Keresés

Részletes keresés

ildartth Creative Commons License 2020.11.11 0 0 43

Ha tényleg természetes vitaminokat akartok, nem pedig szintetikus szarokat, akkor ezt nézzétek meg: https://hu.iherb.com . Nagyon jó árban (egyenesen a gyártótól).

Ádrienneee Creative Commons License 2018.05.16 -1 0 42

mit tudtok a napi ajánlott a-vitamin és ásványi anyagok szükséges mennyiségéről? :/

Teljesítményfokozó sportt Creative Commons License 2013.02.02 0 0 40

Régi topic, de jó lehet tudni másoknak: a biotin néhány kutatás szerint jó körömre. Az A-vitamin tényleg mérgező lehet, erről bővebben ITT olvashat az érdeklődő.

Előzmény: littlestar (-)
Mike Creative Commons License 2011.06.07 0 0 39

ügyes

retinolsav meg kinek kell, ugyanmár

 

Tablettás fogamzásgátló készül férfiaknak

A-vitamin megvonásával elérhető a sterilitás, és nem csökken a szexuális vágy. Tovább »

forrás: Index.hu

czeglediandi Creative Commons License 2009.12.08 0 0 37
Én nem hallottam volna olyanról, hogy egy idő után káros lenne a vitaminok szedése, szóval engem is érdekel a téma.
Előzmény: norbertum (36)
norbertum Creative Commons License 2009.11.17 0 0 36
sziasztok, régebben vagy olvastam, vagy láttam egy műsort, amiben arról volt szó, hogy mennnyi ideig szedhetőkek a vitamin készítmények (pl.: Centrum, ActivalMax, Supradyn...). Van valami infótok erről. A készítmények tájékosztatóján erről nincs egy árva szó sem...
Adam55555 Creative Commons License 2008.08.20 0 0 33

Az ajándék kollekció nem tudom meddig lesz.

Adam55555 Creative Commons License 2008.08.20 0 0 32

Ha tényleg természetes vitaminokat akartok, nem pedig szintetikus szarokat, akkor ezt nézzétek meg: www.innolock.eu/vitamin/ . Nagyon jó árban (egyenesen a gyártótól).

Bocs a reklámért, csak a családban volt egy kis epe, meg allergia probléma és 1 hónap múlva már nyoma sem volt. Minden új (10.000 ft felett) vásárló egy ajándék kollekciót kap.

Törölt nick Creative Commons License 2008.04.10 0 0 31

Az ásványianyag.

 

2008-04-09 09:29
Öregedéshez és betegségekhez vezet a magnéziumhiány

Amerikában kísérletileg igazolták, hogy a tartós magnéziumhiány fokozza az emberi sejtek öregedését és így növeli az időskori betegségek kockázatát.


// <![CDATA[ var ord=Math.round(Math.random()*100000000); document.write(''); // ]]> //<![CDATA[ document.write(''); //]]> on error resume next ado_nkqdgshijsprouoodedgicfh_plug = ( IsObject(CreateObject("ShockwaveFlash.ShockwaveFlash.6")))

A magnézium a szervezet több száz biokémiai reakciójában játszik fontos szerepet. Hozzájárul a normális izom- és idegműködéshez, segít fenntartani a szívritmust, és ugyancsak magnézium kell a csontok szilárdságához. De az Egyesült Államokban a lakosság több mint felének a szervezetében magnéziumhiány van a nem megfelelő étrend miatt. Ez növeli a szív- és érrendszeri megbetegedések, a magas vérnyomás, a cukorbaj, a csontritkulás és bizonyos rákos betegségek kockázatát.

Kaliforniai tudósok kísérletileg próbálták megtalálni a magnéziumhiány és a sejtöregedés közötti összefüggést. Ezért emberi rostsejteket tanulmányoztak teljes életciklusukon keresztül, amely 3-4 hónap. Azt találták, hogy ha a sejttenyészetet mérsékelt magnéziumhiányos környezetben tartották, akkor a sejtek ugyan életben maradtak, és normálisan osztódtak, de gyorsabban öregedtek, mint azok a sejtek, amelyeket normális magnéziumkoncentrátumban tenyésztettek.

