Keresés

Részletes keresés

Veszpremi Creative Commons License 2020.02.11 0 0 119

Mi a helyzet a bringaúttal a magyar oldalon? Jó pár éve voltunk, akkor elég csehszlovákos volt, de a kinti részek kifogástalanok (kivéve a szivatós murvás szakaszt, amit nem sikerült elkerülnünk). Valami felújítások tán történtek azóta.

Előzmény: csamparev (118)
csamparev Creative Commons License 2019.08.10 0 2 118

Megtettük.

Szép volt, jó volt.

Nem vagyok nyugat imádó, de a szállást, strandolást a másik oldalra tervezzétek!

ancoraa Creative Commons License 2018.08.08 0 0 117

Koszi,hogy igazat adsz nekem.

Veszpremi Creative Commons License 2018.08.08 0 0 116

Maximálisan igazad van, igyekszik az ember betartani, nem mindig sikerül, de nagy árat lehet fizetni érte, sajnos nagyon veszélyes manapság a déli órákban a sugárzás...

Előzmény: ancoraa (115)
ancoraa Creative Commons License 2018.08.08 0 0 115

Kedves Kerékpárosok!

 

Ti nem szoktatok árnyékba vonulni biciklitúrán 11 és 15 óra között? Erről senki nem ír itt.

Akkor nem ajánlott biciklizni,még felhős időben is UV sugárzásnak vagyunk olyankor kitéve.

Én úgy tervezem,hogy 8- tól 11-ig biciklizés,utána árnyék háromig,utána háromtól hétig mehet tovább a Fertő- tó kör.

Szerintetek?

 

a.

Adzsulo Creative Commons License 2018.05.11 0 0 114

Sziasztok!
Nyáron mennénk feleségemmel egy körre, 3 napra tervezzük Sopronból. 
Első nap Neusiedl am See-nél, a másodikon Ilmitznél kellene szállás.

Tudtok esetleg ajánlani valami olcsó szobát? Lehet faház, bármi, nem vagyunk igényesek, de jó lenne 50€ alatt megúszni a szobát.

Van ilyenre esély szerintetek?

 

Kösz!

 

Öreg

forgione1 Creative Commons License 2017.07.25 0 2 113

1 nap alatt letudva a teljes kör. Kitérőkkel 165 km lett, 980 méter szinttel.

Sopronból indultunk és értelemszerűen oda is tértünk vissza. Semmi komp rövidítés, az csak papírkutyáknak való :-)

 

Ennyi szőlő ültetvényt Badacsonyban és Tokajban együttvéve nem láttam mint az osztrák oldalon..... lehet szidni az osztrák gazdákat, de ott legalább szőlőből készül a bor.... Mégpedig olyan szőlőből ahol a tőkék is vigyázzban állnak, öntözve vannak, még fűszál mutatóban se köztük.

 

Visszafelé úgy vettem észre, hogy ez már orbániszta, hogy az út mindkét oldala tiszta gaz lett :-)

Odakint se bokor, se fa, fű pedánsan nyírva (külterület). Szóval a túlszabályozott rendszernek is megvannak a hátrányai!

 

Csurgót nem nagyon találni, de aki módszeresen keresi az rálelhet egy kettőre a körön.

Kitérők nélkül magát a Fertő tavat csak messziről látod :-)

 

Frekventáltabb részeken a lusták 1 négyzetméterre jutó pedelecek száma zavaróan magas.

 

A kinti kerékpárutak leginkább aszfaltozott mezőgazdasági utak, így megoldva a kerékpárút hálózatot.

 

Nálunk mindezek porosan tengődnek és esős időben hordják fel a sarat a közutakra.

 

Ideje lenne törvényben iktatni, hogy gazdáknak kötelezettségük legyen a földjüket körbeölelő utakat leaszfaltoztatni. Úgyis olyan sokan ugrottak megvenni az állami földeket, hát akkor legyen pénzük költeni is rá..... ne csak hasznot lessék!

