Keresés

Részletes keresés

madám sosa Creative Commons License 2001.05.13 0 0 131
"Elég annyi talán, hogy van nálunk madám is."

ne mondd, és vannak lányok is?
és imádkoznak bevetés előtt is?

Előzmény: Aradi Zoltán (110)
Silber Schiff Creative Commons License 2001.05.10 0 0 130
Ennyit sikerült reagálni? Elfogytak az érvek? Ennyit tud a jobboldal, mafla? És ezzel le van tudva a vita, ha nincs saját vélemény? Érdekes stílus, lehet hogy megtanulom tőletek. Végülis sokkal könyebb, mint érvelni.
Előzmény: Aradi Zoltán (129)
Aradi Zoltán Creative Commons License 2001.05.07 0 0 129
Mafla.
Előzmény: Silber Schiff (128)
Silber Schiff Creative Commons License 2001.05.07 0 0 128
"Nem fogom az adást. Én nem azt mondtam, hogy ne tegyenek ki semmit, hanem éppen ellenkezőleg, bármit, amit ott, akárhány ember szívesen lát."

most visszaidézzem az MTV-s pletykára való reakciódat? Legalább egy topicon belül képviseld koherensen a nézeteidet. Senki nem mondta, hogy ne tegyenek ki semmit. figyelj, megint szólok, bár tudom, nem jobboldali erény elolvasni és értelmezni a másik által írottakat, most mégis arra kérlek, tedd meg. Senki nem írta azt, hogy ne legyen kint semmi, ezt te szeretnéd a számba adni, de nem, sajnos ezt én nem írtam. Azt írtam, hogy a legkisebb közös nevezőt kell kirakni a falra, amely _minden_ magyar állampolgár számára elfogadható, mert az állam minden magyar állampolgár állama, intézményei minden magyar állampolgár intézménye. Ebből következik, hogy az állam jelképét lehet kirakni a falra, mellé az állam zászlaját, de mást nem. Mit szólnál, ha a kereszt mellé Ferihegyre odaraknának a sátánisták egy fordított keresztet, mert azt "akárhány ember szivesen lát". A két kereszt mellé a magyar állampolgárságú muszlimok kiraknának egy nagy félholdat, aztán jönnének a zsidók, felraknának a falra egy nagy dávis-csillagot, mert "akárhány ember szivesen lát". Jönnének az ateisták és az egészet letakarnák egy nagy fehér lepedővel, mert ők is sokan vannak és "akárhány ember szivesen lát". Aztán jönnének a munkáspárt tagjai és kiraknák kádár fényképét a kereszt mellé, "akárhány ember szivesen lát". A Club Nokia tagjai egy hatalmas Nokia logót látnának ott szívesen, a Royalista párt magát a koronát hozatná a reptérre, mert nekik is pont annyi joguk van erre, mint a keresztényeknek a keresztre. Szép szcenárió, nem? Ezt szokták áthidalni igazi, működő demokráciákban úgy, hogy az állam nem favorizál egyetlen csoportot sem, még egy apró kereszttel sem, hanem csak és kizárólag az állami jelképek jelennek meg, esetleg kiegészítve az állam éppen aktuális vezetőinek fényképével. (Közt. elnök és min. elnök Mo.-n pl.)

"Ha nem tesznek ki semmit, akkor csak az ateistáknak kedveznek, ez pedig felháborító igazságtalanság és rasszizmus."

Horror vacui, ezzel nem szokás dicsekedni a XXI. században. Ha nem tesznek ki semmit, akkor senkivel sem tesznek kivételt, senki nem kerül hátrányba, senki nem kerül előnybe. A semmi nem az ateizmus jelképe, hanem a te önálló gondolataid száma maximum. Ne a hülyeséget terjeszd, akkor már sokkal inkább az igét. Annak legalább van értelme.

Előzmény: Aradi Zoltán (125)
Léderer Creative Commons License 2001.05.07 0 0 127
Sorry Kurt Kraus, de ha az rasszizmus, hogy csak az ateistáknak kedveznek, akkor az miért nem rasszizmus, ha csak a keresztényeknek kedveznek?

Pusszantlak, te kis ideológus... csak arra figyelj, hogy ne bolonyolódjál lebe a vaszakba. Na!

