Keresés

Részletes keresés

Veszett Kutya Creative Commons License 2001.06.25 0 0 32
Kedves Zsoldos! Nem érted fel ésszel a példámat. Szántszándékkal nem vágom el a mancsom, mert az előző esetből tudom, hogy rossz dolog. Éppen így, mivel egy minősíthetetlenül szar filmet már láttam Koltay Gábortól, több filmjét nem fogom megnézni. Lehet, hogy jobbak, mint a Honfoglalás, de ez az úr nálam végképp lejáratta már magát. Ha gyárt még ezer filmet, azokat se fogom mind megnézni, hogy na, most talán összehozott már valami nézhetőt. Ennyi.
Előzmény: Zsoldos (25)
Széptüzek lángja Creative Commons License 2001.06.25 0 0 31
Milyen történet??? A legnagyobb hibája a Sacra Coronának épp az, hogy semmi története nincs!
Előzmény: Zsoldos (30)
Zsoldos Creative Commons License 2001.04.23 0 0 30
- vagy
Ja, egyébként a hétvégén megnéztem a filmet, és tetszett. Lehet, hogy ez annak is köszönhető, hogy annyi rosszat hallottam róla - akár látták a kritizálók, akár nem - hogy rosszra készültem.
Jók a felvételek, jó a zene, jó a történet. A csatajelenetek közelről vannak filmezve, tehát hogy hány statiszta van ott, az nem látszik, a tömeg nagyon jól van sejttetve. Másiknál a ködből jön elő a sereg, ezért ott is el lehet képzelni a tömeget. Persze ehhez kis fantázia is szükségeltetik, már akinek van. Tény, hogy nem rágnak a szánkba mindent. Amikor az egész sereget mutatják, ott számítógéppel sokszorozták meg a tömeget. Jók a maszkok és a jelmezek is. Engem nem zavart, hogy ünnepélyes alkalmakkor nem csatakosan, rongyosan, mocskosan voltak megjelenítve a szereplők.
Volt persze gondom is egy kevés (ne mondja senki, hogy elfogult vagyok): szerintem ekkora eseményt, nem lehet 2 órában feldolgozni (tudom: pénzhiány), ide legalább 3 órára lett volna szükség. Pont emiatt, szinte minden párbeszéd, a cselekményt volt hivatott előmozditani, ami kissé csökkentette a hitelességüket. Ha ez párbeszéddel sem volt megoldható, akkor narrátor pörgette az eseményeket. A másik, ami zavart, hogy szinte teljesen átírták a forgatáskor a színészek által mondott szöveget, ezért az utószinkron nagyon látszik. Végül is ennyi.
Ezeket leszámítva ez egy nagyon jó film, és bár valóban van üzenete, aktuálpolitikai felhangokat csak az vesz észre benne, aki csak azt akarja észrevenni .
Remélem minél többen meg fogják nézni. Észrevételeimet nem vitaindítónak szántam, senki nem akarok meggyőzni semmiről.
Előzmény: Zsoldos (29)
Zsoldos Creative Commons License 2001.04.23 0 0 29
Franco Nero ezt vagy már csak azért sem mondhatta, mert jelenleg egy mai témájú filmet forgat Koltayval, amiben egy szívsebészt játszik.
Előzmény: spájbl (26)
Belepofázok én is Creative Commons License 2001.04.23 0 0 28
Mert arra nem kapna annyi állami pénzt......

Valamiből neki is élnie kell :)

Előzmény: spájbl (26)
Opi Creative Commons License 2001.04.22 0 0 27
A topiccímet helyesebb lett volna talán úgy írni, hogy mi tetszett a Sacra Coronában...

Sorrendben:
László királyfi (komolyan mondom, sokkal inteligancsosabban néz ki a fejéből, mint szegény Franco Nero)
az operatőr munkája (különösen azok a részek, ahol a háttérkék-előtér(színészek)melegszínek -kel játszott)

De itt nagyjából vége is. :( A siralmas jeleneteket inkább nem sorolnám fel, arra kevés a 35000 karakter. :( Csak azt az egyet árulja el valaki, hogy miért kell az öregeknek - haldolkóknak végigmekegni a mondandójukat??? :(

spájbl Creative Commons License 2001.04.21 0 0 26
"Franco Nero állítólag szereti a magyar történelmet"

Én azt hallottam, h nagyon szereti a Koltayt, de nem érti, h mér nem forgat már egyszer egy olyan filmet, ami nem történelmi témájú. :-)))

