Keresés

Részletes keresés

taranto Creative Commons License 2010.01.30 0 0 118
Inland Empire, Gyalog galopp.
adamskij Creative Commons License 2003.12.08 0 0 117
SZENT LŐRINC FOLYÓ LAZACAI
A világ legunalmasabb filmje címre komoly eséllyel pályázó - természetesen magyar - remekmű.

és hogy valami aktualitása is legyen:

MÁTRIX 3
avagy hogyan kell elrontani egy ígéretes kezdést

kíváncsi kérdező Creative Commons License 2003.12.08 0 0 116
AFRIKA KOKTÉL

Silány kis életem legnagyobb hibája volt, megvenni rá a két mozijegyet.

MEGINT TANÚ

Hiába Fábry, mint dramaturg, bukta az egész.

EURÓPA EXPRESSZ

mint magyar akciófilm, híg trágyalé

leos carax cornelius Creative Commons License 2003.10.21 0 0 115
tök jó, bár a régi iskola: kevés akció, gyenge trükkök, oda kell figyelni
Előzmény: jamamura szadakó (114)
jamamura szadakó Creative Commons License 2003.10.21 0 0 114
azt mondod, kellene? kb. egymillió éve láttam, s azon a roboton kívül, amely úgy néz ki, mintha lenyelt volna egy csomó görögdinnyét, nem sok minden maradt meg.
Előzmény: leos carax cornelius (113)
leos carax cornelius Creative Commons License 2003.10.21 0 0 113
ezt a leslie nielsen féle "űrgagyit" azóta ugye már átértékelted?
Előzmény: jamamura szadakó (107)
jamamura szadakó Creative Commons License 2003.10.21 0 0 112
azt nem tudom, de gojira kapott!
Előzmény: Matyika_ (82)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.01 0 0 111
de én tényleg imádom ezeket!!!:))

olyan aranyosak!

jaj! van egy filmem, a 'terror within' george kennedy, steve ...akárki...(a srác aki a 'the fury'-ban is volt kirk douglas-szel, vagy nemis steve..?)
az egész egy elpusztult világban játszódik és odakerül természetesen egy mutáns, ami teljesen eredetien és ÚJSZERŰEN kiszakad egy nő hasából (dézsá..?:) nagyon remek film, amikor már azt hinnéd, hogy hőseinket agyonveri a hülye szörny, egyszercsak belegabalyodik egy szaros ventillátorba és pittyputtypatty...

lejött viszont a 'plan 9 from outer space' FELE, gondolom ezt mindannyian vadásszuk mióta láttuk az Ed Wood-ot, hát ez valami félelmetes...! tor johnson kappanhangja, oldalról látszik télleg, hogy a sírköveknek a vastagsága 5 cm és persze az első csészealjnál végigfut egy fénycsík a damilon, amin lógatják...tündéri!!!
és akkor még meg sem jelent a félig letakart arcú mű-lugosi... íííj..!:)

Előzmény: jamamura szadakó (110)
jamamura szadakó Creative Commons License 2003.06.01 0 0 110
most erről eszembe jutott egy alien klón, amiben egy marhamájra emlékeztető dolog kezdte el felfalni az emberkéket és miközben jókorára nőtt, az áldozatait visszafejlesztette egysejtűvé, mert abban van ám a zöméntelen protein. :]
Előzmény: Törölt nick (109)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.01 0 0 109
hóhó, én is rosszul mondtam, amit letöltök az a Forbidden WORLD, egy 1982-es förtelem! szörnyeteg, felfal szétdurran stáblista satöbbi....:)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.01 0 0 108
abbbbüdös kurva életbe!!! ezt nem hiszem el!!!!

hát...hát...hát EZAZ!!!!

köszönöm köszönöm örök hálám!!!:)))))))

ABSURD!!! 1981!!! núvév!!!!