Léderer

Előzmény: Aradi Zoltán (125)
Hussain Creative Commons License 2001.05.07 0 0 126
Tegyenek ki magyar zászlót vagy címert, hagy tudja meg mindenki, hogy Mo.-n vannak. Ez egy abszolut igazság és nem olyan kétes állítás, hogy Mo. keresztény ország.
Előzmény: Aradi Zoltán (125)
Aradi Zoltán Creative Commons License 2001.05.07 0 0 125
Nem fogom az adást. Én nem azt mondtam, hogy ne tegyenek ki semmit, hanem éppen ellenkezőleg, bármit, amit ott, akárhány ember szívesen lát. Ha nem tesznek ki semmit, akkor csak az ateistáknak kedveznek, ez pedig felháborító igazságtalanság és rasszizmus.
Előzmény: Silber Schiff (123)
Hussain Creative Commons License 2001.05.07 0 0 124
Kedves ElBundy!

Azt hiszem mindenki szive joga, hogy megválassza mit szeretNE látni a falon kirakva és mit nem. Neked is biztos van valami szimbólumod, ami különösen kedves a szívedhez. Amennyiben másra is rá kívánnád ezt a szimbólumot erőszakolni, akkor rád nem lenne igaz az, hogy "kiégett üres emberek, akik szentül meg vannak győződve okosságukról" ?

Mivel konzervatívnak tartom magam (néha reakciósnak is:), így én is fontosnak tartom a múlt értékeinek hangsúlyozását olyan közegben, ahol az emberek "vevők" erre, de egy olyan országban, ahol ezek az értékek már teljesen kivesztek, ez már csak képmutatásnak tűnik számomra.

Előzmény: ElBundy (113)
Silber Schiff Creative Commons License 2001.05.07 0 0 123
"Csak Stálin kép, Rákosi kép, Horn kép, vagy Kovács László kép."

Ezek közül szerinted melyik a magyar címer vagy zászló? Ha olvvasnál is, bár nekem úgy tűnik, ez nem kimondottan jobboldali erény ezen a fórumon, akkor láttad volna, hogy én végig ezt írtam, állami helyeken csak az állam jelképei legyenek kint.

"Meg lehet esetleg menora is a VII. kerület címerében, csak kereszt ne legyen."

Csúsztatsz cimbora, nem is kicsit, de ugye ez nem számít, ha a kereszt harcosa lehetsz. Szóval, címerben nem is egyben ott van a kereszt, a magyar címerben is ott a kettőskereszt, a korona tetején pedig a kereszt. Ezzel senkinek semmi baja sincsen. A VII. kerületi _címertervezetben_, nincs még címer!!!, szerepel egy menóra, amely a heraldikus szerint a körúton belüli városrészre utal. Ezen kívül szerepel még benne Szent Erzsébet rózsája is, amely egyszerre utal Szent Erzsébet templomára és Sissire, a városrész névadójára. Akkor példálózhatnál a menórával, ha állami helyen a falra menórát raknának, de sem a reptéren, sem egyéb állami helyen nem láttam még a falon menórát. Erzsébetváros címertervezetében ez egy heraldikai elem, nem kegytárgy.

"Szerintem meg virágozzék ezer virág."
Na látod ebben egyetértünk :)

"Mindenki azt tesz ki, amit akar, ha nem okoz kárt az épületszerkezetben, nem hirdet emberellenes eszmét, nem teszi tönkre a környezet esztétikáját."

mindenki azt tesz ki a _saját tulajdonára_ amit akar, de köztulajdonra nem. A köztulajdon az a tied is, meg az enyém is. Csak azt lehet kirakni, ami neked is jó, meg nekem is. Ne legyen menóra, mert az neked nem jó, ne legyen kereszt, mert az nekem jó. Ne legyen félhold sem, mert az egyikünknek sem jó. Legyen a címer, meg a zászló, az mindannyiunknak jó. Ezt tessék már megérteni végre, nem a kereszt zavar ott senkit, hanem az, hogy egy vallási jelkép került oda, amelyik mindenképpen kirekesztő. Ugyanennyire kirekesztő lenne a menóra is. Azt kell felfogni, hogy nem csak keresztények élnek ebben az országban, hanem ateisták, zsidók, muzulmánok stb. Akiket egy reptéri kereszt kirekeszt. Téged a félhold rekesztene ki, ezért ne kerüljön fel. Fogod már az adást?