Előzmény: Pavarottis infarction (16)
Zsoldos Creative Commons License 2001.04.21 0 0 25
Kedves Veszett Kutya!
Ha a fürdővized egyszer túl forróra sikerül, akkor többet nem fürdesz? (ez kb annyira jó példa, mint a tied, mert ugye a "baleseted" óta vágtál már késsel...)
Továbbra is azt mondom: aki nem látta, ne fikázza, aki látta, mondhat róla kritikát. Mindenkinek jogában áll megnézni, vagy kihagyni, de ha valaki láttatlanban mond rosszat róla, az önmagát minősíti.
Előzmény: Veszett Kutya (23)
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.21 0 0 24
nekem nem tetszett
Veszett Kutya Creative Commons License 2001.04.21 0 0 23
Kedves Zsoldos (vajh kinek a zsoldjában állsz): ahhoz, hogy az ember életben maradhasson, szükség van előítéletekre. Én pl. már vágtam el késsel nagyon a kezemet, és azóta vigyázok, nehogy megint elvágjam, mert a fejembe vettem, hogy az biztos rossz lesz nekem. Persze ez nem 100% (lehet, hogy állatira élvezném), de a kísérletezéstől is elment a kedvem.
No hát így vagyok a SC c. filmmel is. Láttam már Koltay úrnak az egyik munkáját, és úgy döntöttem, többet nem fogok megnézni közülük. Ennyi.

szega: én nem találom megmosolyogtatónak az Egri csillagokat. A Honfoglaláshoz pl. úgy aránylik, mint a Csillagok háborúja a legó-űrcsatákhoz.

Veszett Kutya voltam - bármikor vendégeim lehettek egy marásra. Vaú!

Előzmény: Zsoldos (11)
chromax Creative Commons License 2001.04.21 0 0 22
hát KingaLany nagyon szép ez a szöveg amit lenyomtál, de a film akkor sem jó.
A Honfoglalás meg talán nem is film, hanem moziipari melléktermék.
Már ne is haragudj, de nemzeti történelmi filmet is lehet IGÉNYESEN kivitelezni.
Nos ez egyik esetben sem sikerült.

üdv
chro

Előzmény: zago (21)
zago Creative Commons License 2001.04.20 0 0 21
basszer, ahelyett, hogy magyar színészek játszanának egy magyar filmben miért kell egy harmadrangú levitézlett külföldi akciószínészt meghívni, aki csak nézni tud, de azt nagyon?? most néztem meg vidón a 'dzsungel django visszatér' című műremeket. hááát ott egy fokkal jobb volt a franco-gyerek...
Lulu2 Creative Commons License 2001.04.19 0 0 20
A filmet még nem láttam, de a CD-t megvettem!
Fantasztikusan jó zenét komponáltak hozzá!
Ide másolom a címeket:
1. Sacra Corona
2. Kell még a tiszta szív (Varga Miklós)
3. Légy te a jel
4. Resurrexit alleluia
5. Amíg élünk (Szulák Andrea - Varga Miklós)
6. Hantjukon vér virágzik
7. László herceg balladája (Balogh Márton)
8. Asztali muzsika (Bourdon trio)
9. Hosanna in excelsis deo
10. Fény a fényhez
11. Nincs szó, nincs jel (Géczi Erika)
12. Lovasroham
13. Ha messze mész (Horváth Charlie)
14. László és Adelhaid
15. Te deum
16. Ki szívét osztja szét (Demjén Ferenc - Varga Miklós - Horváth Charlie)
17. A holtak lelke (Szűts István feldolgozása)

Legjobban a 13, 11. és 16. számok tetszenek!
Remélem a szomszádaimnak is tetszik, mert húsvét óta vagy 15-szőr lejátszottam!
A Honfoglalás zenéjének motivumai felismerhetők, de szerintem sokkal jobb!
Nekem már megérte!
Amint lesz lehetőségem megnézem a filmet is!

eMM Creative Commons License 2001.04.19 0 0 19
Honna veszed hogy a Nero ingyen vállalta?
Előzmény: Bacu (18)
Bacu Creative Commons License 2001.04.19 0 0 18
Pavarottis infraction: Franco Nero ingyen vállalta el ezt a filmbeli szerepet : )
/ha te találsz magyar színészt aki ingyen elvállalta volna akkor érdemes lett volna szólnod/

Spanci: nem tudom hogy a barátnőd akkor hogy látta a werkfilmet, mivel számítógéppel meg voltak sokszorozva. Ráadásul ezt egy órás bemutató filmben meg is mutatták, hogy csinálták.

szega Creative Commons License 2001.04.18 0 0 17
Én csak a werkfilmet láttam, és nagyon feldühített. A pokolba Hollywooddal, de azért egy történelmi filmnél tessék már életszerűbben megjeleníteni a múltat! Ugyanazok a hibák, mint a Honfoglalásnál: kevés statiszta, feltűnően vadiúj jelmezek, gyenge vívójelenetek, merengő tekintetek, mindenki jólfésült, most jött a fodrásztól. Persze, kevés a pénz, de NEM MUSZÁJ grandiózus témájú filmet forgatni!!! Ha viszont valaki nekifekszik, akkor tessék nemzetközi szinten megcsinálni. Anno az Egri csillagok egész jó volt, persze mai szemmel nézve kissé megmosolyogtató.
Pavarottis infarction Creative Commons License 2001.04.18 0 0 16
Sziasztok!

