Keresés

Részletes keresés

vörösvári Creative Commons License 2013.10.25 0 0 29

Nekem is élt néhány ősöm ott: Sebastian Kellmayer / Gellmayer, Joseph Morant / Morand, Anna Maria Resch, Jakob Rotthoffer, Franz Bader, Michael Ulzinner, Johann Forstner, Ursula Zeiller.

Előzmény: Mindler (-)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.29 0 0 27

Szintén felhozom,mert senki sem ir :(

Nerdy Creative Commons License 2012.03.31 0 0 25

felhozom, hátha...

Törölt nick Creative Commons License 2011.08.02 0 0 24

Na még mindig sehol senki? :)

Törölt nick Creative Commons License 2011.07.26 0 0 23

Na akkor falubeliek,elő a cerkát és irjatok :)

Törölt nick Creative Commons License 2011.07.25 0 0 22

ja hogy 3,5 éve nem irt ide senki? :D

Törölt nick Creative Commons License 2011.07.25 0 0 21

Akkor topic fel! :)

Zsoldos Creative Commons License 2008.01.05 0 0 20
Pedig bahalt...
Előzmény: Törölt nick (19)
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.31 0 0 19
Nehogy már behaljon ez a jó kis topic!
Sajnos a város szép új weblapján nincs fórum, éppen ezért kéne ezt használni.
Ki tudja például mi lesz a Sztár TV-vel? UPC lesz helyette? Mi lett az aláírásgyüjtés eredménye?
GroundZero Creative Commons License 2002.09.29 0 0 18
Lehet, Makkos nekem sose esett útba, vagy 15 éve nem jártam arra.

Viszont, épp ma jártam apámékná, rákérdeztem: Szénásra már nem jár a busz, a tulaj besokallt, és épp apám fontolgatja, hogy átveszi tőle.

Gr0

Előzmény: Nerdy (17)
Nerdy Creative Commons License 2002.09.29 0 0 17
igen, igy van, de Makkos jobb, ott azért mostmár elég sok az állandó klakó, Nagyszénászúg nagyon kiesik, oda tényleg fejenként kell egy autó, mert másképpen nagyon kényelmetlen

egyébként Makkos felé is volt egy magánfuvarozó aki vitte, főlag az idősebbeket, nem tudom, hogy megvan-e még ?

Előzmény: GroundZero (15)
GroundZero Creative Commons License 2002.09.28 0 0 16
Még vmi: Makkosra tudtommal semmiféle tömegközlekedés nem visz fel, és elvileg Szénásra sem, de ott már több éve műxik egy helyi vállalkozásban futtatott busz, ami nem messze a 22-es kékbusz végállomásától, apámék háza elől indul :) Ha még műxik...

Gr0

Előzmény: GroundZero (15)
GroundZero Creative Commons License 2002.09.28 0 0 15
Mind Makkosmária, mind a Nagyszénás üdülőövezetek, ami azt jelenti, hogy a házak 90%a nyaraló. emiatt valóban nem épp jó az úthálózat, és sok néha a lakásfeltörés is, főleg szezonon kívül. emiatt erős a polgárőrség jelenléte.
Sztem mindennapi ottlakásra csak akkor jók, ha jó kocsid van.
Viszont tuti nyugis helyek :)

Amúgy Makkos a János hegy nyugati oldalában van, Szénás meg Budakeszihez van ragasztva annak délnyugati részén, a reptér másik oldalán tulképp.

Gr0

monic Creative Commons License 2002.09.25 0 0 14
Koszi mindenkinek a segitseget, asszem az lesz a legjobb, ha hazamegyek, veszek egy terkepet. Sajna hazrol egyenlore csak azt tudom, hogy Makkosmarian van, es kohaz, es lattam rola fenykepet. No majd jovo heten kiderul:-)
Udv, es meg egyszer koszi:-)

Moni(c)

Előzmény: Nerdy (13)
Nerdy Creative Commons License 2002.09.24 0 0 13
szia!