A kísérletek alapján a tudósok kimondták, hogy tartós magnéziumhiány esetén a sejtműködés "sürgősségi módba" megy át, vagyis a rendelkezésre álló forrásokat a szervezet a létfontosságú anyagcsere-folyamatokra használja fel a hosszú távú folyamatok rovására.

A tartós mérsékelt magnéziumhiány kimutatására nincsen jó laboratóriumi módszer, vagyis az ember lehet magnéziumhiányos állapotban, anélkül, hogy tudna róla.

A magnéziumban gazdag élelmiszerek közül a legismertebbek a zöldségek, közöttük is a spenót és a bab, továbbá a mogyoró és a gabonafélék.

(FH)

És olvastam róla, hogy in farktusos betegek hajszálait megvizsgálva, azokban vészesen lecsökkent a magnézium tartalom !

szomorce Creative Commons License 2005.05.28 0 0 30
Csak azt nem tudom, hogy ezek az ilyen orvosok mit miből állapítanak meg. Mert ezen a téren szerintem csak tippelni lehet. Sőt, a segítség sem abból áll, hogy na, ezeket változtatsd meg a szokásaidban - és akkor már gombnyomásra meg is tudja változtatni valaki..., mert szerintem a betegek többsége pontosan tudja, hogy ha egészségesen élne, sportolna és biotermékeket zabálna, akkor nem lenne semmi baja...
Előzmény: pancsen (29)
pancsen Creative Commons License 2005.05.18 0 0 29

Jó tudni, hogy vannak már ilyen orvosok is! Remélem lesz még több orvos is aki segít eligazodni a "rengetegben"

 

Előzmény: szomorce (28)
szomorce Creative Commons License 2005.05.16 0 0 28
Ezeket én nem fogom elhinni, hogy egy orvos is foglalkozik ilyen háttérkutatással! Vagy te olyan orvos vagy?
Előzmény: dr. Palotai Katalin (27)
dr. Palotai Katalin Creative Commons License 2005.05.16 0 0 27
A vashiány a legegyszerűbb táplálkozási, életmódi hibán kívül nagyon sok súlyos, komoly betegség jele lehet. Mindig orvost kell vele megkeresni. Ma már nagyon jó természetes anyagokból álló, jól felszívódó készítméynek vannak, de csak a vashiányt okozó betegség megtalálása után szabad kezelni.
Előzmény: szomorce (25)
dr. Palotai Katalin Creative Commons License 2005.05.16 0 0 26
A körömgyengeséget nem célszerű körömlakkal megoldani, mivel sok betegség vagy egyes nyomelemek hiányának első jele is lehet. A berepedező, töredező körmök miatt érdemes szakemberhez fordulni.
Előzmény: hWindy (9)
szomorce Creative Commons License 2005.03.19 0 0 25
Én úgy hallottam, hogy a szaunában fent melegebb van... Szóval hogy az könnyeben viseli el, aki a fejét lejjebb tartja - fekszik pl... De csak ajánlani akartam a vitamin.lap.hu-t, meg megkérdezni, hogy nincs-e itt valaki, aki tud a vashiányról. Pl. mitől van, és milyen betegséggel van párhuzamosan? Csak mert anyukámnak is az van, meg nekem is. Szal ha valaki tudja, akkor írjon!
Előzmény: szalka (15)
arnyekember Creative Commons License 2001.04.27 0 0 24
OFF
és hogy én is vegyem a lapot :)))
Az általad említetteknek is megvan a joguk ott élni ahol szertnének, bár ebben gondolom egyetértünk. Tehát ők vagy illegálisan dolgoznak itt, vagy pedig a magyar munkavállalási hivatal engedélyt adott nekik, hogy itt dolgozzanak. Ez kb. két hónapos macera, amiből egy hónap arra van feltartva, hogy _magyar_állampolgár jelentkezzen ugyanolyan CV-vel :))). Az más, hogy aki külföldit akar felvenni az azt is vesz fel. De már arra is hallottam példát, hogy a munkaügyisek nem adtak munkavállalásit külföldi állampolgárnak, mondván hogy van egy itthoni aki ugyanezt tudja és őt kéne felvenni.

