tejbedarát ettem már és nagyon jó:
fahéjjal, kakaóval, pudinggal(minden íz kipróbálva), legviccesebb a tejbedara-darapudinggal és ráöntve csoki olvaszva és egérszarral megszórva és mentalevelekkel körberakva. de isteni a létező összes ízű szörppel meglocsolva is. porcukorral kevert mákkal is szuper! vaniliás cukorral és porcukorral, túróval és egy tojással kikevert öntettel megöntve és azt málnaszörppel nyakonöntve tetejét kakaóval megszitálni, ez is isteni, még ha nem is hangzik jól.
De dettó ugyanez a helyzet a császármorzsával is(smarni), mert arra is ugyanezek jók, és még millió változat isteni!
Mindkettőre a legjobb a sűrű gyümölcsmártás!!!
Elnezest kerek , remelem a topic gazda megengedi, hogy ide pofatlankodjak a sajat kis kerdesemmel , ami hasonlo: lekvar vagy kakao, esetleg szorp a legjobb a csaszarmorzsara. =O)
nagyon menő most ez a "tejbepapi kontra kakó meg miegymás" téma :-))
vajon miért? mindenki ennyire éhes? :-)
szerintem (akárcsak a tejberizsnél)jó a kakaó, fahéj, kakaósfahéj, fahéjaskakaó, (édes és keserű fajta kakó egyaránt, + a legjobb, ha nem sima cukrot, hanem porcukrot használunk hozzá, sőt, a vaníliacukor is nagyon jó)
lekvár nálam csakis szeder lehet
a csokis ízesítés sem rossz, és a pudingos sem és a kókuszreszelékes sem
kihagytam valamit? :-)
(ja, és a tejbepapi ne legyen csomós, mert akkor meg kell rágni
a tejberizs meg úgy az igazi, ha egy kicsit folyik a tejtől)
akárcsak a tejberizst, eszem kakóval, fahéjjal, fahéjas kakaóval, és ha lekvár, akkor csakis szeder...
egyébként üresen sem rossz egyik sem, de azért úgy nem az igazi :-))
ez csak 3 dologtól függ:
1. a lekvártól
2. a kakaótól
3. a tejbebapitól
ha hozzávaló a lekvár, azt preferálom, amennyiben ezt a tejbepapi is alátámasztja, ellenkező esetben még mindig fiyelembe kell vennem a kakaó tejbepapra gyakorolt, várható hatásait. Ebben a keserű kakaó nyerőbb, mint a kakaót csak kismértékben tartalmazó gezemice, de persze más esetben is.
Szélsőségesebb esetben a tejbepapi magában, avagy mindkettővel is elfér.
Tejbepapi a megszikkadt, kiszáradt, jegeces tejbegríz, nem? Amivel már nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket lehet okozni, az a tejbenagypapi, és így tovább az ükszülőkig... :-)))
No akkor ide is:
Lekvárral is, kakaóscukorral is, mézzel is, fahéjjal is, meggykompóttal is, meg csak úgy is. Minden variáció jó, kevergetni is szabad, sőt a tejbegríz helyett a pirított grizes változatok (esetleg némi főtt tészta hozzáadásával, mint qszi is említette) is igen értékelhetőek.
Ez így 21 napra elegendő menü (7-féle ízesítés, háromféle alapon) aztán lehet előlről kezdeni.
schgy