mi közel 25 éve töltjük a nyarakat Budakeszin, agyon szeretünk ott lenni, jó a levegő, kellemes a környezet

ha megírod, hogy merrefelé szeretnél lakni, szívesen segítek a távolság meghatározásában

sajnos aszfaltos útból bizony nagyon kevés van, főleg az általad említett Makkosmária részen, inkább csak a főbb utcák vannak leaszfaltozva
ez nyáron nem érdekes, de az őszi esők, a hó a sár bizony elég kényelmetlenné teszi a közlekedést

kapni Budakesziről térképet, a Fő utcában a Könyvesboltban, ha itthon jársz érdemes megvenni, és akkor képet kapsz a város méreteiről

Előzmény: monic (11)
__macsa Creative Commons License 2002.09.24 0 0 12
Azt nem állítottam, hogy kiesik, hiszen fogalmam sincs, melyik részen kutakodsz. De kérj valakit, hogy nézze meg a helyet, és állapítsa meg, hány perc séta a 22 busztól. Ez alapján már megítélheted, hogy mennyire világvége.
Előzmény: monic (11)
monic Creative Commons License 2002.09.24 0 0 11
Ezek szerint nagyon kiesik a kozlekedesbol? Azert itt teszem fel a kerdeseimet, mert kulfoldon vagyok, es mielott hazamegyek, szeretnek minelk tobb infot szerezni. Amugy a hely, amit kineztem egy normalis kohaz, csak fogalmam sincs, mennyire van messze a dolgoktol. Azert koszi a valaszokat.
Udv,

Moni(c)

Előzmény: __macsa (10)
__macsa Creative Commons License 2002.09.24 0 0 10
Szia monic,

Ajánlom a Budai-hegység túristatérképét, 1:30000. Minden információt megtalálsz rajta. Én is nézelődtem a környéken, mivel munkahelyem a közelben van, de aztán úgy döntöttem, nem adok ki milliókat arra, hogy egy faházban lakjak.

Én személy szerint abban bízom, hogy nem minősítik át lakóterületté, hiszen a környező erdő halálát jelentené, ha megszünne az erdőt körbevevő, kis forgalmú nyaralóövezet.

Ha a szándékaid komolyak, érdeklődj a Polgármesteri Hivatalban, ott választ kapsz a kérdéseidre. A könyvtárban pedig próbáld begyűjteni a helyi kiadványokat (újság, térkép).

Előzmény: monic (9)
monic Creative Commons License 2002.09.23 0 0 9
Na akkor most megint folelesztem. Nem talaltam sehol egy terkepet Budakeszirol, es szeretnem megtudni, merre van Makkosmaria, valamint Nagyszenaszug. Ezek elvileg uduloteruletek Budakeszin, de en szeretnek esetleg ott lakni.

Aztan az is erdekelne, hogy mennyire esnek ki a kozlekedesbol, es varhato-e, hogy lakoteruletek koze soroljak oket, hiszen Budakeszi fejlodo varos, ezert egyre tobben laknak ott, nem?

Udv,

Moni(c)

Mindler Creative Commons License 2001.12.12 0 0 8
Jé ezt a topikot teljesen elfelejtettem. Ez a sok rohadt nick! Nem bírom fejben tartani mindet.

:)

Előzmény: GroundZero (7)
GroundZero Creative Commons License 2001.04.26 0 0 7
Mindler, azt nem akartam mondani, hogy nem lenne érdemes Budakeszin lakni. Végül is egy feljlődő, fővárosközeli, jó helyen lévő kisváros. Az én gondom az, hogy már nem nagyon köt ide semmi az emlékeken kívül - sőt, igazából azok is csak a lakótelephez, valamint, hogy a mikrokörnyezetem tűnik el - az a szép nagy rét a lakótelep közepéről. Illetve, hogy a napi munka Pesthez köt :(

Keszi előnyei: jó fekvés (Zsámbéki medence, dombokkal körülvéve, két szanatórium is van a szmszédban, ez sokat elmond a klímáról), nyugi van, prosperál. Szép a környék azzal a sok erős domboldallal körben.

Hátrányok: Kicsit túl gyorsan fejlődünk, nagy ütemben épülnek be azok a részek, amelyek miatt mindig is olyan természetközeli hangulata volt a helynek. Nagyon megdrágultak a telek/ház/lakásárak az utóbbi időben, mint mindenhol BP környékén. Az tak bizony lehetnének (sokkal) jobbak is. És Pestre télleg ygakorlatilag csak egy úton lehet bejutni, asmi főleg reggel és középdélután érződik, ill. amikor leesik az első hó, na, akkor minden évben hatalmas torlódások vannak az út hegyi szakaszán.

