Keresés

Részletes keresés

Nym Creative Commons License 2001.05.29 0 0 10
Chip Cd 2000/01
Előzmény: McJames (9)
McJames Creative Commons License 2001.05.26 0 0 9
Melyik Chip CD-én?
Lehetne az infót mailben?
Előre is kösz...
Előzmény: renegade (0)
ricsip Creative Commons License 2001.05.23 0 0 8
Na akkor ha lehetne egy kicsit írkálni a tanítási módszerről, nagyon örülnék..

Azt én is írtam, hogy pl. pont a magyarnál nem müxik a legpontosabb felsimerés...

Előzmény: Nym (7)
Nym Creative Commons License 2001.05.18 0 0 7
én is tapasztaltam ezt a problémát sajnos de a tanító funkcíóval én nekem ez megoldódott.
Ráadásul szerencsére én nagyrészt angol szövegeknél használom.
Engem az bosszantott, hogy a legpontosabb felismerést csak pár nyelvnél lehet beállítani (közte az angol de nincs közte a magyar)
összességében én igen jó és viszonylag az ami progikhoz képest olcsó programnak tarom
Regards
Nym
Előzmény: ricsip (6)
ricsip Creative Commons License 2001.05.14 0 0 6
Helló !

Nekem megvan a Recognita 5.

Hát elég jó kis program, de sajna nem igazán tudnám eldönteni, hogy tényleg megspóról-e az embernek olyan sok időt a gépelés kiváltásával.

Mert sajna mint minden, ez sem olyan tökéletes. Persze nem várhatja el az ember, hogy akármilyen sárga, gyűrött papírról felismerje a nyomtatott szöveget, de amiket néha produkál, az már több mint sok.
Pl. én néhány újságon teszteltem le (ált 3-400 DPI), és a köv. a tapasztalataim:

amit felsimer, azt ált. tényleg jól ismeri fel, így azért a doksi 90%-val nincs baj.

DE

vannak esetek, amikor lap tetején a cím (jó vastag, és tiszta, nem elmosódott) "A"-val kezdődik, erre minek ismeri fel? Hát ~ nak....

De a legnagyobb problémája mégsem ez. Magyar program létére szégyenszemre az ő és ű betűkkel szenved meg a legjobban. NEKEM MÉG SOHA NEM ISMERT FEL Ő BETŰT.....

A javítás könnyítése céljából a felismert szövegben megjelöli azokat a betűket, amiket nem feltétlenül ismert fel jól, és megjelöl szavakat is, amik nincsenek benne a szótárában, tehát valószínűleg valamelyik hibásan felismert betű miatt lett értelmetlen a szó.
Azonban előfordulnak benne sunyi hibák is, amikor betűket teljesen másnak ismer fel, a szó teljesen értelmetlen, és mégsem húzza alá, így nem is tűnik fel a hiba azonnal.

Azért ez elég szomorú, pedig magyar beállítások vannak, és minden jól be van állítva.

Az is szomorú, hogy magyar progi létére pont a magyar nyelvhez nem válaszható ki a legnagyobb felismerési pontosság, amivel a hibásan felismert szavak buknának le a pontosabb nylevtani/szótáras ellenőrzéskor.

Ezért fel szeretném tenni a kérdést, hogy lehet a Recognitát megtanítani pl. az ő,ű betükre. Ha valakinek vannak tapasztalatai a r5 tanítását illetően, kérem próbáljon már meg segíteni.

Nym Creative Commons License 2001.04.21 0 0 5
mindenkinek köszönöm a segítséget!
Rájöttem hogy a Scansoft által küldött Rec 5.0 nem megtörhető az ismert eszközökkel, viszont a Chip Cd 2000/01-n lévő verzió igen.
A probléma megoldódott.
Best Regards
N.y.M.
Abszolút Nulla Creative Commons License 2001.04.21 0 0 4
Küldtem egyet mailben.
Előzmény: Nym (-)
Laszlo- Creative Commons License 2001.04.20 0 0 3
http://www.astalavista.box.sk/

van ott vmi a 5.0-hoz

renegade Creative Commons License 2001.04.20 0 0 2
az a baj hogy a 3.x nek sokkal kevésbé hatékonyak a felismerési lehetőségeik

Ezt tapasztaltad is, vagy ugy olvastad valahol? Mert en mostanaban egy megsargult papiron levo, iszonyuan rossz minosegu nyomatot ismertetek fel vele, es bizony nagyon jol csinalja. Csak el kell jatszani a megvilagitas erossegevel, ezt a Recognitabol tudod szabalyozni. En peldaul levettem 35%-ra, es azota csodakat muvel. Jo az a 3.2, hidd el!

Na de most mar megyek haza, kitort a hetvege… :-))

Előzmény: Nym (1)
Nym Creative Commons License 2001.04.20 0 0 1
az a baj hogy a 3.x nek sokkal kevésbé hatékonyak a felismerési lehetőségeik, stb.+ tudom hohy jókor jut eszembe de hétvégén kellene.
Regards
Nym
Előzmény: renegade (0)
renegade Creative Commons License 2001.04.20 0 0 0
Hat ez nem semmi, azaz nem 0!

Egyebkent meg minek az neked? Az egyik CHIP CD-n megjelent a Recognita 3.2. (Ha jol emlekszem, 2000. januar.) Install elott felhivod a Recognitat, elmondod, hogy CHIP CD, stb., es kersz a telepiteshez egy kodot. Adni fognak, ingyen es bermentve.

En igy hasznalom. Kifogastalan es jogtiszta! Es csak ugy mellesleg elismerik upgrade alapnak!

Nym Creative Commons License 2001.04.20 0 0 topiknyitó
légyszi mutassatok nekem egy cracket a Recognita 5.0 hoz ami a demo cd limited verzióját jobb belátásra bírja
Regards
Nym

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!