Amúgy sok sikert a keresésedben. Komolyan.
ON

Előzmény: hWindy (23)
hWindy Creative Commons License 2001.04.27 0 0 23
OFF: És csak hogy kekeckedjek kicsit poénból:) Mondd az akkor hogy lehet, hogy az a sok román, jugoszláv, orosz, kínai, stb. munkát kap nálunk?
Azt hiszem - bár ez csak egy vélemény és semmit se ér, üres kiáltás a levegőbe - de akkor is azt hiszem, hogy mindenkinek joga van ott élni ahol szeretne.
A másik oldalról meg úgy tudom, hogy nincsenek megfelelő szakembereik. A barátom ezt úgy fogalmazta meg, hogy a hollandok vagy vállalkozók akarnak lenni vagy életművészek. Aki számítógépet buzerál az nekik hüje kissé és szívesen meghagyják neki.:)
És nem csak szakembereik nincsenek, de ha hihetek egy kollegámnak aki gyakran megy ki és hosszabb időkre - akkor sorban állnak az emberekért a fejvadászok, ha bezár egy cég.

Mondjuk meddő szócséplés. Ez nem változtat a helyezeten csak ettől olyan paradox nekem, hogy a fene vigye én bezzeg ezzerrel mennék, dolgozni is tudok, de nem fogadnak be.

Előzmény: arnyekember (22)
arnyekember Creative Commons License 2001.04.27 0 0 22
OFF
Magyarország is ugyanazt a gyarkolatot alkalmazza mint az EU, itt sem vehet fel senki külföldit, ha van arra az állásra magyar emberke.
ON

És hogy valami topicbavágó dolgot is írjak, a vitaminok nagyon fontosak...

Előzmény: hWindy (21)
hWindy Creative Commons License 2001.04.27 0 0 21
OFF:
Igen, tudom:( Érzékeltem, hogy sokkal kevesebb ilyen jellegű hírdetés jelenik meg. A munka Hollandiában topikban próbálkoztam, de nem kaptam választ. És tudod ez nagyon fontos nekem. Hogyan magyarázzam? ... Abban az országban otthon éreztem magam. Azonnal. Itt sosem. A nyugalomnak egy olyan foka volt amit eddig nem is ismertem. Van valami kisugárzása annak a helynek. És más okból is fontos. Nagyon sokáig kerestem megoldást valamire és abban találtam meg. Nem akarom feladni. Itt minden emlékeztet valamire. Sokáig nem tudtam mi bajom, de emlékeztetnek épületek, a vonat, mindaz ami ez az ország. És néha azt kívánom, bárcsak sose jutottam volna el oda, mert akkor nem fájna, hogy kiderült, hogy mégsem élhetek ott.
Szakmailag: Tudod az a vicc, hogy nincs nagy gyakorlatom - ez persze nincs ott az oldalon:))) az ellenkezője már inkább:), de tudom, hogy jól csinálom. Nagyon jól! Jók a ref.munkáim is. És az ember azt csinálja jól ami érdekli. Szóval - naív lesz:) - tudom, hogy jól járna velem az aki alkalmaz és én is jól járnék. És elfogadhatatlannak érzem, hogy csak azért mert ide születtem - egy országba ami nem tagja az EU-nak - csak ezért ne mehessek.:(
Bocs. Jó volt most leírni, nem mintha segítene bármin is.