 

 

vbetyar Creative Commons License 2017.06.20 0 0 112

Illmitz strandra kerékpárt be lehet vinni?

Tamás Perlaki Creative Commons License 2017.06.01 0 0 111

Sziasztok!

egy egy napos bringaturat tervezunk a Ferto-to korul, Ferdodrol indulnank. Mörbisch-ig mindenkepp el szeretnenk jutni. Azt lattuk, hogy innen indulnak is kompok Illmitzbe. Ami viszont a kerdesem, hogy Rust-bol indul-e komp Illmitzbe? Ezt sehol sem talaltuk az interneten!

koszonom

barrix Creative Commons License 2016.09.13 0 0 110

Magyar részen most tavasszal kellemes csalódás ért, nagyon jó volt az út, de csak egy rövid szakaszt mentünk Fertődről. . Mi anno 3 nap alatt csináltuk meg, de 36 fokos kánikula volt, és hétévesekkel voltunk, fürdeni is kellett.

Előzmény: Veszpremi (109)
Veszpremi Creative Commons License 2016.09.13 0 0 109

Simán megkerülhető, nem is kérdés. Attól függ, mennyi kitérőt csinálsz, valahol 110 km körül van, 20-as átlagot menni simán lehet és akkor 6 órán belül vagy. Az osztrák oldalon jó a bringaút, a magyaron is tán javítgatták, mi kb. 4 éve lehettünk, akkor a magyar rész vacak volt.

Előzmény: Bubus77 (108)
Bubus77 Creative Commons License 2016.09.13 0 0 108

Sziasztok!

Aránylag jó kondiban, kevés bringás tapasztalattal nagyon nagy vállalás lenne egy nap alatt körbetekerni a tavat csak kisebb pihenőkre megállva? Ahogy olvastam a fórumot, mindenki 2-3 napot szán rá. Csak abból indultam ki, hogy a Velencei tó (35-37 km) itt-ott meg-megállva 2-2,5 óra kényelmesen körbetekerhető. Ez alapján a hasonló adottságú Fertő-tó megkerülhető kb. 6-8 óra alatt is, vagy rosszul gondolom? Köszönöm a segítséget.

zandik Creative Commons License 2016.09.01 0 0 107

Sziasztok!

 

Kedden mi is nekivágtunk a párommal a tekerésnek. Mivel csak egy napunk volt, ezért eleve úgy terveztük, hogy nem az egész tavat tekerjük körbe! Az autót Rustban parkoltuk le, a kikötőnél ingyen! Innen indultunk el 10:40 magasságában. Áttekertünk Mörbischbe, majd Fertőrákos felé vettük az irányt. Fertőrákoson szinte csak végig gurultunk, párom több, mint 50km/h-ás sebességgel száguldott át a település lejtőin. :) Ezután következett a kicsit izmosabb szakasz. Balf és Hegykő... Itt megbirkóztunk kettő 8 és egy 11%-os emelkedővel. Nem mondom volt olyan pont, ahol azt mondtam leszállok, de valahogy mégis feltekertem... már csak azért is... Jó érzés volt elmenni mások mellett, akik tolták fel a bringát. Fertődön áthaladva jött aztán az igazi megpróbáltatás számomra. Kezdtem megörülni, hogy Pamhagenig sík terepen megyünk, DE azzal nem számoltam, hogy 20-25 km/h-ás szembe széllel kell megküzdenem, ami elkísér egészen Illmitzig bennünket. Itt szálltunk kompra és mentünk vissza Mörbischbe, ahonnét még levezetésként visszatekertünk Rustba. A komp egyébként Mörbisch és Illmitz között fél óránkét közlekedik. Mindent összevetve nagyon jó kis túra volt. 77 km körül lett a vége és 16:30 magasságában értünk vissza Rustba az autóhoz. A tóból sokat nem látni, a kerékpár utak az osztrák oldalon tökéletesek. Magyar oldalon talán a pamhageni határhoz vezető kerékpárút minősége volt a legrosszabb, a többi tűrhető. :) 

takacsede Creative Commons License 2015.04.07 0 0 106

Mi is mennénk 2 hét múlva kerülni és az érdekelne, hogy a pamhageni határátkelő járható-e egy 3 méter magas lakóautóval?

