Keresés

Részletes keresés

mjp1 Creative Commons License 2001.07.06 0 0 128
Szia Atya!
A július 02-i Délmagyarország c. napilapban megjelent egy rövid hír az MJP megalakulásáról, céljairól.
Kellemes nyaralást kívánok az FPP tagjainak.
Üdv: M.L.
Előzmény: Alapító Atya (127)
Alapító Atya Creative Commons License 2001.06.15 0 0 127
Sziasztok!

Megtörtént a "nagy találkozás"! Az MJP és az FPP képviselői találkoztak tegnap esete Debrecenben. (kezdődhetne így is a péntek esti híradó)
:-)))

Szóval találkoztunk és egy kellemeset beszélgettünk. Hamar kiderült, hogy a két párt nagyjából egyforma dolgokat lát problémának, és a problémák megoldásának módjaiban is vannak közös vonások. Ezért úgy határoztunk, ha sikerülne valamilyen mértékű ismeretségre szert tennünk a nyár végéig, akkor nekiülünk, és megbeszélünk egy esetleges egyesülést.

Közösen is szeretnénk mindenki figyelmét felhívni arra, hogy az olimpia megrendezése csak álom!!! Nem csúnya álom, de álom. Az esetleges olimpiára (el nem nyert) fordítandó összegnek sokkal jobb helye lenne az egészségügyben és az oktatásügyben, nem beszélve a nyugdíjasokról!!!

Méginkább elborzaszt minket, hogy az ISM belelendült és már pályázni szeretne labdarúgó EB-re is! :-(

Javasolnánk megfontolni egy közmondást. Igaz, hogy nem Dakota, de azért szól valamiről: Addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér!

AA

mjp1 Creative Commons License 2001.06.10 0 0 126
Szia Atya!
Akkor inkább legyen alkoholmentes sör. Ha rendesen le van hűtve még azt is hihetjük, hogy sört iszunk.
Én 15-én 17-18 óra körül leszek Debrecenben, légyszíves mail-ben küldj egy telefonszámot, illetve egy címet, amelyen-ahol elérhetlek.
Korábban azt írtad, hogy küldesz valamilyen anyagot, a postafiókunkat 2 hét után, holnap nézem meg.
Üdv: M.L.
Előzmény: Alapító Atya (125)
Alapító Atya Creative Commons License 2001.05.22 0 0 125
Szia MJP1!

Ok! Akkor majd jól eliszogatunk egy kis bambit.
Pl. Az Apenta málna azért jó, mert nem kell keresni benne a műízt!

:-)

AA

Előzmény: mjp1 (124)
mjp1 Creative Commons License 2001.05.19 0 0 124
Szia Atya!
A sört, de "vezetői" pozíciómra való tekintettel valószínűleg csak üdítőt fogok inni.
Üdv:M.L.
Előzmény: Alapító Atya (122)
Fődhözragatt Creative Commons License 2001.05.18 0 0 123
Kedves Alapító Atya és MJP,
Majd meséljetek a találkozótokról itt a fórumon!
Akarom mondani: adjatok ki közös közleményt! :-)
Fr
Előzmény: Alapító Atya (122)
Alapító Atya Creative Commons License 2001.05.18 0 0 122
Szia MJP!

Csak egyeztetnem kellett a családdal, de a jelek szerint működik a dolog! Szeretettel várlak! Addig még levélben elküldöm a telefonszámomat, hogy a részleteket is megbeszélhessük (pontosan mikor stb.) A bort vagy a sört szereted-e jobban?
:-)

Alapító Atya

Előzmény: mjp1 (120)
Alapító Atya Creative Commons License 2001.05.18 0 0 121
Kedves Fődhözragatt!

Nem tiltanék ki senkit, (nem is tudnék) még akkor sem ha hülyességeket ír. Ti pedig egy elég komoly problémát elemeztetek ki és nem hülyességekről írkáltatok! Ráadásul érthetően, amiért külön köszönet Nektek. (semmilyen módon nem foglalkoztam még életemben minőségbiztosítással és TQM-el, de már a köztük lévő különbségeket is látom nagyjából!)