Szóval kérlek szépen, ha van még ötleted akkor mondjad. Én még reggel átfésülöm ezeket a topikokat és megkeresem a fejvadász címeket. (Egy időben játszottam a gondolattal, hogy behazudok némi C++-t, bármit, csak kijussak. Lehet, hogy mire sikerül meg tudnám tanulni. De nincs pofám hozzá meg élesben úgysem tudok meggyőzően. Csak addig vagyok határozott ameddig tudom, hogy a tudásom is ér.)

Előzmény: szalka (19)
cherge Creative Commons License 2001.04.27 0 0 20
Csak, hogy meglegyen a topik helyének értelme is, nem rég hallottam egy orvos ismerősömtől, hogy az A és C vitaminnnak is jótékony hatása van a szexuális életre, ugyanis mindkettő fokozza a nemi vágyat. Az A-val kedves littlestar tényleg vigyázz, túl lehet adagolni és akkor káros következményei lehetnek, és tényleg, az lehet súlygyarapodás is. Én is inkább a vajaskenyér-sárgarépát ajánlom, most úgyis itt a nyár, lehet menni legelni:-)

Cherge

Előzmény: szalka (11)
szalka Creative Commons License 2001.04.27 0 0 19
Hat a webes dolgok most eppen nagyon halodoban vannak, Amerikaban egyik naprol a masikra szunnek meg tomegesen a dotcom cegek es a foleg a webesek esnek aldozatul a munkaeroleepiteseknek es bar meg nem huzodott at europara, de ami kesik nem mulik, ezen velemeny pl a cebit megnyitojan is elhangzott. Mostanaban eleg nagy regresszio van es ez az IT-t halmozottan erinti. Az EU legtobb orszagaban olyan a torvenyi rendelkezes, hogy a munkaugyi hivatal csak akkor ad engedely a munkavizumra (pl egy kelet europainak vagy indianinak), ha a ceg egyaltalan nem tudja az allast betolteni EU taggal, amihez specialis tudas vagy nagyon hianyszakma kell. De rengeteg jo topic van a tasztalon a kulfoldi munkavallalasokkal , rengeteg fejvadasz ceg cimevel elerhetosegevel stb. Lattam a kulfoldi magyarok ide topicba beirtal, de ott semmi ertelmeset nem fogsz hallani, mert az csak chat es szvsz semmirol se szol, inkabb olyanban erdeklodj, aminek a cimeben a munkavallalas is bent van pl Munkavállalás külföldön.
De en lattam, hogy nagyon sok magyar! fejvadasz es munkakozvetito weboldalan rengeteg kulfoldi allashiredetes is van, gondolom azert foglalkozik egy magyar ceg kulfoldi kozvetitessel, mert el tudja intezni a vimumot.
Előzmény: hWindy (18)
hWindy Creative Commons License 2001.04.26 0 0 18
Mázlista:)) Mármint bár sikerülne nekem is. Nem, nem vagyok programozó. Fél éve a webdesignra és a webdevelopra kapcsoltam rá. A programozáshoz annyit értek, amennyi a JavaScripthez kell azaz eljuttottam odáig, hogy egyszerűbb programokat meg tudok írni. Bonyolultabbakat meg tudok "lopni" a netről és át tudom írni. De azt hiszem ez kb. elég. Ugyanakkor programozni klassz, bár a hibakeresés az még debugerrel is egy rémálom:) Szóval szeretnék megtanulni azt is, de a sorrend - ahogy elképzeltem - az az, hogy először elhelyezkedni ezen a területen és aztán programozást tanulni és esetleg átnyergelni. A webdesignhoz van némi alapom is (DTP pár évig - megszállottan szerettem:)) - és talán némi érzékem is. Amit kinn le tudtam mérni, hogy kaptam ajánlatot. Az egyetlen akadály az EU útlevél hiánya volt.

Elnézést a topikgazdától, hogy Offolunk:), de ha visszajön, visszatérhetünk az A vitaminra. Addig meg hátha valaki idetalál a címre és mondd a témában valami hasznosat.