Köszi!

Stickerei Creative Commons License 2015.04.03 0 0 105

Sziasztok,

 

Nem túl nagy itt a forgalom, de azért próbálkozok.

Május 9-ről 10-re virradó éjszakára 7 fős bringás társaságnak szeretnénk Neusiedl környékén valami nem túl húzós szállást.

Ha valakinek lenne valami tippje, örömmel venném.

 

Köszi előre is.

Veszpremi Creative Commons License 2014.09.14 0 0 104

Ez bizony így van, ég és föld! Ha csak bringázol, akkor is tapasztalod. Kint rend honol mindenütt, itthon meg az enyészet... Számunkra az is döbbenetes volt, hogy az osztrák részen sok-sok ezer bringás közül egy sem akart bennünket szemben eltalálni, elütni, fegyelmezetten, körültekintően bringáznak. Itthon 20 km alatt biztos lesz egy incidensed, nem kell egy Fertőt körbehajtanod.

Előzmény: -Smiley- (103)
-Smiley- Creative Commons License 2014.09.14 0 0 103

Megvolt a Fertő tavi bringatúra, egy kis élménybeszámoló, avagy tükörkép Hungarisztán és Ausztria között.

 

Szóval Fertődről elindultunk hogy a Fertő tavat végig tekerjük (kis kört tettünk meg, tehát kompoztunk Mörbisch - Ilmitz között)
Magyar szakaszon a Bringaút Fertőd - Balf között teljesen jól kiépített, pihenőkkel, majd Fertődön rárakják a bringásokat egy mellékútra mely Fertőrákosig vezet.  Mi Fertőrákoson lekanyarodtunk a Fertőrákosi hajóállomásra.  

Ha Hajóállomásra behaladva (autóval érkezők részére) természetesen végig megállási tilalom van bevezetve az út szélén, magyar szokás szerint, hogy a Strand/Hajóállomáson lévő fizetőkapunál 160 Ft/óra díjért parkolhassanak.   Mi bringával ingyen bementünk, gondoltunk 2 órát benézünk a strandra is mert jó idő volt és még a hajónk sem indult. Fertő tavi strand fizetős, és nagyon nem olcsó, holott semmi plusz szolgáltatást nem ad.  A strandot kihagytuk.

 

A Fertő tónál 2 hajós-társaság üzemel.

Az egyik az osztrák, a másik a magyar. 

Mi a szemközti Illmitzbe tartottunk, a magyarok nem indítanak oda hajót, csak az osztrákok. Megvettük a jegyet (munkanap lévén Mörbisch-i átszállással) majd felszálltunk a hajóra.

Jeleztük a személyzetnek hogy Illmitzbe mennénk, mondták hogy semmi gond, leszólnak az állomásra, hogy várjon meg minket a hajó.  Mörbischben leszálltunk mellettünk lévő helyről indult az Illmitzi átkelőhajó. Kapitány és a személyzet egy tagja elkérte a bringánkat, felrakta a hajóra, majd jó utat kívántak. 

Illmitzben leszálltunk, INGYEN Strand, Ingyen parkoló várt minket. Kulturált, lenyírt fű, tisztaság, rend, öltöző, minden nagyon szép és rendben volt.  Onnan elkezdtünk tekerni Pamhangenbe. Vonatindulás előtt 10 perccel beértünk.  Kis p..csányi falucska, kicsi, rendezett, akadálymentes, térkövezett, kijelzővel ellátott teljesen felújított állomással.  Állomáson ingyen volt wc (sok MÁV állomás megírígyelné) 
Magyar nyelvet nem beszélte a forgalmista, mondtam neki hogy Ticket - Fertőd.  Mondja hogy on ZUG.  Mondom oké :) 