Alapító Atya

Előzmény: Fődhözragatt (119)
mjp1 Creative Commons License 2001.05.17 0 0 120
Szia Födhözragatt!
A témáról beszélgethetnénk néhány hétig de én is "Úgy látom, a lényeget illetően tökéletesen egyetértünk." Majd később esetleg máshol folytathatjuk.
Üdv. Atya!
A 117-beni kérdésemre várom válaszod.
Sziasztok:M.L.
Előzmény: Fődhözragatt (119)
Fődhözragatt Creative Commons License 2001.05.17 0 0 119
mjp1

"a Menedzsmentforum honlap éppen 5 honapja vesztette el aktualitását"
Legfeljebb a minőségmenedzsment topic avult el, de nem az egész fórum. A minőségmenedzsment topicnak nem én vagyok a gazdája, de gondoltam, hasznos lehet. A Menedzsmentforum honlapon jónéhány tanulmány is olvasható, nemcsak vitatkozni lehet.

"Ezek után, ha megnézzük a TQM (Total Quality Management)10 alapgondolata a következő:"
Oszt' ki szerint 10, és miért ponty ez a 10? Más-más szerzők más-más TQM alapelveket fogalmaznak meg. Ha pl. megnézed Tenner és DeToro magyarul is megjelent TQM könyvét, abban másfajta, jóval rövidebb felsorolást találsz. Olyan publikációk is megjelentek már, amelyek éppenséggel táblázatba foglalva hasonlítgatják össze a különböző TQM felfogásokat. (Nemrég volt a kezemben, de most hirtelen nem jut eszembe, melyik folyóiratban.)

"tehát látható, hogy az új ISO 9000 szabvány a TQM-et próbálja megvalósítani minden szervezet által alkalmazható formában."
A TQM egy menedzsment filozófia és az azt megvalósító módszertan, a magam részéről kétlem, hogy ilyesmit szabványba lehetne foglalni. Amerikai partnereink (most is épp itt van néhány vendégprofeszor, és többek között éppen ezekről a témákról tart egész héten át intenzív kurzusokat) nem győzik hangsúlyozni, hogy a TQM-et nem szabad összekeverni semmiféle szabványba foglalt minőségbiztosítási rendszerrel. Azt is elmondták, hogy az amerikaiak távolról sem annyira ISO 9000-központúak, mint az európaiak, náluk inkább a TQM dívik.

"Természetesen a minőségbiztosítástól nem szabad csodát várni, az csak jó vezetés mellet lehet egy jó eszköz. Egy rosszul kidolgozott minőségirányítási rendszer ront a működésen és akadály is lehet"
A lényeget illetően 100%-ig egyetértünk. De nem árt tisztázni, hogy minőségbiztosításról (quality assurance) vagy minőségirányításról - más szóval minőségszabályozásról - (quality control) beszélünk, mert a kettő nem ugyanaz. Ez nem a Te hibád, sajnos a magyar szabványok zagyválják az eredeti angol terminológiát, és fogalomzavart terjesztenek, csak azért, mert vannak, akik allergiásak a menedzsment szóra, nem hajlandók leírni, és olyasmivel helyettesítik, ami valójában egy egészen más fogalom magyar megfelelője. Vagyunk egy páran a szakmában, akik az ideológiai akadályok megszűnése óta kitartóan igyekszünk tisztába tenni (vitacikkekkel, precíz fordításokkal és tananyagokkal) az évtizedekig összetrutymózott magyar menedzsment terminológiát, de ez nem kis részben generációs kérdés is. Na mindegy, ezen a fórumon nem ez a lényeg.

"Egyébként az a felvetés, hogy minőségbiztosítás nélkül jobban lehet dolgozni bizonyítottan nem igaz."
A minőségbiztosítási rendszer léte vagy nem léte önmagában még nem okoz jobban/rosszabban dolgozást vagy jobb/rosszabb minőségű terméket. A minőségmenedzsment tárgyakat oktató kollégáim ennek tisztázásával kezdik a minőségbizotsításról szóló első előadáson. A minőségbiztosítási rendszert arra találták ki, hogy stabilizáljon valamilyen minőségi szintet, ami bármilyen lehet. Ha csapnivaló, akkor azt a csapnivaló színvonalat fogja megbízhatóan, minimális ingadozással reprodukálni. Ezt nem a Te kedvedért írom le, hiszen ezt Te is nagyon jól tudod, mivel ezzel foglalkozol. De a fórum többi olvasója nem biztos, hogy tudja. Gondolom, a Baracskai-idézetre gondolva írtad ezt. Ő a könyvében egy vállalati embert idéz, aki a saját tapasztalatát mondja el. Hogy jobb vagy rosszabb-e, amit produkálnak, az nem derül ki az idézetből, csak az, hogy minden lelassult, annyit kell administrálni.