Én valószínűleg megnézem, de sajna vannak fenttartásaim a filmmel kapcsolatban. írtátok, hogy kevés statisztát használtak. Nem emlékszem, hogy olyan nagyon keresték volna őket. Franco Nero állítólag szereti a magyar történelmet és ezért vállalja el a szerepeket. Nem tudom, mennyi a gázsija, de úgy érzem van olyan magyar színész, aki ugyanannyi pénzért jobban is el tud játszani egy szerepet (miért ne kapja egy magyar történelmi filmhez egy magyar színész a zsetont?). A Honfoglalás nekem sem tetszett. Ugyanannyi pénzből más képi világot is ki lehet alakítani, csak egy kis képzelőerő, no meg bátorság és az újra, másra való fogékonyság szükségeltetik hozzá. Koltayból megítélésem szerint mindez hiányzik. Ha lesz időm, megnézem, s eldöntöm, milyen a film valójában.

Üdv,

PI

sexmachinehead Creative Commons License 2001.04.18 0 0 15
:))))
Előzmény: Zsoldos (14)
Zsoldos Creative Commons License 2001.04.18 0 0 14
Igen, a "tömegjelenet" már a Honfoglalásnak is az egyik gyengéje volt. Csaba is 8 lovassal indult el Bizánc felé. Hát csoda, hogy lenyomták ?!
Előzmény: Spanci (13)
Spanci Creative Commons License 2001.04.18 0 0 13
Én nem láttam, de a barátnőm tegnap telefonon mesélte, hogy kb. 20-20 statisztára tellett a nagy harci összacsapáshoz. Ő igényelte volna, hogy legalább számítógéppel sokszorozzák meg őket.
mulder_ Creative Commons License 2001.04.18 0 0 12
Zsoldos: ha te igz tudod ekkor elnezest kerek mindenkitol.. en meg ugy tanultam anno hogy gellert puspok az magyar ember volt csak olaszo.-ban tanulta "mesterseget".
De telleg lehet hogy tevedek. Es akkor telleg elnezest a tudatlansagomert.

mulder s.a.

Zsoldos Creative Commons License 2001.04.18 0 0 11
Chromax: "Hollywwod messze van."
Remélem soha nem érjük el

Nyúl úr: "a Honfoglaláson visítottam konkrétan"
Ha ez vélemény volt, tiszteletben tartom, de ha tényleg visítottál, örülj, hogy nem a közelemben ültél.

Veszett Kutya: "A filmet nem láttam, de nem is fogom. Annál jobban szeretem magam, hogy megnézzem"
Bravo! Ez aztán a kritika.

mulder_: "frankó néro nem tóm minek kellett ide... ha mondjuk a gellért püspök úr rómából jött volna, de nem. magyar alakot mégiscsak magyar ember jáccon."
Gellért püspök valóban nem Rómából jött, hanem Velencéből.

eMM: "Igen az operatőri munkát még az Indexes kritika is elismerte"
Gondolom ez az Indexes kritika kritikája is. Azé a fröcsögő kritikáé, amelyik az István a király rockoperában, István szerepében Kádár Jánost, Koppány szerepében Nagy Imrét vélte felfedezni.

Mellesleg nem láttam még a filmet, de csak akkor mondok véleményt róla, ha már megnéztem. Nem döntöttem ugyanis el, hogy fog-e tetszeni vagy sem.

eMM Creative Commons License 2001.04.18 0 0 10
>Bele tudtam magam élni a középkori jelenetekbe, amik nagyon szép helyeken és látványosan lettek megjelenítve.<

Igen az operatőri munkát még az Indexes kritika is elismerte.
De sajnos ez minden jó, amit a filmről el lehet mondani.

