Keresés

Részletes keresés

káef Creative Commons License 2007.06.07 0 0 41
elsokotetmuhely Creative Commons License 2005.10.08 0 0 40
Kérjük, engedjék meg, hogy bemutatkozzunk. Mi vagyunk az Elsô Kötet M?hely. Keresünk tehetségeket, akik még nem találták meg az utat az érvényesüléshez, akik még nem merték m?veiket elküldeni kiadókhoz, vagy merték, de mindhiába. Ôket arra biztatjuk, hogy küldjék el nekünk írásaiat, rajzaikat, fényképeiet, bármit, amibôl könyvet lehet csinálni. Bármilyen m?fajban, terjedelemben. Egy kikötésünk van csak: tehetséges alkotás legyen. Az elfogadott kéziratokból digitális (pdf formátumú) könyvet készítünk, természetesen ingyen. Ha többet szeretnének tudni rólunk, látogassanak el a honlapunkra! http://www.elsokotetmuhely.hu/
Előzmény: Karel von Bahnhof (33)
Leila Blue Creative Commons License 2005.02.06 0 0 39
hamarosan:egy Terézanyu két élete
Joseph Campbell Creative Commons License 2005.01.21 0 0 37

Először menj ki, és ÉLJ.

Szenvedj, izzadj, éhezz és vérezz.

Ha ez "megvolt, ahogy írva", akkor olvass sokat, hogy lásd, mik azok a könyvek, amiket már nem kell megírnod.

Ha ez is megvolt, keress egy szerkesztőt, aki majd tanácsokat ad, kritizál, és esetleg berak téged egy kiadóba.

Végül elkezdhetsz írni.

Édy Endre Creative Commons License 2005.01.08 0 0 36

Találj ki egy jó történetet!

Kezdetnek ennyi is elég lesz.

:)

nextdoor Creative Commons License 2004.11.01 0 0 35

Mindenképpen keress egy jó szerkesztőt, hogy olvashatóvá tegye (mijen=milyen, nyomda kész=nyomdakész stb.). Ha magánkidásban gondolkodsz, akkor a szöveggondozást követően tipográfust érdemes találni (aki megtervezi, betördeli és borítót is készít), és jó nyomdát, majd terjesztőt (Pécsi Direkt, Libri,stb).

Ha nem magánkiadásban szeretnéd megjelentetni, akkor a kiadót érdemes keresni: határozd meg írásod műfaját és keress olyan kiadót, amelynek profiljába illeszkedig.

Pl.: Magvető - szépirodalmi

Alexandra - bármi

Móra- gyermek, ifjúsági

Előzmény: PIROSKASZ (34)
PIROSKASZ Creative Commons License 2004.10.30 0 0 34
En is irtam egy konyvet. Nem tudom a pontos mufajat. Talan kalandregeny fele. Talan meg sponsort is talalnek azok kozott akiki olvastak. Mivel nagyon kezdo vagyok azt sem tudom mijen feladatok vannak azelott mielott nyomdat keresnek. Ha valakinek van tapasztalata abban hogyan kell nyomda keszre hozni egy keziratot segitsen.
Előzmény: Kovács Kettő Béla (31)
Karel von Bahnhof Creative Commons License 2004.10.26 0 0 33
Sziasztok! Nekem is van egy formálódó kéziratom, de semmit nem tudok arról, hogy hogy lehet kiadni. Merre kell elindulni, hogy a végén az Alexandra mega a Libri polcairól kapkodják a könyvet? :)
Előzmény: Kovács Kettő Béla (31)
pellegrino Creative Commons License 2004.09.14 0 0 32
Hasonló cipőben járok én is. Mondjuk nekem legalább már kész van a könyvem, de azt hiszem jobb az egészet áttenni angolra és külföldön publikálni. A téma elbírja, sőt, és talán ez a  betegséges téma is. Ha Hollywood megfilmesíti, úgyis kiadják itthon is :-)))
Kovács Kettő Béla Creative Commons License 2004.07.09 0 0 31
Én most csináltam egy közepesen igényes kötetet, (egyetemi tanulmány kötet), 300 példányban, puha, négyszínes borítós, 300 e forint volt. Az ár átlagban e körül mozog. Ennél sokkal olcsóbban is lehet, ha nem lesz színes borító pl., a nyomás minőségtől is függ. Meg a példányszámtól is. Amúgy a komolyab kötetek tényleg millió felettiek kis példányszámban is.
Előzmény: Picilany (23)
Váradi Március Creative Commons License 2003.01.02 0 0 30
Küldj egy e-mailt! Megoldjuk.
Picilany Creative Commons License 2001.04.23 0 0 29
Te orvos vagy?? Cikkeket szeretnék begyűjteni. Tudsz segíteni?
Előzmény: somnifer (28)
trancsiloz Creative Commons License 2001.04.22 0 0 27
Nemrég indult a HIX-en egy Könyv levlista. Az eddigi termést elolvashatod a honlapjukon, bár könyvkiadásról meglehetősen kevés szó esett, ha jól emlékszem. Magára a listára a subs.konyv@hix.com címen tudsz feliratkozni. Ott talán kapsz néhány további használható ötletet, ugyanis jónéhány iróember-féle is olvasgatja.
PETYUS Creative Commons License 2001.04.22 0 0 26
Ja, és a szponzorálást "sok kicsi sokra megy" alapon szokta megoldani. Innen is egy kicsi, onnan is egy kicsi.
Előzmény: PETYUS (24)
PETYUS Creative Commons License 2001.04.22 0 0 25
De ha az ismerősének van hálója, akkor annak beugrik, hogy "Jé a ****-nak is ilyene van, szólok neki, hogy van egy ilyen könyv."
Előzmény: Picilany (21)
PETYUS Creative Commons License 2001.04.22 0 0 24
Hogy mennyi, azt nem tudom, de százezer alatt szokott lenni a nyomdaköltség (kb. 80 oldal A/5 papírkötésben). A szerkesztést olcsón meg szokta úszni (néha én csináltam, néha másik amatőr).
Szponzorokhoz személyes ismeretség kell sok helyen.
Előzmény: Picilany (23)
Picilany Creative Commons License 2001.04.22 0 0 23
Mennyibe kerül neki egy kötet? Honnan szerez szponzorokat?
Előzmény: PETYUS (19)
Picilany Creative Commons License 2001.04.22 0 0 22
Köszönöm szépen:)
Előzmény: somnifer (17)
Picilany Creative Commons License 2001.04.22 0 0 21
Jó ötlet, meg fogom csinálni, de ezzel még mindig nem jut el azokhoz, akiknek nics hálójuk.
Előzmény: PETYUS (16)
Picilany Creative Commons License 2001.04.22 0 0 20
Passz. Szerintem ez pénzkérdése lesz. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a terjesztés még ugyanannyi, mint a nyomtatás, hogy inkább egyenként próbáljam elszórni. :( Az is lehet, hogy először kis példányszámba kellene, hogy kiderüljön, mennyire van rá igény. Vagy ez így költségesebb? Fogalmam sincs, hogy az árkedvezmények milyen példányszámoknál ugranak.
Előzmény: pint (18)
PETYUS Creative Commons License 2001.04.22 0 0 19
Én ismerek olyat, aki évente 3 kötetet ad ki, mióta nyugdíjba ment. Most készül a 20. kötete.
Ő is párszáz példányban adja ki magánban. De rengeteget jár a szponzorjelöltek nyakára.
Előzmény: pint (18)
pint Creative Commons License 2001.04.22 0 0 18
Az én nagymamám írt egy könyvet magánkiadásban. Életében nem volt egy millója, szóval ettől biztos sokkal olcsóbb. Azt hiszem 400 példányban adták ki. De annyi azért hozzá kell tenni, hogy a testvérem csinálta a nyomdai előkészítést, így ezt megspóroltuk.

