Keresés

Részletes keresés

Tetsuo Creative Commons License 2001.05.13 0 0 39
információ elpusztííthatatlaan? hát ez nekem teljesen új. a gének pedig nem mindenekfeletvalók, nem mindenhatóak.
miki_ng Creative Commons License 2001.05.13 0 0 38
viszont azért idővel fejlödünk is nem?

hát én nagyon remélem kövektező életemben (ha lesz) nem leszek ilyen nyomorult kis majom akit mindenki joggal utál

csak bövül már az "információm"
(igazából információként még sohasem gonoltam magamra... de egyesülnék most már egy informinával...)

Előzmény: vigor (37)
vigor Creative Commons License 2001.05.13 0 0 37
Na, pont ez az. Lehet, hogy a genetikai kód az, amelyik nem pusztul el? Az végső soron csak információ, az információ pedig elpusztíthatatlan - szvsz.

Igor

Tetsuo Creative Commons License 2001.05.13 0 0 36
ja pont ez az, a gének, azaz a születés eleve meghatároz egy csomó hajlamot, meg illyeneket, a születést pedig a karma, azaz az előző egyéniség tettei határozzák meg, szoval maga az egyéniség nem reinkarnálódhat, de az előző hatással van a következőre, akár apácából pont azért lesz boxoló, mert olyan törékeny volt.
ugyanúgy, ahogy az előző pillanatban végülis nem pont ugyanaz vagy, mint most, "nem léphetsz kétszer ugyanabba a folyóba", stb, stb, stb
vigor Creative Commons License 2001.05.13 0 0 35
A kérdés azért fontos, mert szerintem sokan a reinkarnációt úgy fogják fel, mint Nietzsche az Örökös Visszatérést: azaz valamikor, valahol megint összeál egy ember, aki pontosan ugyanolyan, mint én.
A probléma az, hogy a szellemnek nincs egyénisége, a testi ember pedig nem örök. Tehát a lényegi kérdés a következő:

Az az ÉN, amely az EGYÉNISÉG CSÍRÁJA, reinkarnálódik-e? Örökkévaló-e? Elpusztíthatatlan-e? És ha igen, lehetséges-e, hogy anyagi?

Igor

miki_ng Creative Commons License 2001.05.12 0 0 34
az egyéniséget gének is meghatározzák az pedig szerencsére nem öröklödik reinkarnáció esetén
druss Creative Commons License 2001.05.12 0 0 32
Szia mindenki!

Az egyeniseg kaprazat,illuzio.A tudat az erzelmeket ,buszkeseg,harag,duh stb.,ugy kezeli
mintha valosagosak lennenek.Ebbol a nem tudasbol keletkezik az ego,egyeniseg.

A tudat reinkarnalodik,mert nem ismeri fel igaz termeszetet,es a karma torvenye hat ra.

miki_ng Creative Commons License 2001.05.11 0 0 31
azért az furcsa lenne

mi értelme lenne akkor a reinkarnácionak?
elvileg épp a fejlödés miatt találták ezt ki

Előzmény: vigor (-)
Magustanonc Creative Commons License 2001.05.10 0 0 30
vigor: az egyeniseg alatt mit ertesz?
Előzmény: vigor (28)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.09 0 0 29
akkor most én lettem megszólitva??:))

Adept

Előzmény: tivadar (26)
vigor Creative Commons License 2001.04.24 0 0 28
Tulajdonképpen a topik kérdését így is fel lehetett volna tenni:

Elpusztíthatatlan-e az egyéniség?

angio Creative Commons License 2001.04.23 0 0 27
Kedves Tivadar!
Engem szólítottál meg, de azt hiszem Adept könyv ajánlata érdekel. Kár.
Angio
Előzmény: tivadar (26)
tivadar Creative Commons License 2001.04.23 0 0 26
Szia angio, engem érdekel minden ezzel kapcsolatos írás. Mit javasolnál, pl. a netről leszedhetőt, vagy mást ?
Előre is kösz.
Előzmény: Törölt nick (11)
Magustanonc Creative Commons License 2001.04.23 0 0 25
Thoughts: a tokeletesseg nem a reszletekben, hanem az egeszben van.
Előzmény: Thoughts (21)
Iván Gábor Creative Commons License 2001.04.22 0 0 24
Igen.

Itten nem én vagyok, de mintha még is én lennék:

http://komaromi.hu/ivan/index.htm

Thoughts Creative Commons License 2001.04.22 0 0 23
Ha jól értelek, én is hasonló gondolattal állnék ki a Pápa hitetlensége mellett.
Előzmény: vigor (20)
angio Creative Commons License 2001.04.21 0 0 22
Kedves Vigor!
(Kicsit lemaradtam...)
Szerintem nem. Szerintem minden teremtett lélek egyedi és megismételhetetlen, fejlődésében is egyedi, és hogy meddig fejlődik és mivé lesz azt meg nemigen tudjuk, mert az örökkévalóságot egyszerüen nem értjük, de fura is lenne, ha földi állapotunkban ezt megérthetnénk.
Földi állapotunk mindenesetre valami féle próba, megmérettetés, és a halállal megszűnik ez a fajta lehetőség. Az, hogy születésünk előtt léteztünk-e, pl. tiszta szellemi formában, az egy kérdés, de ezt nem tudom, lehet, hogy igen, lehet, hogy nem, az Ige erről nem ír.
Ezért ír a Biblia sáfárságról, ezért lesz ítélet, amiben egyébként nagy valószínűséggel saját magunkat fogjuk megítélni és kárhoztatni (már aki), legalább is részben az Ige, részben a klinikai halál tapasztalatai szerint.
Röviden ennyit.
Angio
Előzmény: vigor (3)
Thoughts Creative Commons License 2001.04.21 0 0 21
Meg nem ölök én senkit!!!