Ahol korábban nagy volt a kupi, ott hasznos a minőségbiztosítás, mert szépen tisztába lehet tenni a dolgokat. De munka is van vele, administrálni kell sok olyan dolgot, amit azelőtt nem. A TQM hívei, a mi amerikai partnereink inkább az ember felől közelítik meg a dolgot, és olyan viszonyokat igyekeznek teremteni, hogy ne kelljen annyi mindent szabályozni és administrálni. Nem győzik hangsúlyozni, hogy a kétfajta megközelítés nem zárja ki egymást, külön-külön és együtt is alkalmazható, de a kettő nem ugyanaz, a TQM nem minőségbiztosítás. A TQM meghonosítása sok-sok éves folyamat, pontosan meg sem lehet mondani, hogy akkor most megvalósult (mert nem olyan természetű dolog), a minőségbiztosítás bevezetése ennek töredéke.

"Természetesen a minőségbiztosítástól nem szabad csodát várni, az csak jó vezetés mellet lehet egy jó eszköz. Egy rosszul kidolgozott minőségirányítási rendszer ront a működésen és akadály is lehet, sajnos személyesen volt szerencsém találkozni néhány ilyen esettel. Sőt egy minőségügyi rendszerrel rendelkező cég rossz vezetéssel simán tönkre is mehet."
Úgy látom, a lényeget illetően tökéletesen egyetértünk.

A minőségközpontú gondolkodásmódot helyeslem, de azért nem csak minőségbiztosításból áll a világ. Nem hiszek a mindent megoldó egyetlen csodaszerben. Ez önmagában egy jó gondolat, de ne abszolutizáljuk, hanem tegyünk mellé sok más jó gondolatot!

Remélem, Alapító Atya nem tilt ki minket ezért a kissé OFF kitérőért. :-)