Várjuk a vonatot, másodpercre pontosan beérkezik egy bazinagy EMELETES vonat (igen, ez a fertő tavi p..csányi falujáró mellékvonalon közlekedő vonat volt)   Bár sehol nem láttam a kerékpár logót, beszálltunk a 3-ik kocsiba.  A kocsiban rajtunk kívül 3 ember utazott (nem is értem minek ide emeletes vonat) ajtó becsuk, vonat elindul.  Begyorsít mint az állat, csak úgy süppedtünk a falhoz :) Aztán egy idő után egy erőteljes fékezés, majd hatalmas csattogás zötyögés.. igen, újra ITTHON VAGYUNK.  Onnantól gyök kettővel zötyögtünk Fertődig

Elegáns, zöld ruhás osztrák kaller jön. Mondom neki hogy kérek egy jegyet Fertődig.  
Legyint egyet, mondja hogy Bonus, jó utat :)  Na a MÁV-nál mikor van ingyen bónusz 1 megállóra?  Fertődön leszálltunk, omladozó vasútállomás, lepukkant gazos minden.   Igen, újra itthon vagyunk.  


Másnap elmentünk kocsival a Mirafalle-vízeséshez. A hülye GPS felvitt az autópályára. Bár volt valami ellenőrző autó, le se sz..rtak, bár nem voltunk bunkók lementünk az első kihajtónál  tehát az autópályán se szívóznak úgy mint itthon, amikor véletlen benéztem az M3-ast és 15 ezerre büntettek, holott lejöttem az első kihajtónál.   

Igen, ez Ausztria. 

-Smiley- Creative Commons License 2014.08.24 0 0 102

sziasztok!

 

Nemsokára mennénk a Fertő tóhoz bringázni egyet.
Tudnátok ajánlani látnivalót, pihenőt? 

Mi arra gondoltunk hogy Fertőszentmiklósról mennénk Neusiedl am See-ig a tó keleti oldalán. Onnan meg vissza vonattal.

Melyik oldal a szebb, melyik járható jobban bringával? van végig bringaút? 

Milyen látnivalót érdemes megnézni?

Vonaton mennyibe kerül a teljes árú jegy Neusiedl am see - Fertőszentmiklós között?

 

köszi

 

Előzmény: csirketojas (101)
csirketojas Creative Commons License 2014.06.10 0 0 101

Sziasztok!

Tegnap hazaértünk a bringatúráról, ezért következzen az élménybeszámoló, kivételesen egy anyuka szájából. :-)

 

2 felnőtt + 11 éves gyerek (24"-os bringával)+ 9.5 éves gyerek (20"-os bringával) túraleírása, az óramutató járásával ellentétes irányban. A cuccainkat hátizsákban vittük magunkkal, úgy számoltuk, 80 km-t tekertünk.

 

1 nap: szombaton 11 órára értünk Illmitz-be kocsival.

A hajóállomás parkolójában vettünk 3 napijegyet, és ott hagytuk az autót. Fél 12-kor indultunk neki a biciklikkel, Weiden-ig tekertünk, tényleg sík vidéken. 24 km-t mutatott a gps, 3 óra alatt értünk oda, de ebben volt kilátónézés és ebéd egy kisvendéglőben a bringaúton Pottersdorf környékén.

A szállásunk itt volt, reggelivel kértük, egy nagyon kedves, Magyarországról 25 éve kiköltözött hölgy vezeti:

http://www.urlaubambauernhof.at/karl.hitzinger

 

2. nap

Reggeli után nekiindultunk, Rust volt a célállomás. A 45 km-t 4 óra alatt tettük meg, igaz, csak rövid szendvicses étkezésekre álltunk meg.

Jois-nál egy rövid (kb. 50-80m, de kicsit meredekebb) emelkedő után a faluban hosszasan lehet legurulni a főúton kialakított bringaúton.