A pápát tévedhetetlennek tartod? Erre még mindig nem válaszoltál!

Előzmény: Aradi Zoltán (118)
Léderer Creative Commons License 2001.05.06 0 0 122
:)
Előzmény: faithful (121)
faithful Creative Commons License 2001.05.06 0 0 121
Dear Artis,

sehol nem állítottam, hogy birtokosa vagyok az igazságnak. A realitás az, hogy az Igazság birtokol engem.

Előzmény: Artis (115)
Léderer Creative Commons License 2001.05.06 0 0 120
Hát... én tudok olyan helyet, ahol OVI van kint. Vagy a Pápa. Sőt, a Dalai Lámát is láttam már. Annyi CSÖPP kis különbséggel, hogy azt janika a saját pénzéből állította. Ha mondjuk az én pénzemből állította volna (tudod, vannak, akik fizetnek adót) akkor morcos lettem volna, attól függetlenül, hogy mi az. Szerinted ahhoz is tapsolni kellene, ha mondjuk egy Baky képet rak ki a magyar belügy? Vagy Jarosst? Az én pénzemből? Na nem. Akkor inkább szórják a Dunába...
A menóra és a hetedik kerületi címer sztorit nagy faszs@g volt idehozni, mert már több topik is kivesézte. Ha van időd a vádaskodáok és röfögések helyett Kurt olvasni is, megtudod, miért van ott menóra.

Amúgy egy reptéren nem tudom mi a francnak kell kintlennie egy keresztnek, ha nem a kápolnában van az. Ezzel az erővel kirakhatnánk minden buszra is egyet. Sőt, a megállókban ius ott viríthatnának. És ha valaki nem borulna le előttük, elvennék a bérletét. írj gyorsan Pintérnek (vigyázz, lehet, hogy éppen népet számlál, ó!) vagy Grespiknek... Harapni fognak az ötletedre!

Léderer

Előzmény: Aradi Zoltán (118)
Léderer Creative Commons License 2001.05.06 0 0 119
Kurt Kraus kedves!
Kihagytad, h te sötétben bújkáló...
Komolyra fordítva a szót: engem, mint zsidót érdekelne, mi az az igazi magyar kereszténység? Milyen sajátos liturgiái vannak, stb.

Üdv:

Léderer

P.S. ÉS ne feledd, h valamikor a kereszténység is egy üldözött, új vallás volt. (Akkor még mondjuk mást is jelentett. Lényegét mára elvesztette:()

Léderer

Előzmény: Artis (112)
Aradi Zoltán Creative Commons License 2001.05.06 0 0 118
Csak Stálin kép, Rákosi kép, Horn kép, vagy Kovács László kép.
Ez mind lehet, hiszen a vezetők képeit általában önkéntes szeretetből tennék ki az emberek.
Meg lehet esetleg menora is a VII. kerület címerében, csak kereszt ne legyen.
Szerintem meg virágozzék ezer virág.
Mindenki azt tesz ki, amit akar, ha nem okoz kárt az épületszerkezetben, nem hirdet emberellenes eszmét, nem teszi tönkre a környezet esztétikáját.
Előzmény: Silber Schiff (117)
Silber Schiff Creative Commons License 2001.05.06 0 0 117
Egyik kérdésemre még imndig várom a választ, hívő római katolikusként tévedhetetlennek tartod a pápát?

"Senkinek sem kell imádkozni. Én azokról írtam, akinek kifogása lenne azok ellen, akik ezt teszik. Rasszistákat nem alkalmazok."

Aha, szóval az a rasszista, aki nem fogadja el, hogy a TE vallásod jelképét megjeleníted azon a munkahelyen, ahol Ő dolgozik, neked termelve a profitot. Érdekes gondolatmenet. Munkaidőben szabad nálad imádkozni, dicséretes. Aki nem vallásos, az elmehet pl. sétálni, vagy magáncélra használhatja addig az irodát, vagy az ebéd előtt ima alatt, aki nem imádkozik, annak dolgoznia kell ugyanúgy?

mivel magántulajdonú a cég, ráadásul még a te tulajdonod is, azt raksz ki az irodádba, ami jól esik, ha kedved van, akár egy oltárt is berakathatsz az irodádba, senkinek semmi köze hozzá, nem az én adómból fizetik ugyanis a te munkádat. Az állami tulajdonú munkahelyekről volt itt szó. Ezért kérdeztem ennyire, hogy hol dolgozol. Így, megkapva a választ, semmi kivetnivalót nem találok az irodádban lévő kereszten. Az állami tulajdonú munkahelyeken, amiket nem csak a keresztények, de az ateisták, zsidók, muzulmánok, krisnatudatúak, buddhisták stb. adójából is fizetnek, ott ne legyen semmilyen vallási jelkép.