Előzmény: mjp1 (117)
mjp1 Creative Commons License 2001.05.16 0 0 118
Bocs, hogy visszajövök, de egy lényeges téma kimaradt.
Társadalmi és kormány szinten van-e minőségbiztosítás?
IGEN, mégpedig a szabályozás nem más mint a törvények, jogszabályok összessége. Éppen az a baj, hogy itt, vannak homokszemek a gépezetben.
Amíg minisztériumi vezetők és az általuk megbízott Kft-k. törvényeket sérthetnek (lásd KEHI vizsgálatok), milliárdok folyhatnak szét ellenőrizhetetlenül (happy-end, egészségügy, stb.) az adófizetők pénzéből, addig nagy a baj, hiányzik a felsővezetés elkötelezettsége (fejétől bűzlik a hal), nincs ellenőrzés (az országygűlés tehetetlen, ill. irányított és más ellenőrzés sem működik tökéletesen).
Mi tehát a feladat? A felsővezetésben kellene rendet rakni és ennek ellenőrzését biztosítani egy tisztességes Országgyűléssel.
Jó éjszakát mindenkinek.
Előzmény: mjp1 (117)
mjp1 Creative Commons License 2001.05.16 0 0 117
Üdv Mindenkinek!
Örülök, hogy a minőségbiztosítás téma megmozgatta néhányotok gondolatát.
Tisztelt Földhözragatt!
Megnéztem az általad javasolt (ide) (Menedzsmentforum) oldalt és a következő észrevételem lenne:
Most 2001.05.16-án azt olvasom rajta, hogy várhatóan 2000. negyedik negyedévében jelenik meg az új ISO 9000:2000 szabvány.
Mivel a szabvány 2000.12.15-én megjelent igy a Menedzsmentforum honlap éppen 5 honapja vesztette el aktualitását. ( Nem rosszindulat, de nem hagyhattam ki.)
Azóta 2001. február végén megjelent a szabvány magyar változata is MSZ EN ISO 9001:2001.
Ezek után, ha megnézzük a TQM (Total Quality Management)10 alapgondolata a következő:
1. Központban a vevő áll
2. Nélkülözhetetlen a vezetőség elkötelezettsége
3. A vállalat minden dolgozóját be kell vonni (totális)
4. Folyamatos, csoportos minőségjavítás szükséges
5. A felesleges műveleteket el kell kerülni
6. Hiba elhárítás után cél a hiba megelőzés
7. Ellenőrzés helyett a folyamatot kell kézbentartani
8. Fontos a jó kommunikáció, belső vevő-eladó láncok
9. Költségorientáltság, anyagi, erkölcsi ösztönzés
10. Megfelelő oktatás, képzés
Ehhez képest az új ISO 9000:2000 alpelvei:
1. Vevőközpontúság
2. A vezetőség elkötelezettsége
3. A munkatársak bevonása, képzés
4. Folyamatszemléletű megközelítés
5. Rendszerszemlélet az irányításban
6. Folyamatos fejlesztés
7. Tényeken alapuló döntéshozatal
8. Kölcsönösen előnyös kapcsolatok a beszállítókkal
tehát látható, hogy az új ISO 9000 szabvány a TQM-et próbálja megvalósítani minden szervezet által alkalmazható formában. Az új szabványban éppen az a szép, hogy bármilyen szervezet alkalmazhatja, véleményem szerint még párt is.
Már egy kicsit ismerem az új szabványt is, mivel az egyik, általam felkészített budapesti cég tanúsítása eszerint már 2001. márciusban megtörtént, és május 21-én én fogok egy céget az új szabvány szerint, tanúsító auditon felülvizsgálni.
Egyébként az a felvetés, hogy minőségbiztosítás nélkül jobban lehet dolgozni bizonyítottan nem igaz. Pl. DaimlerCrysler (Mercedes), Ford, Opel az ISO 9000-nél lényegesen nagyobb minőségbiztosítási követelményeket tartalmazó QS9000-el dolgozik és követeli meg beszállítóitól is, mert máskülönben elveszítenék vezető pozícióikat. (Erre az előfordult nagyon nagy hiba költségek kényszerítették őket. Egy beszállítói hiba miatt leállhat a futószalag.) De egy hiba atomenergetikában, olajiparban dollár milliárdokban mérhető, ott elképzelhetetlen a munka minőségbiztosítás nélkül.)
Természetesen a minőségbiztosítástól nem szabad csodát várni, az csak jó vezetés mellet lehet egy jó eszköz. Egy rosszul kidolgozott minőségirányítási rendszer ront a működésen és akadály is lehet, sajnos személyesen volt szerencsém találkozni néhány ilyen esettel. Sőt egy minőségügyi rendszerrel rendelkező cég rossz vezetéssel simán tönkre is mehet.
A minőségbiztosítás egygondolatos alapja: JOBB A BAJT MEGELŐZNI MINT GYÓGYÍTANI!
Erre politikai példa az FKGP, mert ők a bajukat nem előzték meg, sőt már gyógyítani sem tudják, így várhatóan eltűnnek a színpadról. Mi ennek az oka: Nem megfelelő vezetés, a vevők (párttagok, választók) bevonásának elmaradása, megelégedettség mérésének hiánya, tények nélküli döntéshozatal.
Kedves Atya!
Június 15-én este felkeresnélek Benneteket, ha megfelelő, és kitalálhatnánk kb. 2 db légtornászmutatványt.
Addig is én tanulmányozom a www.fpp.hu-t, Ti pedig nézzétek át a www.mjp.hu-t.
Üdvözlettel:M.L.
Előzmény: Fődhözragatt (112)
Alapító Atya Creative Commons License 2001.05.15 0 0 116
Kedves Fődhözragatt!