Ja, és még valami: állandóan összetévesztik Dunakeszivel :((((((((

Szal nem ebszélnélek le Kesziről, de azt is be kell vallanom, hogy nem vagyok túl járatos Keszi mindennapjaiban, tehát azért más véleményét is hallgasd meg :)))

Gro

Mindler Creative Commons License 2001.04.25 0 0 6
Semmi baj. Szólj, ha ráérsz és majd nyitok egy másikat, amit normálisan lenullázhatsz.
Előzmény: originalqszi (5)
originalqszi Creative Commons License 2001.04.24 0 0 5
Ne haragudj:((((( éreztem, hogy méltatlan volt, de a nejem hívott, hogy menjek érte a fodrászhoz:((((( És parancs az parancs:((((((((( éppen csak a cookit tudtam megvárni!
Előzmény: Mindler (1)
Mindler Creative Commons License 2001.04.24 0 0 4
Sváb gyökerek? Hát azzal alaposan el vagyok látva. Apai ágon teljesen (állítólag Joschka Fischer is rokon szegről-végről), és anyai ágon is egy kicsit, bár ott lényegesen nagyobb a keveredés.
Én el tudnám képzelni az életemet Budakeszin, ha nem 1 sáv vezetne oda és egy sáv vissza. Igaz vajmi keveset tudok a helységről, és amit most irtál, egy kicsit elbizonytalanított.
Előzmény: GroundZero (3)
GroundZero Creative Commons License 2001.04.24 0 0 3
Szia!

Nálam a helyzet pont fordított volt: szüleim költöztek - velem és tesómmal egyetemben - Budakeszire 1974-ben, mexakításokkal azóta is ott bírok lakni, egy emberléptékű lakótelepen (ez azt fedi, hogy pár lakótelep-tömb egy nagy és szép rét köré építve), igaz ez lassan a múlté, lévén a rétet beépítették/építik.

Sokáig ragaszkodtam Keszihez, de manapság már nem a régi a lakótelep, oda a nyugalom, ami éjjel olyan vonzó volt, 10 percet kell a megállótól otthonig - vagy otthonról a megállóig gylogolni - igaz, legalább kijár a 22-es kékbusz, igaz, már vagy 15 éve tervezik, hogy megszüntetik. A polgmest nem épp nagy agy, de nem is barom.
Nekem csak érintőlegesen vannak sváb gyökereim, max. 16odrészben, de nekik sem volt közük Keszihez.
Érdekes, hogy nekem nagyon sokáig foggalmam sem volt róla, hogy Keszi félig sváb, mert a svábok a város alsó felében laknak, én meg a felsőben :))) Igaz, hogy már az óvodában tanultunk németet, vamaint az osztály felée német nevű volt (Schiffer, Schönek, Véber, Hoffher, hogy csak a legnyilvánvalóbbakat mondjam), de ez fel sem tűnt. Aztán egyszercsak a Budakeszi városnévtábla alá kirakták a Wudigess-t is :)))

Gro

farin Creative Commons License 2001.04.24 -1 0 2
Budakeszi esetében érdemes megnézned, a települést Budaörssel összekötö utat, ahol különbözö komplexumok (luxus lakópark, stb.) épülnek majd - a népszavazás eredményével totálisan ellenkezve - a természet helyett.

Apáid földjén már nem divat a demokrácia....

Előzmény: Mindler (1)
Mindler Creative Commons License 2001.04.24 0 0 1
Semmi bajom a nullázókkal, csak ne így!!!!
Tipikus pánik-nullázás!
...semmi vers?
Előzmény: originalqszi (0)
originalqszi Creative Commons License 2001.04.24 0 0 0
0
Mindler Creative Commons License 2001.04.24 0 0 topiknyitó
Mióta megtudtam, hogy őseim a XVII-XVIII. században az első betelepített németek között voltak Budakeszin és tulajdonképpen végig ott laktak, csak nagyapám költözött el onnan, nem hagy nyugodni a dolog. Többször is jártam ott, láttam nagyapám szülőházát, elkezdtem családfát rajzolni, megtaláltam dédapám sirját.

Várok mindenkit magyart/németet/bárkit, aki él vagy élt Budakeszin.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!