Előzmény: Aradi Zoltán (116)
Aradi Zoltán Creative Commons License 2001.05.06 0 0 116
Senkinek sem kell imádkozni. Én azokról írtam, akinek kifogása lenne azok ellen, akik ezt teszik. Rasszistákat nem alkalmazok.
Előzmény: Silber Schiff (114)
Artis Creative Commons License 2001.05.06 0 0 115
Szavamat adom rá, hogy az alábbi megállapításomat pusztán a két utolsó rövidke hozzászólásodból áradó pökhendiség alapján tettem.
Azóta átnézem az általad nyitott topicokat és a kétely utolsó cseppjei is elpárologtak!
Hogyan lehetséges hogy egyből a közepébe trafáltam?

Talán azért, mert néhány évvel ezelőtt még én is pontosan abban a cipőben jártam, mint te magad most. Annak - hamis - tudatában hogy birtokolom az egyetlen igazságot, lekezelően bántam mindenkivel aki másként gondolkodott.
Mea culpa!
Azóta kijózanodtam, és rájöttem hogy egy vallás nyomban elveszíti hitelességét, mihelyst önnön kizárólagosságát hirdeti.
Tűnődj el ezen!

Előzmény: Artis (112)
Silber Schiff Creative Commons License 2001.05.06 0 0 114
a. Az én irodámban is kitettem egy feszületet és ebéd előtt ott imádkozunk a munkatársakkal. Igaz, nincs köztük olyan, akinek kifogása lenne ellene. De nem is lehetne!

b. Magyar munkahelyen dolgozom, a versenyszférában, saját magántulajdonomban levő cégben. (18 munkatársam van.)

Világos. Ha a főnöknek az a heppje, hogy ebéd előtt imádkozni kell, akkor a beosztottnak kuss. És mondd, aki nem hajlandó imádkozni, azt kirúgod? Vagy nem kap prémiumot? Azon se csodálkoznék, ha elvárnád, hogy vasárnap misére menjenek.
Még szerencse, hogy Ferihegy nem a te magáncéged, mert akkor képes lennél bevezetni, hogy csak az szállhat fel a gépre, aki előtte elmondott néhány Miatyánkot és Üdvözlégyet.

Előzmény: Aradi Zoltán (108)
ElBundy Creative Commons License 2001.05.06 0 0 113
Ugy látszik,hogy sokan megfeledkeznek országalapitonkrol,ami esetleg válasz lehetne a a kereszt jelenlétére.
A tény az,hogy van egy bizonyos "csoport"aki nem szivesen nézi a keresztet.Ez a topik a bizonyiték arra,hogy van elég csahos kutya,aki lohol utánuk.
Ezek szivesebben látnának más szimbolt,ami ellen persze nem csaholnának.Kiégettt üres emberek,aki szentül meg vannak gyözödve okosságukrol.

Hussain:

"de azt se igazán vettem észre, hogy napjaink emberét nagyon befolyásolná István király felekezeti hovatartozása."
az a nép aki elfelejti a multját,a jövöjét sem édemli meg.

Hussain:

"Tudod, zsenge ifjonc vagyok még, és korombeli ismerőseim 90 százaléka jobb esetben is csak "nem fogékony" a vallási dolgok iránt, rosszabb esetben harcos ateista, holott meg van keresztelve. És ne felejtsd el, ők a jövő generációja."
Jövökép nélkül.

Artis Creative Commons License 2001.05.06 0 0 112

Hűséges barátom!
Érezd magad meglepve, ugyanis nem egy hanem több hosszú idézetet is mondhatnék neked bármikor a Bibliából! Annak azonban nincs sok értelme hogy bepötyögjem neked ide, hiszen úgysem ismernéd el, hogy az egy primitív szittya barbár kútfőjéből származik.