Teljesen jól látod a helyzetet! Szükségünk lenne valami extrára, hogy felfigyeljenek ránk, és utána már arról is beszélhetnénk, amit fontosnak tartunk! (Ezt már írtam is újságoknak, és a 168 óra le is hozta a levelemet. Abban valami olyasmit fejtettem ki, hogy ha kétfejű csibém lenne, vagy halottat látnék stb. akkor hír lennék, de így?!)
A gondom az, hogy nem vagyok hajlandó túlzott szintcsökkentést végrehajtani! Inkább ne ismerjenek sokan, de minden reggel nyugodtan nézhessek tükörbe!!!
Manapság annyira alacsony a szint, hogy aki nem hált még UFO-val az szinte esélytelen! Politikai kabarénak meg ott van az FKGP, de ők csak a jéghegy csúcsát képezik. A többi párt is igen szorgos a kabarék gyártásában. Sajnos a közönségük egy része igen fogékony. Mintha mostanában nem lenne divat gondolkodni!!!

Persze, ha nem sikerül találnunk semmilyen figyelemfelkeltő módszert, akkor sem leszünk elkeseredve. Tudjuk, hogy tenni próbálunk valamit. Lehet, hogy a fülek süketek, lehet, hogy mi csináljuk rosszul, de teszünk és ez a lényeg.

+ Én még azt is sikernek könyvelem el, hogy vagy 1500 ember már hallott rólunk, és a többségnek tetszettünk!

Alapító Atya

Előzmény: Fődhözragatt (115)
Fődhözragatt Creative Commons License 2001.05.15 0 0 115
Az FPP és az MJP esélyein töprengve Karinthy Frigyes Cirkusz novellája jut eszembe. Szegény hegedűs játékára a kutya sem kiváncsi, mígnem megtanul egy légtornász-mutatványt, amivel már hajlandók őt szerződtetni a cirkuszban. Fölmászik az ingatag építményen a kupolába, a közönség lélegzetvisszafojtva figyeli, majd amikor feljut legfelülre, előveszi a kabátja alól a hegedűjét, és eljátssza végre, amit akart. A nyilvánosság, a sajtó természetét ismerve "hegedüléssel" nem lehet "fellépési lehetőséghez" jutni, kell valami "légtornászmutatvány", amire vevő a "cirkuszigazgató" is, és a közönség is. Aztán ha már odafigyelnek, elő lehet venni a suttyomban becsempészett hegedűt, és el lehet kezdeni játszani. Aki a kupolában hegedül egy ingatag tákolmányon egyensúlyozva, arra már odafigyelnek. Vajon mi lehetne a megfelelő légtornászmutatvány?

Kedves Alapító Atya, gondolkodtatok már ezen?

Ui: A bohócmutatványról lebeszélnélek benneteket, abban a Felelőtlen Kisgarázdapárt utolérhetetlen.

Lordgaga Creative Commons License 2001.05.15 0 0 114
igatad=igazad, bocsi !
Előzmény: Lordgaga (113)
Lordgaga Creative Commons License 2001.05.15 0 0 113
T. Földhözragadt!
A tapasztalatoddal nem kívánok vitatkozni, nyilván igatad van.
Az alapvető különbségekkel tisztában vagyok, tanultam - vagy inkább tanították :-) - egy fél évig a főiskolán, csak próbáltam nagyon leegyszerűsíteni a véleményem.
Köszi a linket!
Előzmény: Fődhözragatt (112)
Fődhözragatt Creative Commons License 2001.05.15 0 0 112
Lordgaga
"Nem tudom jobb tényleg lenne-e a TQM, de ha a MJP alapítói ismerik az ISO-t és társait, biztos ismerik a TQM-et is és átgondolták a döntést."
Erre azért ne fogadj! :-) Tapasztalatból beszélek.
Egyébként nem jobb, hanem más. A célja is, az eszközrendszere is. Együtt és külön-külön is alkalmazhatók. Ha érdekel bővebben is a téma, nézz be ide.
Előzmény: Lordgaga (109)
Alapító Atya Creative Commons License 2001.05.14 0 0 111
Kedves Kalcit!

Jelenleg állva alszom, de sebesen válaszolok Neked! Lehet, hogy komolyabban kellett volna vennem Lordgaga kérdését! Lehet, hogy hibáztam!
A politikai államtitkár feladatai kb. ezek (nem teljesen saját kútfő a sebesség miatt!):

A politikai államtitkár a miniszter általános politikai helyettese.

Elsődleges feladata a miniszter országgyűlési képviseletének elősegítése, a minisztérium Országgyűléssel és az országgyűlési képviselőkkel kapcsolatos tevékenységének koordinálása és felügyelete.

