Ncore vagy Ztracker, már nem is tudom melyikről töltöttem le mindkettőt. A 20 év múlva c. most nézem. A Nők a pult mögött mégis jobban tetszett a kórháznál.
Egyébként a sorozatról korábban is hallottam ,azonban még nem láttam. Mint lentebb írtam csak nem rég kezdtem el nézni és nagyon megtetszett ez a sorozat-és a zenéje is-(bár magyar szinkronnal jobb lenne nézni :P)
Véget ért a legújabb Kórház a város szélén, és azt kell mondanom, nagyon jó sorozatot hoztak össze a készítők. Valóban az első széria folytatása az első pillanattól az utolsóig. A karakterek következetesek, a történet fordulatos, és nem olyan könnyű kitalálni, mi is lesz a vége. :)
Ennek ellenére vannak benne hullámvölgyek, amikor kicsit unalmasnak tűnik a dolog vagy még nem lehet pontosan érteni, mi miért is jelenik meg, de összességében nagyon jó a forgatókönyv, a színészi játék és külön kedvenceim az aláfestő zenék (1 kivételével). Az utolsó rész pedig egyenesen bravúros, mondhatnám, ütős.
Persze vannak hibái is, pl. a jelenetek néha annyira gyorsan érnek véget, hogy szinte még el sem hangzott az utolsó szó, de ezekért kárpótolnak a máshol gyönyörűen kivitelezett jelenetek.
Egyszóval, ha jövőre vetítik magyarul, csak ajánlani tudom ezt a sorozatot. :)
én a youtubeon hallgattam meg a nove osudy főcímzenéjét. nagyon hajaz az első sorozat motívumára, noha most nagyobb zenekar, mélyvonósok, előbb erőteljes oboaszóló, átmeneti fuvola majd ismét oboa. a jellege olyan amerikaias. howard shore-ra emlékeztet.
Nem feltétlen kell lennie összefüggésnek. Tegnap pl. Angliában karácsonyoztam :) (Kisvárosi gyilkosságok, Hallmark) Egyszerűen ez volt a következő rész a sorozatban. (Az imdb szerint ott se vártak karácsonyig, nyáron mutatták be ezt a részt.)
Hát igen, a magyar neten eddig nincs infó arról, hogy készült egy újabb folytatás.
Optimális esetben karácsony körül kellene véget érnie a vetítésnek, mert az utolsó két rész címe ~adventi ajándékozás és csendes éj, úgyhogy vagy leadják decemberben napi sorozatként vagy várnak jövő karácsonyig... De az is lehet, hogy elkezdik év elején, és tavasszal fognak karácsonyozni. :) Bár ha azt vesszük, inkább legyen így, csak ne vmelyik kereskedelmi vetítse.
És az milyen, hogy Blazejnek már nem Hondája van? :O :)
Az első rész főcíme a régi sorozatból összevágott jelenetekből állt, azokkal a karakterekkel, akik szerepelnek (vagy fognak) ebben a sorozatban is.
Most néztem meg a folytatásról készített werkfilmet, és a rendező szerint Strosmajernek van "utódja", méghozzá a Vilma Cibulková által játszott doktornő – mondjuk nekem ez eddig nem jutott volna eszembe.
Így készült...: http://www.ceskatelevize.cz/vysilani/10136714646-film-o-serialu-nemocnice-na-kraji-mesta-nove-osudy/20751212023.html
Szerintetek mikor lesz magyar hozzá szinkron? (ha lesz) Mert nagyjából értem az eredetit, de helyenként azért ráférne némi pontosítás... :)
Ez a folytatás úgy látszik, szorosabban kötődik a régi sorozathoz, mint a 20 év múlva. Pl. meglepődtem az 1. rész főcímén (ami viszont a másodikban már nem jelent meg) + ott vannak Sova doktor meghatározó mondatai. Ezen kívül hasonlónak tűnik Vachková és Dobiasné esete vagy épp a restaurátor csaj szinte Ina2 egyelőre, de lehet, hogy ez változni fog, hiszen még csak 2 részt vetítettek. Már csak az a kár, h egy Strosmajerféle alakot nem írtak bele (eddig), pedig nem lenne rossz.. Vagy ő lenne az egyszeri és megismételhetetlen? :)
Novosad már az előző sorozatban se volt végig ott. Nekem spec nem hiányzik. Viszont van aki igen. Már nem Roman Jáchym a polgármester (vagy mentős vagy bármi) A szereplőlistát elnézve az írónak nosztalgiázni támadt kedve. Vagy csak kicsi a világ :)
Hát pedig játszik a Jozef Ábrhám mint kórház direktor tűnik fel, Elzbeta pedig főorvosasszony lett az ortopédián! Novosad nincs benne! Az öreg Sova az első részben meghal:(...
Az Stv1-en elkezdődött a Kórház a város szélén IV. szériája ezt most forgatták újabb 13 rész! A régiek közül az Árnost, ifj; Árnost, Honza, Bartová, Machovecz, Mahovcová, Králová, Csenková, Rehor szerepel a többiek újak!
Hiányolom a nővér stábot ami megszokott, tök újak vannak helyettük!
Szia,
szeretném megkérdezni tőled hogy nem tudnád-e nekem átmásolni DVD-re a Kórház általad felvett részeit, természetesen nem ingyen kivánnám Tőled.
Köszi előre is.