Másik ilyen kellemetlen meglepetés, az Oggau-ban volt, a faluban van egy hosszabb emelkedő, a főúton kialakított bicikliúton lehet feltekerni, mi a biztonság kedvéért a gyerekeket felküldtük a járdára és ott tekertek az emelkedő tetejéig. Ami nagyon tetszett, hogy gyakorlatilag pár kilométerenként van biciklis pihenőhely, csappal, árnyékkal, padokkal. Ami időnként nem volt öröm,  hogy tényleg főúton kialakított (felfestett) sávval jelzett vagy nem jelzett bringaúton vezetett az út, vagyis tényleg jól jött, hogy a gyerekek megbízhatóan bicikliznek és az alap közlekedési táblákat ismerik. Igaz, szerintem max. 4-6km volt ilyen szakasz.

A szállásunk itt volt (Gastehaus): http://www.seebadrust.at/

 

3. nap

Reggeli után Mörbish-ig tekertünk (11 km, 50 perc) utána komppal visszahajóztunk Illmitz-be, az autóhoz.

 

A szállásokon adtak Neusiedler See Card-ot, minden kártya a következő napig érvényes (http://www.neusiedler-see.at/neusiedler-see-card.46.0.html)

Ezzel ingyen voltak a fürdőbelépők, féláron a kompozás, és még sok program ingyen lett volna, ha lett volna másra is időnk.

 

Mindenkinek köszönöm a segítséget!

Cst.

 

Veszpremi Creative Commons License 2014.05.13 0 0 100

Elüldözni? Az nem könnyű :)

Jó bringázást, és majd ne felejtsd el, hogy beszámolj itt, milyen volt! :)

Előzmény: csirketojas (99)
csirketojas Creative Commons License 2014.05.13 0 0 99

Nagyon köszi a segítséget, ennek segítségével gyorsan kitaláltuk a programot, de nem akartalak elüldözni Titeket a fórumról...;-))

Előzmény: csirketojas (98)
csirketojas Creative Commons License 2014.05.12 0 0 98

"Én tuti nem kompoznék, az a puhány labancoknak való, szinte csak ülni kell végig, tekerni nem sokat, ilyen srácoknak ez meg sem kottyan a leírt idő alatt szerintem."

Hát, ekkora gyerekeket nehéz motiválni, ők a teljesítményért még nem tekernek...:-)

Viszont egy-egy beiktatott program mindig húzóerő, mint pl. egy hajókázás vagy strandolás.

Szóval a cél az "élvezet" - nekik is, nekünk is - és hogy megszeressék a kerékpártúrát. :-)

 

Ha visszafelé megyünk, akkor nyilván Illmitz-ben kéne hagyni a kocsit. Van ott parkoló 3-4 napra?

 

Bodza, mi se tervezünk rohanást. Kisebbik gyereknek 20"-os bringája van, max. 30-40 km-t bír egy nap, a Tisza-tónál már kipróbáltuk.

 

És ha jól számolom, akkor valahogy így kellene megoldanunk?

1. nap: Illmitz- Neusiedl am See

2. nap: Neusiedl am See- Ruszt (vajon a Mesepark innen emelkedőn érhető el és mekkora kitérő??)

3. nap: Ruszt - Mörbisc - Komp - Illmitz

 

És akkor még egy strandolás vagy termálfürdő is belefér.

 

 

Köszi bármi javaslatot, akár rá-, akár lebeszélés! :-)

cst.

Előzmény: Veszpremi (96)
Veszpremi Creative Commons License 2014.05.12 0 0 97

A kerülés irányát a szél befolyásolhatja, de leginkább egynapos esetben, több napra ez nehezebb, hacsak nem egy front után ÉNY-i fúj 3 napig. Ott mindig van valamilyen szél, szeles hely, úgy kell választani irányt, hogy relatíve kevés szembeszél legyen. ÉNY-i esetén tán az óramutatóval ellentétes irány könnyebb, plusz tán az emelkedők is kellemesebbek (de nem jelentősek), pl. Fertőrákos is fordítva jobb.

Előzmény: Veszpremi (96)
Veszpremi Creative Commons License 2014.05.12 0 0 96

Infó itt is, meg sok más honlapon: http://www.kerekpartura.com/turak.php?id=2

Emelkedő csak Fertőrákoson van, az sem hosszú és nem is meredek, simán abszolválható.