Összehangolja a minisztérium érdekegyeztetési tevékenységben való részvételét és felügyeli a társadalmi szervezetekkel, pártokkal és civil szervezetekkel fenntartott kapcsolatokat.

A minisztert akadályoztatása esetén az Országgyűlés és a Kormány ülésein helyettesíti és a minisztériumban gyakorolja a minisztert megillető jogköröket.

Részt vesz az Országgyűlés és bizottságai, valamint a Kormány részére készített javaslatok és jelentések kidolgozásában, az ágazat fő szakmapolitikai elveinek meghatározásában, a költségvetési javaslat kidolgozásában.
stb.

Remélem ez nagyjából megfelel válasznak! Azt is be kell vallanom, hogy nem vagyok az összes részletkérdéssel tisztában, (ami túlmutat a alapfogalmakon, de fontos lehet) de vannak köztünk olyanok akiknek ez csak rutin. Ha valami "csapdaszag" vagy gyanús dolog van megkérdezem őket.

Még ki kell itt emelnem, hogy szerintem egy jó vezetőnek az egyik legfontosabb feladata, hogy minden posztra a megfelelő embert találja meg (értsen hozzá, legyen motivációja és a céljai legyenek közel azonosak a vezető céljaival)!!!

A másik dolog, hogy nálunk nincs semmiféle minőségbiztosítás, és az MJP elnökével csak most valamikor fogok találkozni, és egyelőre csak annyit tudok róluk amit leírtak magukról a honlapjukon!

Na, néha horkolgatok így megyek! Holnap dél körül leszek újra és akkor válaszolok a többi hozzászólásra is.

Alapító Atya

Előzmény: kalcit (108)
Lordgaga Creative Commons License 2001.05.14 0 0 110
T. kalcit!
Erre már tényleg az Alapító Atyának kell válaszolnia, mindenesetre én "kinézem" belőle, hogy tisztában van a dologgal!
Alapító Atya!
Ahogy elnézem kormány-szóvívőnek is jó lennék! :-)
Előzmény: kalcit (108)
Lordgaga Creative Commons License 2001.05.14 0 0 109
T. Földhözragadt!
Hát igen, mint írtam érdekes(=furcsa) számomra is.
Nem tudom jobb tényleg lenne-e a TQM, de ha a MJP alapítói ismerik az ISO-t és társait, biztos ismerik a TQM-et is és átgondolták a döntést. Mindenesetre ez nem az én kompetenciám, csak felhívtam rá az Atya figyelmét (utólag vettem észre, hogy már ismerik egymást).
"Semmi sem lehet veszélyesebb, mint egy eszme – már ha valakinek csak az az egy van belőle." - Ez így van szerintem ötvözni kellene a két párt mondanivalóját, programját stb., de ezt majd ők eldöntik.
Előzmény: Fődhözragatt (105)
kalcit Creative Commons License 2001.05.14 0 0 108
Csak tudod, szerintem ő (és a nagy többség valószínűleg) tényleg nincs tisztában az ilyenekkel. Szép az a hozzáállás, hogy a politikában a természettudományos gondolkodásmódot kell meghonosítani, de azért nem árt bizonyos alkotmányos és közjogi alapfogalmakkal tisztában lenni.
Előzmény: Lordgaga (107)
Lordgaga Creative Commons License 2001.05.14 0 0 107
kalcit!
Szerintem az Atya viccnek szánta (és annak is vettem), mivel a kérdés sem volt túlzottan komoly...
Előzmény: kalcit (106)
kalcit Creative Commons License 2001.05.14 0 0 106
Már megbocsáss, de ha nem vagy tisztában egy politikai államtitkárnak a közigazgatásban betöltött szerepével, akkor hogy akarsz országot kormányozni?
Előzmény: Alapító Atya (104)
Fődhözragatt Creative Commons License 2001.05.14 0 0 105
Lordgaga

Tényleg lehet hasonlóság az FPP és az MJP céljai, elképzelései között, már amennyire így első ránézésre ez egyáltalán megítélhető. Az ISO 9000 szabványsorozat, mint egy pártprogram mindent megoldó, univerzális alapja... hááát, ezzel az ötlettel még barátkoznom kell, finoman szólva. Akkor már inkább a TQM (Total Quality Management), ami engem illet, de méginkább semmiféle állítólagos panacea.