Előzmény: jamamura szadakó (106)
jamamura szadakó Creative Commons License 2003.06.01 0 0 107
jaj, a tiltott bolygó mókás film! richard "freddy" englundot megkergeti a saját gonosz ikertesója, egy nőt pedig egy gigantikus hernyó erőszakol halálra... hoppá, hoppá. most jövök rá, hogy én keverem a leslie nielsen féle űrgagyit egy másik űrmarhasággal, a félelem bolygójával. :]
Előzmény: Törölt nick (105)
jamamura szadakó Creative Commons License 2003.06.01 0 0 106
szerintem az ABSURD című filmről beszélsz.
Előzmény: Törölt nick (105)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.01 0 0 105
nagy boldogság töltött el, mikor újra láthattam a demons I-II-t, (a legendás jelentettel, mikor lopóznak a fiatalok a kihalt romoknál és találnak egy zsír egyhármas fordfiestát, amiben működik a rádió és persze ezekután KIJÖN A TÉVÉBŐL A DÉMON:))) immáron nem olaszul és flegmagyar narrátorral, hanem juhé minőségben és eszembejutott gyermekkorom másik kedvence, szintén olasz le merném fogadni, ők akkoriban világhírűen szadistanyálkás horrorfilmeket csináltak, csak nem tudom, mi a címe, nyilván volt valami magyar cím, amit ráírtak a lengyelpiacon, de meg akarom keresni, szóval HELP!

na, kb. 85-86 körül láthattam, arra emlékszem, hogy adott egy borzasztóan gonosz ember, aki a kórházban azzal kezdi a napot, hogy átfúrja valami (éppen kéznél lévő...) fúrógéppel a nővérke fejét, aztán a későbbiekben bemegy egy házba, ahol berakja a sütőbe (!!!) a ...a csajt, meg aztán nem nagyon emlékszem, azt tudom, hogy egy rokkant (?) kislány a végén felpattan a betegágyról és egy karddal levágja a gonoszember fejit.

mondja valaki, hogy megvolt!...!...! és mi a címe?!

(mellesleg e percekben a forbidden planet-et töltöm le, kíváncsi vagyok má, mitől nem aludtam én kicsikoromban...:)

ó és ha TRASH horronál tartunk: IDEGEN FAKTOR ('alien factor' asszemtán, egy remek fordítás:)
nagyon jóóóó...!

wice Creative Commons License 2003.03.28 0 0 104
lofaszt. amikor kiprobalja a varazsrugot a kolostor ezerfoku lepcsojen, amikor a monopolys csavot a nyakaba veszi, mint egy rokapremet, amikor dobol a fan novo gombakon ("imadlak, fekete kontinens, sziasztok!"), amikor szopatja a torzsfonokot es a fiat ("shikaka! sssssss...ikamika!") ezek mind zsenialis jelenetek. es osszessegeben sem szar.
Előzmény: jamamura szadakó (100)
jamamura szadakó Creative Commons License 2003.03.25 0 0 103
ámen.
Előzmény: bivisz (102)
bivisz Creative Commons License 2003.03.25 0 0 102
Showgirls, most és mindörökké.
jamamura szadakó Creative Commons License 2003.03.25 0 0 101
house of the 1ooo corpses --- már a cím is azt sugallja, ez vagy egy holocaust dráma lesz, vagy egy szájbaszabott, beszélő című trash. [jaj, nem tudom, ki mondta azt, hogy nem a film tartalma, hanem a címe számít; neki köszönhetjük a zseniális "i spit on your grave" címválasztást is, bár [1] a filmben nem szerepel temető, [2] egy boris vian nevezetű rövidéletű fazon már ezelőtt feltalálta ezt a címet] nem szokás ide ilyet írni, de rob zombie debütálása egyszerűen nézhetetlen, a maradandó fizikai károsulástól félve a felénél feladtam [a folytonos villódzástól többet könnyeztem, mint az angol betegen], az első 45 percben azt sikerült leszűrnöm, hogy visszatértek az űrből jött gyilkos bohócok, beszéltek marilyn mansonnal, megnézték maguknak a texaszi láncfűrészest, majd felépítették a kiss psycho circus komplett mását 5 dollárból és hajaj. a legbosszantóbb dolog azonban az. hogy a film egyáltalán nem brutális [vagy 8934723895x visszaküldték újravágásra, így lehetett a végős, kiherélt változat legdurvább jelenete egy fejlövés, amit most már csak dizni rajzfilmekben nem lehet látni], a vizuális megoldásai pedig hajmeresztőek; a natural born killers óta nem tapasztaltam meg ennyi idétlen videóbejátszást, csak hát jelen esetben a dolog valahogy nem akar összeállni: a 7o-es éveket idéző [a film 1977-ben játszódik] "elakad a kis csapat a pusztában" típusú történet a hozzá illő arcokkal és a durván belefolyó rapid vágású klipesztétika teljesen élvezhetetlen elegyet alkot. meséljen má' valaki, érdemes azért befejezni?
jamamura szadakó Creative Commons License 2003.01.17 0 0 100
ez az ace ventura sequel az m1-en elég nagy szemét volt, nem gondoljátok? az első részen még nevettem is, ez viszont egyszerűen csak gááááz. na jó, megszégyeníti ezt a remek topikot, úgyhogy nem is ragozom tovább. :]
jamamura szadakó Creative Commons License 2003.01.07 0 0 99
TOURIST TRAP