Előzmény: szalka (17)
szalka Creative Commons License 2001.04.26 0 0 17
A cigit nem kompenzalja :-)
Sot ha szauna utani cigizes, olyan erzest ad, mint mikor egy buliban rohadt sokat sziv es utana masnap rohadtul szar erzesed van. Eppen ezert segit letenni, de legalabb kevesebbett szivni, nekem a napi egy dobozt szepen lecsokkentette 7-8 szalra :-) A boromon mar most latszik a dolog jotekony hatasa es fog ez meg lejebb is menni :-)
Ha mar a vitaminnal tatrunk akkor a cigit a sok-sok-sok C vitamin kompenzalja egy kicsit.
Finnorszag meg nagyon jo hely, ha programozo(esetleg vllamosmernok) vagy eleg egyszeru is kijutni. Csak nekem eleg volt a ket es fel ev, meg most egy masik orszag hiv es hat ha a kalandos ismeretlen hiv akkor menni kell :-))
Előzmény: hWindy (16)
hWindy Creative Commons License 2001.04.26 0 0 16
:))) Kössz szépen!
Félek egy kicsit tőle, szóval lehet, hogy ez pszichés inkább, mert a nagy meleget sem szerettem, de néha meg szeretném csinálni, mert valamit tenni kéne már az egészségemért. És a szauna az nem hagzik túl megerőltetőnek:) Meg megnyugodna a lelkem, hogy kompenzáltam a cigit.

Hát.. momentán szeretnék külföldre menni, de mondjuk Finnországba nem annyira. :) Szóval értem.

Előzmény: szalka (15)
szalka Creative Commons License 2001.04.25 0 0 15
A finneknel, de mar csak 2 honapig, mar vagom a centit :-))) A szaunatol nem kene egy teljesen egeszseges embernek rosszul lenni. Persze a fokozatossag mindenekelott, ha sose szaunaztal, akkor alacsony hofok es nagyon rodiv idovel kezdjel! A finnek pici kortol hozzaszoknak az uszodaban nemegyszer lattam csecsemot !!! bevitt a szaunaba az anyja es a 4-5 eves korukra a kolykok mar maguktol igenylik a dolgot. A rosszulet tulhevulest jelez(het), tul hosszu ido utan, vagy magas vernyomas es/vagy szivproblemak eseten nem ajanlott a szauna. Egyszer lett a parom rosszul a szaunaban, mikor szexelni probaltunk :-) Hat egy 10 perc utan elszedult es teljesen rosszul lett, ki is jottunk azon nyomban, a nagy melegben meg hat o volt az aktiv fel es kiment a ver a fejebol es elszedult. Bar ez meg "kezdo szaunas" korunkban volt, azota lehet, hogy menne, de azota nem mertuk megprobalni a dolgot.
A bornek nagyon jot tesz, nem veletlen neznek ki sokkal fiatalabbaknak a finn nok.
A tasztalon van egy nagyon jo topic a szaunarol: "Szauna-kultúra" cimmel. Latogass el bele, ha erdekel a dolog, bar az utobbi idoben kicsit pang. Eleg sok tippet is talalhatsz benne es raaadsul otleteket, hogy hol milyen szaunakat talalsz pesten.
Előzmény: hWindy (13)
hWindy Creative Commons License 2001.04.25 0 0 14
Bocsánat, nincs szóf*****-i kényszerem, csak erről eszembe jutott valami littlestarnak. Azt olvastam, hogy az A vitamin csak zsíros közegben tud felszívódni. Azaz a sárgarépa semmit sem ér üresen, hanem pl. vajas kenyérre kell reszelni.
Előzmény: libu (7)
hWindy Creative Commons License 2001.04.25 0 0 13
Azt is benne van:) Természetes női dolog, hogy vonzók akarunk lenni elvégre a pasik első körben a külsőre buknak. Az, hogy milyenek vagyunk, az csak utána jön:)))

A túlsúly egyébként nagyon idegesítő tud lenni, a fogyókúra meg önuralomigényes.