Az egy dolog, hogy rólam azt feltételezed hogy meg sem közelíthetem az általad elvárt vallásos - bocsánat: HIT-es - normákat, de az azért már túlzás, hogy az én feltételezett tudatlanságom alapján olyan következtetést vonsz le, amellyel semmibe vennéd népem évezredes keresztény hagyományait!

Ez a fölényeskedő vallásos pökhendiség nagyon emlékeztet egy bizonyos kisegyház stílusára!
Tudd meg hát, hogy előttetek is volt kereszténység ebben az országban, és méghozzá nem idegenszerű, halványkékre lúgozott, színtelen-szagtalan vállalkozásszerű álegyház, hanem évszázados hagyományokat ápoló, örök értékeket hordozó, IGAZI MAGYAR KERESZTÉNYSÉG!

Előzmény: faithful (104)
schgy Creative Commons License 2001.05.06 0 0 111
Éppen ezért engedheted meg magadnak a keresztesdi játékot. Toyoda úr meg önmagához énekeltethet himnuszokat a saját vállalatában. Nincs ebben semmi rossz, csak értelmetlen. Viszont akkor nem értem, hogy lehetsz felháborodva azon, hogy egy másik cégnél meg shalom-oznak, vagy akár elvtársaznak. Ha neked természetes, hogy a saját vállalatodban ezt megteheted, akkor természetes kellene legyen az is, hogy más is megteheti a saját vállalatában.
Tulajdonképpen nekem kellene felháborodnom (ha szeretnék ilyesmivel foglalkozni), mert én ezt is, azt is a józan ész ellen való véteknek tartom.
De ha valaki csak a szőkéket szereti, akkor tegye. engem nem zavar, amíg nem kötelező nekem is kizárnom a barnákat.
schgy
Előzmény: Aradi Zoltán (108)
Aradi Zoltán Creative Commons License 2001.05.05 0 0 110
Elég annyi talán, hogy van nálunk madám is.
Előzmény: madám sosa (109)
madám sosa Creative Commons License 2001.05.05 0 0 109
és mi ez, valami szentfazék- és zománcárugyár?
Előzmény: Aradi Zoltán (108)
Aradi Zoltán Creative Commons License 2001.05.05 0 0 108
Magyar munkahelyen dolgozom, a versenyszférában, saját magántulajdonomban levő cégben. (18 munkatársam van.)
Előzmény: Silber Schiff (105)
Geyza Creative Commons License 2001.05.05 0 0 107
Magyarország keresztény ország, mert a keresztény kultúra, a keresztény hagyományok átjárták egész történelmét.
Ebben az értelemben a "keresztény" számomra nemcsak vallást, hanem hagyományt jelent.
Ugyanígy Törökország pl. muzulmán ország - akkor is, ha vannak ott nyilván ateisták, keresztények meg zsidók is.

Az, hogy kirakták a keresztet, joggal háborít fel minden gondolkodó magyar állampolgárt. Nem vagy Te egy icipicit kirekesztő? Mert engem pl. nem háborít fel. Az se háborítana fel, ha valahol, valamilyan munkahelyen menóra vagy bármilyen más vallási jelkép lenne kitéve. Ezek szerint én mi vagyok a Te szemedben?
Mi az, hogy "nézned/néznem kell"? Na és? Te talán rontó hatást tulajdonítasz a keresztnek? Babonából?
Mit árt az? Semmit.
Ha valaki nem vallásos, az semmi jelentőséget nem tulajdonít a keresztnek, miért zavarná?

Érdekes, ma az intolerancia egy eetben tolerálható, sőt: dicséretes: ha a kereszténységről van szó...:(((

Kedves ateista ill.más vallású olv- és embertársak: Ne legyünk kirekesztőek! Ne foglalkozzunk egymás számára szent vagy fontos dolgok becsmérélésével, betiltásával.
Ezzel senki se nyer, viszont mindenki veszít.

Előzmény: Geőcze Zoárd (102)
Silber Schiff Creative Commons License 2001.05.05 0 0 106
"Mivel magyarország alapvetően keresztény ország, így a kereszt szempontjából nem létezik "semleges hely"."

Te ugye "nemzeti" érzelmű ember vagy? Ideje lenne megbarátkozni saját alkotmányoddal, segítek:

"1. § Magyarország: köztársaság.

2. § (1) A Magyar Köztársaság független, demokratikus jogállam."