hihetetlenül eredeti: néhány esztétikus fiatal elkeveredik valahol az isten háta mögött, hogy aztán kikössenek egy fura helyen, ahonnan a legtöbb épeszü ember hanyatt-homlok menekülne, de ők inkább körülnéznek, meztelenül fürdőznek egyet és hasonló jók. aztán szépen megfogyatkoznak: egy, saját arcát álarc mögé rejtő pofa henteli őket válogatott módszerekkel... wait a minute! eddig mintha bőrpofa hétköznapjairól beszélnék, nem'gaz? nem-nem. ez a pofa manökenpofa: babaálarcot húz a fejére, meg műszálas parókát, ráadásul egyenes ági leszármazottja carrie-nek: ide-oda mozgatja a tárgyakat, különös tekintettel a házában felhalmozott próbababák garmadájára. nem csoda, hogy aki hozzá betéved, frászt kap. eleinte még én is felszisszentem, mikor manökenpofa tiszteletét tette egy-egy snittben, de aztán kinyitja a száját [ezzel fel is fedi kilétét], s megpróbálja megmagyarázni azt, amit se a TCSM-ben, se a pszichoban nem votl szükséges. a film második fele tömény szánalom, unalmas és nem kicsit idegesítő örlődés egyik nyáladzó öntudathasadástól a másikig. műfajparódiaként döcörészhetne tovább, ha nem fagyna a saját kiontott hülyeségébe.

dolphin Creative Commons License 2002.12.12 0 0 98
Mar leirtam a celtopicban is: az uj Soderbergh-Cameron fele Solaris.

Botranyosan szar.

jamamura szadakó Creative Commons License 2002.12.12 0 0 97
FRIDAY THE 13TH PART VIII.

aszongya az alcím: jason lenyomja manhattant. ezexerint a világ életében röghöz kötött honpolgár végre vándorútra kél, nem is adja alább new yorknál. ez derék: a vérátömlesztés már igazán elkélt a sorozatba, hisz jason fizimiskájának folyamatos evolválódásán és a középső ujjon kívül nem sok újat sikerült felmutatni az évek során. azonban hamarost rá kell döbbennünk arra, hogy bizony átvertek minket. a film utolsó húsz percéig nyomát se látjuk a felhőkarcolóknak, voorhees egy kompon szedi az áldozatokat, akik természetesen végzős diákok, a nyolcvanas évek teenage angstjának minden egyes kritériumát felvonultatják az elektromos gitártól kezdve a kemény drogokig. jason meg jól megbünteti őket. csigatempóban araszol előre a film - közben lehet vigyorogni kelly hu oldskul fején -, jason itt-ott legyilkol néhány diákot, aki véletlenül az újtába kerül. azt is megtudhatjuk, hogy a hokimaszkso rém teleportáció segítségével közlekedik. eddig sem volt az a túl szapora alak, itt viszont csak ál nagy bambán, figyeli a menekülő tiniket, aztán hiphop ott terem előttük és elkapja a grabancukat. az amúgy is minden dramaturgiai érzéket nélkülöző öldöklés akkor lesz igazán kilátástalan, mikor végre elérünk new yorkba [közben a túlélők fele szépen felszívódik, csak úgy, magától]. legyen szó sikátorról, vagy a nyolcas sugárútról, jason csak megy előre, aki beszól, annak csak megmutatja az ábrázatát, nem ér ő rá elkalapálni egy egész várost, neki a főhős kell! elfelejtettem említeni a jason felélesztési szegmenset: jasonbe beleáll az elektromos vezeték és lőn élet! a befejezés még ennél is kevesebb fantáziával bír. SPOJLER: jason egy csatornában caplat a fél városon átkergetett hősök után, mikor jön egy áradat, elsodorja, lemarja az arcát és nézd csak, ki marad ott: a kis jason fürdőnadrágban. nem vicc.