Csak azért hoztam fel, hogy rávilágítsak mennyire nem lehet a tökéletes fogalmát ilyen egyszerűen letisztázni...

Előzmény: vigor (20)
vigor Creative Commons License 2001.04.21 0 0 20
Nem rossz ötlet. Úgyis várja már a Menny.
Előzmény: Thoughts (16)
Thoughts Creative Commons License 2001.04.21 0 0 19
És milyen válaszra számítasz a kérdezettől? (-:

Egyébként szerintem is az "Ős ok", az a "csak"! (-:

Előzmény: IV. niemand (18)
Thoughts Creative Commons License 2001.04.21 0 0 17
Na ez volt a fölösleges kérdés...
Előzmény: IV. niemand (15)
Thoughts Creative Commons License 2001.04.21 0 0 16
Ha már ilyen tökéletes minden, gyorsan leölöm a Pápát, merthát az is a világ része...
Előzmény: Magustanonc (14)
Magustanonc Creative Commons License 2001.04.21 0 0 14
Thoughts: tokeletes pl a gomb. Tokeletes az egesz vilagegyetem. Es igen, minden relativ, mert minden a vilag teremtojetol fugg.
Előzmény: Thoughts (7)
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.20 0 0 13
télleg felesleges is bármit irni.
Majd ha meghalsz meglátod a válaszokat.
Kivánom hogy minél előbb megkapd őket!! :DDD

Adept

Ui: Mintha finomodna az úri stilusod. Régebben sokkal nagyobb tahó és gyökér voltál. :))

Előzmény: vigor (12)
vigor Creative Commons License 2001.04.20 0 0 12
húzz a francba
Előzmény: Törölt nick (11)
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.20 0 0 11
kedves vigor

A szellemtudományok területén találhatóak konkrét válaszok a kérdéseidre. Érdekel?

Adept

Thoughts Creative Commons License 2001.04.20 0 0 9
Naja...
Előzmény: IV. niemand (8)
Thoughts Creative Commons License 2001.04.20 0 0 7
Nade mi a tökéletes???

Ez egy emberi fogalom!
Minden relatív!!!

Honnan tudnánk, hogy mi a tökéletes? (Vagy honnan tudhatta valaha bárki?)

Előzmény: Magustanonc (6)
Magustanonc Creative Commons License 2001.04.20 0 0 6
Thoughts: szerintem a tudat reinkarnalodik egyedul, amely mentes az ego es egyeniseg megnyilvanulasaitol, sajat isteni Enunk.

Az emberek altalaban a sajat egojukkal azonositjak onmagukat, amivel csak az a gond, hogy ha az ego nem tokeletes, akkor meg lehet boritani, es ha borul, akkor hajlamos az osszeomlasra.
Az egyeniseg pedig nem mas mint egy maszk, amit kepesek vagyunk eldobni, nem konnyu, de lehetseges.

Előzmény: Thoughts (1)
tivadar Creative Commons License 2001.04.20 0 0 5
Sziasztok, ha már így meg lettem szólítva !

Én csak egy kis tanuló vagyok itten, aki hisz a reinkarnációban.
Mai tudomásom (lehet, hogy holnapra megváltozik) szerint:
--Miért ne lenne első inkarnáció ? (Lehet hogy nem értem a kérdés lényegét ?) Pl. egy ásványi állapot.

--Egyéniség, ez nekem nehéz így. Egyénisége még szvsz egy életen belül is változhat az embernek. Én úgy gondolom, a lélek, a fejlődése során minden új inkarnációban új szerepet (egyéniséget) választ, éppen azért, hogy mindenféle élethelyzetet és minőséget megtapasztaljon. Nyilvánvaló, hogy túl nagy ugrásokat nem tehet, mert akkor gyorsan amortizálhatja magát. (Pl. előző életében törékeny apáca, egy következőben boxoló, netán súlyemelő szerepbe könnyen belebukhat...) Tehát a fokozatosság elve azért itt is müxik, gondolom. Aztán persze az adott szellemcsalád okosságával én nem akarnék mégcsak vetekedni sem.
-- feltámadás: nálam ez azonos a reinkarnációval. Én nem hiszem, hogy Gipsz Jakab testét (aki élt mk.58 évet, oszt elhunyt) fel kellene támasztani bármilyen oknál fogva is. Gipsz Jakab teste szétesett Anyag, amire semm különösebb szükség nincsen. Gipsz Jakab lélekcsírája Örök, és tetszés szerint leszülethet újra, és újra, ha a fejlődéséhez erre van szükség, de akkor már Ló Marietta, John Stix, vagy Tehén Gizi néven akár.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!