Idézet Baracskai Zoltán "A profi vezető nem használ szakácskönyvet" c. könyvéből: "Amikor megszületett a minőségbiztosítás (olvasd: tipizált és standardizált folyamatleírás), a vállalat lassabban kezdett dolgozni. Igaz, ellenőrizhetővé vált, ami nagyon fontos a Multiknak. A munkát azelőtt kát-három nap alatt elvégezték - most hetekig adminisztrálták a leírt szabványok szerint. Nem lehetetlen, hogy 2010-ben megjelenik az alábbi hirdetés: Nálunk nincs ISO 9001, mi gyorsan kiszolgáljuk önt!" :-)

És egy másik idézet, Emil Chartier-től: "Semmi sem lehet veszélyesebb, mint egy eszme – már ha valakinek csak az az egy van belőle." Egyetlen gondolatra megpróbálni ráhúzni mindent... félek, hogy ez túlegyszerűsítés, "valóságigazítás". Talán jobb lenne kicsivel több gondolattal megismerkedni, pl. a benchmarking-gal, ha már mindenképpen menedzsment módszerekben gondolkodunk. Meg még sokminden mással a 100 évvel ezelőtti taylori (scientific management) kezdetektől napjainkig (BPM: Busines Process Management).

Előzmény: Lordgaga (103)
Alapító Atya Creative Commons License 2001.05.12 0 0 104
Szia Lordgaga!

Csak bepillantottam, de annyit már most tudok, hogy szerintem szinte semmit sem csinál egy politikai államtitkár.
Így feltétlenül alkalmas lennél politikai államtitkárnak!
:-)))

Alapító Atya

Előzmény: Lordgaga (103)
Lordgaga Creative Commons License 2001.05.12 0 0 103
És ateljesség kedvéért itt a többi is:
1."Most jut eszembe!
Mindigis szerettem volna tudni, hogy a politikai államtitkár mit csinál?
Szakmai vagy inkább bizalmi ember?
Erre már most is alkalmas lennék!!! :-)))) "
2."Hamar visszatértem!
Most találtam meg egy szintén új párt honlapját: Magyar Jövő Pártja
www.mjp.hu Szerintem nézzétek meg és döntsétek el érdemes-e a kapcsolatot felvenni velük. Közel sem annyira kidolgozott, mint az FPP, de hasonló a felfogás. Érdekes, új megközelítése a politkának (alapelv a minőségbiztosítás)
Üdvözlettel: Lordgaga "
Na most már csicsikálok egyet, viszlát holnap vagyis még ma!
Lordgaga
Lordgaga Creative Commons License 2001.05.12 0 0 102
Alapító Atya!
Látom van külön fórumotok itt is, bemásolom a honlapodra írt véleményem és ezentúl itt szólok hozzá a dolgokhoz. Mivel "eredeti" hozzászólásom hamarabb született, mint hogy az ittenieket elolvastam volna, bocs az ismétlésekért!
"Tisztelt Alapító Atya!
Elolvastam a teljes honlapot és nagyon tetszik amit találtam! Az olvasottak 99%-ával egyetértek. Szívesen belépnék, de nem értek semmihez (23 éves főiskolás vagyok, min. 10 év mire értek is majd valamit az építőiparhoz). Midenesetre a netes ismerőseimnek megadom a címet, és élő szóban is hirdetem az igét.
Észrevételek, javaslatok:
1.Szerintem megér egy topicot ez a pártalapítás (ha még nincs). Igy több emberhez eljut legalább a hír. Kicsi szerintem arra az esély, hogy országos médiumok (remélem jól írtam) kezdetben foglalkozzanak a párttal (max. Blikk, mint érdekesség, ami nem biztos, hogy jó. Bár nem tudom.) Kezdetben az internetes híoldalakat (Index, Origo stb.) kéne erőltetni, persze ez sem lesz könnyű.
2.Szerintem fontos, hogy elmondd (esetleg a vezetőség is) kire szavaztál/ szavaztatok. Emiatt szerintem kevés ember kötne belétek és ezáltal tisztább kép alakul ki a párt elhelyezkedéséről a pol. palettán(amit előbb-utóbb úgyis meg kell tenni) és szerintem jobb, mint az elcsépelt jobbközép, balliberális jelzők. Természetesen ez magánügy, és megértem, ha az utóbbit választjátok, de ez egyfajta bizalmat sugározna és nem tartanák esetleg "gyanúsnak" ezt az új képződményt.
3.At interneten történő képviselőtoborzás sikerében bizonytalan vagyok. Ennek fő oka, hogy szerintem az netezők jelentős része - hozzám hasonlóan - fiatal, és annyira járatos az élet dolgaiban, mint én. A másik: mi a garancia, hogy a képviselői posztotokra jelentkező egyén tisztességes? Hogyan választotok, ellenőrzitek az alkalmasságát?
4.Azt mindenki tudja, 2002-ben esélytelenek vagytok. A törmelékszavazatok ugyebár a nyertest erősítik (nem pontos megfogalmazás, de asszem ez a lényeg - egyébként ezen is változtatni kéne). A verseny a két "nagy" között elég élesnek ígérkezik, így még az olyan szimpatizánsok, mint én is elgondolkodom (Fidesz szavazó vagyok és többé-kevésbé elégedett. Semmiféle képpen nem szeretném, ha az MSZP újra hatalomra kerülne.) EMBERFELETTI kitartással és jó adag szerencsével 2006-ban lehetne valós esély a P.-be kerülésre, csak ne adjátok föl!
Következő hozzászólásomig jó mukát!
Lordgaga
Alapító Atya Creative Commons License 2001.05.11 0 0 101
Kedves Fődhözragatt!

