Egyetértek. Ilyen szadista állatot! Méghogy szívlapáttal fejbeverni szegény macsekot. Holott tudvalévő hogy tüzelő macskára rakétával kell visszalőni, lehetőleg hőkövetős modellel ami ilyenkor nem téveszthet célt, így abszolút humánus megoldásnak tekinthető ;-)
Helyzetjelentes.. azota a macska kapott gennyes mehgyulladast ugyhogy ha akartuk ha nem - ki kellett pakoltatni.
Budai Kisallatklinika, szerencsere konnyen viselte a dolgot, kiveve azt a 2 hetet a fejen azzal az antennaval :)
Azota nehany dolog valtozott, mintha tobbet pisilne, meg valahogy nyugtalan.. es nagyon bujoos lett.. hazaerek este, fulsuketitoen nyavog es maszik ram hogy vegyem fel.. persze lehet hogy csak egyszeruen azert, mert mostanaban mindig en adok neki enni :)
Viszont megszunt az egesz ejjel nyavogas/dorgolodzes, az biztos.
DE naiv vagy te.Tüzel.Minden 6 honapban fog tüzelni.Vagy bezárod mert ez az állat olyan mint egy rossz ringyo és ijenkor pározni akar ha törik ha szakad ,Tehát vagy magad mászod meg ,vagy a szomszéd macskája tekeri fel.Ez ellen nincs más modszer.
CB, azt elfelejtettem mondani, hogy a legjobb, ha a Budai Kisállatklinikába viszed el a cicust, ott nagyon rendes és szakmailag kitünő dokik dolgoznak. Telefonszám: 310 1545.
Megint gyanus a macska.. De ugy nez ki, hogy en valtom ki belole a furcsa viselkedest, ha nem vagyok otthon teljesen normalis :)
Csak ne gyertek megint az allatkinzo szoveggel, amint latom hogy tuzel fenysebesseggel repitem az allatklinikara :)
Gondolkodom a kutya dolgon is. Kertes haz, zart kert, 5 kutya. Vajon lenne ideje tuzelni? :)
Nem fogjatok elhinni mi tortent.. A macska meguszta a kipakolast (ezuttal).
Mint irtam volt, amint elhataroztam, hogy ivartalanitani visszuk abbahagyta a tuzelest. Masnap meg is lett az idopont, addigra minta sosem tuzelt volna. Masnap reggel aztan a baratnom (az o bune!!:) addig mondta hogy jaj szegeny macska meg a nem is tuzel meg ha kismacskakat szeretnenk megez megaz, hogy megesett rajta a szivem.
Tudom hogy rovidesen tuzelni fog megint, akkor viszont elso nap irany az allatklinika.
Mondhatjuk - megint a macska gyozott :)
A nősténycicusoknál szemérmetlenebb jószágokat a föld a hátán nem hordott. Nekünk három volt nőstényünk van, amikor a szomszéd meglátta, aszonta, szólok az asszonynak, tanuljon, szegény férjem meg pironkodva mondta nekik, nem, ő inkább mégsem.. Egy szó mint száz, mindhárom átesett a kis műtéten. Nan két volt kandúrunk is, itt a férjem eleinte nagyon húzódozott, de amikor az egyik szerelmes lett az akkor még lány cicába és éjjel üvöltözött a hálószobában a szekrény tetején ülő szíve választottjának és illatos üzeneteket küldött, akkor a sorsa beteljesült. Mindannyian nagyon areanyos jószágok, alaptermészetüket megőrizték, az egyik finomlelkű, a másik csibész, a harmadik meg kis lökött maradt, mint annak előtte.
A szemérmességről: pár napja hazafelé ballagtam, hát látom, hogy egy nagy szürke kandúr intéz egy gyönyörűséges kék nőstényt, míg egy méterre tőlük egy fekete kandúr várakozik..
> Nem biztos, hogy a macskaszőr, amire allergiás vagy! Minden szarra, de legfokeppen a macskaszorre.. Persze aszerint a huzogatos karcolgatos szurkalos teszt szerint. Katonasag miatt most csinaltattam par honapja es stabilan a maximalisra dagad azon a reszen a kezem tole :) Meg tusszogos is neha a macskaszortol de ennyi.
Nem biztos, hogy a macskaszőr, amire allergiás vagy!
Lehet, hogy másra pl. poratka, műszőrme stb...
Én a vakondnyálra voltam allergiás, de mióta elköltözött az ügyeletes vakondunk (Oszkár) a parkomból, azóta minden nagyon fain!
Holnap reggelre kaptam idopontot ivartalanitasra, remelem minden rendben lesz. Majd tudositok :)
Szerencsere az allergiam nem annyira sulyos (habar +++, regebben +++++ volt mig 5-ig szamoltak), sot ugy tunik hogy hozzaszoktam a macskahoz. Gyogyszerek (claritin, meg talan kalcium) vannak otthon, de nem szedem mert valahogy mind betompit, inkabb 2 naponta 1x kifujom az orrom, es kibirom.
Lehet hogy megis hozza lehet szokni amire allergias vagyok?
Glialka csak az egysziküeket írtja, de mivel a fűfélék azok, és azokkal van sok probléma , ezért ez is egy megoldás:-))
De sokkal egyszerűbb a napalm:-)
Állandó hormonális kezelés Methyltestosteronnal, előidézi a menstruáció hiányát, így a macskád nemzőképtelen lesz a hormonkezelés alatt, illetve egy 2 éves folyamatos hormonkezelés következtében a női nemi szervek teljesen elcsökevényesednek, tehát nincs szükség sebészeti beavatkozásra, esetleg csak arra, hogy a Cilikédet átkereszteld Bélukára!
whiskedves, te is tudod, hogy nem vagyok szakmász, csak az orvoslás perifériájához dörgölődzöm.
Attól még minden áll, amit mondtam, csak az injekció hatóanyagának a molekulaképlete nem :)
Tehát akkor a műtét lenne javasolt mindenképp. 30 perc alatt készen van, 5000 Ft-ba kerül, (ha esetleg időközben vemhesült, akkor 6000 Ft). Telefonon kell kérni időpontot (478-4200), de szinte bármelyik délelőttre bevállaljuk.
ThorKedves, amire Te gondolsz, az nem klasszikus értelemben vett hormon, hanem szintetikus glükökortikoid. 8-)
ui.: akkor még azt is meglehet csinálni, hogy ráhúzunk a macsekre egy védőkabátot (olyat, amiből csak a szeme, orra, és a szája van kint).
Ezt a védőruházatot szerintem leginkább műbőrből, vagy alufóliával bélelt műszörméből lehetne elkészíteni!