Kínából rendelt kulcsba való áramköröm közben megérkezett (próba szerencse alapon rendeltem ~1100Ft-ért). Ezt belepakoltam az egyik kulcsba egy CR 2032-es 3V-os elemmel.
Simán felprogiztam a kulcsot, a kulcs minden gombja működik.
A kocsit szeptemberbe vettem. Kaptam egy gyári kulcsot és egy másoltat. Egyikben se volt jó az akku.
A másoltban kicseréltem az aksit. Nem tudtam felprogizni. Úgy voltam vele, hogy biztos "rossz" - mivel nem gyári kulcs. (Az autó természetesen indul vele).
Szóval elvittem a gyári kulcsot, hogy cseréljenek benne akkut. Tulajdonképpen kaptam egy új kulcsot, amibe áttették az elektronikát az új aksival. A másoló egy kütyü fölött végignyomta a gombokat. Kütyü jelzett, a kulcs adja a jelet. Ennek ellenére nem tudom felprogizni, hogy az oldalsó ajtókat nyissa/zárja. A csomagtérajtó nyitása az megy.
Nem tudtam megbarátkozni a motor karakterisztikájával. A 2009-es Ford Focus 2.0Tdci kombim (136Le) sokkal élénkebben reagál 2000-es fordulat alatt a gázpedál mozgására - igaz 100kg-al könnyebb és elsőkerék meghajtású (kisebb hajtáslánci veszteség).
A BMW-t eléggé forgatni kell, hogy valami történjen. Valahogy olyan kedvetlen a motor gyárilag. Ha már forog szépen húz így biztos voltam benne, hogy tudja a kb. 150 lovat.
Szóval elvittem a hibakód mentes és füstmentes kocsimat egy kis optimalizálásra és ez lett a végeredmény:
335Nm -> 393Nm
148LE -> 181LE
Sokkal lelkesebben elindul. ~1900-nál már akkora max. nyomatékom van mint előtte 2200-nál.
Nem áll szándékomban állandóan padlózni, csapágyasra hajtani. Normál tempóban lendületesen szeretek autózni. Így használva is sokkal használhatóbb lett az autó, ezzel felkerült az i-re a pont.
A 2 hónapból fél év lett és még van mit csinálni rajta. :)
Érdeklődnék, hogy van köztetek olyan, aki a 320d-jét "optimalizálta"? Nem csiribiri céghez vinném, diagnosztika, fékpados mérés van a csomagban. Ha a jelenlegi 150LE helyett felhúzzák kb. 180LE-re és 390Nm-re, azt mennyire bírja az üzemanyag ellátórendszer és a turbó? (Gondolom 1600bar csúcsnyomáson és a turbónyomáson is emelnének valamennyit). Van valakinek hosszútávú tapasztalata?
Ezzel a gyári teljesítménnyel se rossz, de egy kicsit több erő/nyomaték nem ártana mert most olyan komótosan gyorsul. Érződik rajta az 1500kg-os önsúly.
Fékrásegítő olaj probléma: Két vákuum szivattyú cserélve, (használt) jön az új.
Pozitív nyomás nincs, olajbetöltőnél, olajszint jelzőnél sem. Vákuumot mértem alapjáraton, -0.8, az jónak tűnik, hacsak nem menet közben köpi teli a fékrásegítőt, motorféknél. Pcv cserélve, új. Valakinek ötlete? Köszönöm előre is.
Szüleimnél a kertben volt a kocsikulcs, kiesett a zsebemből, mikor legutoljára ott jártam. éóÉdesanyám találta meg, miközben gereblyézte össze a falevelet.
Egyébként tőlem 20-30km-re volt az autó, garázsban.