mindenhol Van Gogh emléke. Amik szerepelnek a festményein (a Cafe de Noir, Espace Van Gogh, az a bizonyos híd), szóval ezeken a helyeken a festmény reprója kirakva, és mellette állva nézheted a festmény eredeti tárgyát. Szinte hihetetlen, hogy ott jársz, amiket a nagy Vincent lefestett.
És Arles nem olyan zsúfolt hely, mint pl. Avignon, olcsóbban jutsz szálláshoz. Onnan viszont egy-egy nap megnézheted Avignon-t (sajnos a színjátszó fesztiválról már lemaradsz, de akkor is csodás), Tarascon-t (hallottál már Tarasconi Tartarin-ról?), és a Pont du Gard-ot.
A két hétbe még beférhet Carcasson (lásd krtek), és kis városok, falvak. Ahol esténként kint ülnek a taták a téren, és ha több száz kilométert mész, akkor sem találkozol magyarral.
Na, mára ennyit - vagy ezt már írtam? - ha van még kérdés, várom.
üdv
mzm
Előzmény: Asyl (34)
mzm Creative Commons License 2001.08.22 0 0 37
Sziasztok !
Csatlakozom krtekhez (ez, ha jól tudom, csehül Kisvakondot jelent - lányaim kedvenc meséje).
Szóval sok szép dolog van Fr.o-ban, ami híres, ami menő, de a legszebbek és legérdekesebbek azok a kieső helyek, amik semmilyen - legalábbis magyarul megjelenő - útikönyvebn nincsenek benne.
Véletlenül jutottunk pl. Erdevenbe az Atlanti óceán partján, vagy egy festői kisvárosba, Combourg-ba (az első helyre kempingkeresés közben akadtunk, a másik meg azért került az utunkba, mert Bretagne-ban eltévedtünk).
De sorolhatnám tovább.
Aki arra jár, annak csak azt tudom ajánlani, hogy csak mellékutakon haladjon (már megspórolja az autópálya díjat).
És ha valaki 70-80-al tötyög az úton (mint én is), egyrészt nem utálják le az útról, nem anyáznak, hogy lassan mész - és sokkal, de sokkal több mindent lehet látni. Ja, és benzintakarékosságnak sem rossz ez a módszer, már csak azért sem, mert városról városra változnak a benzin árak. Láttunk 6,6 FFR-ért is benzint, harminc kilométerrel arrébb meg 8,10-ért (azért 60 Ft-os különbség nem kevés).
No, mára ennyit, ha valakinek tudok segíteni, akkor várom a kérdést, kérést (szurdokokban sajna nem jártam, nekem elegendő a sok itthoni "mélység").
üdv
mzm
Előzmény: krtek (36)
krtek Creative Commons License 2001.08.20 0 0 36
Nekem az itthon is ismert helyeken (Avignon, Montpellier, Beziers) kivul, azok mellett/elott Carcasson es Perpignan volt a ket legmeghatarozobb elmenyem. Az elobbi azert volt megdobbento, mert akkora varat en meg mashol nem lattam. Ott a varos folotti dombon a varban egy masik varoska van, aminek roppant kulonleges hangulata van, s szerintem legalabb egyszer mindenkeppen latni kell! Perpignan pedig a regi polgarhazaival, ritka szep ajtajaival, belso udvaraival es lepcsoivel jelentett elragado elmenyt. Turisztikailag kevesbe felkapott hely, de szerintem megerdemel egy setat.
Előzmény: Asyl (34)
BlueBird Creative Commons License 2001.08.17 0 0 35
Nem lehetne egy Tali keretében megtartani a képmutogatást és a beszámolót? Nagyon kiváncsi lennék.
Előzmény: mzm (33)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!