Keresés

Részletes keresés

kérdő Creative Commons License 2001.06.24 0 0 2
Szólás-szabadon???

Pár hete, mikor még a környező országok államfői nrm akarták felmondani az államszerződéseket Magyarországgal, volt egy nemzetközi fórum Kecskeméten. Voltak ott Romániából a Vajdaságból, Szerb területekről, Németországból, na és persze a házigazda Magyarországról.

A hosszadalmas beszámolók, amelyek a különböző területek- országok - sajátosságainak a részletezéséből állt, közben elhangzott egy kérdés -

Kinek mi a véleménye az elfogadás előtt álló státusztörvényről?

A magyar határokon kívül élők szemei, miután a szinkrontolmácsok a különböző nyelvekre lefordították a kérdést, többnyire vérb-fordultak, és látványosan hangzatos véleményílvánításra rendezkedtek be. - ilyen nemzetközi magyarutálattal legutoljára tavaly az Újvidéki lebombázott hidak meglátogatásánál láttam a csoportvezetőnk szemében, (akkor, mint NATO agresszorokra haragudtak, - Ja, valaki tudja, hogy a bombázásokra emlékeztető, az "EZÉRT MÉG MEGFIZETÜNK!" Belgrádban felállított emlékműről a NATO országnevek közül magyarország neve ki lett-e húzva, vagy se... - )

Szóval mindenki várt, hogy itt aztán most gáz lesz és végre valakik nemzetközi szintn megmondják, hogy GÁZ lesz!

De nem lett GÁZ!

A levezető, részben mert ő már élt a hetvenes évek centrál demo'-jában, a nyolcvanas évek "ne szólj szám, nem fáj fejem" korszakában, nemes egyszerűséggel nevetségessé téve az kérdezőt kijelentette, hogy "...erre most nincs idő..."

Ez a "régi" diőket felidéző levezetői retorika a delgácivezetők, sokattapasztalt szemében nem keltett meglepetést, csupán a nevetségessé tett kérdező, felé irányuló mosolygós- együttérzős- ez nem jött be- tekinteteket. Valószínű, hogy ők ezt otthon már megszokták.


Csak mikor lesz? Mikor lesz idő ilyen semmiségekkel is foglalkozni, hogy burkoltan kebelezzük be a környező - a sajnos mára csak 'egykor' zömében magyarlakta - területeket? (Majd, ha a NATO-t hívjuk a szomszéd országok fegyveres támadása kapcsán, vagy mikor?)

kérdő Creative Commons License 2001.05.18 0 0 1
Európa valóban messze van, talán az az Európa ahová évtizedekig tartozni kívánt a magyar, már egyre távolodik.
Viszont itt van egy újjáalakuló Európa, ami továbbra sem vesz bennünket kutyába se, de legalább melegágyat biztosít a teljeskörű személyikultuszok kialakulásának. Tudom, hogy keveseket érdekel, hogy egy legitim nac. folyam beindult az öreg kontinensen, ausztria, olaszország után spanyolország is efelé tart...

Kis hazánkról már nem is beszélve... Tegnap az egyik 'királyi' tv csatornán csillogószemű látogatók számoltak be, hogy a parlamenti nyíltnap legszebb pillanata az volt, hogy Orbán Viktorral találkozhattak...
Kimondottan groteszk volt egy remegőhangú nagypapa-korú bácsi határozott mondókája, ami szerint az unokái tavaly bekeretezték a miniszterelnök fényképét, mert tavaly még nem jutottak be.
Hát nekem a "Rákosi Mátyás, elvtárs-pajtás" mondóka jutott az esezmbe. Miért?

