Keresés

Részletes keresés

PPilot Creative Commons License 2010.11.16 0 0 4

Ezt láttátok már?? :::

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS!
A pályázat célja esélyhez juttatni a mikrovállalkozásokat. Megjelenési lehetőséget biztosítani számukra az Interneten, bevezetni az elektronikus világba.
A pályázatot benyújtók lehetnek:
- magánszemélyek
- egyéni vállalkozók
- kis- és középvállalkozások
A pályázat benyújtásának határideje:
2010. december 31. 24:00
Részletek:
http://www.goldennet.hu/
Eredményhirdetés:
http://www.tesajtod.hu/

ID Creative Commons License 2002.10.17 0 0 3
elsősorban a neten, mert az naggyából ingyen van. persze akinek egyáltalán nincs gépe az nem látja. mivel te a kisebb volumenű megrendeléseket (vagyis a kisebb értékű beruházásokat) tudod teljesíteni, mindenképpen hirdetnék a használt pc-s apróhirdetési oldalakon, újságokban. esetleg csinálhatsz olyan magától épülő multilevel marketig hálózatot :) hogy azt mondod annak, aki tőled gépet vesz, hogy ha valaki rá hivatkozik vásárlásnál, akkor adsz 5% engedményt. így az info hamar eljut az ismerősökhöz, mindenki elbüszkélkedhet vele, hogy "figyelj, ha gépet akarsz venni csak szóljál, van egy ismerősöm, akinél el tudom intézni, hogy engedjen kicsit az árból!" :)

amire szerintem nagyon oda kell figyelned az az, hogy ne legyen senkinek az az érzése, hogy te lehet hogy egy év múlva már sehol sem leszel és akkor mi lesz a garival, stb. ezért érdemes felajánlani egyfajta supportot, ami lehet hogy vesződséggel jár, de megteremti azt az érzetet, hogy te folyamatosan létezni fogsz a vevő számára. persze nagyon ki kell találni a feltételeket. ilyen lehet az, hogy összegyűjtesz ingyenes progikat, és felajánlod, hogy ezeket később frissíted is ha kijön új verzió (azt sem tudja mindenki, hogy nem csak word van a világon)
na érted mire gondolok

van egyébként egy olyan kiadvány hogy médiaász, abban talán az összes médiumot megtalálod, elektronikusat, printet stb., árakkal, célcsoporttal. www.er.hu-t is érdemes megnézni ehhez persze tudni kell ki a célcsoport:)

Előzmény: stika (0)
ID Creative Commons License 2002.10.17 0 0 2
1. alapszabály: amennyit kifizetnek érte :) gyakorlatilag te kénytelen vagy a piachoz alkalmazkodni, úgyhogy megnézed, hogy mennyit kér a szomszéd bolt, és az alá egy kicsivel. ha nem tudsz alámenni, akkor valami okos látszat-értéket kell a dologhoz csatolni, pl hogy te majd raksz fel ingyenes biztonsági szoftvereket, sőt még ki is okítod a kedves vevőt a használatról (olyankor tessék megnyomni a deny gombot...)

2. átalánydíjasat sztem nem jó, mert ebben az esetben azzal valaki mindenképpen rosszul jár (vagy te mert sokat kell menni, vagy a vevő mert nem volt baj aztán mégis fizet). inkább javallanám a kiszállás+óra alapon történő díjazást. ötezer/óra fölé én nem mennék, bár ha megbízható vagy és hatékony akkor ki fogják fizetni, kiszállást meg kikalkulálod a benzinből (fénymásolót javítani jöttek már ki 5e ft-ért, ráadásul annyit mondott a srác, hogy hát sajnos ilyen alkatrész most nincs nála...)

3. nem hinném hogy ilyen szigorú lesz a dolog. másfél órát is elszámolhatsz, annyit írsz a számlára amennyit akarsz

4. legyen pontos szerződés akkor is, ha ismerősökről van szó. szerződést akkor lehet elhagyni, ha kialakult a közös munkavégzés gyakorlata, minimális a kockázat. ebben egyébkén nincs tapasztalatom

sok sikert!

Előzmény: stika (-)
rendes gyerek Creative Commons License 2002.10.17 0 0 1
Bár magam nem vagyok egyéni vállakozó, szerintem sem érdemes belevágni, ha nem muszáj. Bár a nagybátyámék egész szépen eléltek (ötödmagukat tarttotta el, amíg le nem százalékolták), nem érzem magamat elég tehetségesnek ilyemihez. Bármikor jöhet egy válság, és ott maradni egy családdal legatyásodva, nem éri meg a kockázatot.
Előzmény: stika (-)
stika Creative Commons License 2001.04.17 0 0 0
Ja, és a legfontosabb. Holérdemes hirdetni, hogy lehet kuncsaftokat szerezni?
stika Creative Commons License 2001.04.17 0 0 topiknyitó
Megszűnik a munkahelyem, (kényszer) vállalkozó leszek. A családi BT már működik, alapítással, könyveléssel, kezdőtőkével, stb. nincsenek gondok. Profilom a számítástechnika, célterület az egyéni és kisválalkozók (később a nagyobbak is), de van egy pár alapdolog, amiben nagyon várnám a tanácsokat, tippeket. Persze, később ezek kialakulnak, de most fogalmam sincs róluk. Gondolom, ez többeket is érint. Ilyenekre gondolok:

1. Mekkora a versenyképes árrés? Ha pl. nagykerben veszek egy gépet, ezért kiszállítva, üzembe helyezve mennyivel többet kérhetek?
2. Van egy néhány gépből álló rendszer. Ehhez nem vesznek fel állandóra embert, de kötnek velem egy általánydijas karbantartási szerződést. Mit lehet ezért elkérni? Gépenként vagy valami más alapon érdemes szerződni?
3. Eseti munkáknál milyen kiszállási dij és munkadij versenyképes? Tényleges munkaidőt vagy megkezdett órákat szokás számolni?
4. Szerzek egy munkát, mondjuk egy néhány gépes hálózat megvalósítását tokkal, vonóval, kábelezéstől a gépek installálásáig. Ehhez nekem nincs elég tőkém és kapacitásom, beveszek egy másik céget. Mire kell vigyázni, hogy kell velük szerződni? (Ők már dörzsöltek, régen vannak a piacon)
Szóval ezekben és hasonlókban nagyon várom a tapasztaltabbak tanácsait. Ti hogyan kezdtétek el? (A könyvelési, pénzügyi kérdésekről már vannak topikok, most jó lenne az indulás gyakorlati gondjairól, buktatóiról beszélni.)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!