Ez nem a "baloldali" olvtársak hibája szerintem, hanem indexé. Eléggé el van dugva a cikkben, hogy mennyiért vette, azt nyomják ezerrel, hogy mennyit ér és hogy annyi pénze nem lehet...
Tegyük kezünket a szívünkre: ha mondjuk Csintalanról/Kovácsról/Thürmerről írtak volna egy hasonló cikket, észrevettük volna, hogy mennyi volt a vételár? Nem biztos... A szerelem mellett a politika tud még csak igazán (legalábbis fél-) vakká tenni. :]
Szerintem van létjogosultsága a topicnak.
Ugyanis az Index nem utoljára becsül meg ingatlan értéket.
Végre tudom melyik az a cég amelyik nagyértékü ingatlanokkal foglalkozik.
INDEX.....a vegyél olcsón majd felértékelem ingatlan iroda.
Szerintem Pokorni is jobban tenné ha most eladná a házat 100 milláért...két év alatt 400 szoros haszon és 80 milla tisztán??..nem rossz.
Semmi kényszer, csak írhatnékom van. ;)
Amúgy ez a topic reményeim szerint nem a Pokorni-házról szólna, hanem az Index címlapos (szándékolt/véletlen) maflaságairól.
Pár napja például azt írták, hogy "Öngyilkos-jelöltet hoztak létre a Szabadság-hídról" - s ez így volt legalább 1 órán át, az olvasó-szerkesztő biztos átnézte, és rábólintott, hogy milyen jóóó. :]]
Szerintem te szereplési kényszerben szenvedsz, hogy erre külön topikot nyitottál. Nem lehetett ezt beírni a Pokorni-házával foiglalkozó topikba? Most lesz két topik a témáról.
Nem először bocsátkozik nagyvonalú ingatlanár-becslésekbe az Index, ráadásul címlapon. Anno a Torgyán-villát is következetesen 200 millára saccolták, most 100 millósnak írták Pokorni házát, amit pár óra elteltével 60 millóra csökkentettek. Mindez a nyitólap kitüntető helyén, ccc...
Próbálom elképzelni, hogy működik az Index szerkesztőség: amint fülest kapnak, hogy valamelyi, számukra ellenszenves politikai erő vezető politikusa új ingatlanhoz jutott, felhívják az ingatlanos havert (Gipsz Jakab, a Szépházatdeolcsón Bt. szakértője), hogy "Te figyelj, van egy kéró ittésitt, írhatom, hogy 80 millát ér? Vagy tudod mit? Legyen inkább valami kerek, a 100 az olyan jól hangzik.". S már mehet is a szöveg, hogy "szakértők" ennyire és ennyire becsülik. Szóval jelen esetben legalábbis az lenne a korrekt eljárás Indextől, hogy a szakértő névvel felvállalja a "becslését". :]]
Persze Pokorninak mindezek mellett el kell számolnia, honnan van a házikó. A közszereplés ezzel jár. Mondjuk 99:1 ellen, hogy nem fognak igazán fogást találni rajta az ügyben. :)) Pedig de jó volna egy stabil (az sem baj, ha csúsztatott, netán fiktív) kiindulópont a jövendő lejárató kampányhoz (lásd szemétmiépistakövér-szindróma)... :o)