Keresés

Részletes keresés

Vazevaze Creative Commons License 2001.05.08 0 0 23
Én mar kb 8 éve élek Mo-on. Előtte is magyar területen, nevezetessen a Vajdaságban éltem. Két meghatározó dolog van amiben a két hely különbözik:
Magyarország kétségkívül nyugatibb eszmékre és elvekre épül, mint az egykori hazám, azonban van egy másik nagyon fontos különbség és ez pedig az emberek. Valamiért nagyon sokszor azt érzem, hogy itt mindenki túl önző és állandóan arra kell figyelnem, hogy ne vágjanak át és ne használjanak ki. Ez kifejezetten zavar...
De nem akarok negativ lenni :), és be kell valanom, hogy szeretek itt élni, mert én már itt vagyok itthon/otthon.
pj Creative Commons License 2001.05.08 0 0 22
Sziasztok!
En negyedik éve vagyok Budapesten, de mivel viszonylag közel lakom (160 km, közben egy államhatár), így a hazaruccanás nálam tényleg bejön.
Mégis nehéz volt megszokni, bár ez nem csupán a másik országnak köszönhető, hanem egy kis faluból jutottam nagy hirtelen ebbe a nagy, szürke és zsúfolt városba.
De ha elegem van belőle, akkor hazaugrom. Így nagyon jól ki lehet bírni. És élvezni! De azt nagyon!
schgy Creative Commons License 2001.04.26 0 0 21
Ez teljesen igaz.
schgy neje is aláírhatta volna
Előzmény: dudihu (15)
dudihu Creative Commons License 2001.04.23 0 0 19
csak skizo
Előzmény: lafnoteb (18)
dudihu Creative Commons License 2001.04.23 0 0 17
én pedig minden röghöz kötödök és mindenütt itt-ott-hon vagyok, bár hol egyik, hol másik életemet élem
Előzmény: lafnoteb (16)
dudihu Creative Commons License 2001.04.23 0 0 15
Vagy legjobb mindig a másik helyen
de vicc nélkül is
Előzmény: lafnoteb (14)
dudihu Creative Commons License 2001.04.23 0 0 13
Hello!
Nekem van itthon, meg van egy otthon.
Mindddenütt jó, de mindenütt más.
Előzmény: lafnoteb (12)
linsey Creative Commons License 2001.04.23 0 0 10
ja az egeszsegugy...negativ elmenyek...mi az hogy fizetni kell az orvosnak borravalot mert elvegzi a dolgat? miert kezelnek ugy mintha csak szimulalnek es miert nem vegzik el a megfelelo vizsgalatokat hogy kideritsek mi a baj? Ahhoz hogy a megszokott banasmodot kapjuk maganorvosokhoz jarunk es egy csomot fizetunk is erte, a szuleimnek leesett az alla ennek hallatan
Előzmény: linsey (9)
linsey Creative Commons License 2001.04.23 0 0 9
Sziasztok!

Meg mindig nem tudom megszokni hogy itt amikor elbucsuznak egymastol akkor is azt mondjak hello, nalunk azt csak udvozleskor hasznaljak...
Az hogy nem ingyen adjak a szatyrokat tenyleg elkepzelhetetlen nalunk es valoban ha vamit veszel es annak lemegy az ara odaadjak a kulonbozetet, ez igy fair. A bankkartya nem egy nagy kunszt es mindenkinek van, itt meg eloszor is jol vegig mertek es kozoltek lenezo hangnemben hogy ahhoz 300 ezer legyen a bankban, mielott egyaltalan megnezte volna mennyi is van...hitelkartyarol nem is beszelve...megint csak jellemzo hogy nalunk pozitiv a hozzaallas az emberekhez.
az uditot legtobb helyen egyszer kell megvenni es azutan ingyenesen toltik ameddig inni birsz, alkoholt es cigarettat 18 ev alatt nem lehet venni es mindkettot csak kulon kijelolt uzletekben lehet kapni, a barokba 18 ev alatt nem mehetsz be es etteremben sem szolgalnak fel alkoholt korhatar alattinak, sokszor el is kerik a papirokat.
ha hivatalos ugyben valahova telefonalsz keszsegesek es nem raznak le, ha igerik tenyleg visszahivnak, nem neked kell ujra telefonalgatni, a helyi beszelgetesek ingyenesek, a kozerdeku telefonszamok is azok, de nemcsak azok hanem pl uzletlancok, akar csak kis uzletek is sokszor, hivatalos szervek ilyesmi, nem neked kell fizteni, ok fizetnek.
De most ennyit a rosszbol, van azert itt rengeteg jo is, pl az ido, Budapest, hogy a csalad fontosabb mint a karrier es nem csak a rohanas van, es meg sokminden mas...