Tökéletesen látod a helyzetet! Valóban főleg természettudományos végzettségüek vagyunk.

Ráadásul szerintünk is nagy szükség lenne ilyen emberekre a politikusok között! Nem gond ha nem mi leszünk azok, de nagyon kellenének, mivel teljesen eltérően gondolkodnak mint a bölcsészek, és így egy problémát sokkal komplexebb módon lehetne megközelíteni. (magyarul: jobban)
Sőt! Lehet, hogy nem is lenne ennyi probléma!
:-)

Alapító Atya

Előzmény: Fődhözragatt (100)
Fődhözragatt Creative Commons License 2001.05.10 0 0 100
Néhány napja beszélgettem egy nyugdíjas volt kollégámmal. Azt mondta, nagyon hiányolja a természettudományi és műszaki értelmiséget a parlamentből és általában a politikából és közéletből, pedig ez a fajta tudás és gondolkodásmód nélkülözhetetlen. Egyetértek vele. A szakértők nem pótolják ezt a hiányt, a politikusok között kellene lenniük ilyen végzettségű embereknek is. Az FPP honlapján (amit még mindig nem sikerült teljesen átböngésznem) mintha valami ilyesmi sejlene fel... jól sejtem?
Alapító Atya Creative Commons License 2001.05.07 0 0 99
Kedves Ewetke!

Örülök, hogy írtál és megpróbálok válaszolni a kérdéseidre is.

Szerintem a másoknak segítés feltétlenül segít Neked is rendbehozni az életedet. Ha látod, hogy másnak tudsz segíteni, akkor tudod, nem vagy felesleges. Valaki(k)nek szüksége van Rád. Nem véletlen, hogy a depressziós emberekről mindnekinek egy magányos, begubózott valaki jut eszébe. Mozgolódni kell, mindig csinálni valamit (kötés, főzés, focizás, kosarazás, beszélgetés, kártyázás stb.). Sok ember sokkal boldogabb lenne ma Magyarországon, ha lennének olyan helyek, ahol lehetne ismerkedni. Na egy kicsit elkanyarodtam.

A személyes ismerkedést nemsokára megejthetjük.

A legutóbbi hozzászólásomkor erősen feszült hangulatban voltam, és ezért berzenkedtem a "portásszellemű" emberek miatt. Egyértelmű, hogy nagy szükség van a "pontosan, szépen" típusú emberekre!

Együtt valóban sokkal könnyebb nagy dolgokat csinálni, mint külön-külön!

Szia: Alapító Atya

Előzmény: ewetke (98)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!