Mekkora példányszámot akarsz? Hogy akarod terjeszteni?

PETYUS Creative Commons License 2001.04.22 0 0 16
Esetleg az Interneten lévő szöveg mellé oda lehet ítni, hogy "könyv alakban itt lehet megrendelni ennyi forintért".
Előzmény: Picilany (15)
Picilany Creative Commons License 2001.04.22 0 0 15
Nem tudom:( Ez nagyon jó kérdés. Gondolkodom rajta. Ettől még nagyon messze vagyok.
Előzmény: PETYUS (13)
PETYUS Creative Commons License 2001.04.22 0 0 14
Qqcs ide!
Előzmény: sz (12)
PETYUS Creative Commons License 2001.04.22 0 0 13
És azt hogy oldanád meg, hogy pont azokhoz jusson el, akiket érdekel?
Előzmény: Picilany (11)
sz Creative Commons License 2001.04.22 0 0 12
off

és Te miről írtál/hol találhatjuk meg? érdekelne! :)

Előzmény: PETYUS (10)
Picilany Creative Commons License 2001.04.22 0 0 11
Köszönöm a hozzászólásod kedves Petyus!:)

A vitafórum már régóta él, az ott megismert emberek segítségével gyűtöttem eddig össze a legtöbb anyagot, tőlük kaptam a legtöbb segítséget. Erősen gondolkodtom azon, hogy homepage-t is készítek, de a könyv azért lenne jó, hogy akik nem jutnak hálóhoz, nekik is segítsen. Másrészt akkor én is sokkal precízebben utánajárnék dolgoknak, korrektebb, pontosabb lenne.

Előzmény: PETYUS (10)
PETYUS Creative Commons License 2001.04.22 0 0 10
Szerintem te is, és a többiek is úgy járnak a legjobban, ha már félkészen publikálod a Neten, és közben lektoráltatod, és mellette nyitsz egy vitafórumot. Így könnyebben találhatsz önkéntes lektort, aki akár ingyen is elvállalja. Esetleg mások is hozzátehetnek jó gondolatokat. Ezáltal egy public-domain iromány lesz belőle, ami többeknek a hasznára válik. Persze egy fillér hasznod nem lesz belőle, de az is jólesik, amikor évek múltán is kapod a köszönő e-mail-eket.

Én is így csináltam, és nem bántam meg.

Előzmény: Picilany (9)
Picilany Creative Commons License 2001.04.22 0 0 9
Nem is tudom, hogy minek soroljam be. Amolyan esettanulmány. Most lábaltam ki(remélhetőleg) egy betegségből, ami fél évig tartott (valakinél több évig is elhúzódik). Ritkán veszélyes, csak az a baj vele, hogy nehéz diagnosztizálni, a legtöbb orvos nem tud vele mit kezdeni, + felszínesen adja meg az utasításokat. Kb. 6-10-et végig kell járni, hogy megtaláld az igazit. Gyógyítjató, csak nagy körülötte a homály, sokszor én sem értettem, hogy mit miért kell csinálnom. Még most sem:( Természetesen orvosi segítséget is igyénybe vennék.
Előzmény: Caidhan (8)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!