Magyarország alapvetően köztársaság, alapvetően független, alapvetően demokratikus és állítólag még alapvetően jogállam is. De a keresztény szót én sehol nem találom a hazámat definiáló alapokmányban.

Illetve egyetlen helyen mégis utalnak rá:
"(3) A Magyar Köztársaságban az egyház az államtól elválasztva mûködik."

Ennyi. A ferihegyi reptér köztulajdon, melyet az LRI, mint állami tulajdonú vállalat kezel. Innentől kezdve a ferihegyi reptér lehet demokratikus, független, jogszerű de keresztény az nem. És ezért nincs ott helye keresztnek. Van viszont helye magyar címernek és magyar zászlónak, amiket viszont nem nagyon lehet látni, ha vanak is, elég alaposan eldugva.

"Annak a ténynek, hogy egy kereszt került a repülőtérre, nincs különösebb jelentősége, hírértéke."

Egy kereszt (vallási jelkép, amely a sok Mo.-i vallás közül egynek a jelképe) került arra a reptérre, amely egyformán tulajdona Mo. összes állampolgárának, nem csak a keresztényekének. Az én tulajdonomon ne legyen kereszt, a tieden ne legyen félhold, Hussein tulajdonán meg ne legyen dávid-csillag. Mivel a reptér Husseiné, a tied és az enyém is, ezért egyik jelkép se legyen ott, csak azok, amelyek mindannyiunk közös jelképei, a magyar címer és a magyar zászló.

" Azonban az a tény hogy ez szálka volt egyesek szemében és eltávolították, már joggal háborít fel minden keresztény érzésű magyar állampolgárt."

Na de könyörgöm, akkor én fogom magam és minden osztályterembe berakok egy félholdat meg egy Koránt? Ha neked nem tetszik, hogy a gyereked egész nap azokat nézi és leszedeted onnan, akkor jogosan háborodik fel minden muzulmán érzésű magyar állampolgár? Gondolkozz már, megvan mindennek a maga helye és a maga rendelt ideje (na ez a gondolat vajon honnan származik? 20 Ft-os kérdés), a kereszt rendelt helye a templomokban van, meg a rózsafüzéreken, esetleg nyakláncon medálként, vallásos keresztények otthonában. A repteret valahogy egyik kategóriába sem bírom beleerőltetni.

Előzmény: Artis (99)
Silber Schiff Creative Commons License 2001.05.05 0 0 105
Római katolikus vagy? Akkor nyilván tévedhetetlennek tartod a pápát, igaz?

Milyen az a magyar jellegű munkahely? Én nem magyar jellegű, hanem magyar munkahelyen dolgozom, a versenyszférában, magántulajdonú cégben. Vmi hasonló információ kéne, már csak az irodádban lévő kereszt miatt érdekel.

Előzmény: Aradi Zoltán (95)
faithful Creative Commons License 2001.05.05 0 0 104
Akkor mondj légyszíves legalább egy (1) darab 15 sornál hosszabb idézetet bármelyik fordítású magyar nyelvű Bibliából!
Előzmény: Artis (103)
Artis Creative Commons License 2001.05.05 0 0 103
" mire alapozod, hogy Mo. keresztény ország?"

Szomorú, hogy ez kérdés lehet...

Előzmény: Geőcze Zoárd (102)
Geőcze Zoárd Creative Commons License 2001.05.05 0 0 102
Kedves Artis,

Mondd már meg, konkrétan mire alapozod, hogy Mo. keresztény ország? Definiálnád nekem a keresztény és a nemkeresztény ország fogalmát? ELőre is kösz.

Mi az, hogy dacára annak? A magyar állampolgárságú romány nemzetiségű adóalany is a magyar himnuszt énekli, neki is nemzeti ünnep a magyar nemzeti ünnep, mert többé-kevésbbé asszimilálódott, nem? A külhonit meg nemigen érdekli a mi nemzeti jelképünk holléte, mert miért is érdekelné?

Az, hogy gondolkodás nélkül kirakták a keresztet, joggal háborít fel minden egyes gondolkodó magyar állampolgárt... Ennek pont annyi értelme van, mint a Te hasonló mondatodnak. Attól, hogy elvitték a keresztet, miért kellene bárkinek is megsértődnie?

Zoárd

Előzmény: Artis (99)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!