Keresés

Részletes keresés

morbiczer Creative Commons License 2001.04.23 0 0 4
Kedves zoliku!

Úgy látom, hogy hozzászólásodnak egyes pontja nem mentek át a hálón. Ideírom, hgy szerintem mi maradt le (mindezek logikusan következnek az áltralad leírtakból)

1. "A jelenlegi háromhetes rendben ez azt jelenti, hogy valószínűleg kétszer egy hét lesz még a plenáris ülésekre szánva, és az ellenzék alighanem demagóg kampányoláson meg obstrukción kívül másra nem fogja használni. "

Ez maradt le: ... ezenkívül javaslom, hogy ellenzéki pártok a választásokon egyálétalán ne indulhassanak (kivéve a MIÉP-et), mert négy éven keresztül tartó állandó obstrukciójukkal eleve diszkvalifikálták magukat. A ciklus hátralevő idején meg a parlament ne is ülésezzen.

3. "Az adófizetők pénzének megtakarítása érdekében jó lenne, ha csak néhány héttel is, de rövidebbre fognánk ezt az időszakot."

Ez maradt le: ... ezenkívül javaslom, hogy az adófizetők pénzének megtakarítása céljából teljes egészében szüntessük meg a kampányt. (Mivel ellenzéki erők nem indulhatnak, kampányra eleve nincsen szükség.)

4. "A májusi időpont aránytalanul nagy előnyhöz juttatja az MSZP-t, mert túl közel van a munka ünnepe, ami az MSZP-nek komoly lehetőséget nyújt sportszerűtlen kampányolásra. A márciusi időpont a nemzeti összefogást jelképező márciusi forradalom ünnepéhez van csak közel, amely ünnep mindenki számára egyenlő esélyeket nyújt arra, hogy megszólaljon"

Ez maradt le: ... Erről a pontról magam is belátom, hogy bődületes baromság, de hát valahogy össze kellett hoznom a 6 pontot és jobb nem jutott eszembe.

5. "Május elején sok a kerti munka, az emberek egy része otthon marad. Március végén ilyen probléma nincs, az ilyenkor menetrendszerű tavaszi napsütés javítja a közhangulatot, magasabb részvételi arányt hozna."

Ez maradt le ... ez az érv különösen azért hathatós, mert köztudott, hogy május végén "menetrendszerűen" sokkal rosszabb az idő, mint március végén. (A mezei munkáról meg ennyit: aki nem tud max (max.!) 2 órát rászánni arra, hogy leszavazzon (vasárnap), az, hát hogyan is mondjam ...)

Ráadásul teljesen lemaradt a hetedik pont:

7. A fentiekben gondolom mindenki számára egyértelműen bebizonyítottam, hogy Magyarország felemelkedése csak márciusban tartott választások révén képzelhető el. Mivel azonban az Orbán-kormány mandátuma 2002 májusáig szól, és igazságtalan lenne, ha idő előtti lemondásra kényszerülnének, ezért hasznosnak tartanám, hogy a választásokat csak 2003 márciusában tartsuk meg. Ez első pilantásra sok mindent megoldana, de mivel történelmünk legnagyobb eseményei (úgyis mint 1848, 1956, 1990, 1998(!)) páros számra végződő évben történtek, ezért "jelképes lenne", ha a jövőben minden választást páros számra végződő évben tartanánk, tehát marad 2006, esetleg 2008.

Remélem sikerült segítségedre lennem.

Előzmény: zoliku (-)
JO Creative Commons License 2001.04.23 0 0 3
UDV!

Kedves Vereb!

Onnek nagy a feje!

Udvozlettel: ifj. Bagoly.
s.k.

m.t.:
JO

ui.:
Tehat mar megint hulyenek vagyunk nezve...:( (amit en kifejezetten utalok)

Előzmény: zoliku (-)
Constn Creative Commons License 2001.04.23 0 0 2
Akkor miért is szeretnéd a választásokat márciusra? :)
Előzmény: zoliku (1)
zoliku Creative Commons License 2001.04.23 0 0 1
Biztos, hogy nem. Több jel mutat arra, hogy Németh Miklós lesz a baloldal Torgyánja. (Azaz különutakon jár, amíg nem ő lesz a mérleg nyelve...)
Előzmény: Törölt nick (0)
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.23 0 0 0
Szerinted sikerül a masz0pnak jövő márciusig olyan ME jelöltet állítani, aki mögé a _teljes_ párt felsorakozik?
Előzmény: zoliku (-)
zoliku Creative Commons License 2001.04.23 0 0 topiknyitó
Gondolkodott-e már valaki azon, mennyire rossz időpont a parlamenti választások megtartására a május? Mennyivel jobb lenne már jövő márciusban (lehetőleg a hónap utolsó hétvégéjén lebonyolítani?) Néhány érv:
1. Amennyiben májusban tartják a választásokat, akkor február-március hónapokban még ülésezik a Parlament. A jelenlegi háromhetes rendben ez azt jelenti, hogy valószínűleg kétszer egy hét lesz még a plenáris ülésekre szánva, és az ellenzék alighanem demagóg kampányoláson meg obstrukción kívül másra nem fogja használni. Komoly törvénykezési munka szerintem nem lesz már jövő tavasszal.
2. Ha májusban tartják a választásokat, akkor június végefelé alakul csak meg az új kormány, és addig az Országgyűlés sem folytat érdemi munkát. És nem fog folytatni egészen szeptemberig, mert július elején elmegy az egész törvényhozás szabadságra. Amennyiben márciusban lennének a választások, akkor április végére már összeülne a T. Ház, május elejére lenne új kormány, és egy frissen legitimizált törvényhozás a júliusig hátralévő két hónapban komolyabb munkát tudna végezni, mint egy búcsú előtt álló kampánygyülekezet. Célszerű lenne már idén december végén kimondani az Országgyűlés feloszlatását, és az államfő kiírhatná márciusra a választásokat.
3. A pártok már most kampányolnak. Az MSZP hétvégi rendezvényének hangneme arra utal, hogy igaza volt Kövér Lászlónak, amikor arról beszélt, hogy az MSZP undorba fogja fullasztani a választásokat. Az adófizetők pénzének megtakarítása érdekében jó lenne, ha csak néhány héttel is, de rövidebbre fognánk ezt az időszakot.
4. A májusi időpont aránytalanul nagy előnyhöz juttatja az MSZP-t, mert túl közel van a munka ünnepe, ami az MSZP-nek komoly lehetőséget nyújt sportszerűtlen kampányolásra. A márciusi időpont a nemzeti összefogást jelképező márciusi forradalom ünnepéhez van csak közel, amely ünnep mindenki számára egyenlő esélyeket nyújt arra, hogy megszólaljon.
5. Május elején sok a kerti munka, az emberek egy része otthon marad. Március végén ilyen probléma nincs, az ilyenkor menetrendszerű tavaszi napsütés javítja a közhangulatot, magasabb részvételi arányt hozna.
6. Az 1990-es választásokat, a tényleges rendszerváltást márciusban bonyolították le. Legnagyobb nemzeti forradalmunk is erre az időpontra esett. Március az öntudatos cselekvő polgár hónapja, jelképes lenne, ha végérvenyesen ezt az időpontot jelölnénk ki a választások metartására.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!