zsepibaba Creative Commons License 2001.04.23 0 0 7
Én itt élek Mo.-n, de kell egy kivétel is nem?
sz Creative Commons License 2001.04.23 0 0 5
elfelejtettem: :)
volt egy amerikai tanárom, és azon lepődött meg először, hogy itthon fizetni kell az áruházakban a műanyag táskákért... :o)
Előzmény: sz (4)
sz Creative Commons License 2001.04.23 0 0 4
jah, Kanadáról ne is beszéljünk :) mikor nyáron ott töltöttem néhány hónapot, azt hittem, hogy nincs is ilyen... egy gyors példa: egy bizonyos áruház minden héten kiad egy újságot, melyben akciós termékek vannak 5-30%-os árengedménnyel. ha veszel mondjuk egy kerékpárt, és két-három hét múlva 30%-kal olcsóbban adják, akkor simán visszaadják a különbözetet! na, ezt csináljuk meg itthon! :))
Előzmény: linsey (2)
pestiutca12 Creative Commons License 2001.04.23 0 0 3
Milyen érdekes olvasni, "nálunk otthon"...
Ezt a kifejezést eddig még csak Magyarországgal kapcsolatban olvastam.
Remélhetöleg linsey, a jókat és szépeket is sikerül majd megtapasztaljad!
Előzmény: linsey (2)
linsey Creative Commons License 2001.04.23 0 0 2
sziasztok!

linsey vagyok, a kanadai feleseg, de a ferjem irja amit mondok, neki jobb a helyesirasa. Szoval Magyarorszag-hm, annyi mindent tudnek irni de nem akarok tul hosszu lenni. Szoval ami nagyon furcsa volt rogton ideerkezesem utan hogy az eladok nem kedvesek, nem az van hogy ok vannak a vevoert, nem lehet pl meggondolni magam es visszavinni az arut akar egy het mulva is (otthon pl egy ev mulva is visszaveszik az arut mondjuk egy barkacsboltban)Az emberek sem igazan kedvesek, ha sorban kell allni tolakodnak, a nagy aruhazakban nekem toljak a bevasarlo kocsit, vezetes kozben sem udvariasak inkabb rogton dudalnak egymasra,nalunk otthon pozitiv a hozzaallas nem rogton a rosszat feltetelezik az emberrol. Nehez az osszehasonlitas mert sokminden jobb de sokminden rosszabb, kesobb meg komolyabban is belemehetunk ha lesz vkinek kedve.

Előzmény: sz (0)
pestiutca12 Creative Commons License 2001.04.23 0 0 1
Üdvözöllek, és sok sikert kivánok a topicnak, avval együtt, hogy én az egész életemet távol Magyarországtol éltem le és ebben nem valoszinü, hogy lesz már változás.

Én is kiváncsian olvasnám az otthon élö külföldiek hozzászolását, reménykedve, hogy a nyelvtudásuk nem fogja öket ebben akadályozni.

Előzmény: somnifer (-)
sz Creative Commons License 2001.04.23 0 0 0
jééééééééé!!!

0 külföldi jár erre?!?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!