"RECEPTYE"---kalaptya, raktya,---------ez nekem igen csak " báncsa, hasogassa" a fülemet. Ja, meg a napokban a TV-ben bemutatott ujdonsága a felében májkrémes és lekváros palacsinta. Ezután sikerült felülmulnia magát a gumikesztyübe töltött és főzött különféle husos, zöldséges darálékkal, amit a tányérba a gumikesztyüben is tálalt. Mi jöhet még ezután? Nem kellene már az öregnek elmeorvosi vizsgálat? Bár lehet, hogy már ezen tul van csak elgurult a gyógyszere. Na csá!
Én is előfizetője vagyok ennek az újságnak. Tegnap viszont kaptam egy csekket hogy fizessek be 6900 akárhány Ft-ot. Ezek szerint nem csak 26 db jelenik meg?
Velünk mindent meg lehet beszélni, de nem biztos, hogy a legjobb topicot választottad erre a célra. SZVSZ nézd meg a Konyhaasztal fórum tartalomjegyzékét:-))))
Sziasztok !
Akkor mondom ! Nekem is megvan Laci bácsi receptye
és szerintem egy ez egyben nemigen lehet belőle semmit megcsinálni, ötleteket meg fogásokat viszont találtam benne jókat.
Rengeteg szakácskönyvem gyült már össze / az egyik hobbim a főzés/ meg saját kitalálmányaim is vannak, akkor itt veletek ezeket meg lehet beszélni ??? Dejólenne !
Üdv nektek Bea
Ha már így előkerült ez a topic, leírom, hogy megsütöttem a Fahéjas sütemény nevezetű sütit. Nagyon finom, érdemes kipróbálni! Kicsit a liszt mennyiségén kellett emelni, egyébként baromi egyszerű és gyorsan elkészül. Megsütöttem úgy is, hogy hat részre osztva kis briós-szerűségeket formáztam belőle. Ki fogom próbálni fahéj helyett gyömbérrel, meg vaníliával és mazsolával is. Kiváló reggeli v. uzsonna süti lekvárral vagy mézzel!
no ezzel is egyetértek, ugyanis amikor megvettem az elsőt, akkor engem is a technikai rész fogott meg - ha jól emléxem, pont az, amikor az egybesültek titkait részletezte.
Jó, hogy szóltok, mert már én is méregettem - a TV-ben szerettem a műsorát. A trükkjei meg a mozdulatai meg tisztára a nagymamáé, nagyon jól szoktam szórakozni rajta.
Én egyébként még a saját receptjeimet sem szoktam betű szerint betartani, és szerintem nem is lehet, különösen tésztafélénél (egyszerűen nincs két egyforma tojás, a liszt minősége is változó - akkor hogyan lehetne jó, ha mindig mindenből ugyanannyit teszek bele?
Egyébként én is inkább az ötleteket értékelem benne, a "Technikák" fejezetből többet lehet hasznosítani, mint a receptekből. A maiban pl. a gyümölcskenyerekkel kapcsolatban vannak tanácsok.
Van egy olyan érzésem, hogy kanadai eredetű lehet, mert van egy könyvem, ami nagyon hasonlít erre. De ez azért jobban van "magyarítva".
En igazsag szerint a tonhalas lazannyat latom a legeselyesebbnek arra, hogy kiprobaljam...te mint szakerto nezd meg, hogy az a recept jo -e, es ird le, ha nem :o))
msebubu
szerintem próbálkozz nyugodtan, de ha valami nagyon kaka, akkor ne magadban keresd a hibát, hanem a receptben, meg bennem, aki biztattalak.
Én a recepteket soha nem követem híven, csak ötletet merítek belőlük. A lányom aki nem egy nagy lumen a konyhában, betart mindent szó szerint, méricskél, mégsem olyan sikeres, mint az anyja ;o))))
En mint naaaaaaggggggyon kezdo konyhatunder orultem, amikor anyukam ezt vette nekem szulinapomra ugy, hogy minden heten azota is megveszi bele az uj recepteket, de eddig meg egyet sem probaltam ki. Ne is tegyem? :o)
msebubu
Ez a receptgyűjtemény egy külföldről (hogy milyen országból, nem tudom) átvett kiadvány. Laci bácsinak nem sok köze van hozzá, neki egészen más a főzési stílusa. Igazából én sem értem, miért adta a nevét hozzá.
hetente jelenik meg egy színes összeállítás, 2-300 ft-ért kapható az újságosoknál, és mivel elsőre jónak tűnt, beugrottam, elkezdtem venni.
szép és színes, és lapokra szedhető és ingyen gyűrűskönyv is van hozzá - csak a receptek.
Ilyen tré gyűjteményt rég láttam.
Lexívesebben megetetném Laci bácsival, amiket süttet velem.
A kelt tésztával abszolúte nem tud bánni, ha a fele sütési ideig sütném, szénné égne, általában mindenbe kevés sót ír, és van hogy egy sütihez azt írja:
"tegyük bele a szitált fűszerkeveréket"
ilyet azonban nem említ sem a hozzávalók között, sem sehol.
honnnan a búbánatos fenéből tudjam, hogy gyömbért, borsot, vagy bazsalikomot keverjek a tésztához?