Elnézést az offért, de te ugye a finneknél vagy a svédeknél élsz? Az normális, hogy rosszul leszek a szaunában? Ill. nem is merek, mert a meleg vízben is rosszul leszek, de annyian mondják, hogy egészséges és hogy kéne. Szóval meg sem merem próbálni. Lehet a szauna komolyan veszélyes?

Előzmény: szalka (11)
hWindy Creative Commons License 2001.04.25 0 0 12
:)) Ne mennyél nyusziba. Esküszöm elkapom valamelyik doki ismerősőm és megkérdezem mi segítene neked:) Figyelj, az Avon nem igazán jó (szerintem). Azt nem tudom mennyi az árdifi közöttük, mármint az Avon, Astor és mondjuk a L'Oreal között, de szerintem csak pár száz forint. Az utóbbi nem pattog olyan gyorsan. Azt is bevallom - mivel nekem is gyengék voltak a körmeim - hogy elég sokára használt igazán, szóval asszem pár év állandó lakkhasználat. (Addig marad az A vitamin sajnos.)

Az Actival az létezik 30 és 60 db-os kiszerelésben és ... pill, keresek egy blokkot. Na, a 60-as volt 2180, a 30-as gondolom a fele. Azért is ajánlnom, mert az a lényege, hogy segíti az ételben levő anyagok (vitaminok, ásványok) felszívódását. (Nem mindenkinek a szervezete hasznosítja rendesen:)) Nem baj, ha mesélek? Szóval úgy szorultam rá, hogy egy tüdővérzés miatt el akartam kissé halálozni:) és kiderült, hogy egy rutin nevű anyag (A C vitaminhoz hasonlóan kiürülős) nem épül be a szervezetembe. Az állandó gyógyszeres pótlása babra volt. Az Actival óta beépül:) (Aztán lehet, hogy csak a hit:) Szóval ezért ajánlgatom. De majd részesedést kérek tőlük;)

Előzmény: littlestar (10)
szalka Creative Commons License 2001.04.25 0 0 11
" kb. kéthete kezdtem kondizni járni, és ott ugye elvileg fogy az ember lánya."
Hat ez szvsz nem egeszen igy van. Attol fugg , hogy hogyan csinalod es eleg konnyu elcseszni. Sot meg ha ugy mesz konditerembe, hogy kifejezette fogyasi celzattal kersz edzestervet egy edzotol, akkor is az elso honapban nem fogsz fogyni (kilora, centire lehet), sot miutan az izom nehez ezert siman fel is ugorhat par kilo- ezt a normalis edzo el is mondja. Sot ha a kondi melle sokat is eszel, akkor akaratlan is lehet jo nagy sulyos izomkotegeket noveszteni, ami nonel nem a legszerencsesebb. Szerintem inkabb jarj aerobicra, vagy step-re, vagy calaneticre, vagy futni, bicozni, lepcsozni- megmozgat , egeszseges es tuti nem veszed egyszercsak azt eszre, hogy jesszusom bar nincs rajtam egy gram haj se, de a felkarom es a combom vastagabb mint a parome.

UI: tovabbra se ertem, hogy ez a topic mert is itt van. Mikor belekukkantottam teljesen azt vartam, hogy megtudom az A vitamin szexre gyakorolt hatasat :-)

Előzmény: littlestar (8)
littlestar Creative Commons License 2001.04.25 0 0 10
Mennyibe kerül ez a Béres Actival? Bogyó, ugye?
A körömlakkokat imádom, csak nagyon hamar (2 nap) lepattognak és hiába kenek alá, felé színtelen alapozót meg fedőt. Avont használok, de sokat kipróbáltam már, körömerősítőt meg mifenét, de semmi nem használt igazán. Akkor ajánlották az A vitamint.

Legfeljebb átmegyek nyusziba:)

LS

Előzmény: hWindy (9)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!