Az a hír, hogy a miniszterelnök két lábbal a földön van, engem teljesen levert a lábamról... történt ugyanis, hogy mélynövésű miniszterelnökünk tíz centit levágatott az irodájában elhelyezett tradícionális bútorok lábából... szóval most már két lábbal a földön van.
Ő igen, elmondhatja ezt ma még valaki Magyarországon?

schwabisch Creative Commons License 2001.04.26 0 0 0
Mindjárt ennyi témával kirukkolni, nem semmi. Kicsit még érleled magadban és regény lett volna belőle. :-)

No de, csapjunk a lecsóba:

A munka törvénykönyve: megleptél és eddig nem is gondoltam rá, hogy danonék már az új törvény alapján teljesen legálisan járnak el. Közben meg a törvényt írók és megszavazók képmutatóan kijelentik, hogy majd ők ellássák a baját az idegen érdekeknek.
Szerintem egyébként nincs min meglepődni, kapitalistáéknál ez így megy, mint a danonnál. Ez is az "új" rendszerrel jár, de a buszokra is csak elől lehet felszálni :-)

Fidesz-miép: ma olvasom az indexen Kövér úr nyilatkozatát: A Thürmer Gyula és Kovács László közeledését firtató kérdésre a Fidesz elnöke úgy reagált: megérti, hogy az MSZP nem határolódik el a Munkáspárttól, hiszen saját bűneitől sem határolódott el. Tehát ők megértőek értsék meg mások is, hogy fasisztákkal lépnek koalícióra ha erre van szükség (lásd holokauszt megemlékezés, amiről a Magyar Nemzet csak másnap tudósított, mert "nem vették észre" hogy a Miép nincs ott.)

Ezek után ne csodálkozz ha a romákat ütik, verik: a kormány is ezt teszi, csak egyelőre verbálisan. Majd ha a miép is kormányon lesz...

"európa messze van..." (prosectura)

sch, aki megpróbál kitörni a távirati stílusból
:-)

Előzmény: kérdő (-)
kérdő Creative Commons License 2001.04.24 0 0 topiknyitó
Már hetek óta érlelődik bennem egy olyan topic, ahol a politikáról, a gazdaságról és egyéb emberi dolgokról véleményt lehet nyilvánítani, és nem kell távirati stílusban a témakör címéhez kapcsolódni...

Engem minderre a magyar belpolitika ügymenete késztetett, valahogy egyszerűen gusztustalannak tartom. Talán érdemes megemlékezni arról, hogy vannak, akik még emlékeznek, illetve van elképzelésük a demokráciáról.

Rengeteg nyitótémával szolgál a hatalom!
Talán az első helyre a "cselédtörvényt" helyezném, amely a Győri keksszel kapcsolatban máris gyakorlatba lépett, mert arról nem igazán szóltak a beszámolók, hogy a törvénymódosítás a munkaszerződésekből a "munkavégzés helye" pontot kiszűrte. Ennek köszönhetően a Danon lazán felajánlja a győrieknek, hogy a jövő részükre fehérváron van.
Viszont az eset kapcsán kérdéses az EU támogatása kis hazánknak, mert a kormányfő európán kívül gondolkodik, ráadásul kényszer ide, vagy oda mindezt a MIÉP-el.
Akik minden egyéb retorzió nélkül távolmaradtak a holokauszt ünnepségről, - és itt meg kell álni egy kicsit - a zsidóüldözés nem jöhetett volna létre a zsidótörvény nélkül- Cigánytörvény még nincs... hivatalosan!
Ám rendőreink (már akire az van írva - ugyanis a defend elmondások szerint vetekszik a rendőrség nagyságával!) nem mindig tudják hol a határ, és ezért igazán nem haragudhat rájuk senki, ugyanis ők sokszor 'maszekban' is rendőrök.
Ezt persze a nemzetközi szervezetek sem nézik túl jó szemmel, tesznek is ezt-azt, és itt megint ott vagyunk, hogy az EU mindeközben meg csak távolodik...
De sajnos nem csak az EU, hanem azok a bizonyos normális hétköznapjaink is, ahol kiszámítható a nyugdíjunk, a holnapunk, és a telefonszámlánk!!! (Hogy, mint vérnet' is megszólaljak!)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!