Bringaút van a magyar oldalon is, most csináltak egy részen felújítást.

Fel is törte már a gaz!: http://www.kisalfold.hu/soproni_hirek/fu_tort_fel_az_uj_aszfaltbol_a_ferto-parti_kerekparuton_javitjak_a_hibakat/2380813/

Kis szakaszon nincs, ott kisforgalmú úton szépen el lehet bringázni.

Szállást meg keresni kell, amagyar oldalon Hegykő kimondottan felkészült a bringásokra, mi ott aludtunk, de mi egy nap alatt körbementünk, sok panzió, apartmanház van. Osztrák oldalon a kocsi otthagyható, nem szokták bántani, pl. Rust-on van jó nagy parkoló nem messze a kikötőbe menő úttól. Én tuti nem kompoznék, az a puhány labancoknak való, szinte csak ülni kell végig, tekerni nem sokat, ilyen srácoknak ez meg sem kottyan a leírt idő alatt szerintem. Mondom, a magyar oldal mindenképpen nehezebb, azaz tán azt kéne előre venni, hogy utána a feeling javulhasson. Mi minden tavat óramutató járásával megegyezően tekerjük, de ez csak ízlés kérdése :)

Itt van egy kerülés tapasztalatokkal és linkekkel, kicsit régi, de többnyire most is jó: http://www.alon.hu/node/5514

Azt megmondom, idén mi megint megkerüljük, mert hogy az jó! :)

Előzmény: csirketojas (94)
bodza80 Creative Commons License 2014.05.12 0 0 95

Bár még mi is csak tervezzük a júniusi tókerülést, az itteni írások alapján azt vettem ki, hogy óramutató járásával ellentétes irányba érdemes haladni, emelkedő csak Oggau-Rust környékén található, de az se vészes. Mi Podersdorfban tervezzük hagyni a kocsit, onnan első nap a breitenbrunni kempingig tervezünk eljutni, második nap Rusztig megyünk, harmadik nap Fertőmeggyesnél kompolunk Illmitzig, és onnan vissza Podersdorfig. De másnap ez gondolom elég lassú menet, csak nálunk az 5 éves váltó nélküli 16-os biciklivel nyomja, szóval neki a napi 20 km bőven elég lesz, ezen kívül a 2 éves biciklisülésben kell, hogy kibírja.

Előzmény: csirketojas (94)
csirketojas Creative Commons License 2014.05.12 0 0 94

Sziasztok!

 

Olyanok segítségét keresem, akik már körbebiciklizték a tavat.

 

2 fiúgyerekkel (9 és 11 évesek)  szeretnénk elmenni Pünkösdkor. Mivel csak szombaton tudnánk indulni kocsival és hétfőn jönnénk haza (kevesebb, mint 3 nap), úgy számoltuk, hogy a gyerekeknek a teljes tó kerülése túl sok lenne.

Illetve olvastam, hogy forgalomtól teljesen elzárt bicikliút csak az osztrák oldalon van és hallottuk, hogy van bicikliszállító kompjárat az osztrák oldalon.

 

Szerintetek megvalósítható, hogy az osztrák oldalon letesszük az autót (hol van több napra parkolóhely?), és napi 30-40 km-t tekerve, szombaton és vasárnap valahol megszállva végül visszakompozunk a kocsihoz?

 

Melyik irányba érdemes megkerülni ebben az esetben a tavat? Merre nincsenek nagy emelkedők?

 

Tudtok esetleg panziókat, ahol érdemes gyerkőcökkel megszállni?

 

Nagyon köszi!

Cst.

