Most mar egyik sem:)))
Eloszor 7.0-t raktam fel, arra akartam felpakolni az apache-ot.
Amikor az nem igazan akart oszzejonni akkor szereztem 7.2-es cd-t, mert azt hittem abban mar 2.2.x-es glibc leledzik. Tevedtem:)))
Ha jol sejtem akkor a 8.0-as mandrake-ben van glibc2.2.x.
Neeem. Lehet, hogy félreérthető voltam, bocsi, dehát nem tok verziószámokat fejből...
Szóval van nekem RH 6.2, a saját glibc-jével. Namármost, a Gimp 1.2 egy újabbat kér, ezért akartam frissíteni azzal, ami a márciusi Linuxvilág CD-jén jelent meg. Erre kezdtek el rikoltozni, lehalni, elvérezni, kerékbetörődni stb. a R.H. 6.2 saját programjai. Sajnos komplett disztribet nem tudok váltani (mondjuk 7.0) mert azzal valamiért nem megy a CD-m, hiába olvasok, kutakodok, nem lelem az okát :( Talán majd a 7.1-el jó lesz...
Telleg lehet forditani sajat gepre forrasbol.
Meg is tettem az apache-al, csakhogy nem azokba a konyvtarakba kerult ahova az rpm csomibol es nem akartam a logrotalast meg mindent ujra konfolni.
Glibc-t nem forditottam, de ugy gondolom nem is ennek kellene lenni a megoldasnak, hanem annak, hogy a regebbi verziot is rendesen supportalja a ceg, jelen esetben a mandrake.
Van valami atmeneti glibc csomag amivel at lehet terni 2.1.x rol 2.2.x-re?
Vagy esetleg a problemad megoldasat ugy is el tudtam volna kepzelni minden glibc update nelkul vagy akar azzal is hogy nem az rpmet nyomod le a netrol hanem a src-t, es akkor frankon leforditod a sajat gepedre, es akkor a te gepedre van optimalizalva, es csak azt keresi, ami tenyleg ott van. Egyebkent a progik forditasa egy nagyon jol bevalt, de mar szinte feledesbe merulo un*xos hagyomany, ajanlom mindenkinek
udv Cs
PS egyebkent nem tudom milyen geped van, de egy Apachet nem lehet nagy gaz leforditani..
Neked szerintem pont fordított a problémád - a RedHat 6.x glibc-s a még régebbiek pedig libc5. Erre van mandrake alatt (tuti redhatre is) libc5-compat (vagy hasonló) nevü csomag, amitöl a glibc-s disztib alatt is futnak libc5-ös programok (pl WorPerfect 8)
Na, ezzel én is szíjjjtam jókorát a múlt héten. Nálam az volt a gond, hogy a régebbi progik egy része (R.H.6.2-t használok) nem akart menni az új glibc-vel. Egy darabig vadászgattam a frissebb verziókat, aztán meguntam és reinstall :(
Felpakoltam a mandrake 7.0-t, es fel akartam frissiteni az apache-ot 3.1.19-re.
Na ekkor jottek a gondok. Fel kell upgradelni a 3-as RPM-et 4-esre , na ez nagy nehezen sikerult.
Ez utan rpm -Fvh apache.3.1.19. Na erre kinyogi, hogy minyimum 2.2.x-es glibc kell neki,
nem eleg a glibc2.1.3. Fel kellene upgradelni a glibc-t.
Letolt glibc2.2.4 rpm es probal upgradelni rpm -Fvh glibc2.2.4... Ez nem jott ossze.
Akkor rpm -Uvh glibc.2.2.4... Ez sem jott ossze, mert dependencies, meg minden mi szem szajnak ingere. Na erre rpm -Uvh --nodeps glibc.2.2.4...
Ihaj-csuhaj felment.
reboot
Na ezt elkefeltem. Nem indul a linux.
Ez utan install 7.2 stb.stb
Elbazilikaztam vele egy teljes napot, de meg mindig ott tartok ahol lekezdtem.
Hogy a francba lehet felnyomni a glibc2.2.x-et glibc2.1.3-ra.