jamamura szadakó Creative Commons License 2002.12.10 0 0 96
a három legutóbbi filmje közül szerintem csak a bícs ratyi, én még a titanicot is bírom, nem utolsó sorban azért, mert impozáns. remélem, scorsese azért visszahozza a mézesmázos sírból szerencsétlen leot.
Előzmény: Mab királynő (93)
Mab királynő Creative Commons License 2002.12.09 0 0 95
Nem arra gondoltam. A másik se kifejezetten trash, viszont az Elveszve Afrikában című műremek már közelíti azt.
Előzmény: amanibhavam (94)
amanibhavam Creative Commons License 2002.12.09 0 0 94
hirtelen aszittem, a Zeffirelli R&J-ra gondolsz, meraz azér messze van a trashtől, imho
Előzmény: Mab királynő (88)
Mab királynő Creative Commons License 2002.12.09 0 0 93
Lehet. Én viszont azért rühellem, mert az első pár színes szerepe (drogos, debil, Rimbaud, stb.) után tök klisészerűeket játszik, mindenhol ezt az "imádnivaló kölyköt".
Előzmény: jamamura szadakó (92)
jamamura szadakó Creative Commons License 2002.12.09 0 0 92
azok tényleg jó filmek... :) amúgy a topik témájához nem sok közül van szerintem. :) de ha már előkaptad dicapriot: imho, még a titanicban is jó alakítást nyújt, a r&j-ban meg főleg, a legtöbb ember azért rühelli, mert egy időben minden kiscsaj falán, minden popcorn/bravo/im elején ott figyelt a feje. nem ehetünk szart, mint a legyek, nem igaz? :)
Előzmény: Mab királynő (88)
jamamura szadakó Creative Commons License 2002.12.09 0 0 91
nem tudom, min csodálkozol: az ilyen filmeknek mostanában van csak igazán piaca. :)
Előzmény: terrigena (89)
Mab királynő Creative Commons License 2002.12.09 0 0 90
Jah, erről eszembe jutott a világ legsúlyosabban rasszista filmje: Elveszve Afrikában.
Sztori dióhéjban: adott egy nem túl szimpatikus emberekből álló turistacsoport, akiket "vad és gonosz" bennszülöttek elrabolnak az afrikai szavannán. Két tenyérbemászó, ostoba tinédzser megszökik, miután az egyikük "véletlenül" lelőtte a törzsfőnököt. Utána egész filmen át nekik szurkolhatunk, hogy sikerüljön megszökniük a törzsfőnök "gonosz és vérszomjas", mellesleg igen jóképű (miért nem tudtak erre a szerepre legalább egy undorító fekete pasast választani...) fia elől, aki "primitív és kezdetleges" kulturális hagyományaiból kifolyólag bosszút akar állni az apjáért. Hát ennyit erről. Ja, és van benne bébielefánt is, szívmegindítás céljából.
Előzmény: terrigena (89)
terrigena Creative Commons License 2002.12.09 0 0 89
Ma láttam a Csonthülye című dél-afrikai produkciót, és még mindig a kultúrális sokk hatása alatt állok. Egészen hihetetlen, hogy 2002-ben el lehet adni egy filmet, amiben kivétel nélkül minden poén a szarásról, fingásról vagy köpésről szól.

Aki a Sivatagi Show vagy Az istenek a fejükre estek ihletésére nézné meg, ne tegye, mert hatalmasat csalódik.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!