 

 

 

 

bodza80 Creative Commons License 2014.05.10 0 0 93

Hátha tud valaki válaszolni: többen írtátok, hogy bungallók is vannak a kempingekben, én viszont ennek nyomát se találom. Mindenütt csak a sátor- és lakókocsi díjak vannak feltüntetve. Nem lenne mindegy, hogy kell-e 2 sátrat cipelnünk vagy sem. Breitenbrunn és Ruszt érdekelne egyébként. 4 gyerekkel (8,7,5,2 év) indulunk útnak, ezért kb. 20-22 km-t tervezünk menni egy nap, viszont velük esélyünk nincs "továbbmenni egy faluval", ha épp nincs valahol szállás. :)

Veszpremi Creative Commons License 2013.09.08 0 0 92

Válasz: nem! Vannak (2) murvás, döngölt szakaszok, száraz időben elég nagy porral. A természetvédelemre hivatkozva nem aszfaltozzák le ezeket a részeket. Pedig a por, amit a bringák csapnak, szerintem környezetrombolóbb, mintha egyszeri felindulással leaszfaltoznák. Egyébként kitérőkkel 140 km-t tekertünk körben, kiváló volt, nagy élmény! Hegykőről indulva és érkezve. Óra járásával megegyező irányba mentünk, DK-i szél volt, szélre ott mindig kell számítani, de elviselhető volt. A magyar oldalon a bringautak minősíthetetlenek, de most úgy tűnik, nekiállnak, tán rosszabb nem lesz a felújítás után. Most már gyakorlatilag építési terület a bringaút, mert le van sarabolva a szélesítés miatt, eléggé felháborító, ahogy ezt (is) csinálkák. A másik oldalon tökéletes minden, a bringautak is fantasztikusak, de országútival hajtottunk országúton is, az meg aztán hihetetlen sima végig :)

Előzmény: Veszpremi (91)
Veszpremi Creative Commons License 2013.09.01 0 0 91

Végig aszfaltos úton megkerülhető a tó?

timetable Creative Commons License 2013.08.22 0 0 90

A múlt héten voltunk tókerülésen, pár tapasztalatot megosztanék, mivel én is merítettem ebből a topikból:

 

- A tókerülés iránya kb. mindegy: talán annyi, ha valaki Sopront is érintené, Balftól odáig combos kis több kilométeres emelkedőre számítson, de Sopronból Fertőrákosra is elég "hullámos" az út.

 

- Ausztriában mi Purbachban aludtunk a kempingben. Elsősorban a bungalós vendégekre szakosodtak: keresni kellett az üres placcokat a kempingen belül. Két fő, valamint egy sátorhely ára egy éjszakára is 16 EUR körül jött ki. 

 

- Arra érdemes készülni, hogy Ausztriában hétvégén elvétve van nyitva bolt (megj.: a purbachi kempingnek viszont van boltja, ahol vasárnap is volt friss pékáru). Sört viszont a strandbüfékben sem kapni kb. 2,5 EUR-nál olcsóbban...(Ráadásul, itt nincs olyan esti élet, mint mondjuk a Balatonnál. Purbachban a labdarúgó stadionba mentünk be meccs után, ott találtunk csak nyitva büfét.)

 

- Az osztrák útvonalak elég jól jelzettek, és hozzáférhető térkép is. Ami azonban nem jelöl egy új (2012-ben átadott) határátkelési lehetőséget a keleti parton! Az Apetlon és Pamhagen közötti utat a felénél érinti a magyar határ egy kiszögellése: innen vadonatúj bicikliút vezet Fertőújlakra (itt van egy kellemes kiülős vendéglátóipari egység), majd innen kis forgalmú közúton lehet betekerni Fertődre.

 

- A magyar oldalon a hegykői Termál kempingben, valamint a balfiban volt szállásunk: mindkettő elég korrekt hely. (Balfon magyarul alig beszélő kínaiak viszik a kempinget: de nem kell tőlük megijedni). :-)

 

Egyik napot mi a Soproni-hegységre szántuk: Kópházánál léptük át a határt, majd feltekertünk a rietzingi tófürdőhöz (volt három órás jegy, 2 EUR összegért), majd még egy kis kaptató után már jöhetett a gurulás Brennbergbányán át Sopron központjáig.

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!