Előzmény: Bacu (-)
mulder_ Creative Commons License 2001.04.18 0 0 9
hm..
én már csak azért is meg fogom nézni, mert magyar film..

jó jó igaz hogy a honfoglalás télleg elég röhejes volt, de az is az volt ahogy nézni kellett.

erre is kiparancsolják a sok diákot, vagy ezt csak az nézi aki akarja?

bár a frankó néro nem tóm minek kellett ide... ha mondjuk a gellért püspök úr rómából jött volna, de nem. magyar alakot mégiscsak magyar ember jáccon. bár nem tudom minek jártatom a számat..azaz az ujjaimat mert még(!) nem láttam a filmet.
Elvégre lehet hogy ő fogja feldobni a szinvonalat? ki tudja?(az aki már megnézte..)
na ennyit a sületlenségeimből:)

byez

mulder s.a.

skolo Creative Commons License 2001.04.17 0 0 8
Rossz a kérdés. Provokatív...
Most láttam, és elszomorított. Egy film sohasem a múltat tükrözi, hanem a jelent. Siralmas a helyzet. De inkább kultúráltan nem mondok semmit.
bullseye Creative Commons License 2001.04.16 0 0 7
MOst idegen tollakakl ékeskedem, mert a filmet még nem láttam (nem is tervezek pénzt dobni rá, majd a Duna lenyomja, Honfoglaláson is ráértem bosszankodni) De van egy nagyon jó ksi filmes fórum, és egy általam ismert kissé nagyszájú, ám nagyon szakértő úr írta, meglehetősen visszafogott stílusban (na pl. Kingához képest), de nagyon életszerűen. (Ippeg vita folyt, hogy valóban 5* jobb lesz-e a film a Honf.-nál, ahgy a marketingesek állítják.

"Sacra Corona:5tel több statiszta, ostoba propagandisztikus, nosztalgikus múltbarévedő mondanivaló, idegesítően béna kaszkadőrök,, nevetséges kardjelenetek, röhejes párbeszédek, a magyar történelem és mítoszok olcsó propagandává alázása, ráadásul együtt láttam Orbán Viktorral, így röhögni is alig mertem, nehogy a helyszínen idegenszívünek kiáltson ki és kiszolgáltasson a Happy End marketingeseinek. Koltaytól el kéne venni végre a kamerát. És azt a magatartást, hogy jó-jó de mégis csak egy magyar film, el kell felejteni, mert sosem támad fel a honi filmgyártás. (mondjuk tényleg nem fog)
Egyébként a Honfoglalás nagy siker volt: mert az oktatási minisztérium kiajánlotta általános és középiskoláknak, azok meg szépen vettek jegyet és elpaterolták a gyerekeket, valamint tetszett az idősebbeknek, a nagyon jobbra tolódóknak, a fanatikus katolikusoknak és azoknak, akik szívesen viszacsatolnák Trianont. Őket nem érdekelte a történelemhamisítás és a silány kivitel, ők értették az eszmét. Ez lesz a deSacra Coronával is."

bokor Creative Commons License 2001.04.16 0 0 6
Gondolom, bogaram, neked tetszett, hiszen erre vágyol, mert akik azt csinálták, csak hobbiból művelik a dolgot, az is biztos, a színészethez meg a filmhez, mint szakmához közük sincsen, bár pénzt azt kaptak érte, szóval mégiscsak lehet azért itt valami probléma, de mielőtt lebaromarcúznál, közlöm, én nem visítottam, hanem sírtam, hangosan, szóval a Sacra Coronát kihagyom, jöjjön inkább a sokat szidott Hollywood...
Előzmény: KingaLany (4)
Opi Creative Commons License 2001.04.16 0 0 5
Ugyan nem nekem szólt...
De a Honfoglalás jelentős része valóban csak paródiának elviselhető. (És ez párt és indexkritika független.)

Opinyanyus,
aki ugyan még nem látta ama bizonyos Szent Koronát, de meg fogja nézni, mert mazochista.:)

Előzmény: KingaLany (4)
KingaLany Creative Commons License 2001.04.16 0 0 4
hu, de durva vagy! tok jopofi! ekkora arcot, mint te! van meg ilyen allati jo sztorid?

visitott a Honfoglalason! erted! bemegy, es nem nezte, hanem visitott. de franko! micsoda arc!

lehetek en is olyan laza csavo, mint te? lecci, segits, mert ugy irigyellek! szeretnek egyutt visitani veled a Sacra Koronan! elolvasom az alig elfogulr SZDSZ-es kritikat az indexen (ez mervado!) es utana megyunk visitani, oke?

baro lesz! micsoda buli! utana meg majd sajnalkozunk, hogy mar nincs tobb "Utanam, sracok!" meg ilyenek. oke? benne vagy? tok meno dolog ilyen nagy arcokkal baratkozni!

Előzmény: Nyúl úr (2)
Veszett Kutya Creative Commons License 2001.04.16 0 0 3
Kulturáltan: rövid u. A filmet nem láttam, de nem is fogom. Annál jobban szeretem magam, hogy megnézzem.
Előzmény: Bacu (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!